Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Previše voli dohranu?

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Previše voli dohranu?

E, da me je netko ovo pitao sa starijom, rekla bih da je nemoguće. Ali malecki jednostavno obožava hranu. Htjela sam malo odugovlačiti s dohranom, jer mi je to u pamćenju ostalo kao grozna muka (Zvjezdica je sve živo odbijala, pa i prestajala jesti u nekim periodima, a ni danas nije neka za pojesti, iako uglavnom ne radi probleme). Međutim, on je sam počeo grabiti sve jestivo iz mojih ruku i trpati u usta. Naravno da ga sprečavam u tome, ali sad mi ga je već pomalo žao, pa sve više jedem po skrivećki. Pred koji dan smo od jednog obroka prešli na dva i on sve pojede što mu se skuha! U stanju je potamaniti cijelu jabuku i onda tražiti bananu, ako je negdje spazi. Što da radim? Koliko mu pustiti da jede? Svi kojima djeca ne jedu znaju koja je to muka, a ja nakon nedejača dobila malog terminatora i na sto sam čuda :?

Napominjem da i dalju dojimo, oko 4 puta na dan i otprilike isto toliko po noći. I da Vilenjak uglavnom jede sam, ja ga ne "šopam" žlicom, nego mu sve dajem u ruke, uz malu pomoć ako zatreba.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Htjedoh reći, nakon nejedača

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ista stvar sa nama na početku dohrane.pedica nam je rekla da mu dajemo koliko hoće,s tim da sam ja stavila branu na 300-400 ml kašice jer sam mislila da će eksplodirati.i 5 obroka bez keksića i sl.sada je nešto manje pohlepniji i manje jede,ali je i dalje pohlepan i lakom i nestrpljiv i kad čuje da ja nešto miksam dopuže do mene ko raketa i viče am-am-am!!
    i isto jedem poskrivečki ili njega stavim u stolac do sebe i dam mu neku njegovu hranu pa zajedno jedemo.i nije debeli,zdravlje super,krvna slika super tak da...a kada su zubići izbijali nije htio ništa i tada sam dobila slom živaca,živio je na 1-2 mlijeka dnevno.ali to je bilo 2 dana max i onda opet prežderavanje.

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

i moja curka obožava papati, ima 6 i pol mjeseci i počeli smo s voćnim kašicama
    inače je dosta sitna ali kad počne jesti nema kraja, uvijek je prekinem hraniti prije nego što to ona hoće
    a kad mi jedemo ona doslovno poludi i onda joj uvijek pripremim malo jabuke ili mrkvice pa je hranim dok mi jedemo (obožava na žličicu)

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moj tarzan je u kljubu ljubitelja dohrane. najsmješniji mi je kad nas promatra dok jedemo. samo otvara usta i prati kako mi jedemo!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

joj i moja obozava dohranu, cim je stavim u hranilicu otvori sirom oci i ceka, a kad vidi tanjuric i zlicicu, osmjeh je od uha do uha.
    Jos uvijek smo na jednom obroku iako imam dojam da je spremna za drugi, ali necu je forsirati, neka jos uvijek drzi samo jedan, jos mi je malena

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Blago vama! :shock: Moj gleda u plafon i pravi se da ne primjećuje ni mene ni žličicu. Ako ga nasmijavam, pazi da se smije sa zatvorenim ustima.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Blago vama! :shock: Moj gleda u plafon i pravi se da ne primjećuje ni mene ni žličicu. Ako ga nasmijavam, pazi da se smije sa zatvorenim ustima.
    E pa tako je i meni bilo sa Zvjezdicom. Ali ovaj malac je odvaljen na hranu. Čak sam se počela brinuti da više neće htjeti sisati, pa smo sad na 3 obroka u dva dana.

A i inače znam puno mama čije prvo dijete nije htjelo jesti, a drugo je obožavalo. Pa smo zaključile da smo i mi malo krive, jer smo ih previše forsirale ili previše očekivale ili jednostavno bile previše nervozne. Mene je osobno zaribao gospodin koji sve jamči svojim imenom i njegova šugava tablica obroka Baš sam bila pljuger što sam vjerovala da je to točan prikaz broja obroka za malo dijete... (Doduše, Vilenjak možda i ne bi imao niš protiv)

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa
    s tim da sam ja stavila branu na 300-400 ml kašice jer sam mislila da će eksplodirati.
    I mi volimo papati kašice od prije tjedan dana. Za sada jede pola one staklenke od 125ml dnevno. Jel to možda malo? Jel joj smijem dati malo više? :?
    Lasica je spomenula ovu gornju količinu a ne znam sa koliko mjeseci je bila ta količina?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ista situacija kod mene, s tim što je mala i danas nejedač (11 a jedva 35 kg) a malac čista suprotnost (na mamu ). Ispočetka sam i ja bila, haj'mo reći uplašena, koliko jede. Ali sad evo pazim da ne jede kalorično, voća koliko želi(banane sam ograničila pa ih kupujem samo jednom sedmično), sokove ne dajem, slatkiše minimalno i to nakon slanog obroka. Osim toga i on u zadnje vrijeme rijetko večera, tako da je sada elegantno popunjen.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I da dodam - uživam sjesti u ugao sebe i gledati ga kako jede. Ima tek tri godine a tako stručno druži viljušku i kašiku, pije a da ne prosipa, briše "brkove" od jogurta... i na kraju pokupi tanjir i odnese u sudoper.
    ma čista POEZIJA.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    A i inače znam puno mama čije prvo dijete nije htjelo jesti, a drugo je obožavalo. Pa smo zaključile da smo i mi malo krive, jer smo ih previše forsirale ili previše očekivale ili jednostavno bile previše nervozne.
    Ja sam bila u frci prije uvođenja dohrane; prvo sam mislila da ja to neću znati , onda sam se bojala i da će mu cica biti manje važna ; moguće da je dijete osjećalo da mu mama nije spremna za dohranu! Sad mislim da sam se skulirala, a on pojede koliko mu se koji dan da; nekad 1 žličicu, nekad 7, rekord nam je 15 8). Zadovoljna sam koliko god da pojede i čekam da mu se "otvori". Bucmasti je pa se ne sekiram.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi prvi dan dohrane krenuli s kuhanom jabukom.
    mislila sam kako ce pocuclati 2-3 zlicice, kao i moj prvi bebac, a on iz prve smazao cijelu jabuku. :shock: mislila sam da ce ga boliti trbuh.
    drugi dan isto, pa 3. dan je potamanio cijelu mrkvu i uskoro sam skuzila da on ne prestaje jesti dok mu je ne prestanem davati.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I mene zanima da li trebam prekidati s jelom, on vrlo često jede, jede, jede. Nekad pomislim da mu je previše, ali čisto nemam srca prekinuti hraniti ga kad hoće. I može li mi netko reći kada (s koliko mjeseci) se uvodi drugi, a s koliko treći, tj.večernji obrok? Vjerujem da to ima ovdje negdje, ali od svog malog ne stignem naći.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj malac od pocetka toliko voli jesti da to nije normalno. danas pojede svoj dorucak (punu zdjelu-jabuka, banana, suhe brusnice, pahuljice sve zaliveno s jogurtom), onda dodem ja sa svojim doruckom-cim me vidi da idem s tanjurom iz kuhinje trci za stol i namjesta se na stolicu. onda pojede jos trecinu do pola mojeg dorucka, onda gleda di bi usicario nesto slatko, kad vidi banane ili jabuke ili tak neko voce mora obavezno bar probati, mandarine jede na kile, kuhana jaja jede cijela, uglavnom kad god vidi hranu on mora bar probati.

meni je vec muka od toga, ako hocu pojesti obrok na miru moram se sakriti :/

navecer jedva cekam da zaspi pa da bar veceram na miru. ma ne znam sta bi rekla. neki mi kazu blago tebi ali nisam bas sigurna. jucer je s punim ustima pereca negodovao da hoce jos, a doslovno cijeli dan jede. covjek jednostavno ne zna sta da mu kaze.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mi smo ovako (bez nekog posebnog razloga):
    6 mj. 1 obrok
    7 i 8 mj. 2 obroka
    9-11 mj 3 obroka krute hrane
    mlijeko je ujutro i navečer a ovo u sredini.ponekad to bude i 4 obroka ili 3 sa grickanjima sa strane (tipa bio keksić,kruh,voćka i sl)
    ponekad dam razrijeđeni jabučni sok "orlov put" iz bio i bio,ponekad janu,ponekad holleov čaj.
    ovisi kaj mu paše.
    otprilike ovako mi furamo priču:
    7:30 h mlijeko
    10:00 h voće ili voće sa žitaricama
    13:00 h meso/povrće i slične "ručak" kombinacije
    15:00 voće ili žitarice sa suhim voćem,ponekada i samo povrće da sam jede-prokuhano i usitnjeno
    18:00 griz,žitarice i sl
    20:30 mlijeko

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da vas utješim, nadam se. Gita ima 20 mjeseci i od rođenja je veeelikaaaa papalica. Dohrana joj se jako vođala od kad smo je počeli uvoditi. Danas jede sve i nemamo nikakvih problema, nije više pohlepna. Koliko je gladna toliko pojede, kad više nije gladna nema šanse da pojede još žlićicu.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Odmah mi je lakše kad vidim da nas ima još, jer znam da je nejedenje ipak puno češći i veći problem.

Imate li kakvih iskustava o tome koliko obožavanje krute hrane utječe na dojenje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •