Vidi rezultate ankete: Kada ste počele bebe uspavljivati u krevetiću/kinderbetu/krevetu (umjesto na rukama)?

Glasači
61. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Dok je beba imala 0-6 mjeseci

30 49.18%
  • Dok je beba imala 6-10 mjeseci

5 8.20%
  • Dok je beba imala 10-12 mjeseci

6 9.84%
  • Dok je beba imala 12-24 mjeseci

2 3.28%
  • Nakon bebinog 2. rođendana

1 1.64%
  • Još uvijek ga/ju uspavljujem na rukama

17 27.87%
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: Kada ste počele bebe uspavljivati u krevetiću?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Kada ste počele bebe uspavljivati u krevetiću?

Evo mene sa jednim pitanjem najviše za one, koje svoje bebe uspavljuju na rukama.

Zanimaju me vaša iskustva o tome, kada ste počele uspavljivati bebe u krevetiću, umjesto na rukama. Da li vam je to beba sama u nekom trenutku tražila ili ste se same odlučile početi uspavljivati bebu u svom krevetiću ili di već (al ne na rukama).

Zanima me to jer ja još uvijek svoju curu uspavljujem na rukama. Mislim, nije mi to ništ tak strašno - malo se mi i pomazimo i tak, i to sve super funkcionira za sad. Jedino me brine moja kralježnica (sve više me boli i "prereže" u donjem dijelu leđa), a i cura je sve teža i teža, pa sam razmišljala o tome, kada će to vrijeme doći kad ću ju početi učiti da spava u svom krevetiću... Za sad mi se još uvijek nekak ne da (idem linijom manjeg otpora)..

Eto, kad ste vi to počele?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja zaspi u mojem krevetu na sisi, dakle leži (i ona i ja) ne nosim je. Tu i tamo je prebacim u njezin krevetić kada zaspi (jako rijetko).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

meni Maša isto ponekad zaspi tak - na ciki, dok obje ležimo u mom krevetu. No to je recimo 50% slučaja. U ostalim primjerima ju moram uspavljivati na rukama :/

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisam jos niti hocu. Spavat ce s nama dok god to bude zeljela, a kad pozeli svoj krevet imat ce ga u svojoj predivnoj sobi. Do tad, s mamom i tatom I da, zaspiva sama u nasem krevetu, bilo dojeci, bilo ne, ne treba joj poticaj... Osjeti dijete toplinu i sigurnost.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam glasala za ono prvo, ali to mi vrijedi za mlađega. Neko kraće vrijeme sam ga uspavljivala u slingu, dok nisam skužila da njemu to ne odgovara. Jako brzo bi se probudio, nenaspavan, što je imalo iscrpljujuće posljedice. Pa smo krenuli s uspavljivanjem u krevetiću, koje je vrlo brzo i dobro prihvatio. Prvo ga podojim da se malo smiri, a onda spustim, tapšem i pjevam - od polaganja u krevetić zaspi za 5-10 minuta.

Ali, sa Zvjezdicom to nije bilo ni blizu tako. Znala sam je nosati i više od pola sata dok ne bi zaspala, a o spuštanju u krevetić u budnom stanju nije bilo ni govora. Tek s nekih 16-18 mjeseci (kad mi je zbog leđa stvarno bila preteška da bih je i dalje nosila) počeli smo se uspavljivati u krevetiću. Tada je bila spremna i dobro je to primila.

Tako da mislim da ti ovisi o bebi: što joj najbolje paše i kada. Sretno s odlukom

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

E, da, Lucija Ellen me podsjetila: mi se isto uspavljujemo u našem krevetu, ne u kinderbetu (vrijedi za oboje).

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ajme sori, ne znam zasto sam shvatila da je pitanje kad cemo uspavljivat bebu u KINDACU. U njemu necu ali u velikom, zajednickom krevetu zaspiva bez ikakvih problema od svog cca 2. mjeseca. Do tad sam je uspavljivala nosenjem pa stavljala u kindac. I to nije valjalo. Sad je mirnija i ne treba joj nikakav posebni rezim uspavljivanja

mirna99 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam misljenja da dijete treba sto ranije poceti uciti da nema nekog specijalnog uspavljivanja (pogotovo ne na rukama, jer se nauce na nosenje, a nasu bolnu kraljeznicu da i ne spominjem). Mozda ce me netko sada i napasti, ali mi osobno imamo primjer - dijete nam se od svog treceg mjeseca samo uspava. Tada smo ju poceli na to privikavati i uciti. Od pocetka je u svom kreveticu, a sada vec i u svojoj sobici. Na pocetku je lakse bebu naviknuti na tu vrstu rutine - nakon vecernje higijene i papice i puse za laku noc, ide u krevetic i sama zaspe uz njeznu muzikicu (naravno, to ne dolazi preko noci). Tocno zna sto je slijedi i nikakvi problemi. Suti i zaspe. Kasnije je djeci tesko mijenjati rutinu, pa tako nakon mjeseci nosenja i uspavljivanja se tesko priviknu i, na neki nacin, prihvate drugi oblik uspavljivanja.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja još ne mislim Mašu stavljati u svoju sobicu, a za sad spava malo u svom kinderbetu, koji je "priljepljen" uz naš krevet, a malo s nama u krevetu (kad ja često zaspim s njom, kad ju dojim po noći).

Vjerojatno način uspavljivanja ovisi totalno o bebi - svaka je posebna na svoj način

A sad, kad početi i na što privikavati... nije laka odluka. Ja u biti uživam noseći je na rukama prije nego zaspi a ona zaspi za 5-10 minuta tak, jer se protpostavljam tak osjeća sigurno. Al ionak treba jedanput naučit je spavati tak da sama zaspe - meni je to sad znanstvena fantastika.

U biti, sokiralo me dok je u posljednjem tjednu Maša zaspala sama od sebe mojoj sestri i mojoj mami. Mami, dok joj je ona fučkala a sestri, dok joj je čitala knjigicu! Pa kak onda meni to ne uspije? Meni samo s nošenjem :/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mirna99 prvotno napisa
    Ja sam misljenja da dijete treba sto ranije poceti uciti da nema nekog specijalnog uspavljivanja (pogotovo ne na rukama, jer se nauce na nosenje, a nasu bolnu kraljeznicu da i ne spominjem). Mozda ce me netko sada i napasti, ali mi osobno imamo primjer - dijete nam se od svog treceg mjeseca samo uspava. Tada smo ju poceli na to privikavati i uciti. Od pocetka je u svom kreveticu, a sada vec i u svojoj sobici. Na pocetku je lakse bebu naviknuti na tu vrstu rutine - nakon vecernje higijene i papice i puse za laku noc, ide u krevetic i sama zaspe uz njeznu muzikicu (naravno, to ne dolazi preko noci). Tocno zna sto je slijedi i nikakvi problemi. Suti i zaspe. Kasnije je djeci tesko mijenjati rutinu, pa tako nakon mjeseci nosenja i uspavljivanja se tesko priviknu i, na neki nacin, prihvate drugi oblik uspavljivanja.
    mirna99 cijenim tvoj savjet, al kak uspiješ onda s noćnim podojima ostat prisebna? Meni bi bilo muka ustajat se svake toliko po noći da ju podojim i onda se vraćati u krevet. A i nekak nisam mirna, ak ona nije kraj mene..

mirna99 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne dojim ju vise po noci, odnosno ona se samo na pocetku budila 1-2x po noci i sa nekih 4 mjeseca odustala. lenoba mala. ocito joj se nije dalo. a meni pala sjekira u med. mala je spavalica na mamu. cijelu noc odgura od 20h do 7h. onda jedemo, pa ju stavim k sebi u krevet, mazimo se i opet zaspemo na 1h.
    sve to zvuci divno krasno, i zaista je, ali ja ti muku mucila s drugim stvarima - citaj: dojenje, pa sam izdajala do nedavno. i usred noci po sat vremena natezah dok su moji spavali. ja kazem da mi Bog poslao spavalicu jer inace nema sanse da bih mogla to sve "prozvakati".

I Masa zna kad je kod tebe...zato tvojima zaspe i na drgu fintu, a tebi samo nosenjem. Bebice su ti pametna mala bica! a slatka do bola , pa mi je sasvim jasno da je tesko trenirati dosljednost i "strogocu".

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

... sama zaspe uz njeznu muzikicu...
    Jel mogu znati koju muzikicu koristite?

Kak izgleda, meni nekak teško idu ti neki zahvati, kad sam tak slaba na nju pa kak to ide sad, valjda bum ju na rukama uspavljivala do škole, a cicala bu po hiljadu put po noći do faksa

mirna99 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prije smo joj pustali CD koji smo dobili (Uspavanke - na engleskom + instrumental). Tako su umirujuce da je par puta i moj muz zaspao. To bilo na pocetku. A sada koristimo muzikicu od onog mobila Chicco (kaj se vrti iznad kreveta) s obzirom da je linija preteska da ju svaku vecer nanasamo do njene sobe . Nekaj nam se na samom pocetku strgalo (nismo ga vise mogli pricvrstiti uz krevetic), pa sam se dosjetila da koristimo samo "stap" gdje je zvucnik i baterije. Sada stap ide svugdje s nama .

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja bih obrnula pitanje, jer moja mala je od prvog momenta sama zaspivala u svom kindaču bez puno frke. i onda sam ja nadobudna majka počela je uspavljivati u našem krevetu i prebacivati je u naš krevet. a do godinu dana je zaspivala i spavala u svom - bez plača i dreke.

nikad je nisam (previše) nosala na rukama (zbog leđa), ako bi se mazile, to smo činile ležeći jedna pored druge.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Andrija je u dobi od nekih 10 mjeseci jasno gestama tražio da ga spustim na krevet (veliki, kindač ne koristimo). Od tada legnemo na krevet, on se malo mazi, pričamo i zaspe za 5-15 minuta, rijetko mu treba dulje od toga.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ajoj, kolko vidim, bolje da počnem Mašu učiti da zaspi nekak, a ne na mojim rukama... Problem je taj, da se ona često probudi čim ju stavim dole, a čim ju primim u ruke, spava već opet ko top. A dok je bila čisto mala (mjesec, dva) isprobavala sam kojekakve tehnike iz No-Cry sleep solutions knjige. Pa sam joj i pjevala i sve i svasta, i imamo vecernju rutinu i to, al ak ju stavim u krevetic, ona ne zaspi, nego je budna, prica, gleda, pjeva i tak. Da ju pustim da place, to mi nije ni na kraj pameti. Mislim, ona uopce ne place, sam valjda ja imam neku maniju da ju bas ja moram uspavat. Na moje pjevanje, draganje il bilo kaj, dok je ona u kinderbetu, reagira kao na poziv za igru. Tak da opce ne kuzim kak da ju ja to naucim.. :?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Pa tvoja bebica je još mala, mislim da se i savjeti in No-cry odnose da dob od barem 6 mjeseci :?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U toj knjizi je bilo savjeta za bebe mlađe od 4 mjeseca i posebno savjeti za bebe starije od 4 mjeseca. No mi smo od toga pozitivno pokupile baš tu večernju rutinu - sad to sve super djeluje, jedino me sam to uspavljivanje na rukama muči - koje sad još nije neki ogroman problem (osim mojih leđa - al stisnem ja zube ) al bude sve teže i teže tak ju uspavljivati...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja bebica se do cca. 3 mjeseca uspavljivala na rukama uz muziku i ples. Nije mogla zaspati kad sam ju dojila zato jer se obavezno morala podrignuti. Sad kad imala 4 mjeseca, podrigivanje joj više nije tak potrebno, a i počela si je ruke stavljati u usta i cuclati prste, tak da ju sad smiruje samo dojenje. Nema spavanja bez nacicavanja.

Mi smo u početku puštali Abbu kad smo ju uspavljivali zato jer mi se slučajno taj cd našao pri ruci i ostao u cd playeru, a bilo mi je zgodno njihati se u ritmu na te blesave pjesmice. Sad se tak na to naviknula da obavezno moram pustiti abbu i onda se totalno umiri na meni, počne cicati i ubrzo zaspi. Muka mi je već od te muzike, ali njoj jako paše.

Nema šanse da zaspi ako ju stavim u krevetić kad je budna jedino kad su joj oči već na pola sklopljene od umora.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja bebica se do cca. 3 mjeseca uspavljivala na rukama uz muziku i ples. Nije mogla zaspati kad sam ju dojila zato jer se obavezno morala podrignuti. Sad kad imala 4 mjeseca, podrigivanje joj više nije tak potrebno, a i počela si je ruke stavljati u usta i cuclati prste, tak da ju sad smiruje samo dojenje. Nema spavanja bez nacicavanja.

Mi smo u početku puštali Abbu kad smo ju uspavljivali zato jer mi se slučajno taj cd našao pri ruci i ostao u cd playeru, a bilo mi je zgodno njihati se u ritmu na te blesave pjesmice. Sad se tak na to naviknula da obavezno moram pustiti abbu i onda se totalno umiri na meni, počne cicati i ubrzo zaspi. Muka mi je već od te muzike, ali njoj jako paše.

Nema šanse da zaspi ako ju stavim u krevetić kad je budna jedino kad su joj oči već na pola sklopljene od umora.

mirna99 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Countdown,

pa zakaj ju ne ostavis u kreveticu ako ne place? I moja si na pocetku prica ako nije jako umorna, pa uz muzikicu se uspava pricajuci si u bradu. probaj joj pustiti neku umirujucu muziku (djecje uspavanke...good night i sl.), pa ces vidjeti. moja je na pocetku kad smo krenuli s navikavajem protestirala placem, ali ju ja nisam dizala. Uvijek sam bila kraj nje. To potrajalo par dana, a od tada ju spustim i sama zaspe dok kazes keks. Cak od tada ni ne moram biti u sobi kraj nje (samo ju provjerim). Ali ako ti nemres slusati plac, a kazes da tvoja cak i ne place nego prica i pjeva - uz muziku i umor, vjeruj mi, kad tad ce zaspati. Zenska je, istina, ali ne mozemo ni mi pricati do beskraja. Uvijek postoji trenutak kada i nama "dopjeva", pa tako i njoj.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moja ima 16 mj
    oduvijek je uspavljujemo
    sad spava s nama, do godine dana u kinderbetu, tako je htjela, poslije više ne

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

fali mi opcija - ne uspavljujemo se.
    kad mu se spava on zaspi gdje god se u tom trenutku nalazio...u narucju, u krevetu, u kolicima, viperu, autosjedalici ili na podu.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam misljenja da dijete treba sto ranije poceti uciti da nema nekog specijalnog uspavljivanja (pogotovo ne na rukama, jer se nauce na nosenje, a nasu bolnu kraljeznicu da i ne spominjem).
    Slažem se. Iako to zna biti jako teško.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nema opcije zaspe dojeći kraj mene na bračnom krevetu

baka ga uspavljuje u krevetiću od 15 mj, a tata od 18mj

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi je još uvijek uspavljujemo na rukama...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sada pokušavan T naučit u svom krevetiću bar po danu i noću do prvog dojenja (krevetić je na par cm od velikog) al nikako jedan dan bi mi zaspala svaki put kad bi je stavila spavat, ja se začudila i mislila da san do sada sve krivo radila ljuljuškajući je i noseći je, ali ima bit da je taj dan bila puno na svježem zraku...... i sad nikako. jedino zaspe na velikom dok dojimo ako je ne dižen za podrignit pa joj to smeta pa se opet probudi za pola sata. . al najgore mi je to šta u dnevnom više ne može spavat jer se trza na svaki zvuk a u sobu neće tako da je strašno grintava.......svakako ona mi zadnjih mjesec dana nije spavala više od jednog sata u komadu preko dana (osim u kolicima u šetnji) , jer sisa svako 2 sata a sat joj treba da se uspava.... ja se samo nadam da će ova faza brzo proć

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj diči prvotno napisa
    mi je još uvijek uspavljujemo na rukama...
    same here

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo se uspavljivali na rukama do nekih 2.5 mjeseca. Ona nam je tata otisao na teren i meni je bilo pretesko nosit bebaca po 4 sata na rukama jer nikako nije htio cvrsto zaspati da bi ga mogla stavit u kindac. Pa sam ga polako navikavala, nakon papanja, stavila sam ga u kindac, on je gledao i slusao mobil a kad mu je dosadilo i kmecanje je pocelo, ja sam ga mazila i pjevala mu. Ispocetka je dugo trebalo da zaspi ali sad vec spava bez problema. Ako se ponoci probudi i nemoze vise zaspati, uzmem ga k sebi u krevet pa skupa spavamo.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo moram se pridruzit ovoj raspravi

Mi smo do nedavno uspavljivali se na cici i znao je tako spavat dosta dugo jer cim bi ga pokusala premjestit bilo bi hop,hop okice ko pikule i iskrice iz mraka, pa zatim kme,kme!
    pa onda ispocetka
    evo unazad tri dana imamo novu taktiku i moram priznat da sam ostala ugodno iznenađena da je tako brzo usvojeno gradivo ! a taktika je slijedeca!
    Cica i dalje a kad pocne pomalo prestajat vuc odnesem ga u njegov krevetic stavim lec pogleda me, malo mu pricam dam mu pusu za laku noc, i izađem iz sobe PRVI je dan bilo malo vise vike ali sam ga isla smirivat svakih 5-10 minuta i bila sam snjim po 2 min te ponavljala postulak sa pusom i to te izlazila van i taj dan je zaspo nakon malo manje od sat vremena taktike s time da je nakon pola sata presto s plakanjemi znao me docekat stojecki u kimbi alo je na kraju ipak zaspo sam!
    DRUGI dan je cijela prica trajala 20 min i dijete mi je zaspalo samo
    evo veceras nismo ni 10 minuta imali fore nakon sta samga stavila u kimbu i evo spava !

E da i da ne zaboravim najbitnije PRVI se je dan probudio tek u pola 5 (zaspo je oko9.30)ujutro , Drugi dan ili ti nocas oko 5(iso je spavat oko 8,30) i nastavio spavat do pola sedam nakon sto je pocicao svoje
    a vidijet cu nocas!

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa
    Moja zaspi u mojem krevetu na sisi, dakle leži (i ona i ja) ne nosim je. Tu i tamo je prebacim u njezin krevetić kada zaspi (jako rijetko).
    Ja isto ovako. Uglavnom spava s nama. U zadnje vrijeme zaspe i bez cike. Malo se valja između nas i onda zabije glavicu kod mene u jastuk ili kod tate i zaspe.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

i jedna i druga počele spavati od rođenja same u krevetiću, samo su od 2 mjeseca pa na dalje napravile ritam i spavale same u krevetiću cijelu noć.
    onda sam Niku navikla sa nekih 6 mjeseci do nekog 13-tog tjedna hraniti po noći, i onda sam pročitala knjigu: Svako dijete može naučiti spavati (neki je vole, neki ne), nama je pomogla i od tada opet nastavila spavati sama. Sa Ines nisam nikad imala problema.

ja sam valjda jedna od rijetkih koja je isključivo dojila svoju djecu, a da su joj djeca spavala sama u krevetiću cijelu noć.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Tea prvotno napisa
    ja sam valjda jedna od rijetkih koja je isključivo dojila svoju djecu, a da su joj djeca spavala sama u krevetiću cijelu noć.
    i ja bi tako

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

mislim da se na tome mora raditi od samog početka, sve je stvar kako se postaviš i što želiš. ako se prepustiš da dijete od tebe radi budilicu, onda će spavati u tvom krevetu i papati cicu svakih 5 minuta, a ako to u startu "reduciraš" onda se i naspavaš. a nije bilo niti plača, niti gladi, niti mučenja,....
    i još samo da dodam da se ines zdebljala prvi mjesec puna 2 kg, tako da nije bilo redukcije po noći. al se znalo da svatko ima svoj krevet i poslije papanja u svoju tuhicu.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ma vraćala san i ja Tonku u početku, i sada je nekad vratin ako ja ne zaspen prije al mi je ista stvar, ona ka da ima sat i preko dana i noći. još sada sve gore jer je bila uvatila neki ritam od svaka 4 sata da bi se vratila na 2, max 3. čak i kada smo u šetnji, koje redovito prespava, možda pola sata više spava. evo večeras je zaspal sama u svom krevetu al tome je prethodilo nespavanje od zadnjeg sisanja, kupanje, vježbice i još sisanja......

mmagnolija avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I mi se uglavnom uspavljujemo na ciki u zajednickom krevetu.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mislim da se na tome mora raditi od samog početka, sve je stvar kako se postaviš i što želiš. ako se prepustiš da dijete od tebe radi budilicu, onda će spavati u tvom krevetu i papati cicu svakih 5 minuta, a ako to u startu "reduciraš" onda se i naspavaš.
    Što bi rekli Englezi: I beg to disagree. Mislim da to stvarno ovisi o djetetu, a ne o nama i našoj odluci.

Ja sam Zvjezdicu uporno vraćala u njezin krevet nakon cicanja sve do negdje 14 mjeseci. Ali ona se toliko često i uporno budila da na kraju više nisam imala snage i počela sam je ostavljati u svom krevetu. Tek sam se tada naspavala, jer je ona očigledno imala potrebu biti uz mene po noći i samo se tako nije budila. Vilenjak od početka spava s nama u krevetu. U početku se budio rijetko, onda sve češće, a sada se budi svaka 3 sata, pocica i nastavi spavati. Uspavljivanje mu skoro uopće nije potrebno.

Slažem se da im mi trebamo pomoći da kvalitetno spavaju, ali kako ćemo to postići, ovisi o djetetovim potrebama, a ne nekim našim unaprijed zacrtanim idejama.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moja cura zaspe u našem krevetu u dojenju pa ju prebacim u njezin, ponekad se probudi pa joj stavim dudu i ona nastavi, obično dudu izbaci nakon desetak minuta. preko dana je ostavim na našem krevetu.
    ako se po noći probudi a ne želi zaspat na dudu, podojim je i ostavim u našem jer bi se obavezno probudila u prenošenju.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moju curu sam do 6 tjedana uspavljivala na rukama/na cici. Poslje toga sam je pokušala stavljati u krevetac budnu i ona bi sama zaspala. Nije bilo nikakvih problema. Poslje 6 tjedana sama mi zaspi u krevetcu.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

obzirom na dugotrajno iskustvo nošenja i uspavljivanja sina, koji je prestao sa dnevnim spavanjem kad sam ga prestala nunuckat ( 1,5 g)(sad ima 4,5 g ), curu sam od prvog dana počela stavljati u krevetić da sama zaspi. Tako je to još uvijek ( ima 9 mj )i čak bude živčana ako ju poželim malo nunuckat prije spavanja, bori se da ju pustim u krevetić da sama zaspi.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moja cura je sada mjesec i pol i naučili smo je na ruke. Zaspi na rukama ali čim je spustimo u krevetić ona se probudi i plače. Uzmemo je na ruke, umiri se. E sad, mene zanima jedno- da li je preporučljivo u ovoj dobi, ili općenito- pustiti je samu da se isplače, bez da reagiram??? Ili bih ipak trebala doći do nje ali pokušati umiriti je na druge načine?? Jer, probala sam i pjevati i pričati i onako njihati je ali ništa ne pali...

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hm....možda sam trebala prije postavit ovo pitanje- evo je u krevetiću već nekih 15-ak minuta i tišina je :D

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa
    Moja cura je sada mjesec i pol i naučili smo je na ruke. Zaspi na rukama ali čim je spustimo u krevetić ona se probudi i plače. Uzmemo je na ruke, umiri se. E sad, mene zanima jedno- da li je preporučljivo u ovoj dobi, ili općenito- pustiti je samu da se isplače, bez da reagiram??? Ili bih ipak trebala doći do nje ali pokušati umiriti je na druge načine?? Jer, probala sam i pjevati i pričati i onako njihati je ali ništa ne pali...
    naravno da nečeš pustiti dijete da ti cijelu noć tuli. ja ne znam tko bi to mogao napraviti. :/ bit je da ju ti nekako naućiš da zaspe sama u svom krevetiću. daj joj neku šuškalicu, krpicu tješilicu- to moja Ines ima i tako sam ju navikla, tako da dijete ima neku stvar za koju će se vezati i biti će joj nekako lakše. a reagirati možeš bilo kako osim da ju uzimaš u ruke nije lako, al probaj. :/

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ne bih ni ja izdržala da ju pustim da cijelu noć plače...čim ona napravi kmee ja dotrčim. Da, bit će teško naučit ju na nešto drugo osim ruku..pogotovo noću, al moram pokušati :/

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nije ni moja odmah "naučila" sama zaspivat u krevetiću.Naravno da se bunila, ja sam ju dizala na ruke da ju umirim, i vraćala umirenu u krevetić,al je u njemu sama zaspivala.I dandanas se buni. Svako toliko pokuša,svakih 10-dana,zaplače.Ja ju podignem, umirim, pomazim i vratim ju nazad.I, čak mi se čini da ju živcira nošenje za umirivanje; kao da me plačem poziva da vidi da li sam tu.....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Na ciki u bračnom krevetu (gdje i spava ) ili na rukama. I biti će tak dok ne dođe do faze da zajedno legnemo i da zaspi kraj mene/tate. Moja djeca ne spavaju u svojim krevetićima dok sama ne pokažu želju za tim. Bartol je s malo više od 2 godine pokazao želju da spava u svom krevetu (ali koji je u našoj spavaćoj sobi) i od tad oko toga nema nikakvih problema. Ponekad (ali vrlo rijetko) izrazi želju da spava u našem krevetu i onda smo tu svi četvero, ne vidim oko toga problema. :D

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    mislim da se na tome mora raditi od samog početka, sve je stvar kako se postaviš i što želiš. ako se prepustiš da dijete od tebe radi budilicu, onda će spavati u tvom krevetu i papati cicu svakih 5 minuta, a ako to u startu "reduciraš" onda se i naspavaš.
    Što bi rekli Englezi: I beg to disagree. Mislim da to stvarno ovisi o djetetu, a ne o nama i našoj odluci.
    Slazem se sa argentom puno ovisi o djetetu. Znam mamu koja doji i maleni spava s njima u krevetu, pa se budi samo jednom po noci ... to stvarno nema pravila.

Ja sam dala prvi odgovor. Prvih mjesec dana sam je uspavljivala na rukama i onda sam negdje procitala neki clanak o ekoloskom dojenju, gjde pise o uspavljivanju i kako dijete treba pustiti da zadovolji sisanje do kraja, pa smo se tako uspavljivale. U pocetku sam je dojila na svom krevetu pa premjestela u kindac koji je bio spojen sa nisim krevetom, onda sam skroz maknula jednu stranicu kindaca i dojila je direktno u kindacu i tako ujedno prosirila nas krevet ... jos uvijek se tako uspavljujemo.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Do prije desetak dana sam S. uspavljivala u marami. Onda je sama jedan dan tražila da legnemo budne i odbijala maramu. i sad već desetak dana i za dnevno i za noćno spavanje samo legnem pokraj nje, ona me mazi po licu i očima i zaspi.
    Dakle oko prvog rođendana se to dogodilo.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi spadamo u onih 29% koi jos djete zaspivaju na / u rukama
    Pitam se do kada jer mog malenog neda mu se da zaspi na ikakav drugi nacin

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

G1 sam do nekidan uspavljivala sa cicom (svejedno je'l u krilu ili da ležimo skupa), a sad tako da samo ležimo skupa na našem krevetu, a on mene dira po trbuhu. A to uspavljivanje cicom je jednostavno proizašlo iz toga da je od početka zaspivao k'o top nakon cicanja, pa ga možeš i na Mars prebaciti ako treba.
    G2 ne zaspe na cici, eventualno malo zadrijema. Ali se sam zna uspavati, tako da ga samo stavim u krevetić, malo pomazim po glavici i to je to. A dokle će to trajati - tko zna...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •