Onda pricekaj drugi tjedan da se oporavi, ako nije sila da ide.
Onda pricekaj drugi tjedan da se oporavi, ako nije sila da ide.
tak ću i napraviti, neću ju slati do ponedjeljka nikuda.
hvala ti sirius.![]()
Evo i nase prve temperature! Mislila sam da nece tako brzo doc. Imamo tek 6 mj. Mene zanima da li ja sad i temp preko 38.5 moram snizavati cepicima kod djeteta od 6 mj ili ni to ne ako ono ok to podnosi? Ona inace malo njurga, pa place pa sve ok i tako u krug... A noc ide...
Ja bi svakako ako dodje do tog, sad ima 38, prvo je okupala i tako pokusala snizit.
Da li je bolje dat sirup (ako buse trebalo) ili su cepici bolji?
Temp iznad 38.5 (to je 39 mjereno u guzi) skidaj ili cepicima ili sirupom.
Nemam puno iskustva sa davanjem, ali sirup mi je bilo tesko dati i procjeniti koliko je popio, a koliko ispljunuo.
Cepic lagano utisnes, malo drzis da se ne vrati i bok.
Sretno i da brzo prode!
Mjerila sam usnim i digitalnim pod pazuh
Nekako ju zabavim dok ne prodje to vrijeme
Usni mi varira a ovaj pod pazuh je ok
Evo sad ima 37,6. Nadam se da je to od zubica i da nece rasti ali njoj i evo pet dana nos curi
Evo noc je prosla ok. Zaspala je oko 10 do 1 i u 1 joj mjerim i vidim da ima 38,4. Isli smo je kupat u kadicu cca 15 min. I nekako je oko 2 i pol opet zaspala.
Evo jutros ima 37,6. Nadam se da nece vise rasti! Ovu noc smo prosli bez lijeka.
Za malenu bi bilo bolje da si joj dala čepić prije spavanja i pustila ju da spava cijelu noć i oporavi organizam...nego da ste ju u kupali i razbuđivali u 1 ujutro
Da,mogla si i lijek dati,ali dobro je da ste mogli proći bez toga i da se njeno tijelo dobro izborilo. Sada prati i dalje.
Ja inače koristim paracetamol sirup,nama pomaže..čepiće još nikada
Najbolje ćeš sama znati. Drago mi je da je kupanje pomoglo,to je sigurno najbolji način..iskreno ja bih tako po noći dala sirup..da spavamo,jer sam spavalicaali odlično je kako si ti napravila. Vjerovatno kad sada nema temperaturu je nekakva virozica i proći će samo kroz par dana. Pratite se i da bebica ozdravi brzo
Napisala si da si ju probudila u jedan i da je zaspala oko pola 3..
sve 5, nisi nista "pogrijesila", nije ono moje bila kritika, nego savjet...
Hocu reci..bez obzira kaj je bila dobre volje i brčkala se, nije niti super opcija da je dijete budno sat i pol usred noći..
Ja preko dana kupam i puštam koliko god mogu bez sirupa, a prije spavanja dajem paracetamol ako je viša od 37.5 - očekujem da će još rasti po noći
Na 37.5 nije potrebno davati sirup. Al svatko radi kako misli da je najispravnije
Je, prije spavanja...jer mom malom uvijek ali uvijek po noći krene rasti...i onda se probudi u pol 3 s 39...
Ovo, ofkors, vrijedi za moje dijete...
Ok,ti poznaješ svoje dijete i svako je različito. Moji kad legnu sa 37.5 ja spavam kraj njih i čekam da prijeđe 38.3 da dam sirup (idealno bi bilo da čekam 38.5,al eto ja nisam idealna) Nekoliko puta se dogodilo da ujutro ne bi imali temperaturu i bez sirupa. Tako da.......
Druga stvar je ako dijete ima neke zdravstvene probleme kada pedijatar savjetuje davanje lijeka na manje od 38.5 ,u to ne ulazim
Napisala sam da je zaspala od deset do jedan. No sve pet.
Evo sad mi je opet zakurila, a danas mi nista nije odspavala i dala sam joj sirup. Iste sekunde je sve ispovracala, u mlazu. Dala sam joj nekako opet dve male zlicice. Cepic nisam htjela jer se ona nemoguce vrti i tesko mi ju je presvuci jer odmah hoce na trbuh a kamoli cepic staviti. Ja sam u petak bila s njom (zbog nosa) kod pedijatrice i poslusala ju je i pregledala grlo ( ja sumnjam na grlo) i usi. Nista nije vidjela i dala mi je recept za kapi za nos, ako budu trebale. I evo dan nakon sto ja odem s njom dr ona meni zakuri. Sutra ujutro idem opet kod nje!
Sad mi spava, konacno. Cekat cu da vidim kako ce se situacija odvijati i ako bude opet tako kasnije ici cu na hitnu. Necu cekat jutro.
U prijasnjem postu sam napisala da sumnjam na grlo- to kazem jer sam ju nekoliko puta zatekla da kao kasljuca. Pomirisala sam grlo cisto ako mogu sta osjetiti ali nista se ne osjeti. Ali ona i dalje zna bas onako zakasljati (2,3 puta kroz dan)...pa od kud sad dobije upalu grla?! Ili jos nesto gore... Ne kuzim.... Luda sam od neizvjesnosti. A noc tek ide.. Tko zna kako ce po noci bit
Kolika je bila temperatura? Kako je sada? Mislim da se trebaš malo smiriti. Od kud ti da ima upalu grla ili gore? Možda joj se slijeva sekret iz nosića u grlo pa se zato zakašlje? Smiri se majčice
Ima neki razlog ( tesko disanje, lose opce stanje ...?) osim blago povisene temperature ?
da li jede , pije, kaka, piski, normalnog je raspolozenja, normalnog disanja ?
da li ima neki poseban razlog zbog kojeg imas potrebu ici na hitnu sluzbu u noci?
Pa ona dise malo teze. Da li je to jer je zacepljena neznam.
Ovo za grlo- neki ruzan predosjecaj evo... Nadam se da se varam.
Zasad je ok. Odspavala mi je 45 min. Cudno jer kako je zahrkala mislila sam barem 2 h da ce spavat.
Sad ima 37.5. Oko 10, 10 i pol mi legne inace u krevet tj legnemo i cicamo i ona zaspi... Nadam se da cemo tako i veceras.
Inace dva dana papamo bucu i kaka malo cesce. Inace kakamo 1 put, ujutro a ova da dnaa kaka 3,4 puta. Da li je to od buce ili se poklopilo sa tim nosom i temperaturom neznam.
Ja svojima dajem sirup na 38 prije spavanja, jer im raste po noci
Po danu, samo iznad 38,5
A najstariju uvijek i tusiram kad joj skoci temperatura, bilo po danu, bilo po noci, jer njoj jako tesko pada temperatura i bez tusiranja uglavnom ne ide dolje
Zaspe poslije, nema neke drame
Da, zasto hitna?
Ako je samo temperatura koja ide dolje s lijekovima, mislim da nema potrebe ici na hitnu
Odes sutra svojoj pedijatrici
Osim ako ima jos nesto sto je sirius navela
Kad sam joj dala sirup imala je 38,5
Izvinite pisem polovne postove, sve u zurbi...
Jesam cistila sam
Tako mala djeca iznimno rijetko imaju streptokokne upale grla. U slucaju ozbiljne upale grla, ne bi mogla gutati, pa prema tome niti dojiti.
pod tesko disanje nisam mislila natesko disanje kod zacepljdnog nosa, nego plitko , povrsno disanje kada se uvlacd rebreni lukovi kod udaha. Ali kod takvog teskog disanja i respiratornog infekta , vjerojatno bi i opce stanje bilo lose , i izostao bi apetit.
blago povisena temperatura, sa dobrim opcim stanjem i dobrim apetitom, koja se spusta lijekovima nije zabrinjavajuca.
ako ne postoje neki drugi razlozi u stanju za ici na hitnu, idite lijecniku sutra, ponovite pregled i mozda napravite laboratorij ( leukociti, kks, crp) .
Hvala ti puno. Utjesila si me
Jutros sam u par navrata mislila da dosta plitko i brzo dise. Jos pitam decka sta se njemu cini. On je isto tako rekao.
Ali osim temp i nosa njeno je opce stanje ok. Kad padne temp ona se smije i igra i sve je super. Kako raste temp ona pocinje njurgati i plakati....
Vidjet cu sta ce sutra rec mi dr
Nadam se da ce noc proc ok i da nece biti temp.
Sad evo vec spava i hrce
Na dodir cini mi se da nema temperaturu
Sto se tice krvne slike, tu u nasem gradu ne vade krv malim bebama vec salju za pulu
Pula nam je 50 km udaljena. Vidjet cemo
Ja mjerim samo ako mi je na poljubac u celo ocigledno vruc... u nas je obicno redoslijed: paracetamol. Ako ne pomogne onda dodatno kupka. Ako ne pomogne onda brufen. Ako ne pomogne motanje u mokre tople plahte ili velike rucnike. Ako ne pomogne-hitna pomoc. Cini mi se da je sa sinom maksimum bio 41. Al 41 nakon svih gore navedenih taktika.
Nemoj se iznenaditi ako sutra bude osipa.
tri dana temperature uz dobro opce stanje u ovoj dobi cesto bude trodnevna groznica.
ako sutra bude osipa, i bez temperature znaci da je bolest prosla.
Sirius-poznata mi je ta trodnevna groznics
Dvije necakinje, 6g i 2.5 g zive do nas....
Hvala ti![]()
Jos nesto - da je budim ako ima temp (ako uspijem izmjeriti dok lezi) ili da cekam da se ona probudi sama ?
Dok god ti lupocet pomaze nema potrebe da dajes brufen. Mome malcu npr lupocet ne bi pomogao, ili bi pomogao samo na kratko, pa bi morali kombinirati lupocet i brufen u pravilnim razmacima (postoji tocno pravilo o minimalnom razmaku). Znao je biti po tri cetiri dana na maksimalnim dozama. Ovo ti govorim samo zato da znas da ne trebas imati straha i da je u opravdanim slucajevima uredu davati ljekove u preporucenim dozama.
Da li ces ju probuditi, ovisi o tom kolika je temp i da li ces joj dati lijek. Cepic je najlakse staviti dok spava. Ili sirup na spricu pa u usta ustrcati unutra prema obrazu.
Evo probudila se u placu i sad joj mjerim i ima 39
Stavila sam joj malo vise od pol cepica u guzu
Na dodir nikad ne bi rekla da ima toliko!
Ma budes ispraksirala ovo s poljupcem u celo s vremenom. Prve temperature se pamte, kao i poljupci.
Sretno veceras. Ako si umorna postoji mogucnost da utones u dublji san, zato navij sat nocas svako nekoliko da ju provjeris.
Pazi ako mjeriš digitalnim u uho,ja sam imala loše iskustvo,krivo je mjerio. Ako ti zakašlje tri puta na dan to ti nebi trebalo biti ništa alarmantno. Normalno je da bebe dobiju temperaturu,tako se njihovo tijelo bori protiv virusa i bakterija koje su svugdje oko nas. Jača se njihov imunitet. S prvim djetetom viroza i temperatura za mene su bile strahota najveća,ali sve je to normalno,kad tad se dogodi. Sve dobro radiš,ne brini se(previše,malo možeš) proći će to sve.
Ionako ne spavam vec 2 mj
Nisam ni umorna... Zao mi ju je tako gledat... Koliko treba cepicu da spusti temp.?
Carmina, primjetila sam to. Imam usni i digitalni
Tim digitalnim mjerimo (paZusni)
Treba mu cca 2 min i pokusavam je dojit dok mjerimo ili ju drzim i zabavimo ju necim
Taj mi se cini precizan i tocan!
Evo u 6 i pol se probudila u placu i pipam je - vrela. Mjerim temp kad ono opet 39.
Od zadnjeg cepica je proslo 7,5 h.
Presvucem joj pelenu, stavim cepic i za 30 sec ona kaka.
Opet pocne plakati.... Stavila sam joj drugi, polovicu.
Da li je to ok? Koliko vremena treba cepicu da se otopi?
Sad spava....
Evo idemo za pulu vadit krv i dat urin
Vidjet cemo
Nismo vadili krv, ni urin
Da je premala i da joj ona (dr) ne bi sad to radila.
Ima upalu grla i nepcanih lukova. Usi su u redu. Pluca takodjer.
Dobila je antibioik. Augmentin. 2 puta na dan. Pa kroz 4,5 dana kontrola. Da joj uzmem kakav probiotik odmah?
E ovo ne mogu shvatiti- maloj bebi dati antibiotik bez vađenja krvi i urina. Ovo moze biti obična viroza, a bas sad i vladaju, a ona ce piti antibiotik.
U svakom slučaju uzmi probiotik.
Moguće da je streptokokno (da je dr. to vidjela)
Možeš davati probiotik
Brzo ozdravljenje želim