Koliko sam ja uspjela na tečaju skužiti ima doktora koji zagovaraju prirodan porod pa ne mora značiti da će se iščuđavati sa tvojim zahtjevima. No ako će ti muž biti znaš da ste obavezni proći njihov tečaj. To je sada po novom.
Koliko sam ja uspjela na tečaju skužiti ima doktora koji zagovaraju prirodan porod pa ne mora značiti da će se iščuđavati sa tvojim zahtjevima. No ako će ti muž biti znaš da ste obavezni proći njihov tečaj. To je sada po novom.
Postovi o osjeckom rodilistu su kako primjecujem 2003-05. Bilo bi lijepo kad bi neka cura/zena(ili muz!) koja je ove godine rodila napisala najsvjezije podatke o rodilistu i uvjetima radjanja.
I mozda imena tih doktora koji zagovaraju prirodan porod, to bi bilo lijepodorotea24 prvotno napisa
![]()
Joj imena na žalost ne znam. No svejedno me sutra žele strpati u bolnicu pošto ću biti 40+5 pa kada izađem imat ćeš izvješće. Eto tako da znate kako u Osijeku ne smijete slučajno malo prenijeti odmah vas zadržavaju.
pa zar ne mozes odbiti njihovu odluku da ostanes u bolnici?dorotea24 prvotno napisa
Cokolina, Dorotea j odbila ostanak u bolnici. No ona je već i rodila, u nedjelju, malog Patrika!cokolina prvotno napisa
![]()
Mina 30, doktore na koje su mene uputili na pregled kao dogovor za porod u kadi su dr.Bečarević i dr. Bobić. Rekli su mi da su njih dvije za prirodan porod. Evo nadam se da će ti pomoći ova informacija.
:Divancica prvotno napisa
sad cekamo jos samo izvjesce od nje...l
Cure ja jesam odbila boravak u bolnici, ali sam pukla od nervoze i sutradan se vratila i dobro da sam se vratila jer sam tu veče završila na totalnoj indukciji zbog sumnjivih bebinih otkucaja. Ma kada ti doktor kaže da ne mora biti, ali može da je beba u opsanosti postane vas baš briga i za loptu i za drip i za dolantin i za stolac i epiziotomiju. Možemo mi tu govoriti kako ćemo odbiti popisivanje, odbiti određene postupke, ali kada stvari krenu svojim tokom najbolje je ipak stvar pustiti doktorima. Ja sam prošla sa klistirom, dripom, dolantinom, prokidanjem vodenjaka, spazmekosom, nasjedanjem na stomak, epiziotomijom, ležanjem 11 sati nepomično na desnom boku i ništa mi to nije bilo bitno samo da moj Patrik izađe van živ i zdrav. Moj je dojam da doktori i babice na porodu znaju što rade. Možda bi negdje vani napravili drugačije, ali bolje se ne miješati previše. Ne očekujte preveliku ljubaznost ni od doktora ni od sestara. Ona glavna sestra na 3. katu je fenomenalna, babica ima predivnih, ali i malo nadrkitusJa sam promijenila 2 smjene. Svi su dolazili i rađali samo sam ja ostajala. Na kraju me porodio dr. Karša i svaka mu čast. Babica Sanja mi je rekla da me ne bi rezala da bebini otkucaji nisu opali, ali nismo imali vremena za kontrolirano tiskanje i stvarno me je malo zarezala, već je prošlo. Klistir nije ni malo strašan i užasno mi je drago da su me klistirali jer mislim da bi mi se rektum raspao za vrijeme dvosatnog trpljenja nagona za tiskanjem. Jedva sam izdržala one najgore nagone, a da je tu bilo još kakvog sadržaja umrla bih od muke. Eto cure samo kratko, ako vas bilo što zanima pitajte ja ću vam sve odgovoriti, ali nemam vremena detaljno pisati jer sam jako umorna.
E da! I obavezno se naoružajte znanjem o dojenju jer sestre za bebe iako potiču dojenje imaju nekakve zastarjele fore koje su meni stvorile probleme. Npr. podoj mora trajati 20 minuta, svaka tri sata...itd. Glukozu će im davati bez vašeg pitanja, ali nadohranjivat ih neće dok vas o tome ne obavijeste ili ako vi to ne zatražite mada ih ni onda neće nadohraniti ako misle da nije potrebno. dobra stvar je što će vam pokazati ispravan položaj na dojci kad god ih to zatražite i to radite bez ikakvog stida i 50 puta na dan ako treba. One će vam svaki puta pokazati i pomoći. Obavezno u rodilište ponesite lanolina jer većini cura zatreba, a oni vam savjetuju melem iz onog paketa sretna beba.
Nakon poroda budete dva sata u njihovom hodniku. Mobitel nema teoretske šanse na unesete u rađaonu jedino ako ga ne gurnete u spavaćicu, ali ga nećete moći tamo koristiti pošto vam stalno netko prolazi kroz sobu i ako ga vide oduzet će vam ga jer je tamo strogo zabranjen. Zato si u ona dva sata organizirajte da vam netko donese mobitel i najnužnije stvari jer kada vas odvedu gore u sobu ležat će te 6 sati i nećete se smjeti ustati. Meni su sve stvari ostale na patologiji, a sestra nije imala vremena otići po njih pa sam 2 sata ležala bez mobitela u sobi u krevetu.
Bebu ako želite vidjeti odmah zatražite i ne odustajte. Oni u pravilu ne donose prije nego se ustanete, ali ja sam forsirala i meni su donijeli o odmah mi ju je sestra postavila na dojku. Malo je okretala očima, ali ja sam bar bila pored svoje bebice.![]()
iako sam 29.tjedan tek,i dosad sam samo odmahivala glavom na pitanje o porođaju jer ne želim se plašit!! niti razmišljat...poslje svih pročitanih postova sad me pomalo strah....neznam što da mislim o KBO,o babicama,doktorima....
možda zato što sam prvorotkinja,i jako mlada?!neznam...trebam li se plašiti?![]()
Buduća mama, imaš još dosta vremena, educiraj se, shvati šta želiš, oboružaj muža znanjem. Prođite zajedno tečaj da možete biti zajedno na porodu i da ti on može tamo biti potpora. Nitko ne može raditi ono na što ti ne pristaješ, niti tebi niti tvojoj bebici. A strahove odagnaj od sebe, oni će ti samo odmoći.
Ja svaki dan isčekujem pa javim kako je bilo ovaj put.![]()
proteklih tjedan dana,zaista sam se potrudila,prijavila sam nas na tečaj,malo se raspitivala ,malo čitala...i strah polako nestaje,mislim da je to najbitnije!!!![]()
buduca mama, dobrodosla! molim te skini ticker iz potpisa; tickeri i slike u potpisu nisu dozvoljeni na ovom forumu.
zakljucavam ovaj topic iz razloga sto postoje dva identicna topica na Rodilistima - raspravu nastavljamo na http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=646544#646544