Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: izbijanje šestica?

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno izbijanje šestica?

Koliko im dugo treba da izbiju?
    Jana, ima 6 godina, već 5 dana (on kaže neizdrživo) boli zub. Bili smo kod zubara, kaže idu šestice, po potrebi lupoceta da mu dam...
    Jučer mi je zakurio 39,5 (ne znam ima li to veze sa zubima), danas ima laganu temperaturu, sav je nikakav, drži se za obraz, govori da ga boli...dala sam lupocet (nije baš nešto pomoglo), trljala mu desni s onim gelom za bebe, ne znam više kako da mu pomognem???
    Ili samo treba izdržati?!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I D. je bilo slično, isto je par dana plakao od boli, a još par dana je stalno spominjao što znači da ga je osjećao, a zubarica je samo rekla da treba izdržati. Doduše temp. nije imao, pa za to ne znam. Mene hvata panika od tih zubi, rekla je zaubarica da su i ostali već "blizu " i da će početi izlaziti ( a mliječni ne ispadaju) , da su gornje jedinice "potrošene " i da bi ga mogle boljeti tako da....

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

šmizli su iznikle sve četiri bez ikakvih simptoma
    saznali smo da ih ima kad smo je nedavno odveli zubaru zato jer se klimala donja jedinica - ja smatrala da je dijete malo za ispadanje zuba i mislila da je u pitanju povreda
    kad, eto, nije rano (iako tek za mjesec dana puni pet godina) jer su sve šestice na broju, a ona je dimenzija "za drugi razred" kako je opisao njen pedijatar

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Mi smo muku mucili sa temepraturom kad su krenule sestice. Doktorica nije ni naslutila da bi to moglo biti od zuba, i presla preko toga kad sam ja pitala, jer nije imala drugih simptoma i bila je dobrog opsteg stanja.
    Naravno, rekla nam je da uzmemo antibiotik, jer je to neka upala i da je po potrebi natrpam cepicima i dala jos sirup za temp.

Ispostavilo se da sam ja bila u pravu, jer sutradan sam vidjela da joj zubno meso lagano puca iako nju nista nije boljelo.
    Skidali smo tusiranjem, glinom i ne znam cime sve jos. I tako u tri navrata, jer nisu izbijali skroz i u istom periodu.

Samo strpljivo i gledaj da izbjegnes Lupocet&Co, makar je morala svakih 20 min mociti. ja sam moju zavijala ko mumiju u gaze sa glinom, to joj je najvise islo na zivce, kukala je ko da je koljem, ali je imalo efekta.
    Posljednje uređivanje od Zelim Blizance : 27.12.2011. at 17:04

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jooj, pa koliko dugo to može trajati, ovo je već strašno...počela sam već misliti da ga uho boli, pa temperatura, više niti sama ne znam...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ajoj...nadam se d aće brzo proći~~~~~~~
    mi isto šestice nismo ni osjetili, s 5 su već sve nikle...

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Ne znam, ali ispipaj prstom jel idu sve ili samo jedna ili dvije.
    Kod nas su krenule dvije i tada smo imali najveci problem, nekoliko dana sa temperaturom, nekad i do 39,9.
    Skoro konstantno sam ja skidala, ona rasla.
    treca kad je izbijala nismo ni osjetili i onda cetvrta opet, sa temperaturom, ali u blazem obliku i krace, 2-3 dana, dok nije provirio zub.

Drzite se, i nemoj da lezi u krevetu ako se osjeca dobro, neka mrda i trckara. Ako ga boli, mozes probati s uljem klincica, mislim da ima cak i neka kombo u apoteci sa tim uljem i jos nekima. To je cak i MM pomagalo kad ga je boljeo zub, jednom davno, bolje nego analgetici.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Eto...na kraju, ok, šestice izbijaju, ali to nije bio uzrok bjesomučne boli nego plomba, odnosno zubno meso na zubiću na kojem ima plombu se zagnojilo, došlo je do upale i morali su mu "otvoriti zub" kako bi taj sadržaj izašao van...bilo je opako ali sada ga više ne boli i možemo na miru, konačno, uživati u praznicima...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •