Mi smo jučer iskoristili iznenadno proljeće i bili u parku punom djece. Patrik je bio super, divlji, al super. Super znači da je trčao i bio po svim "spravama", ali je uvijek čekao svoj red, bez ikakvih problema i ekscesa. Najviše mu se svidio onaj spiralni tobogan s penjalicama i bilo ga je grozno gledati što radi, ali on je uživao 100 na sat.
Poslije smo išli na kolače (on je doduše htio sladoled, ali ga na svu sreću nije bilo ) i lijepo je sjedio i jeo i pio limunadu i onda je odjednom počeo špricati sa slamkom, igrati se sa čašom, miješati.... i upozoravala sam ga valjda 10 puta da to ne radi jer će proliti, razbiti i ozlijedit će se (ko što je jutros prolio maminu kavu, ali na svu sreću nije ništa razbio, samo je MM imao pola sata posla da to sve očisti ), međutim malo stane i opet........i naravno čaša odletila, sve se razbilo u 1000 komadića, on ostao paf jer ipak nije bilo namjerno nego od nepažnje, ali sam ga lijepo preko nekoliko puta upozorila, sav je bio mokar, ja sva , ali sam se uspjela zbrojiti i potiho gledajući ga u oči (a on naravno sav isprepadan i zna da je kriv) rekla da sam ga više puta upozorila da pazi, a on nije pazio i da sad s obzirom da je stolac sav mokar nema više kamo sjesti i sad neka stoji kraj nas dok mi ne završimo i idemo odmah doma jer je sav mokar, a još smo mogli ići u park se igrati, ali sad moramo ići doma.
Da ne pričam da su nas svi gledali i čekali da vide što ću ja napraviti......doduše mene reakcije okoline rijetko kad zanimaju, pogotovo jer znam da kako god napraviš nisi dobar roditelj - ako ne reagiraš - zašto nisi reagirao, ako reagiraš - zašto vičeš; jer svi su bolji roditelji tuđoj djeci nego svojoj, ali da je bilo ugodno - NIJE!

Brzo smo bili gotovi, nije mi bila namjera da to traje dugo, ali neku lekciju je trebao naučiti. Poslije mi je sam od sebe dao ruku i krenuo prema doma (mokar od glave do pete) i tek sam doma kad smo legli spavati skužila da si je i porezao prst i rekao je da ga boli ............i kad bi bar sad ta lekcija bila naučena - ali bojim se da ima još bar nekoliko nastavaka!
Jadan je stajao kraj nas,