Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 79 od 79

Tema: Trikovi u vašoj kuhinji

  1. #51
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    ja u zadnje vrijeme luk dinstam na vodi, a ne na ulju. interesantno, ali nema baš neke velike razlike u okusu, osiim što je manje masno :D

  2. #52
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja to pričam već godinama...
    možda će sada netko i povjerovati u to

  3. #53
    modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    zagreb, kvatrić
    Postovi
    481

    Početno

    Mene muči miris, masnoća ne. I suze Kak izbjeći suze? Ja ih svedem na minimum tako da luk usitnim električnom sjeckalicom, ali ipak ga moram očistiti i malo bar narezati, tak da suza uvijek bude. Pitala me kćer neki dan zakaj plaćem. Dala sam joj luk blizu nosa, pa je zbrisala u sobu i nije htjela doći dok ne završim

  4. #54
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja samo skinem obojanju ljusku i ubacim u sjeckalicu.
    ali, ja ni ne dinstam u onim terminima "staklasto" i "dok ne požuti", tako da nema mirisa.
    samo tridesetak sekundi.
    pa bude kuhan, a ne pržen.

  5. #55
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ja samo skinem obojanju ljusku i ubacim u sjeckalicu.
    ali, ja ni ne dinstam u onim terminima "staklasto" i "dok ne požuti", tako da nema mirisa.
    samo tridesetak sekundi.
    pa bude kuhan, a ne pržen.
    Ovo ću danas probati, jer mi smeta masnoća dok se dinsta.

  6. #56
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    meni se čini da luk dinstan na vodi nema onaj teški miris kao na ulju. a možda se i varam, jer sam toliko oduševljena tim dinstanjem na vodi da vidim samo prednosti.

  7. #57
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nema takav miris, sigurno.
    inače ne bi u moju kuću.

  8. #58

    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    138

    Početno

    Moze li malo pojasnjenje kako dinstate luk na vodi?

  9. #59

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj modesty71 prvotno napisa
    Mene muči miris, masnoća ne. I suze Kak izbjeći suze?
    1. kad prerežeš luk, operi ga s hladnom vodom.

    2. ima i neka fora da prije nego što kreneš rezati luk uzmeš gutljaj vode u usta i držiš čitavo vrijeme dok režeš - nećeš suziti. ali moraš gutljaj uzeti PRIJE rezanja. znam da zvuči glupavo, ali funkcionira!

  10. #60

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    Citiraj modesty71 prvotno napisa
    Mene muči miris, masnoća ne. I suze Kak izbjeći suze?
    1. kad prerežeš luk, operi ga s hladnom vodom.

    2. ima i neka fora da prije nego što kreneš rezati luk uzmeš gutljaj vode u usta i držiš čitavo vrijeme dok režeš - nećeš suziti. ali moraš gutljaj uzeti PRIJE rezanja. znam da zvuči glupavo, ali funkcionira!
    Ili kad već prosuziš, polit ručni zglob-tamo na unutarnjoj strani gdje se vide vene- hladnom vodom

  11. #61
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj makita prvotno napisa
    Citiraj anek prvotno napisa
    Citiraj modesty71 prvotno napisa
    Mene muči miris, masnoća ne. I suze Kak izbjeći suze?
    1. kad prerežeš luk, operi ga s hladnom vodom.

    2. ima i neka fora da prije nego što kreneš rezati luk uzmeš gutljaj vode u usta i držiš čitavo vrijeme dok režeš - nećeš suziti. ali moraš gutljaj uzeti PRIJE rezanja. znam da zvuči glupavo, ali funkcionira!
    Ili kad već prosuziš, polit ručni zglob-tamo na unutarnjoj strani gdje se vide vene- hladnom vodom
    I obavezno dok režeš luk guzu okrenuti prema sjeveru

  12. #62
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Ja stavim luk u zamrzivač na bar 15-20 min i onda nema suza, a to s vodom nekad upali nekad ne.
    Čak i kad se luk zamrne na duže da s sjeckalicom usitniti i nema suza, samo se meni nekad žuri :/ pa pretrpim suze.

    Juče sam probala s prokuhavanjem luka i fakat nema smrada od u ulja,al smrdi od prokuhavanja, iscijedila sam vodu i nastavila u istoj tavici jedino mi je malo zagaralo :? . Radila sam s mljevenim mesom.

  13. #63
    Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,593

    Početno

    ja isto prerezem luk i onda ga stavim u hladnu vodu (ustvari pod pipu najcesce) par minuta
    i ne cmizdrim dok ga rezem
    (prije sam ga isto u rezalici i to je bio najbolji nacin, al potrgala mi se a nikak da kupim novu)

  14. #64

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    BiH
    Postovi
    115

    Početno

    Otkada sam otkrila ljubičasti luk - no more .

  15. #65
    klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zadar
    Postovi
    1,796

    Početno

    Luk režem s naočalama za sunce (zaštita od suza). 8)

  16. #66
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Citiraj klia prvotno napisa
    Luk režem s naočalama za sunce (zaštita od suza). 8)
    Možda bi bolje bilo staviti skijačke naočale ili pak ronilačku masku..

  17. #67
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    od luka suze oči ako se 'miriše'
    začepite nos i nema suza :D

    i ja kokoš poham da je kratko prokuham u juhi i onda pohanje.
    kod graha i slanutka ne kroistim zapržak (brašno) već na malo maslinovog ulja (kod graha) zdinstam malo zgnječenog graha, mrkve koja se kuhala s njim, malo bijelog luka i peršina. samo promješam na vatri i ubacim u grah. kod slanutka kad je gotov ukuham 2, 3 krumpira i kad je gotov zgnječim malo i juha bude gušća i kad skinem s vatre malo bijelog luka-bude njami.
    kad kuham ribu, u lonac skuham krumpir na ploške, i ostalo povrće za juhu. na kraju skuham ribu-kratko-izvadim i poslužim s krumpirom. dio krumpira zgnječim i mrkvu. zdinstam rižu+bijeli luk+peršin, dodam krumpir i mrkvu, i podljevam juhom. bude jaaako fino, kao rižot a za glavno jelo je riba i krumpir.

  18. #68
    Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,027

    Početno


  19. #69
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Citiraj thousands of voices prvotno napisa
    Otkada sam otkrila ljubičasti luk - no more .
    Ja volim ljubičasti luk jesti svjež i žao mi stavljati u variva.

  20. #70
    klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zadar
    Postovi
    1,796

    Početno

    Jok, luk pri rezanju prska, tako da naočale zbilja pomažu.
    U slučaju da nemaš sunčane, zašto ne probati i s kacigom za varenje
    Btw, to bijaše izum mm.

  21. #71
    ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    272

    Početno

    stvar je i do noža, ja mislim.
    ako mi je nož tup onda više plačem, a kad je oštar onda se ljepše izreže, bude brže gotovo.
    najbolje s opremom za ronjenje rezati luk

  22. #72
    mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    na rubu pameti..
    Postovi
    893

    Početno

    kod rezanja luka pomaže disanje na usta umjesto na nos.provjereno.

  23. #73
    Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    95,4 FM
    Postovi
    1,747

    Početno

    E sad, ako za ovo svi znate, nemojte me molim lijepo počastiti ovim smajlićem ...

    Nemam ništa protiv pečenja palačinki, ali me ubi to stajanje kraj šparheta...nikad kraja...
    Neki dan sam se dosjetila jadu: pečem u dvije tave odjednom, duplo skratim vrijeme.
    Ne mogu shvatiti da mi to do sada nije palo na pamet
    Pa eto, možda nekome bude od koristi...

  24. #74
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    i nije ti to palo na pamet u studentskim danima kada se peklo po 200 komada?!

  25. #75
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,101

    Početno

    Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    od luka suze oči ako se 'miriše'
    začepite nos i nema suza :D

    .
    nisam sigurna da je to točno. kad nosim leće ništa me ne peče. s naočalama umirem.

  26. #76
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    i nije ti to palo na pamet u studentskim danima kada se peklo po 200 komada?!
    joj sjećam se ovog
    mi smo jednom imali palačinkijadu na savi

  27. #77
    Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    95,4 FM
    Postovi
    1,747

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    i nije ti to palo na pamet u studentskim danima kada se peklo po 200 komada?!
    Nije ...koji gubitak vremena...

  28. #78

    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,729

    Početno

    Citiraj modesty71 prvotno napisa
    Mene muči miris, masnoća ne. I suze Kak izbjeći suze?
    Ja sam skužila da ak je luk iz frižidera (bila sam iskoristila pola jedan dan, jer je bio veliki, pa drugu polovicu drugi dan...) uopće ne peče....nevjerojatno!

  29. #79
    Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Vž županija
    Postovi
    509

    Početno

    Citiraj Anci prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    i nije ti to palo na pamet u studentskim danima kada se peklo po 200 komada?!
    joj sjećam se ovog
    mi smo jednom imali palačinkijadu na savi
    palačinke party na savi! :D bili su to dani!! ovo budi sjećanja, koliko puta smo to radili. okupirali bi čitavu kuhinju, izvukli sve rešoe i tave, ponekad je bilo i preko 30 ljudi, a vicevi se pričali do doručka....

    i doma mi nikada do sada nije palo na pamet peći u 2 tave, kao da prvi put za to čujem

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •