Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 238

Tema: beba mi ima temperaturu

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Kažu da je streptokokno grlo vidljivo drugačije boje od virusnog i da dr. s iskustvom može vidjeti razliku...isto tako se može i pogriješiti

Mi smo imali streptokoknu upalu grla s urednim krvnim nalazom pa sad budi pametan
    Posljednje uređivanje od Carmina406 : 13.10.2014. at 16:42

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Dodat ću i to da ako je streptokokno antibiotik ide 10 dana jer inače nema smisla.

Dr.Carmina šalim se,tako mi rekli doktori pa prenosim

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Čekaj čekaj, sad ti meni pojasni- kako mislis streptokoknu upalu grla? Na brisu grla je nađen streptokok? Ili po procjeni doktora? I neka me netko ispravi ako griješim- ali bakterijska upala se vidi na krvnoj slici. Ako je krvna slika bila uredna onda možda upala grla nije od streptokoka nego virusna.
    Oprosti sto cjepidlacim ali bas me to zanima.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Kod nas je bila specifična situacija jer nas je više imalo streptokoknu upalu sa podosta simptoma,temperaturom i krvnom slikom koja to potvrđuje,bris također.

A bebo..cca 11mj je imao temp 39 jedan dan,3dana bez temperature..

Pa opet 4dan 38.2cca pa 5dana bez temp

Pa 5dan opet 38.5 otprilike

Crp je bio 1. Krv nije pokazala ni virozu,a bris grla je bio obilan porast streptokoka

U laboratoriju su mi rekli(a i dr) obavezno antibiotik jer je obilan porast,te da nije neobično da tijelo i ovako odreagira na infekciju Bhs Vjerovatno bi za koji dan i taj crp pokazao ...neznam

I ja još tražim odgovore
    Posljednje uređivanje od Carmina406 : 13.10.2014. at 17:02

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Evo nisam stigla prije se javiti. Dr nas je ujutro poslal za pulu jer tu na nasem dom zdravlja ne vade krv tako malim bebama. Dala mi je vrecicu za urin da stavim do pule. Kad smo stigle u pulu na djecji odmah me pitala koliko malena ima tu vrecicu. Sam rekla - 1 h. Sestra mi je rekla da je to dugooo max pol sata i skinula joj je to. Zvala mi je dr a u medjuvremenu dala mi je toplomjer da joj izmjerim temp. Imala je 38,6. Dosla je sestra, dala joj cepic. Podojila sam ju i u medjuvremenu nas je dr primila. Pregledala joj je trbuh, usi, grlo. Nalaz je- nos slabije prohodan sa sluzi, zdrijelo, tonzile i nepcani lukovi hiperemicni. Otoskopski uredno. Uredan sum disanja.
    Terapija- augmentin sirup 2x3 ml kroz 7 dana, fizioloska u nos i ephedrini kapi 0,25% 3x2
    Paracetamol 110 mg x 4 dnevno

Kako da joj dam probiotik?

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Probiotik...u uputama pogledaj koliko kapi i na žličicu ili špricu

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

najmanje 3 h od antib

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Dala sam sad sirup na jedvite jade. Gust je i nece ga. Sjetila sam se sprice pa sam nekako na spricu. A probiotik?p.s: pitala sam dr za taj nos i to ciscenje. Rekla je sto manje cistit nos pumpicom i fizioloskom.
    Koga slusati? Prije dva dana dobijem savjet da joj obilno isperem nos fizioloskom (puna sprica)...
    Nisam vise pametna

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Da li bi ona trebala imati temp nakon uzimanja antibiotika od odnosno kad bi temp trebala past?
    Sad ima 38,4.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Treba najmanje oko 24 sata da sirup pomogne tijelu u borbi protiv uzročnika upale grla. Jer, to je ono što antibiotik radi.
    Nemoj prekinuti uzimanje sirupa Augmentine, bez obzira što će se simptomi povući da 2-3 dana. Važno je da ga popije do kraja, da ne bi opet došla upala.

Temperaturu brzo skine antipiretik, tebi je rekla Paracetamol, pa taj daj. Ne treba 4 x dnevno ako temperatura nije povišena, samo pazi da prođe 6 sati između dvije doze ( izuzetno 4 sata, ako je jako visoka temp, preko 38,5 ). No, ako želiš možeš jer če joj bol u grlu olakšati Paracetamol, bez obzira na temperaturu.

Dok je dijete pod temperaturom nemoj je mučiti kapanjem sa fiziološkom ni usisavanjem. To možeš kad joj bude bolje, ako bude trebalo.

Tko ti je savjetovao ispiranje nosa punom špricom fiziološke? To nije dobro. Probaj sebi, pa ćeš vidjeti paše li ti.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Neće nestati temp od antibiotika pa daj za temperaturu što si i do sada,ali sutra prekosutra bi trebalo biti kao da je ozdravila

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Sve mi je sad u mlazu ispovracala. Kapnuka sam kapi za nos i htjela dat nakon pAr min cice malo. Strah me da ne degudtira. I sve je izbacila, na krevet. I po podu. Sta sad? Proslo je cca 1.5 h od davanja antibiotika. Se apsorbiralo sta?
    Koma je. Evo opet temperatura 38,4 a nista jos nesmijem dat jer je u 1 bio zadnji cepic

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Beti - znam da mora popit svu dozu. Koliko treba org da asporbira lijek na zlicu?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mozes ponoviti paracetamol.
    povracanje je vjerojatno zbog sluzi, nista strasno. Mozes ponovo podojiti.
    iako tepreratura 38,4 nije nista strasno, djeca ju dobro podnose.
    antibiotik se resorbirao, treba mu barem dva dana da se vidi djelovanje ako je bakterija u pitanju.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Paracetamol u sirupu i u cepicu se tesorbira unutar dvadesetak minuta.

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Sirius srce si hvala ti

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Jos jedna nedoumica - da davam nadohranu ujutro i sa npr temperaturom ili da pauziramo par dana?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ma-ar prvotno napisa Vidi poruku
    Jos jedna nedoumica - da davam nadohranu ujutro i sa npr temperaturom ili da pauziramo par dana?
    Ako dijete zeli jesti unatoc temperaturi, zasto ne?
    Jedino bi bilo bolje da se srzis vec isprobanih kombinacija, da ne bi doslo do neke reakcije , a ti neces znati dali je od hrane, temperature ili antibiotika.

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Ok. Ali jedemo krusku palentu bucu i cini mi se da sve ptvara a nezelim joj iziritirat guzu jos i s tim...
    Znam da moze i od antibiotika dobit proljev

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kako ste? ne gnjavi se s dohranom ako ti je to briga vise nek se nacicava to je bar tekucina

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Noc je prosla ok. Bez temp. Spavali smo. Ali evo sad je opet povratila. Da li je to od sluzi sta joj se spusta ili nesto drugo? Jutros je imala malu temp, 37,6 pa 37,4
    Nakon povracanja sam ju okupala u kadici 10-15 min i sad sam joj dala cice. Prije cice sam pokusala izvuc iz nosa sta mogu ali ne ide puno a cuje se da ima toga...
    I sad sam ju stavila na cicu.

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Zaboravila sam napisat, sinoc prije nego li je zaspala je 1 sat plakal, vriskala. Glasa vise nije imala. Nisa. Znala ssta da radim. A temp nije imala. Nekako je zaspala mi u zagrljaju. Moze bit da je to plakala od bolova, od grla?
    Bas je bio bolan plac. Nisam sigurna i strah me da ne ignoriram nesto pa da joj ne daj boze nesto je, nesto vise od upale grla.

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Jedno pitanje- da li ce antibiotik rijesiti i nosic!? Tj to curenje i tu sluz?
    I jos dodatno- guza joj se upalila. Stavila sam i bepanten mast i sudokrem ali ne pomaze. Ima stolicu jako cesto, pa malo, ali cesto....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Ma-ar prvotno napisa Vidi poruku
    Ok. Ali jedemo krusku palentu bucu i cini mi se da sve ptvara a nezelim joj iziritirat guzu jos i s tim...
    Znam da moze i od antibiotika dobit proljev
    Daj djetetu još probiotike da ne krenu gljivice od antibiotika. Ako je guza crvena - već su krenule. Sigurno ih ima i u crijevima.

Biogaia ili slično bit će dobar izbor, ali daj joj to između doza antibiotika i još par dana nakon što kura antibiotika završi, da ju candida ne pojede cijelu.

Sretno!

Eh da, ako joj nos curi zbog bakterijske upale - antibiotik će to riješiti.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 14.10.2014. at 13:41

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako je bakterija -da.
    ako je virus , proci ce samo od sebe.
    ali ne odmah, kroz koji dan.
    plac moze biti od antibiotika ( mozda joj je teze pao na zeludac) , moze od nervoze jer je bila okolo po doktorima, guza i stolica je takoder od antibiotika.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Za guzu - ako su krenule gljivice pa se guza zacrvenila od njih (to se zna dogoditi kao reakcija na antibiotik) uzmi rojazol kremu ili bilo koju drugu protiv gljivica. Ako bude imala soor (gljivice u ustima) onda i usta treba liječiti, ima rojazol gel za tu namjenu.

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Ok probat cu tu kremu uzet.
    Njoj je dosta sline i katare u grlu i to se slijeva i zbog toga povraca. To sa sigurna jer kad npr cica napravi dva poteza i onda se odmakne od cice i uzme zraka tj dvapht duboko udahne i vrati se na cicu i tako u krug. A dok cica pomalo dok uspjeva disati na nos cuje se ta katara... S cime da to razrijedim da to barem izbaci kroz stolicu? Sta da joj dam? Mozda neki caj? Inace pije samo malo vode i tu biorelu nakon antibiotika...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Daj joj samo cicu koliko god bude tražila. To je dosta. I možeš ju tapšati po leđima da joj se to odlijepi. Sasvim lagano...

Kad malo dijete ima upalu dišnih putova, vrlo često ta sluz dođe u crijeva i tamo izazove proljev i povraćanje. Pa od usta do pupka ima pedalj - nije ni čudo!

Držim fige da bude bolje što prije.

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je bakterija -da.
    ako je virus , proci ce samo od sebe.
    ali ne odmah, kroz koji dan.
    plac moze biti od antibiotika ( mozda joj je teze pao na zeludac) , moze od nervoze jer je bila okolo po doktorima, guza i stolica je takoder od antibiotika.
    Sinocnji plac je uvjerena sam bio jer joj je to tesko palo na zeludac!

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Nema u ustima nista bijelo

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

A neki cajic od bijelog sljeza? Nesto tako ne bi pomoglo joj?

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Evo da malo updejtam situaciju - dobila je osip. Znaci biti ce da je to bila trodnevna groznica.
    Sta sad? Nastaviti piti antibiotik?
    Pretpostavljam da da.
    Njoj je grlo definitivno upaljeno. I cuje se miris.
    Da li postoji sansa da je dobila groznicu virusnu + bak upala grla?
    Sta su upale grla inace vecinom bakterijske?
    Sad ne postoji sansa da vidim kakva je upala grla? Bak ili virusna?

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Osip moze biti i od antibiotika. Nazovi svoju dr

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Evo upravo jesam. Idemo vadit krv i radit dks. Pa cemo vidjet. Imam jedno poznanstvo - mladu pedijatricu koja kaze da ako nije bak upala grla da prestanem davat antibiotik.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I sad se opet vraćamo unazad- pa zasto se odmah nije mogla izvaditi krv? Dijete već 2 dana pije antibiotik koji možda uopće nije trebalo piti, tada koj se nije mogla izvaditi krv a sad se moze...
    Draga Ma ar, ja bih razmislila o promjeni pedijatra.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Nije ni meni jasno. Sada opet ideš na isto mjesto gdje nisu mogli izvaditi krv? Javi nam obavezno kako je prošlo

Naravno da ako nije bakt da netreba antibiotik,logično
    Posljednje uređivanje od Carmina406 : 15.10.2014. at 14:14

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u cijeloj priči nisam skužila zaaj joj ranije nisu vadili krv, nikad dete nije premalo za vaditi krv, istina ponekad to jako ružno izgleda

mojem najstarijem su mogli vadt krv do nekih 8-9 mjeseci samo iz glave.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Crp se može i iz prstića izvaditi samo treba znati. Nama su nakon bezuspješnog traganja za venom i bockanja pokušali iz prstića i uspjeli

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mojoj maloj uvijek vade krv iz prstica, stvarno ne znam u cemu je ovdje bio problem

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Gabi, carmina: evo izgleda da je tako. Sad opet ispocetka. Moja pedijatrica je htjela krvnu sliku i urin (jer je dosta cesta valjda pojava urinoinfekta kod male bebe) pa da budemo sigurni. Dobila sam uputnice i krenula za pu. Nisam isla tu u grad jer da nisu zene obucene za to itd... Da mi preporuca da idem za pu. Ok. Isla sam. Dodjem dole i primi me (po pricanju) odlicna prledijatrica. Pregleda mi malu i kaze da vidi dosta veliku upalu grla ( koju moja pedijatrica nije vidjela, a dvaput sam bila s malom kod nje, u petak i taj dan i opet ju je pregledala i kaze ja ne vidim nista)
    A kao sta znate ja sam otpocetka, neki predosjecaj, sumnjala na grlo. Nekkao mi se cudno znala zakasljat.
    Kad je ta dr rekla - upala grla, vjerovala sam joj u dijagnozu. Nema ni smisla da idem oko kod dr a da onda proturijecim njihovim dijagnozama. I rekla mi je - ja nikako ne bi njoj sad vadila krv i mucila ju. Mala mi je cijelo vriejem plakala. Jedva ju je pregledala. Imala je temp onda 38,6 i stvarno je bila nikakva. I ja ju nisam htjela mucit. Izgleda da sam trebala. A u glavi mi je bilo samo da idemo doma i da mi nekako zaspe tj da se smiri.
    I sad ja zovem moju dr i kazem joj da li to moze biti od antibiotika taj osip- ona kaze da sve moze i da cu sutra ic radit dks i jos nesto (neznam sta, zab sam). Kako sad idem opet u lab u grad neznam. Kako ce joj izvadit krv neznam. (Nadam se da nece iz glave)...

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Savjetuje mi se prekidanje antibiotika do sutra kad budem imala nalaze od krvne slike. Sta ako je stvarno bak upala a ja sam prekinula? Oce joj stetit ta pauza od 1 dan neuzimanja antibiotika?
    Ako je virusna up grla- da li ce se to po krvnoj slici moc vidjet sad dok je pod terapijom?
    Ocu li ista saznat?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moguce da sad nalazi nece biti skroz tocni jer je pod terapijom. Sto je tu je. Sad je bitno da malena ozdravi i da krene na bolje, da prodje temperatura. Puno nas ima tu koji ni dan danas ne znamo jesu li djeca imala virozu ili bakterijsku infekciju, jesi li koji antibiotik popili bezveze, ili jesmo li ih mucili koji dan bez antibiotika kad je trebalo. Drugi put nastojte napraviti odmah nalaze, ako vec pedijatrica nije sigurna u dijagnozu.

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Da. Drugi put cu pametnije. Ona je bolje. Temp nema. Osip se prosirio. Jedino je kenjkava... Mislim da ju i to na guzi pece jer cim ju polegnem na prematalicu pocne plakat....
    Taj antibiotik ju je svu izmucio.....

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ma nevjerujem da ju je antibiotik izmucio,koliko je uzela? Dvije doze? Nije to ništa. Važno da je cura bolje

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Evo nas bili smo vadit krv iz prstica. Danas cu znat nalaz...
    Nesto je aparat stigao obradit i inzenjerka kaze da ce po tome bit limfocitoza. A kad izdifernciraju krv sliku da ce mi tocno znat rec. uglavnom cekam da me dr nazove.

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Citiraj Carmina406 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nevjerujem da ju je antibiotik izmucio,koliko je uzela? Dvije doze? Nije to ništa. Važno da je cura bolje
    Uzela je 3 doze...
    Osip na licu joj se vidljivo smanjio ( preporuka ped je bila da joj jucer ne dam lije dok ne napravimo nalaz krvi pa da vidimo) ali po ostatku tijela je isti (ledja i trbuh)
    Mozda je to stvarno od antibiotika...
    Ugl cekam da me nazove pa cu znat tocno...

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

koja je normalna temperatura kod beba?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ovisi gdje mjeris. Ispod pazuha je do 37, a u guzi pola stupnja vise.

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Kroz koliko dana bi trebale gljivice se povuc? Ako mazem rojazolom i luftam guzu...

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovisi gdje mjeris. Ispod pazuha je do 37, a u guzi pola stupnja vise.
    Uglavnom u guzu,večeras je bila 37,6 kad se oduzme je 37,1 Jel se to računa da ima temperaturu?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •