Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Da i naša djeca smiju voziti od 16 godina, biste li i vi...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Da i naša djeca smiju voziti od 16 godina, biste li i vi...

http://askpatty.typepad.com/ask_patt...ells.html#more

Mean Mom Sells Son’s Car When She Finds Alcohol

A Des Moines mom calls herself the “meanest mom on the planet.” When Jane Hambleton found alcohol in her son’s car — breaking one of two rules set when she bought the car — she decided to sell the car. So she put an ad in the paper. But not only did she put an ad in the paper, she told every reader of The Des Moines Register exactly what her son did.

The ad said: "OLDS 1999 Intrigue. Totally uncool parents who obviously don't love teenage son, selling his car. Only driven for three weeks before snoopy mom who needs to get a life found booze under front seat. $3,700/offer. Call meanest mom on the planet."

And the response was overwhelming. Nurses, school counselors, and emergency room technicians called her. People thanked her for being a responsible parent.

But her son was unhappy with the ad, insisting a passenger left the alcohol. In spite of that, Hambleton felt she needed to enforce the rules they had set. She sold the car, but continued to run the ad just for the responses.

It’s good to see a parent not only setting rules, but enforcing them. Her son may be mad at her now, but he’ll appreciate the boundaries later. Especially when he becomes a parent.

I do wonder, though, if the friend was over 21. I think this mom may still need to talk to her 19-year-old son about alcohol and underage drinking. But she managed to get her point across to him, and I doubt he’ll break her rules again for a while.

What driving rules do you set for your kids, and how do you enforce them?
    Ja mislim da je mama baš cool. Sin je prekršio dogovor. Vjerojatno je mislio da mama neće ići tako daleko, ali eto. Prava lavica!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

bravo ženo iz Des Moines-a!!! 8)

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Oglas je za 5! Svaka čast!!!

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kao što je rekao Zoran Čatić (popularni radio-voditelj iz Sarajeva): "Krajnje je vrijeme da se vratimo tradiciji, i počnemo svoju djecu zaista odgajati."

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Kao što je rekao Zoran Čatić (popularni radio-voditelj iz Sarajeva): "Krajnje je vrijeme da se vratimo tradiciji, i počnemo svoju djecu zaista odgajati."
    potpis

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni tata nije dao polagati vozački do 23... rekao je da nisam spremna... mrzila sam ga uz svaki pješački korak, a već godinama mu zahvaljujem... znao je što radi...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    meni tata nije dao polagati vozački do 23... rekao je da nisam spremna... mrzila sam ga uz svaki pješački korak, a već godinama mu zahvaljujem... znao je što radi...
    A meni nije mogao zabraniti polaganje s 18 jer sam sama zaradila za vozački, ali mi nije dao auto. Puno mu hvala: spasio mi je život. S 22 sam zaradila za polovni Uno (čitaj: stara raga) i tad sam bila pametnija, lakše noge na gasu.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Clanak je odlican,SS potpis

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Here's to You, Mrs. Hambleton !

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Svaka čast ženi!

Ja sam položila sa 16, i sada kada gledam unatrag, bez obzira što nikad nisam doživjela nikakvu nesreću, bila sam premlada i nedovoljno zrela da bi upravljala autom...zahvalna sam svojima što su mi dali priliku da položim, ali sada mislim da nije dobro što su popustili mom nagovaranju...

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nisam za polaganje tako mladih, ali kad pomislim da stopiraju - ne znam šta mi je gore.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sa 16 možeš polagati za skuter
    iskreno: radije bih da vozi auto nego onaj skuterić
    u sudaru ima više šansi ako je u auti

ja sam položila sa 18, bila sam spremna i ranije upravljati autom
    da li sam bila zrela za odgovornu vožnju: pa i ne baš
    no tome bi se moglo doskočiti sa blokadom motora na veće brzine (trebala bi biti ta opcija)

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Tata me naucio voziti sa 13. Vozila do 18-te samo po lokalnim poljskim cesticama vikendom, uvijek u njegovoj pratnji. Polozila sa 18 i nikad nisam imala ni najmanju nezgodu. Svejedno mi se 16 godina cini prerano za polaganje vozackog ispita.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koja glupača... (mislim na mamu koja ide davat takav oglas)...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam za to da se još od 1. osnovne što sustavnije uvode djeca u pravila prometne kulture jer ovaj narod treba, što se toga tiče, iz temelja preodgojiti, a zatim nemam ništa protiv da se polaže i s 14.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    Tata me naucio voziti sa 13. Vozila do 18-te samo po lokalnim poljskim cesticama vikendom, uvijek u njegovoj pratnji. Polozila sa 18 i nikad nisam imala ni najmanju nezgodu. Svejedno mi se 16 godina cini prerano za polaganje vozackog ispita.
    Moram priznati da te ne razumijem. Vozila si ilegalno s 13, a misliš da je legalno sa 16 prerano?!

Ako bi zakon dopuštao polaganje sa 16, dopustio bih svom djetetu polaganje sa 16 ako bih smatrao da je dovoljno odgovorno za to.

Ako bih smatrao da nije dovoljno odgovorno niti s 25 (nadam se da to neće biti slučaj), ne bih mu financirao vozački niti s 25. (Ako radi i zaradi, očito je da ima neku odgovornost pa je onda i taj uvjet ispunjen.)

Ako zakon dopušta polaganje (dakle, i vožnju) s 16 ili 18, ne bih učio dijete voziti s 13. Pritom nema nikakve veze jesam li s njim, jesmo li na poljskoj cestici i je li vikend. I na poljskoj cestici vikendom može naići drugi automobil i može se dogoditi nesreća u kojoj si onda automatski kriv, iako de facto nisi. Osim toga, tako učiš svoje dijete da je poštivanje zakona irelevantno.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    zašto?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj Moover prvotno napisa
    zašto?
    Zato što je sličnu stvar išao meni napravit moj bivši očuh i tim činom nije ništ posebno postigao osim što mi je (s guštom) sjebao djetinjstvo...

u takvim stvarima nema ničeg pametnog - to je čista naslada... a i samo je pokazala kako je (ne)odgojila svoje dijete...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •