Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 238

Tema: beba mi ima temperaturu

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno beba mi ima temperaturu

rebecca mi je sad nesto jako nervozna- isli smo joj mjeriti temp.- ima 37,5 ispod rukice ( u guzu se ne usudim mjeriti :/ ).

jel trebamo ici doktoru?
    trenutno mi je samo hitna na raspolaganju a ne bi htjela tamo vuci ju bez potrebe ( a ne znam ni di, u klaicevu?)

mi smo svi doma bolesni tak da smo ju vjerojatno uspjeli zaraziti

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hmm... ja mislim da bi ti bilo ipak najbolje da joj izmjeriš temperaturu u guzu da vidiš točno ima li ili ne.

Ovo sam kopirala s jednog topica:

Citat:
    Raspon tjelesne temperature koji se može izmjeriti kod novorođenčadi:

NORMALAN RASPON:

- Rektalna temperatura - od 36.8 - 38 Celzijevih stupnjeva

(98.2 -100.4 Fahrenheitovih stupnjeva)

- Aksilarna(pazušna) temperatura - od 36 - 37.2 Celzijevih stupnjeva

(97 - 99 Fahrenheitovih stupnjeva)

BLAGO POVIŠENA TEMPERATURA:

- Rektalna temperatura - iznad 38.2 Celzijevih stupnjeva

(100,6 Fahrenheitovih stupnjeva)

- Aksilarna temperatura - iznad 37.4 Celzijevih stupnjeva

(99.4 Fahrenheitovih stupnjeva)

VISOKA TEMPERATURA:

- Rektalna temperatura - iznad 39 Celzijevih stupnjeva

- Aksilarna temperatura - iznad 39.8 Celzijevih stupnjeva

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam kaj da ti velim, ja nikad nisam išla doktoru ak se temperatura mogla skinuti ili tuširanjem/kupanjem ili lupocetom... valjda će ti se uskoro netko javiti s pametnijim savjetom... Za početak, možda da joj staviš mlačni oblog na rukice i nogice, nipošto alkohol, nipošto na prsa i leđa

Dotle, ljubi bebu da brže ozdravi

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pošto tvoja beba nema još 2mj.izmjeri joj temp.rektalno i ako je povišena nazovi bolnicu na Rebru i traži hitnu dj.ambulantu i reci im šta je na stvari.37.5 je u principu niska temp.ali je ipak beba mala,a do 3 mj starosti treba se konzultirati sa dr.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nase iskustvo.

Kad dodjes na Rebro hitna (ako tu spadas po mjestu stanovanja), cekas u maloj uzasno toploj cekaoni punoj bolesne djece,stave bebi vrecicu da se popiski i vodis je na vadjenje krvi iz prsta, a onda cekas rezultate satima.
    Obicno kazu ne daji ljekove do 38,5 u guzi, skidaj bebu u body,tj rashladi je,stavi obloge na rukice i nogice i to je to i puno puno tekucine.
    Mislim da ne smatraju do 38 u guzi temperaturom za tako male bebe.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moje kumče,staro 1,5 mj.je ostalo u bolnici radi temp.dakle kad je tako beba mala ne vrijede neka pravila kao kod starije djece i zato se treba konzultirati s dr.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Moj malac punih 6 mjeseci se jutros probudio s temperaturom rektalno 38,8. Dala sam mu čepić, pala je ispod 38, ali se opet počela dizati. Doktorica kaze puno tekućine i već na 38 da mu opet dam čepić. Dala sam mu na 38,3 čepić. Nadam se da neće puno rasti i nadam se da će noć biti ok. Ono što je problem je sto on odbija vodu i bilo šta drugo osim cice. malo sam u strahu isto tako ne znam kad se ide na hitnu, imam blagi osjećaj da će ta temp rasti noćas ?!?!pomagajte mame s više iskustva.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ima li još nekih naznaka viroze? Zapušen nos, kašlje?

Ne znam da li je mereno rektalno 38 visoka temperatura, ali na 38 pod pazuhom ja bih pre davanja čepića gledala opšte stanje.
    I nema potrebe da insistiraš na vodi, sisa mu je dovoljna samo mu nudi češće.
    Temperatura obično skače noću, ali ne znam šta bi ti pomoglo da sad odeš kod dr, osim ako misliš da će mu vaditi krv. Možda da nazoveš ambulantu i kažeš simptome pa će ti oni reći da li da dolazite ili ne?
    Posljednje uređivanje od vissnja : 31.12.2012. at 13:57

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa Vidi poruku

Citat:
    Raspon tjelesne temperature koji se može izmjeriti kod novorođenčadi:

NORMALAN RASPON:

- Rektalna temperatura - od 36.8 - 38 Celzijevih stupnjeva

(98.2 -100.4 Fahrenheitovih stupnjeva)

- Aksilarna(pazušna) temperatura - od 36 - 37.2 Celzijevih stupnjeva

(97 - 99 Fahrenheitovih stupnjeva)

BLAGO POVIŠENA TEMPERATURA:

- Rektalna temperatura - iznad 38.2 Celzijevih stupnjeva

(100,6 Fahrenheitovih stupnjeva)

- Aksilarna temperatura - iznad 37.4 Celzijevih stupnjeva

(99.4 Fahrenheitovih stupnjeva)

VISOKA TEMPERATURA:

- Rektalna temperatura - iznad 39 Celzijevih stupnjeva

- Aksilarna temperatura - iznad 39.8 Celzijevih stupnjeva
    Jesi li videla ovo? Da li si doktorki naglasila da je temperatura merena rektalno? Neobično mi je da je rekla da na 38 rektalno već daš čepić ako se to smatra normalnom temperaturom.
    Možda je mislila da meriš pod pazuhom?

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

vidjela sam to tek sad. da, rekla sam da sam mjerila rektalno. hm ona nije napomenula na 38 rektalno da dam cepić nego je rekla samo na 38.
    Bilo je 38,1 i nakon 20 min 38,3 ja sam se prepala da opet raste i kako je ona to rekla opet dala čepić. sad je cicao malo i zaspao pa ću vidjeti.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ma ne ide čepić na 38 rektalno!
    ako je opće stanje ok, dopusti temperaturi da odradi svoje. skidaj kad je preko 38,5-39 rektalno (kad ti je tako rekla doktorica). ja ne skidam ni tad, ako je stanje ok. to samo znači da se tijelo bori

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

ok, puno hvala! prva temperatura pa je panika odradila svoje

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

giussepe ako dete sisa možeš mu, dok sisa meriti temperaturu pod pazuhom
    ja bih moju stavila u krilo (sednem u turski sed na krevetu), držala joj rukicu i dala sisu i bez problema izmerila
    nisam mogla nikad u guzu, to mi nešto bilo bez veze

uglavnom ne brini previše, dok sisa sve je ok, možda će malo rasti uveče, ako je dete dobrog opšteg stanja (sisa, kad je budno veselo je i ponaša se uobičajeno, pa čak i ako je cendravo) onda je ok. ja sam skidala temperaturu samo kad bi bila klonula

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

pa da, ustvari je dosta dobre volje. Vidjet ću kako ce biti dalje. Bojim se te temperature ko da je ne znam što!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Tako je uvek prvi put, posle se navikneš.
    Kod temperature je samo važno da dete pije (sisu ili vodu, svejedno je), biće sve ok.
    Za dan ili dva ćete videti šta mu je. Meni je dr rekla da kad na prvu temperaturu dođemo ona može da nagađa šta je isto kao i mi, posle dan, dva tek se ispolje simptomi. Ili će da mu niknu zubi, ili će mu nos procuriti, a ako bude imao visoku temperaturu dva, tri dana onda ćete se svakako javiti lekaru.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače između lijeka treba proć 4-6sati između možda kupanje, masiranje, razodjevanje

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Znam da treba proci bar 4 sata! Evo sva sreca temp je sinoc pala i jutros nema! tako da je sve ok!

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Koliko je normalno da traje temperatura ako su zubi u pitanju? Malo su joj nateceni gornji desni. Vide se kao neki oteceni jastucici.

O ima 8,5 mj i donje jedinice su probile prije 10ak dana. Proslo bez temp. Medjutim prosli cetvrtak je pala s kreveta i proveli smo iz predostroznosti 24 sata u bolnici. Jucer, 4 dana nakon izlaska iz bolnice dobila je ujutro temperaturu 38,1. Jucer je najveca temp bila 38,7, onda smo vec ordinirali cepic. Noc je prosla vise-manje ok. Pred jutro je temp opet skocila na 38,7 pa sam dala jos jedan cepic. Stalno je na siki i doji li ga doji. Jedva stignem nahraniti drugu curu.

Nadam se da povisena temp nema veze s padom i isto tako da nismo skupili nista u bolnici. Bile smo same u sobi i dolazili su nam samo tata i G na podoj svako 3 sata. Nismo se zadrzavale po hodnicima nego smo stale u djardinu, brale murve i gledale kornjace. Jedino ako nismo preko neke od sestara pokupile sto??

Uglavnom zanima me mogu li zubi biti uzrok povisenoj temperaturi koja traje vec vise od 24 sata. Napominjem da nema nikakvih drugih simptoma, ne kise, ne kaslje, ne curi nos...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zubi sami po sebi nisu uzrok povišenoj temperaturi, ali znaju biti uzrok padu imuniteta, pa se onda kojekakve viroze i infekcije lakše nalijepe baš u tom periodu.

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

A onda smo nesto skupili
    Sad 39...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kako je sada?

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja bih panićarila u slučaju da temperatura prelazi 38.5-39 i u slučaju da ne može da se skine.
    Imam ružno iskustvo i sad pušem i na hladno.
    Kod starije curice nisam paničarila.Opušteno skidam temperaturu,pratim,mjerim i tako...
    Kad je malena dobila temperaturu preko 39(imala je 3 mjeseca),ja isto opušteno.Apetit dobar,možda malo cendravija(to pripisujem temperaturi).Teško se skoda,padne na 38,ubrzo se počne dizati...Tako i sutra.U nedjelju ista stvar,ja se spremim i na hitnu.CRP (pokazatelj da je bakterijska infekcija u pitanju i koji treba biti 0) je bio 80.Sedimentacija isto,nalazi urina katastrofa,bakterije,leukociti,eritrociti.Upala bubrega.
    Izlječimo se,dođemo kući,kotrolnu urinokulturu podižemo u srijedu-sterilna,u petak počne šmcati i kašljati,u subotu temperatura-to pripisujem prehladi.Kod starije temperatura isto-skoro 40,kašlje i slini isto.Vodim ih obadvije na hitnu,veća mi je briga starija.Manjoj stavljaju vrećicu ponovo,eto reda radi.Kad ono ponovo isto.leukociti,bakterije,eritrociti.Upala bubrega ponovo.I uz to još i bronhitis.(Kod starije obična prehlada).
    I da više ne dužim,maloj je ustanovljen obostrano reflux bubrega,od tada je na profilaksi.Na svaki skok temerature stavljam vrećicu i pravac laboratorija.

Nemojte se igrati kad su male bebe u pitanju.Ako temeratura prelazi 39,ako se teško skida pravac doktor.A čepići ili sirup idu već iznad 38.Do tada ne treba ništa,neka se organizam sam bori.

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

U petak pala fibra na 37. Poceo osip. Crvenkaste tockice koje su negdje skupljene u nepravilne formacije. Prvo je krenulo oko vrata pa sam to pripisala znojenju. Ali onda se jucer prosirio na lice, dekolte, trup, ramena...
    Temp vise nema. Jicer dezurna pedica na tel rekla da moze biti trodnevna groznica pa da je odvedem njenoj pedijatrici u pon.

Jezik je bio malo bjelkast. Sad puno manje.

Dok je trajala temp sikila je stalno I obilno ali je dohranu minimalno jela. Sada I jedno I drugo izbjegava. Malo povuce pa makne glavu ili samo stoji na siki ali ne vuce. Bas se nekako smanjila. Sutra je vodim kod njene pedice da je pogleda.

Po noci se budi svako dva sata I place. Prije bi je sika smirila, sad je bas moramo nunat.

Zanimljivo twin sister ne pokazuje nikakve znakove viroze.

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Silkice nije vam bilo lako...brrrr cijela sam se najezila...

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kad sam legla spavati,palo mi je na pamet-može biti i trodnevna groznica,i sad vas čitam!3 dana temperatura,četvrti dan se ospu(s tim da može trajati od 2-5 dana).Prošle godine je imala manja(3 puta smo vadili nalaze urina,samo da se smirimo,bili su u redu),osula se malo po leđima i trbuhu.
    Ove godine zadesilo stariju.Imala je temperaturu skoro četrdeset,trajalo 4 dana,osula se po licu,vratu,leđima,trbuhu,rukama.Sva je bila ko papričica.Pade mi na pamet zato što je to imala prošli tjedan,a osip se povukao tek juče.
    Nju je baš iscrpilo,svaki dan je spavala,a ona ne spava od 2 godine.Još joj i afta izbila u ustima.I ona mi se smanjila,a ionako je mršulja.
    Treba im dati vremena da organizam povrati snagu,vratiće se apetit.
    Baš mi je drago da je sve dobro!

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Trebam pomoć brzo... Jutros u 8 se probudila sa temp 38,7, cepic i kupanac pa smo skinuli... U 12h temp 40,1, kupanje i sirup (4 ml) i sad upravo mjerim i ima 38,5... Malo prije je zaspala pa ne znam jel bi sad išta trebala napraviti ili da ju pustim da malo odmori pa onda nešto poduzimati... Ali što?
    Zaboravih napomenuti da je 11,5 mj i 10 kg...
    Posljednje uređivanje od 123beba : 07.07.2014. at 15:01

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Nazovi doktoricu za savjet. Prati temperaturu,da izdržite bar još pola sata,sat vremena. Ako se probudi skidaj tuširanjem. Nas je tako uhvatila trodnevna groznica stalno sam imala osjećaj da sirup ne spusti dovoljno. Znala sam dati sirup 2-3 puta svako 4h pa onda izgurati 12h bez. U međuvremenu je također bilo temperature al stalo je na 37,5 38. Drži se. Pokušaj bebinu glavicu spuštati prema prsima,brada prema prsima,ako vrišti direktno doktoru,sve drugo prati kod kuće. Dosta daj bebi piti,više nego inače. Stalno nudi piti i dojiti ako doji još.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Prati svoju bebu,ako si u strahu odi u doktora. Meni je moja na 2min od ku©e pa sam hrabra ostati doma i pratiti situaciju. Ti ćeš za sebe znati najbolje. Javljaj nam

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Pa sad je porasla za 0,1.... Znači, raste :/ inače, to su temperature mjerene u uhu.
    Može pojašnjenje ovog spuštanja glavice na prsa?

A vodu nekako slabo hoće... Zato dojim dosta...

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Prati bebu, ćak i takva temperatura može proći za jedan dan. Ovo za spuštanje glavice je test za Meningitis koji ne mora uopće biti opasan..a ja to provjerim ako puno plaču pod temp. ili su klonuli. Budi bez brige. Znači brada ide prema prsima,ako jauču,vrisnu znači boli ih glava i vrat sa stražnje strane i odmah se ide na kontrolu kod dr. To je to. Nedavno sam kod kuće imala bebu s visokom temp do 40ali smo tek s osipom otišli kod dr..3dan. Bila je trodnevna. Pa mi je 3god dijete jaukalo od glavobolje te smo kod dr bili već za 30min. Srećom nije bio mening. ali je bio streptokok.

Vodu možeš davati često,pa koliko hoće.

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

..danas 3. dan temp. Od jucer skakuce...malo 38, 38.8 ( u guzi), ...skidamo čepicima i tusiranjem. On je supper, i po nicem - osim pojacanim dojenjem- ne moze se skuziti da ima visoku temp.. ( papa, vesel, stolica ok). Veceras nakon tusiranja kuzim, kad je zaspao, da mu cepic teze skida temp. Što sada? Da cekam jutro ili...?

Sent from my RM-941_eu_croatia_929 using Tapatalk

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

a kolika mu je temp sada?

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

I da...7,5 mj. smo stari, zuba niti jednog na vidiku / iako i sad sumnjam da su zubi; previsoka mi je temp. za njih

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

39 u guzi

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

...ne znam nakon cepica, ali osjetim da pada... Ovo nam je 3. cepic u 24 sata/ 2. dan. To je OK?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ok je do max preporucene dnevne doze. Ja bi treci dan temp odvela dijete lijecniku.

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

ako bude još rasla preko noći ja bih dala sirup, a ujutro bih ga odvela svakako kod dr ako bude temperature... Sretno!

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Ok je do max preporucene dnevne doze. Ja bi treci dan temp odvela dijete lijecniku.

također.

123 šta je s vama bilo prije par dana? Viroza??

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Da, viroza... Čak je i mene čopilo, ali kroz 3 dana smo bile fit.

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala cure! Evo jutros sve ok. Temp. pala, u guzi 38. Nema cepica vec 12 sati i dalje papa i sisa. Mislim da je i nas capila ta trodnevna...

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Evo mi se jutros probudili sa temperatum i to nam je prva tako da nam je šok!NAjveća je bila 38,3 u guzi nakon par sati se sama spustila na 37,7 i sad se opet popela na 38,2,nisam mu još ništa davala ,beba ima 7 mj i 7 dana i skoro 10,3 kg,koliko paracetamola da mu dam ?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Temperature u guzi su za 0,5 stupnja više od pazušne, po tome još ne trebaš davati Paracetamol, osim ako je razdražljiv i vidiš da ga boli.
    Kad ćeš davati vodi se tablicom doziranja i daj dozu za 10 kg tt.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

38,3 u guzi je 37,5-37,8 pod rukom. Sirup tek na 39 u guzi t.j 38,5 pod rukom. Kako ćeš dozirati piše u uputama. Zubići??

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Temperature u guzi su za 0,5 stupnja više od pazušne, po tome još ne trebaš davati Paracetamol, osim ako je razdražljiv i vidiš da ga boli.
    Kad ćeš davati vodi se tablicom doziranja i daj dozu za 10 kg tt.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

a neznam dal su zubići nije mu ništa crveno ili natečeno jos nema niti jedan zub

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Zvala sam dežuru amb i rekli su mi da mu dam 4 ml ako pređe 38,5 , al mu to nije malo ima preko 10 kg? u snu onako malo stenje jel to normalno? malo gnjavim al prva nam je fibra pa sam u strahu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    Zvala sam dežuru amb i rekli su mi da mu dam 4 ml ako pređe 38,5 , al mu to nije malo ima preko 10 kg? u snu onako malo stenje jel to normalno? malo gnjavim al prva nam je fibra pa sam u strahu.
    Je, malo je. Ako ces dati, daj 6,5 ml sirupa paracetamola.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

molim hitno pomoć!

da li je temperatura mjerana u guzi kod djeteta od 1.5 g. koja iznosi 37.7, (oduzeto -0.5), dakle 37.2. temperatura?
    da li da ju šaljem u vrtić ili ne?
    sorry ali ne snalazim se u ovoj gore tablici.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    molim hitno pomoć!

da li je temperatura mjerana u guzi kod djeteta od 1.5 g. koja iznosi 37.7, (oduzeto -0.5), dakle 37.2. temperatura?
    da li da ju šaljem u vrtić ili ne?
    sorry ali ne snalazim se u ovoj gore tablici.
    zasto si joj mjerila temperaturu?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

krenuli smo na adpataciju u vrtić i od četvrtka ima virozu. prvo je bila visoka temp. oko 39, sad se snižava.

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •