Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: hrana u jaslicama

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno hrana u jaslicama

Kakav je jelovnik u jaslicama i kako se bebe hrane? imaju li odgajateljice dovoljno vremena da ih nahrane žlicom?
    Moje malo ne zna što je to bočica i ne želim ga hraniti bočicom. Nedavno smo počeli sa dohranom i lijepo nam ide žlicom (nahranimo i tepih, ali i tepih je gladan, zar ne? ). Pitam se što će biti kad jednog dana za šest mjeseci bude morao u instituciju, bez bočice i sa platnenim pelenama :?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hrane ih žlicom, ali im jako usitne hranu (u mlađoj jasličkoj) i s vremenom ih potiču da sami uče jesti žlicom...

ne brinite se unaprijed... samo i dalje potičite samostalnost svog djeteta...a tete će dati sve od sebe da pomognu vašem djetetu u onome u čemu je još nesamostalno

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

tko neće sam tete ga hrane!

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

kod upisa se tete informiraju da li dijete jede samo, da li jede miksanu hranu i miksaju ako je tako. djeca se poticu da jedu sama, ali one ih dohranjuju zlicom. dobro je dijete i u kuci poticati na samostalno hranjenje tako da u jaslicama nece biti problema. ja nisam vidjela da niti jedno dijete jede na bocicu u jaslicama ( u grupi od mog sina)

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi krenuli u jaslice ovaj tjedan,tete su me pitale kako jede jer je on najmanji u grupi.Napomenula sam da jede sam ali da mu treba i pomoći oko hrane.One su rekle da prvo puste da pojedu sami koliko mogu i da onda na kraju one nahrane one koji nisu dovoljno pojeli.Ovaj tj ostaje cijeli dan pa ćemo vidjeti kako je bilo

D 1998.
    I 2007.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moj F je od početka uglavnom jeo sam, ali su i ostali u grupi vrlo brzo naučili samo jesti... ao treba i kad treba, tete ih hrane...
    platnene pelene su super prihvatile i nema nikakvih problema

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala, mam mi je lakše

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ništa ne birni...
    prilagodit će se i on i one...a bočicu mu sigurno neće davat bez tvoje dozvole...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da ne otvaram novi topic podižem
    Šta jedu djeca u mlađoj jasličkoj grupi pogotovo mali cicoljupci?
    Moj Emir jede 2 obroka dohrane i opet poslije toga doji. Kako sa takvim bebcom u jaslice i šta će mu oni ponuditi da jede. Da dodam da ima preosjetljivost na KM

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hoop
    zna li neko

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zna li neko ? plizzz

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja ću ti sutra staviti naš prologodišnji jelovnik, čim ga nađem.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

margitine tete su bile oduševljene što ona nema ni flašice ni dude. i što pije iz čaše. i što želi sama jesti.

a platnene pelene su im potpuno ok, u našoj grupi ima više platnenopelenaša :D

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj šnapi prvotno napisa
    kod upisa se tete informiraju da li dijete jede samo, da li jede miksanu hranu i miksaju ako je tako. djeca se poticu da jedu sama, ali one ih dohranjuju zlicom. dobro je dijete i u kuci poticati na samostalno hranjenje tako da u jaslicama nece biti problema. ja nisam vidjela da niti jedno dijete jede na bocicu u jaslicama ( u grupi od mog sina)
    u našem vrtiću ovo je, nažalost, teška utopija i zbanstvena fantastika...

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: hrana u jaslicama

Citiraj Micika_8 prvotno napisa
    Kakav je jelovnik u jaslicama i kako se bebe hrane? imaju li odgajateljice dovoljno vremena da ih nahrane žlicom?
    Moje malo ne zna što je to bočica i ne želim ga hraniti bočicom. Nedavno smo počeli sa dohranom i lijepo nam ide žlicom (nahranimo i tepih, ali i tepih je gladan, zar ne? ). Pitam se što će biti kad jednog dana za šest mjeseci bude morao u instituciju, bez bočice i sa platnenim pelenama :?
    Kud si se ti već poćela brinuti. Ne skaći pred rudo, sve će to doći na svoje, polako.
    Baš kako su ti rekli prvo im pomažu ako ne znaju djeca papati, a poslije se oni sami nauće i više ti ne daju.
    Recimo moj mali kad je krenuo nije znao ali jako brzo više nije dao da ga hranimo, ali stvarno nije dao nema šanse da mu mi ni zalogaja stavimo u usta.
    A on naravno sam nije baš znao skroz i tu je bilo svega, i hranjenja rukama (zamisli si samo čokolino da jede rukama) I bilo je hrane i po podu i po hranilci i po majici i hlačama.
    Ali sve to prođe i dođe na svoje.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kod nas su za doručak mliječni namazi na kruhu usitnjeni na veličinu zalogaja jasličke djece ili gris...
    Voće na kriške za one koji znaju/mogu gristi, odnosno miksano za one koji još nemaju zube.
    Ručak: juha, povrće(jednom tjedno pašta ili riža), meso/riba-sve usitnjeno
    Užina- jogurt sa sviježim voćem, žitarice s mlijekom, integralni keksi
    U razgovoru s roditeljima saznamo kako djeca jedu. Po potrbi prvo vrijeme miksamo, a s vremenom postepeno uvodimo usitnjenu hranu da se djeca postupno nauče žvakati.
    Koliko ja znam, u svim jasicama tete hrane djecu koja ne jedu sama, a postepeno ih se uči kako jesti sami.
    U slučaju posebne prehrane to naglasite ravnateljici i med.sestri pri upisu u vrtić, a za vrijeme privikavanja i boravka u skupini napomenite i tetama.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni nesto nije jasno....
    u jaslice u koje krecemo ici cemo u mjesovitu grupu,ima i djece od 3 god a moja cura puni godinu za koji dan,bacila sam oko na jelovnik i sad mi nije jasno to sto je na jelovniku puno stvari koje moja cura dosad nije jela:
    marmelada,svinjetina,kiseli kupusbijela kava,citrusno voce i slicno,mislim nismo ni solili dosad ni secer nije jela,nije mi jasno kako isto moze jest beba od godinu dana i dijete od 3 koje je ipak imalo vremena da od tablice dohrane koja nema u sebi ovakve hrane postupno prijedje na ovakvu prehranu ili sam se ja grdno zeznula i krivo je hranim?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj stefi051 prvotno napisa
    meni nesto nije jasno....
    u jaslice u koje krecemo ici cemo u mjesovitu grupu,ima i djece od 3 god a moja cura puni godinu za koji dan,bacila sam oko na jelovnik i sad mi nije jasno to sto je na jelovniku puno stvari koje moja cura dosad nije jela:
    marmelada,svinjetina,kiseli kupusbijela kava,citrusno voce i slicno,mislim nismo ni solili dosad ni secer nije jela,nije mi jasno kako isto moze jest beba od godinu dana i dijete od 3 koje je ipak imalo vremena da od tablice dohrane koja nema u sebi ovakve hrane postupno prijedje na ovakvu prehranu ili sam se ja grdno zeznula i krivo je hranim?
    E, pa nije ni meni dugo bilo jasno...niti će mi biti...ikad!
    mi nismo išli u mješovitu grupu ali je jelovnik bio isti za sve, za cijeli vrtić...
    kužim kaj misliš...ja sam isto pi**ila na to...
    pa smo se borili s "kiselim" stolicama koje su do krvi grizle guzu...strašno...
    Rješenje: nažalost, nemam ga

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

gita je u starijoj jasličkoj, doma jede sama i žlicom i vilicom. u vrtiću neće pa ju teta hrani. ne sili ju da jede ako neće, ali mora ju hraniti jer odbija uzeti žlicu u ruke. uredno pojede cijeli ručak.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas se jelovnik jaslice i srednje grupe i najstarije, razlikuje u dijelovima, ali vrlo rijetko jer je jelovnik već GODINAMA baziran na zdravoj prehrani, bez obzira na ovogodišnje nove norme

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mha sam jede, sam pije...

imaju dosta variva sa junetinom, juhe od povrća, žitarica...puretina, piletina, petkom riba (dosad samo oslić)

jedino što ujutro nekad imaju čokolino (to je jedina nezdrava stavka)..sirne namaze, maslac,

za užinu većinom voće i L casei jogurti....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moze me neka Dalmatinka prosvijetliti po pitanju ribe?
    Kak djeca jedu ribu, tko im to ocisti?
    Danas je K. jeo pastrvu i iskilavila sam se dok sam jednu ocistila.
    30 djece = 30 riba.

A ak jedu samo filete oslica i riblje stapice, to je nezdravo skroz i gore od svinjetine (meni).

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Svaki dan kad ostavim karla u jasicama bacim oko na jelovnik da vidim šta će taj dan jesti. I prošli tjedan vidim piše da poslije ručka dobiju cedevitu , kažem ja to MM-u al on me pokušava smirit i kaže kao aj ako im to daju 1 mjesečno ok je i sigurno im jako razvodne, svejedno ja sam

danas ga ostavim a oni za doručak imaju paštetu , za ručak rižu i puretinu, poslije toga puding i ....pogodite ... cedevitu

On doma ne jede ni paštetu, ni puding, ni cedevitu.
    Ajd pudning još i nekako mogu progutati al ovo ostalo

Dal da odem do ravnateljice ili nekoga jer smatram da djeci to nije potrebno??

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

danas su za doručak imali gris na mlijeku, za ručak varivo od graška s mesom, desert jabuka. Piju vodu, oni koji baš odbijaju vodu dobiju čaj.
    Sokove im ne daju, i u ovih mjesec dana koliko ide u jaslice za desert nije bilo ništa osim voća. Naj nezdravije što sam ja vidjela na jelovniku je gris na mlijeku s čokoladom (2 x do sada) i pureće hrenovke ( 1 x do sada).
    Riječ je o starijoj jesličkoj grupi.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

kod noe za doručak se uvijek nešto maže na kruh nutela,pašteta,marmelada,med,margarin.... :/ za ručak kuhano,ali mi danas baš kombinacija nije bila neka. pisalo; povrtna maneštrica,pašta,kuhana šunka,cikla.
    i poslije spavanja štrudla sa višnjama.
    prošle god. je jelovnik bio bolji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •