Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: nedonošće, cijepljenje i autoimune bolesti u obitelji

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno nedonošće, cijepljenje i autoimune bolesti u obitelji

dakle, situacija je sljedeća:
    p je rođen u 32 tjednu sa teškim zastojem u rastu, razlog je bio rh imunizacija. već rodilištu smo bili svjetsko čudo jer sam nakon prvog spontanog primila anti d injekciju, a zatim u trudnoći s njim razvila prvo anti c, a zatim anti d senzibilizaciju. pri uzimanju anamneze nekoliko puta mi je postavljeno pitanje da li u obitelji imam autoimunih bolesti što i jest slučaj - moja mama se već 20-tak godina bori sa jednom vrstom kolagenoze.
    p je bio u inkubatoru 2 mjeseca (petrova), za to vrijeme je dobio BCG, a na dan otpusta i prvu dozu cjepiva protiv hep B. prema savjetu neuropedijatrice kasnije ga više nismo cijepili. sada su njegovi nalazi svi odlični i prije par dana neurpoedijatrica je rekla da ga sad slobodno možemo cijepiti, ali ja nekako nisam na čisto sa tim. on sad ima 10 i pol mjeseci i tek nešto više od 5 kg pa se pitam da li je njegov organizam stvarno spreman na cjepivo, odnosno da li bi cijelu stvar bilo uputno još malo odgoditi.
    i obzirom na to da je od prve doza energixa prošlo 8 mjeseci pretpostavljam da se cijeli ciklus mora ponoviti ispočetka?
    rado bi konzultirala imunologa ali ne znam kome da se obratim pa ako netko ima kakvu preporuku ili sličan slučaj savjeti su dobrodošli!

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

imaš pm

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

imaš pm

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

poslao sam pp.
    Mala dopuna... prvi imunolog (reumatolog) koji mi pada na pamet je Harjaček u Klaićevoj.
    Sigurno će znati je li kolagenoza koju tvoja majka ima, nešto zbog čega treba biti zabrinut. Tj. je li sklonost nasljedna. Samo mu treba podastrijeti majčinu medicinsku dokumentaciju.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pročitala sam pp i odgovorila!
    svakako ću otići...
    hvala!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove