Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: NABREKLE USMINE

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno NABREKLE USMINE

Da,da i meni malo zvuči smješno,ali da li je itko imao problema sa tim.Naime,danas sam bila na pregledu u Varaždinu,gdje mislim roditi.Trudna sam 32 tjedna i dr mi je rekao da će mi,zbog toga što su mi iskočile vene na usminama,morati pri porodu dati neki lijek(zaboravih koji),jer bi mogla iskravriti :/
    Help sa savjetima!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: NABREKLE USMINE

nažalost, ne mogu ti pomoći, ali izjava ovog doktora, mislim stvarno, kreten

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne razumijem zašto je taj doktor kreten? Samo je konstatirao što vidi, koji bi problem mogao nastati i ponudio rješenje...
    Moja frizerka je imala sličan problem na kraju trudnoće i mislim da je isto dobila neki lijek za to.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Citiraj anima prvotno napisa
    nažalost, ne mogu ti pomoći, ali izjava ovog doktora, mislim stvarno, kreten
    anima, stvarno :shock:
    kakvo god da imaš mišljenje, neka ti barem retorika ostane u granicama pristojnosti i terminologije ovoga Foruma.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da se radi o nekoj veni, imala moja poznanica, ali nisu joj to ovako rekli već su bili u nečemu oprezniji, ali više se ne sjećam u čemu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rodila je dva puta vaginalno

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

thora, jesi ti to na neki nacin osjetila prije? imala neke bolove, ili nekakvu senzaciju u tom dijelu? ja naime imam osjecaj bas u usminama kao prije drugi, treci dan menge, nekako me... "vuce". pa mi je ginko rekla nesto u vezi vece prokrvljenosti, ne sjecam se. tek sam 19+2, pa ona nije spominjala porod, al sad ja brijem da mozda imam isti problem... :/

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Ne razumijem zašto je taj doktor kreten? Samo je konstatirao što vidi, koji bi problem mogao nastati i ponudio rješenje...
    .
    Da....jako dobro joj je to priopćio

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Osjetila sam prije nekih mjesec dana,a i na istoj strani,odnosno lijevoj potkoljenici sam dobila vene,full.Druga noga mi je ok.Vjerujem da beba radi pritisak,pa da je i to uzrok nabrekloj veni na usminama.Niko kog sam pitala nije ni čuo za to,tak da sam totalno zbunjena.Inače dr. je super,ali kak sam se ja žurila u Zg.,nisam ga uspjela točno pitati,a kontrola mi je tek za 3 tjedna.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Ana :-) prvotno napisa
    .

nego što je trebao reći?

i uostalom, ti znaš što je TOČNO doktor rekao?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam neki blaaagi osjecaj da se to "pazenje" odnosi na to gdje ce rezat.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    ja nemam jer mislim da znam o kojem se doku radi

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Citiraj marta prvotno napisa
    ja nemam jer mislim da znam o kojem se doku radi
    Ondak dobro.
    Ja sam se sjetila kako je Zorana imala te vene pa je triput rodila vaginalno bez problema.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

valjda će se javiti ovdje!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sada sam shvatila u čemu vi svi vidite problem, dakle zadnja riječ je ISKRVARITI, a ne ISKRAVITI, barem ja tako shvaćam, jer je upravo to i mogući problem kod vena na porodu!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Sada sam shvatila u čemu vi svi vidite problem, dakle zadnja riječ je ISKRVARITI, a ne ISKRAVITI, barem ja tako shvaćam, jer je upravo to i mogući problem kod vena na porodu!
    ISKRAVRITI je zadnja riječ

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam imala takav slučaj na desnoj strani, ali nisam dobila ovakva upozorenja. Sve je prošlo najnormalnije ..

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    ISKRAVRITI je zadnja riječ
    Da, vidim, ali kako to ništa ne znači, ja sam shvatila da je to pogrešno napisana riječ iskrvariti, jer je to jedino logično!

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ISKRVARITI 8)
    Nije bit u dr.-u,samo me zanimalo da li se netko susreo sa tim,i da li se trebam brinuti.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

je a mi pružile jezičine

Nadam se samo da nećeš imati problema većih~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Feb 2008

Citiraj thora prvotno napisa
    Da,da i meni malo zvuči smješno,ali da li je itko imao problema sa tim.Naime,danas sam bila na pregledu u Varaždinu,gdje mislim roditi.Trudna sam 32 tjedna i dr mi je rekao da će mi,zbog toga što su mi iskočile vene na usminama,morati pri porodu dati neki lijek(zaboravih koji),jer bi mogla iskravriti :/
    Help sa savjetima!
    Ja se na tvojem mjestu uopće ne bih uzrujavala. Normalno je da ti je dolje nabreklo, pa čak te može i malo peckati. Meni je tako bilo, čak sam imala osjećaj da mi i trne. Neki doktori obraćaju pozornost na detalje i vole upozoriti, i to je sasvim u redu. Nemoj se ništa zabrinjavati. Sretno!

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

TNX

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    Citiraj Ana :-) prvotno napisa
    .

nego što je trebao reći?

i uostalom, ti znaš što je TOČNO doktor rekao?
    Pa cura je napisala što je doktor rekao ili se varam :?

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja uopce nisam skuzila da je krivo napisana rijec - znate ono kad su prvo i zadnje slovo rijeci na pravom mjestu, a vi automatski dobro procitate rijec... totalno OT, al eto, bas mi smijesno sto se povela rasprava o tipfeleru

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobro se marta sjetila. Meni je samo zao sto nisam nikad uslikala moju desnu nogu za vrijeme trudnoca pa da vidite kako je izgledala. Usmine ne bih uslikala ni da sam mogla, ali ne bih pretjerala ako kazem da je sve skupa izgledalo ko da mi je u gacicama muski, a ne zenski organ. Uz to sve sam na preponama, s obje strane, imala trudnicki bruh. Medjutim, nikad mi nitko tijekom tri trudnoce nije ovo spomenuo kao problematicno. Bez problema mi je odobren kucni porod. Nakon poroda se sve povuklo, ko da nikad nije ni izgledalo kako je izgledalo. Neke lijekove mi je spomenula doktorica, kao mogu se propisati, ali nije mi ih preporucila, kaze to je manje vise cest problem i uglavnom se povuce poslije poroda.
    Ono sto, u svakom slucaju, moze biti od koristi je pokusati se izboriti da porod tece prirodnim tijekom, bez da te netko naganja u ovu ili onu pozu. Stajanje, klecanje ili cucanje tijekom izgona bitno smanjuje opterecenje donjeg dijela tijela sto se krvotoka tice. (ja sam treci put rodila stojeci na nogama, faze tiskanja uopce nije bilo)
    Priroda se manje vise za sve to pobrinula. Cemu kemija ako najobicnija promjena polozaja moze toliko pomoci?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pa meni da je dok rekao da bi iz bilo kojeg razloga mogla iskrvariti ja bi bila izvan sebe i zato mi je ta izjava tog dok. kre...ska. Mogao je to reć s više takta ili uopće ne reć.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa, znas kako to ide...napravi paniku gdje god mozes, upozori na sve i svasta, makar sansa da se nesto desi bila puno manja od sanse da se nesto desi kao posljedica sirenja panike...i tako.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    Pa meni da je dok rekao da bi iz bilo kojeg razloga mogla iskrvariti ja bi bila izvan sebe i zato mi je ta izjava tog dok. kre...ska. Mogao je to reć s više takta ili uopće ne reć.
    možda je rekao s taktom (najvjerojatnije jest, poznavajući ga), ali je thora prenijela samo bit onoga što je rekao.

npr. da sam napisala "rekao mi dok da imam tumor i da mogu umrijeti", pa ne biste valjda mislile da mi je to rekao doslovce tim riječima

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zorana,hvala.Namjeravam ići na stolčić i htjela bih prirodan porod,BEZ KEMIKALIJA.Naravno,zato sam se i zabrinula.I Lutonjica je u pravu,dr. je to lijepo rekao,ali eto,dogodilo se da ga nisam ispitala sve kak treba.
    Hvala svima na pomoći,a da ću se ISKRAVITI,HA,bOŽE MILI,ko na porodu nije

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Da se vratim na temu...
    Meni su od jučer natekle....hm,ovaj znate jel
    I baš osječam onak pritisak na njih...
    a sad sam 30 tj

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Gago, opet si radila generalku po stanu ...
    Odmaraj, možda ti se povuče!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne nisam ali se spremam u petak ...jučer nisam nešt pretjerano radila...ono klasično...

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

pridruzujem se. vec neko vrijeme mi je dolje malo jace nabreklo sve, al to kao ide pod normalno. no s lijeve strane imam poprilicnu kvrgetinu i neki dan mi je ginic reko da je to vena i pito dal imam po nogama il negdje drugdje. nemam, to je jedini slucaj. nije mi nista komentiro, kao sve ok. samo nek mu se javim ak me pocne bolit.negdje sam procitala da se to zove stidne vene, a nigdje nema nikakve informacije o tome. zbog cega, kak sprijecit, posljedice...bilo sta....

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja mislim da je to sve od pritiska maternice na okolne organe pa onda ti organi pritišću sve ostalo i tako ko strujni krug

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •