Stranica 15 od 38 PrviPrvi ... 5131415161725 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 1875

Tema: stigao i moj nalaz hormona....

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako si u ZG-u, možda bi ti to bilo najjednostavnije izvodit kombinacijom jedne privatne i jedne državne, mislim da je u Vinogradskoj zasad najmanja gužva za vrtit prirodnjake, kažu cure da je, u odnosu na VV, tamo kao da ideš na wellness - ako, na kraju, ispadne da su ti prirodnjaci strategija. VV će te teško moći akomodirati s vrćenjem prirodnjaka, em gužve, em godišnji, em popunjene kvote itd. Probaj malo škicnut na par mjesta i ostani tamo di najčešće dolaziš na red ili/i di ti je najmanji stres i bed. Sretno!

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja bih se samo nadovezala na pitanje o FSH i Mb. Moja poznanica je nedavno bila u Mb, prosle godine je imala FSH 17 i nikakav odgovor na stimulaciju sa 5 Gonala pa je dr.V trazio da u ciklusu kada krece sa stimulacijom provjeri FSH koji je bio 12. Dobila je po 4 Menopura od 4 dc i to 12 dana a punkcija je rezultirala s 4js i 2 vracena zametka. Na kraju je imala betu 30 i biokemijsku ali je presretna da je uspjela izvuci takav rezultat. Nisam sigurna da li bi ju primio taj ciklus u postupak da je FSH bio veci ili bi cekao pogodniji kako to preporuca dr.R.Znaci cure, nema razloga za ocajavanje, bitno je da reakcija potoji ali morate racunati na vece kolicine lijekova za stimulaciju. Sretno.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja bih se samo nadovezala na pitanje o FSH i Mb. Moja poznanica je nedavno bila u Mb, prosle godine je imala FSH 17 i nikakav odgovor na stimulaciju sa 5 Gonala pa je dr.V trazio da u ciklusu kada krece sa stimulacijom provjeri FSH koji je bio 12. Dobila je po 4 Menopura od 4 dc i to 12 dana a punkcija je rezultirala s 4js i 2 vracena zametka. Na kraju je imala betu 30 i biokemijsku ali je presretna da je uspjela izvuci takav rezultat. Nisam sigurna da li bi ju primio taj ciklus u postupak da je FSH bio veci ili bi cekao pogodniji kako to preporuca dr.R.Znaci cure, nema razloga za ocajavanje, bitno je da reakcija potoji ali morate racunati na vece kolicine lijekova za stimulaciju. Sretno.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Taca, jel' onda bila na supresiji taj dugi ciklus - ono, antibebi, suprefact ili decapeptyl, ili je išla u kratkom protokolu? Super na ovom ohrabrenju .

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Ako si u ZG-u, možda bi ti to bilo najjednostavnije izvodit kombinacijom jedne privatne i jedne državne, mislim da je u Vinogradskoj zasad najmanja gužva za vrtit prirodnjake, kažu cure da je, u odnosu na VV, tamo kao da ideš na wellness - ako, na kraju, ispadne da su ti prirodnjaci strategija. VV će te teško moći akomodirati s vrćenjem prirodnjaka, em gužve, em godišnji, em popunjene kvote itd. Probaj malo škicnut na par mjesta i ostani tamo di najčešće dolaziš na red ili/i di ti je najmanji stres i bed. Sretno!
    Ne nisam iz Zg nego s Krka pa mi je teško putovati non stop, samo sam lani na VV išla jedno 20-ak puta s tim da mi putni tr. nisu pokriveni. U Rijeci smo se liječili ispočetka ali neda mi se vraćati ni tamo jer nakon 2 god. kod MPO specijalista nisu nam ni postavili dijagnozu kako treba već smo bili idiopati i gubili vrijeme sa ciljanima i AIH većinu vremena a sad kad još znam da su mi smanjene ovarijske rezerve dođe mi da plačem za izgubljenim vremenom.
    Tako da sam se nekako odlučila za Vili pa ako ni to ne urodi plodom Mb to nam je neki plan

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ups, sad vidim da imam gore 3 ista posta.Ovaj moj komp stvarno luduje.
    Taca, jel' onda bila na supresiji taj dugi ciklus - ono, antibebi, suprefact ili decapeptyl, ili je išla u kratkom protokolu?
    Ina33, ovako je bilo kod te moje: prvo je vadila FSH, pa 2mj antibebi pa od 1.dc Decapeptyl a od 4.dc Menopuri. Meni je super da je tako odreagirala.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Draga Mala Mimi, znam kako se osjećaš, ali samo da te utješim, i moj fsh kada je bio 11, u stimulaciji sam imala 8 stanica, a uz klomifen 1-3 stanice. I meni je trebalo gotovo 3 dana da uopće progovorim i profunkcioniram kada sam saznala svoj AMH, ali evo, sada sam već bolje, i mislim da je najvažnije smiriti se, gledati imalo pozitivno i bit ćeš bolje.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Imaš pravo, ajd bar mu se spermiogram popravio, danas nas je zvao biolog iz Vilija i izgleda da mu se spermiogram ful popravio kaže da mu je preporučio AIH?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mali Mimi, a na osnovi čega znaš da imaš smanjenu rezervu jajnih stanica? Jesi radila AMH ili na osnovu broja antralnih folikula?
    Acitam, ti si dokaz da FSH nema veze s reakcijom na stimulaciju, moj je uvijek 5 do 9, a reakcija nula.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    Mali Mimi, a na osnovi čega znaš da imaš smanjenu rezervu jajnih stanica? Jesi radila AMH ili na osnovu broja antralnih folikula?
    Acitam, ti si dokaz da FSH nema veze s reakcijom na stimulaciju, moj je uvijek 5 do 9, a reakcija nula.
    Rekao mi je dr. Radončić na osnovu nalaza hormona FSH

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da ne može on to tek tako procijeniti, FSH ne pokazuje rezervu jajnih stanica, i meni je na osnovu FSH govorio da je sve super, a reakcija na stimulaciju katastrofa, nema je uopće.
    I mislim da je bolji pokazatelj AMH i broj antralnih folikula.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Da ispitat ću ga još malo uživo kad dođem do njega, a ovo mi je rekao preko tel kad sam mu čitala nalaze

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, jel rano vaditi hormone dva mjeseca tj. dva i pol mjeseca od radne lpsc? ili se vec trebalo sve ustabiliti pa moze?

jer prosla dva ciklusa su mi bila lagano skracena, naime dobila sam 24 dan a inace dobivam tocno na 28 dan. danas mi je vec 26 dc i ocekujem ju svaki cas, znaci da se i ciklusi vracaju na staro. pa jel ok da vadim ovaj mjesec? nekako mi je dugo jos cekati slijedeci, sta mislite?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

da li je neko imao problema sa esherishiom colli i bakterijama ureoplasma i proteus mirabilis...da li je to opasno i da li bi to imalo uticaja na spontani i prekinutu trudnocu zbog vodene glave kod bebe(37 nedelja)
    inace imam PCO,nizak estradiol i i odnos FSH i LH je 5:1,FT3 mi je na gornjoj granici 5,8,a FT4 je 19,3 a gornja granica je 23,a TSH je dobar...
    sta vi mislite o svemu ovome...moja gin. mi je rekla da su nalazi stitne u redu ali mene malo muce te vrijednosti na gornjoj granici...
    molim vas da i pomognete ako bilo ko sta zna o tome...TORCH mi je dobar,kariotip mi je dobar,chlamidiu nemam,secer nemam,krvna slika mi je dobra,urin bakterije brojne...AST mi je na gornjoj granici,HbA1C je u granicama znaci dobar...testosteron mi je 3,49 a normalno je 2.45
    sad cekam ponovni nalaz hormona i anti DNA,antikardiolipinska antitijela i antifosfolopidna antitijela..

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa
    cure, jel rano vaditi hormone dva mjeseca tj. dva i pol mjeseca od radne lpsc? ili se vec trebalo sve ustabiliti pa moze?

jer prosla dva ciklusa su mi bila lagano skracena, naime dobila sam 24 dan a inace dobivam tocno na 28 dan. danas mi je vec 26 dc i ocekujem ju svaki cas, znaci da se i ciklusi vracaju na staro. pa jel ok da vadim ovaj mjesec? nekako mi je dugo jos cekati slijedeci, sta mislite?
    Mislim da možeš vaditi hormone mada nisam neki stručnjak, znam da se ne smije odmah nakon stimulacije vaditi dok se ne vrate u normalu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Thanks Mala MIMI, izvadila sam ih danas pa cekam nalaze

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I mene je dr. Vlaisavljević uputio na vađenje AMH i Inhibina B te prolaktin jel se to jedino u Vinogradskoj vadi?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa
    I mene je dr. Vlaisavljević uputio na vađenje AMH i Inhibina B te prolaktin jel se to jedino u Vinogradskoj vadi?
    Navodno je krenuo i VV, s AMH-om, ne znam za Inhibin, vjerojatno i s time.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo danas sam zvala Vinogradsku da vidim kako, šta, gdje se vadi taj AMH i Inhibin B uglavnom kaže dr. da se može poslati poštom i da mi samo izvade krv i stave u epruvetu i onda im mogu poslati Hp expresom valjda će mi htjet ove sestre iz ambulante to izvaditi, ali ne znam gdje će mi taj prolaktin vaditi svakih pola sata... :/
    Za TSH mi dr. V nije niš rekao iako je 3.8, antitjela su mi OK pa sad ne znam dali je to isto za uzimati terapiju ili ne

goodwitch avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mali Mimi,to ti je tzv. profil prolaktina..
    to bi najvjerovatnije trebalo vaditi u nekom endokrinološkom laboratoriju-labos gdje se vade hormoni štitnjače npr.
    inače ima ti pravilo kako se to vadi- kao prvo bi ti trebali staviti braunilu iz koje se sva tri puta vadi tako da te ne moraju svaki put pikati jer kao već i to može dati lažan nalaz prolaktina(ili ti ga "stres" hormon kako ga zovu)zbog stresa koji ti izazove pikanje)
    a i od postavljanja braunile i prvog vađenja bi trebalo proći pola sata(jer se za vrijeme tih pola sata ti moraš opustit koliko naravno možeš i moraš mirovati,znači nema šetanja,pa ni sa stolice na stolicu)
    znači trebala bi dobit braunilu i sjediti 2 h sve skupa dok ti ne završe sa vađenjima..

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Da tako mi je rekao dr. profil svakih pola sata i to 3 puta znači sat i pol nema mrdanje, sutra ću zvati nuklearnu med. u Rijeci pa da vidim jel mogu kod njih

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Bok cure,
    imam jedno pitanje. vadila sam hormone 14.1. na VV i rekla da mi pošalju nalaze poštom, a budući ih još nisam dobila htjela sam provjeriti je li to normalno(koliko se čekaju) ili da ih zovem sutra vidit šta je s njim?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj mazica79 prvotno napisa
    Bok cure,
    imam jedno pitanje. vadila sam hormone 14.1. na VV i rekla da mi pošalju nalaze poštom, a budući ih još nisam dobila htjela sam provjeriti je li to normalno(koliko se čekaju) ili da ih zovem sutra vidit šta je s njim?
    ja ih dobila za oko mjesec i pol...ne moraš zvati...

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Evo cure stigao je i moj nalaz hormona 3. dana ciklusa pa samo da čujem vaša mišljenja po meni izgleda to sve ok

izulin 104,3 pmol/L
    LH 4,3 IU/L
    FSH 6,6 IU/L
    Testosteron 3,2 nmol/L
    Estradiol 0,12 nmol/L
    Prolaktin 675,4 mIU/L
    DHEA-S 9,4 mikromol/L

Pod napomenama i komentarinma stoji:
    Uzorak seruma sadrži uglavnom makroprolaktin i/ili oligomerni prolaktin. Nakon obrade seruma 25%-tnom otopinom PEG, izmjerenz koncentracija prolaktina 210,9 mIU/L.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure imam jedno pitanje oko prolaktina. referentna vrijednost je do 23 jedinica a meni je 24,2 jedinica. Jel to ok kad je tako lagano povisen ili bi trebalo eventualno nesto uzimati, sta mislite? I sta se uopce smatra visokim prolaktinom, kad je jako puno iznad gornje granice ili kad je i ovako malo iznad gornje granice

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Di si vadila prolaktin?Jer ja sam isto imala povišen prl u petrovoj jedno tri puta kada sam ga vadila i dr. me poslao u vinogradsku i tamo mi je savršen i dr. mi je rekao da više nikako ne idem vaditi u Petrovu.Navodno u Petrovoj nemaju nekakvu izolaciju stresa pa i nalaz nije baš relevantan.Inače ovaj tvoj je ok, nije to toliko povišeno za terapiju, moj je bio u Petrovoj oko 40 pa su mi rekla da to ne iziskuje terapiju jer je blAGo povišen.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Thanks Ninochka, inace vadila sam ga bas u Petrovoj. Jer prosli puta sam ga vadila na SD i bio je u redu pa me sad iznenadilo ovo sto je lagano povisen. Super znaci netrebam brinut oko toga.

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Nikako...i kažem ti , meni je dr.Tomić zabranio da tamo više ikada vadim
    nemoj se brinuti, to ti je ok

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad gledam nalaze pa se sjetih jos necega. Progresteron mi je 37,5 nmol/L a referentna vrijednost za luteinsku fazu je veće od 22 nmol/L. Po tome je to u redu ali jel to ipak malo premalo. negdje mi je u sjecanju ostalo da su cure pricale da bi on ipak trebao biti veći dosta od tih referentih vrijednosti.

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ma nema ti to veze jer kad ideš u postupak onda uvijek dobiješ utrogestan koji ti je čisti progesteron pa te onda to ne treba brinuti jer ga lijek nadomjesti ako ga nema dovoljno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da znam to. ali eto trenutno sam u optimisticnoj fazi pa se nadam prirodnom cudu. ona obicno traje do O a tada mi sve ladje potonu.

Ninochka thanks u svakom slucaju i sretno ti bilo dalje

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zna li netko mora li se naručivati na Rebru za FSH. LH, PRL, TSH, T3 i T4?

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Zna li netko mora li se naručivati na Rebru za FSH. LH, PRL, TSH, T3 i T4?
    Neznam za PRL ali TSH,T4 i T3 sam vadila na rebru prije nekih mjesec dana i mislim da se naručuje ali ja sam samo došla tamo i zamolila ih da mi je hitno i primili su me..malo su osjetljivi na naše dijagnoze

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

NINA30, traži uputnicu od svog socijalca za te koje sam nabrojala, to je standardna priča. Vadiš ih 2. ili 3. dan ciklusa, ali ne smiješ biti pod lijekovima.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    NINA30, traži uputnicu od svog socijalca za te koje sam nabrojala, to je standardna priča. Vadiš ih 2. ili 3. dan ciklusa, ali ne smiješ biti pod lijekovima.
    Moja socij.je totalno čudna.Ništa se sama nebih sjetila ili predložila.Da joj to ja kažem ona bi me vjerojatno odbila i čekala da liječnik spec.napiše.Čak sam dva puta morala ići k njoj i moliti da mi da uputnicu za briseve koje mi je moj dr.spec.napisao.Ne znam ni sama više,sad trenutno radimo pripreme za taj AIH pa ćemo vidjeti...

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Već duže vrijeme čitam ovaj forum i pitam se kako to da moj doktor mene nije slao na vađenje hormona.?
    Vadila sam progesteron 21dc i bio je ok to je sve što sam ja vadila vezano za hormone.Ovulacije imam redovite papa uredan,rađena mi je laparoskopija i hsg te propuhivanje jajnika sve ok.Dobila sam sad uputnicu za briseve i onda krećem s klomifenom+ovitrel AIH.
    Nekužim zašto ja nisam vadila hormone?!
    Vadila sam ih prije 10 godina ali to je bilo zbog drugih razloga i tada je sve bilo ok.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj NINA30 prvotno napisa Vidi poruku
    Već duže vrijeme čitam ovaj forum i pitam se kako to da moj doktor mene nije slao na vađenje hormona.?
    Vadila sam progesteron 21dc i bio je ok to je sve što sam ja vadila vezano za hormone.Ovulacije imam redovite papa uredan,rađena mi je laparoskopija i hsg te propuhivanje jajnika sve ok.Dobila sam sad uputnicu za briseve i onda krećem s klomifenom+ovitrel AIH.
    Nekužim zašto ja nisam vadila hormone?!
    Vadila sam ih prije 10 godina ali to je bilo zbog drugih razloga i tada je sve bilo ok.
    Čudno je i meni. Valjda zato što ideš na "obični klomifenski" AIH. Želim ti sreću, ali ako slučajno ne bi uspjelo iz 2 puta (AIH ako se ne varam uspije u tek 15% slučajeva), ovisno o tome koliko imaš godina, ali ne daj se dugo zavlačiti s inseminacijama. Otkad je novi zakon na snazi, neke parove lijepo zavlače s AIH.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure jeli se samo u ZG moze vaditi taj AMH i kako to ide..??..
    moj Fsh je oko 10 i nisam nikad vadila taj AMH......

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Devojke, da li moze pomoc u tumacenju hormona:
    FSH 6,3
    LH 7
    TSH 2,19
    E2 69,9
    LH je veci od FSH, sto bi trebalo da ukazuje na PCOS? Menstruacije su redovne, ponekad kasne 4-5 dana, inace ciklus na 28 dana.
    Hvala mnogo!

BlaBla123 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno fsh /lh

3.dc:
    FSH 6.5
    LH 8.5.
    Nemam PCOS ali imam insulinemiju . to stanje jue vec 2/3 god od kako pokusavam zatrudniti.

Kazu mi da omjer moze diktirati gonal/menopur u IVF postupku a kako nemam istoriju IVf osim klomifenske inseminacije, u Mb daju proizvoljno cime se stimulirati... sta vi mislite?

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

BlaBla123, mislim da baš ne mogu nešto pomoći, ali znam da menopur više odgovara starijim pacijenticama - zapravo se češće daje, a ti mi još nisi u toj kategoriji. Javit će se cure koje znaju nešto o tome. SRETNO!

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Što uopće znači E2 to sam vadila treći dan ciklusa i bio je 210!
    Taj isti dan sam bila i na uzv i već sam imala folikul od 11mm,ovulacija mi je bila neki 12dana koliko se sjećam.
    Što znači taj E2?

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nina30, to ti je estradiol i moras naglasiti u kojim jedinicama ti je raden tj. da li u pg/ml ili pmol/l.Radila si UZV u prirodnom ciklusu?E2 kod predovulacijskog folikula iznosi nekih 300pg/ml ali to je individualno.Uglavnom rast E2 na kraju potice rast LH koji utjece na sazrijevanje js i pucanje folikula.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Pa da to je bio 3 dc i bila sam na uzv dr.je rekao da je sve ok i onda sam počela piti klomifen.Ali nalaz je vađen ujutro prije negoli sam popila 1 klomifen tako da bi rekla da je prirodni ciklus.Koje jedinice su u pitanju neznam reći jer je nalaz podigao doktor ja ga nisam niti vidjela,komentar je bio da je to ok,iako je on očekivao veći s obzirom da mi je folikul bio već tada 11mm.
    Puno hvala na odgovoru.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj NINA30 prvotno napisa Vidi poruku
    ...iako je on očekivao veći s obzirom da mi je folikul bio već tada 11mm.
    Puno hvala na odgovoru.
    To ti je ocito bilo u pmol /l sto je blizu 60pg/ml i skroz je ok ali ovaj dio s velicinom folikula i mene malo buni jer bi na 3.dc folikuli trebali biti manji od 10mm s tolikim estradiolom.Ali pravila nema, svi smo mi prica za sebe.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja ću napisati ovo pa ako ne valja ispravite me.....slobodni testosteron 2,7 pmol/L
    TSH 5,02 mIU/L
    LH 7,6 IU/L
    FSH 5,5 IU/L
    testosteron 1,5nmol/L
    estradiol(clia) 0,27nmol/L
    prolakti 293,7 mIU/L
    androstendion 14,8 nmol/L
    to sam vadila 4dmc pa tko zna kaj to sve skupa znaći nek pomaga!!!!tnx

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nivesa, rekla bih da ti je TSH povisen ali to se lako rijesi euthyroxom.Bilo bi dobro da je oko 2.Imas i inverziju FSH i LH sto upucuje na PCOS a to ti vidim i u potpisu.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ok.Hvala...Da vas nema ne znam šta bi!!!!!!!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

da - definitivno odi endokrinologu zbog stitnjace da to sredis prije VV-a jer ti je TSH stvarno previsok.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •