Crkla mi je ves masina. Sutra idemo po novu, a blage veze nemam sta da uzmemo. Dajte ideje i preporuke.![]()
Crkla mi je ves masina. Sutra idemo po novu, a blage veze nemam sta da uzmemo. Dajte ideje i preporuke.![]()
A čuj, ovisi koliko novca možeš potrošit jer stvarno je spektar i veš mašina i cijena velik. Mi smo prije 6 mjeseci živjeli u Zg-u u podstanarstvu i morali smo kupiti svoju mašinu, pa smo uzeli Elektrolux (2500 kn). Bila je odlična. Ali smo se prije par mjeseci preselili u Split, i nije nam se dalo vuć mašinu pa ju je najmodavac otkupio od nas, a mi smo sad stvarno ispregledali mašine prije nego što smo ih uzeli. I kupili smo ti neku marku Beko-to ti je turska marka, 3 godine garancije, certifikat od EU, sve neka ludila (MM se razumije u tehniku i već je imao tu mašinu nekad prije i reče mi da je vrhunska).
Imamo je već 2 mjeseca i stvarno sam prezadovoljna-ima neke lude funkcije, divno pere robu, biraš broj okretaja (1000/500), možeš stavit pola punjenja (ako nemaš punu mašinu-onda ti troši upola vode, struje i praška). Cijena je oko 2000 kn. Pa ti vidi.
A možeš kupit i Miele za 15 0000 pa nadmašit sve postojeće veš mašine![]()
Ja ti preporučam da svakako uzmeš neku koja ima 1300 okretaja, nezamjenjivo za ručnike, trenirke i sl. debeli a neosjetljivi veš, osuši se od navečer do ujutro (bar sad kad je grijanje). Ja sam uzela perilicu-sušilicu ali zbog te brzine zapravo sušenje rijetko koristim.
Candy ili Whirpool![]()
Ja imam mislim cak istu kao ruby, BEKO vec dve i pol godine, kad smo je kupovali jedino su oni imali 4 godine garancije. Nemam nikakvih zamjerki.
eto i mene.
Meni je ova Whirpool 6th senses odlična. Biraš između 100, 400, 800 i 1200 okretaja.
A štedljiva stvarno je, baš sam jednom gledala vodomjer i potrošila je ukupno 32 l vode. Nije bila puna mašina. Ima neki sistem da ti odabereš vrstu materijala a ona prema težini odredi količinu vode (isti princip ima i sušilica - odnos težina i duljina sušenja).
Dobro ispire, nikad nisam npr. pelene stavila na dodatno ispiranje. Jednom je Jakob imao lagani osip i to nam je odmah bilo jasno da nije dobro ispralo (MM je kad je vadio veš iz mašine da mu je sumnjivo isprano). Međutim to nije bilo ni čudno jer je mašina bila grozno puna.
Platili je prije 2,5 g na sniženju s 4500 na 3500.
A čula sam da Simens ima neku mašinu sa sterilizatorom i da košta oko 3000 4000 kn.
I ja glasam za Whirpool 6th senses.
Odlična, odlična. Moja je kupljena prije 3 i pol godine, bila je oko 4000,00 kn. I da sad ne pišem kaj sve ima, napisano je u postu iznad moga. Stvarno je savršena!
Pa moja ima max 1000 okretaja i i meni se veš osuši od jutra do navečer. Ili obrnutomamazika prvotno napisa
!
Moja je Zanussi, susilica/perilica, kostala oko 500 eurica, a prezadovoljna sam kako radi. ima 1002 obrtaja.
Bosch, i super je.
Bosch Exclusiv, super sam zadovoljna. MM birao, bolje se kuzi u te stvari nego ja.
Evo me, Kupili smo Electrolux. Momentalno sam zadovoljna. I to zato sto vidim da super ispire ves. Dobro pere. A klasa, stedi struju dakle. Sa prijasnjom masinom (indesit) muku sam mucila kod pranja pelena jer nikad ne bi isprala prasak kako treba. Tocnije, morala sam stalno vracati na dodatna ispiranja, a pjene uvijek ko u prici. Ova mi ima te neke opcije dodatnog ispiranja, pretpranje mogu staviti za svaki program itd. A upravo sam skontala kako mogu staviti na ispiranje ili centrifugu neovisno o programu. To me bas nerviralo kod Indesit masine. kad bi pokrenula jedan program, on se mora odvrtiti do kraja. Mos ugasit masinu, nasadit se na glavu, ona se opet vrati tamo di je bila zaustavljena.
Hvala na prijedlozima.
I ja kupujem novu prerilicu.Šta mislite o zanussi,1000 okrt.(Košta cc 2.500 kn.)
mi smo prije imali beko i bila nam je super, inače beko i bosch imaju iste dijelove iznutra samo su izvana različiti a bogme im je i cijena različita![]()