Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Prosvjeta- ugovor prestaje za vrijeme bolovanja

luna82 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Prosvjeta- ugovor prestaje za vrijeme bolovanja

Pročešljala sam podforum, ali nisam našla situaciju poput moje. Sad sam na čuvanju trudnoće. Inače radim na dvije škole, pola radnog vremena na neodređeno, pola na određeno. Iako i ovo na određeno imam već više od godinu dana bez prekida, svakih 5 mjeseci se ponavlja natječaj. Na natječaj se nikad nitko ne javlja, a mene ne mogu zaposliti za stalno, jer taj predmet predajem nestručno.
    Za vrijeme bolovanja će mi prestati ovaj zadnji ugovor. Svjesna sam toga da mi ga ovaj put neće produžiti. Zanima me jedino da li će to imati kakav učinak na naknadu plaće kad ću ići na rodiljni dopust, jer ću tada biti zaposlena samo na pola radnog. (Iako sam na bolovanje otišla sa punim radnim vremenom.)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pitaj sindikat

luna82 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala na savjetu. I mislila sam pitati sindikat. Ali nadala sam se da će se netko u međuvremenu javiti sa sličnim iskustvom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

:/

Ako se ne varam, trebala bi dobiti prosjek isplata 6 mjeseci prije početka porodiljnog. Bez obzira na količinu radnog vremena.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj luna82 prvotno napisa
    Hvala na savjetu. I mislila sam pitati sindikat. Ali nadala sam se da će se netko u međuvremenu javiti sa sličnim iskustvom.
    ovdje sam preko 4 godine i pasionirano pratim sve o prosvjeti i ovakove problematike s kojom se ti susrećeš još nije bilo....

luna82 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Maria, i meni se čini da nije bilo ničega sličnog. Ja uvijek moram biti nešto van okvira uobičajenog.
    Amalthea, ja se iskreno nadam da će tako i biti, po nekoj mojoj logici. Ali u strahu iščekujem kako će si to mjerodavni protumačiti. Sljedeći tjedan šaljem upit u sindikat.
    Ma kako god da bude, na posao više ne smijem. Beba je na prvom mjestu!
    Hvala još jednom.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: Prosvjeta- ugovor prestaje za vrijeme bolovanja

Citiraj luna82 prvotno napisa
    Pročešljala sam podforum, ali nisam našla situaciju poput moje. Sad sam na čuvanju trudnoće. Inače radim na dvije škole, pola radnog vremena na neodređeno, pola na određeno. Iako i ovo na određeno imam već više od godinu dana bez prekida, svakih 5 mjeseci se ponavlja natječaj. Na natječaj se nikad nitko ne javlja, a mene ne mogu zaposliti za stalno, jer taj predmet predajem nestručno.
    Za vrijeme bolovanja će mi prestati ovaj zadnji ugovor. Svjesna sam toga da mi ga ovaj put neće produžiti. Zanima me jedino da li će to imati kakav učinak na naknadu plaće kad ću ići na rodiljni dopust, jer ću tada biti zaposlena samo na pola radnog. (Iako sam na bolovanje otišla sa punim radnim vremenom.)
    Bila sam u sličnij situaciji, ali mi je ugovor istekao dva dana nakon početka porođajnog pa sam radnu knjižicu odnesla na zdravstveno i oni su se upisali za staž a lovu sam dobivala za obe polovice radnog vremena. Preporučam pitati zdravstveno. Sad imam problem što ne znam da li ce mi refundirati plovicu plaće ako odem raditi prije prve godine na pola radnog vremena kao ni da li mi muz ima pravo ici na porodjajni ako ja odem radit na pola radnog vremena. Pitala sam na pravnom forumu Legalis i rekli mi da muz nema pravo najvjerojatnije a da mi je najbolje pismeno poslati sluzbeni upit na zdravstveno. Nikako da to srocim!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •