ne ali ja sam uzimala samo pola tablete prije spavanja, postoji i još jedan lijek čula sam da se bolje podnosi pa pitaj i za to doktora
Bromergon ti dodatno snizava tlak..pa se moze osjecat mucnine,vrtoglavice...
Ja inace imam nizi tlak,i kad sam ih pocela uzimat osjecala sam se malo zombasticno..ali nakon nekog vremena( kratkog) i to je proslo...
Nisam upratila koliki ti je prl..ali uvijek ti postoji mogucnost da je on trenutno visok...neka ti provjere ono u bolnici..da ti vade mislim svaki sat u toku cijelog jutra ...da vide kako se ponasa,i da li ti doista trebaju tablete..
Ja nazalost to nisam znala kad su meni ustanovili visok prl....i moram ga piti kao i Mala Mimi dok ne zatrudnim,a najverovatnije i prva tri mjeseca t.
Da postoje i te dr.tabl. koje nemaju navodno nikakvih nus pojava,i piju se mislim tijedno..jedna ili dvi...i nemogu se dobivat na recept,i navodno kosta 500,600 kn mjesecna doza...
Ali sigurno ima neko na forumu,ko ih koristi..pa ce ti znati bolje objasniti..
Ja nisam imala nikakve posebne nus pojave,jedino sto sam se pocela debljati..kad sam ih pocela piti...
Ali nije to svakome isto....moja prijateljica nije dobila ni gram od njih...
Uzimala je taca70 te druge tabletice ali slabo se javlja na forumu u zadnje vrijeme, i što se tiče tlaka zato ih ja i uzimam prije spavanja taman me fino uljuljka u san, a tlak mi je inače jako nizak pa ne bih mogla funkcionirati da mi je još niži
Btw. Meni je bio 1500, i nakon samo 20 dana...( s bromergonom) mi je pao na 90( doktori se nisu mogli nacudit,kako mi je brzo pao,s obzirom da je vrijednost bila dosta povisena)poslje toga nikad mi nije vise bio povisen osim jednom kad sam sama experimentirala sta ce bit ako ne popijem tabletu..nisam pila tri dana.. Prolaktin je skocio na 850.. Normalno( po ovim ref.vrijed- do 530)
Nakon toga se vise nisam igrala doktorice..i nikad nije rastao,uz jednu talbl. Bromergona,koju isto pijem navecer.
Da,zaboravih reci ja sam bila i na magnetnoj rezonanci,jer su sumnjali u adenom na hipofizi...ali sve je bilo ok.
Mala Mimi,jesi se ti sta udebljala od uzimanja bromergona?
hvala vam curebitno mi je da znam da to nije ništa tako strašno....
u srijedu sam kod doktora pa budem vidjela šta će on reći na nalaze i šta će mi preporuičit.
cure iz zagreba, trebam pomoc
gdje najbrze mogu izvaditi spolne hormone, a da ne placam privatno. dobila sam uputnice za 3-7 dan ciklusa i progesteron 21 dan ciklusa. zvala sam petrovu i kazu da narucuju tek za travanj, s obzirom da mi se ciklus poremetio moglo bi se dogoditi da sve papire skupim tek u svibnju, sto mi je prilicno kasno.
takodjer gdje je najbolje vaditi T3, T4, TSH hormone?
ceka li se i na to dugo ili narucuje?
gdje da sve rijesim najbrze i najlakse?
izludjuje me ovo nase zdravstvo![]()
odi u vinogradsku.... ja sam tamo bez naručivanja otišla prije mjesec dana i bila primljena.
ali svejedno nazovi na tel 01/3787-383 i provjeri.....
http://klinkemija.kbcsm.hr/kontakt.php
p.s. broj koji se nalazi na ovom linku je broj tajništa pa nazovi na ovaj koji sam ti napisala..
sretno![]()
hvala, nazvat cu.
jesi li samo dosla na 3. dan ciklusa i primili su te?
ja sam vadila na 2. dan ciklusa (tako mi je doktor rekao).
kad dođeš tamo, predaš uputnicu i dobiješ broj. ja sam trebala dosta nalaza vaditi (hormone, imunologiju) pa sestra koja je dijelila brojeve nije bila sigurna dali mogu sve odmah kod njih ili idem na drugi odjel, tako da me odmah zvala unutra i odmah su mi i izvadili krv.... nisam čak ni red čekala
kad sam ušla unutra malo sam priču razvukla vezano za mpo (pitali su me za kaj mi to treba) pa su se i one raspričale i pustile me preko reda.....
bluebella puno ti hvala, spasila si me
ako ce nekome trebati, narucuje se, datum je okvirni, a dolazi se tocno na dan ciklusa koji je potreban.
sve info mogu se dobiti na tel. 3787 163 vinogradska, lab. endokrinologije
drago mi je ako sam ti pomogla...
sestre tamo su super...
sretno draga![]()
curke, pls, help me
21.dc. progesteron mi je 75,9, a ref.vrije. je 3,8-50,6...dosta mi je povišen...šta bi to moglo značiti...molim vasss...idem sutra kod dr.al da mi je lakše zaspati![]()
Djevojčice drage, trebam vaša iskustva s Provera tabletama - za početak, trebam ih uzeti 7 dana pa napraviti pauzu, a kad dođe M napraviti hormone 2 dan.
E sad, koliko dana po prestanku uzimanja Provere mogu očekivat M? Da me ne bi pogodilo da ju dobijem u petak...
Vidim na kolektivi je na ponudi specijalistički pregled štitnjače u Zagrebu. Možda nekog interesira.
stigao i moj nalaz hormona...pa ako netko ima volje prokomentirati...
S-GUK 4.9 mol/L
AMH 11.2 pmol/L
INZ 101.9 pmol/L
TSH3-UL 5.5 mU/L
LH 1.5 IU/L
FSH 5.74 IU/L
T 3.3 nmol/L
E2 100 pmol/L
PRL 218 mlU/L
DHEAS 15.4 umol/L
SHBG 16.5 nmol/L
FAI 20.0 %
Hvala unaprijed!![]()
molim pomoć oko jedne nedoumice.
vrijednosti hormona 2dc su sljedeće:
estradiol <5,0 (folikularna faza 12,5-166,0)
slobodni FT3 7,2 (3,1-6,8)
TSH 4,36 (0,27-4,2)
to su dakle hormoni koji nisu bili dobri, ostali su u redu, da sad sve ne prepisujem.
za štitnjaču uzimam euthyrox, te mi je kad počnemo sa inseminacijom propisan klomifen i estrofem od 4-8 dc.
ono što me zanima je da li je pametno pokušavati ostati trudna prirodno s obzirom na ovako nisku razinu estradiola?
koje probleme kod začeća mi to eventualno može raditi, jer sam već prije imala spontani pobačaj?
da li bi se hormoni trebali nekako sami izregulirati ako ostanem trudna?
hvala na pomoći.![]()
Ne znam imaš li zbog niske razine estradiola redovite ovulacije. Ako imaš anovulatorne cikluse, onda moraš stalno biti na terapiji. Pitanje je koji je uzrok niske razine estradiola. Ja sam uvijek vadila estradiol 2-3. dan ciklusa, tako da mi je čudno što si ti vadila u ovulatornoj fazi i ne mogu procijeniti koliko je to zbilja loše. Ne vjerujem da se hormoni izreguliraju sami u trudnoći. Čitala sam članak da npr. kad majka ima nisku razinu estradiola, ako ima ženske potomke, oni mogu imati malu rezervu jajnih stanica. Kakva ti je debljina endometrija?
Jelena hvala na pomoći.
nemam redovite ovulacije, ciklusi mi se kreću od 26-90 dana, uglavnom ne znam kad ovuliram, a i ako ovuliram onda imam takve bolove da moram na hitnu.
debljina endometrija mi je do sada uvijek bila u redu. kad sam došla s ovim nalazima kod doktorice rekla mi je da su možda nalazi estradiola jednostavno krivo pokazali da je tako nizak.
estradiol sam kao i druge hormone vadila 2dc, jer mi je rečeno da ih vadim od 2-5dc.
ništa, onda ću radije pričekati inseminaciju, možda bude više sreće.
Ja sam estradiol vadila 3 dan ciklusa i bio je upola manji od najniže donje granice.Ne mogu ti ni opisati u kojoj sam komi bila, sve do trenutka kad mi je moja mpo liječnica rekla da što se tiče stimuliranog postupka da je puno bolje da je estradiol nizak.
I meni je debljina endometrija uvijek odlična.
U početku sam mislila da to što sam vegetarijanac da mi je zato estradiol niži,a sad više ništa ne mislim.
Također sam čitala da soja i sojini proizvodi podižu razinu estrogena, ali stvarno nisam ljubitelj soje i nastojim je izbjegavati zato ako tko ima kakav savjet kako prirodnim putem podignuti nivo estradiola (osim sojom) dobro je došao.
mare41 spermiogram je ko slika.
doktorica je smatrala da je bolje da odmah krenemo s AIH, i preskočimo ciljane. zašto, nemam pojima, kad sam ostala trudna od prve, ali nažalost nije dobro završilo. valjda žena zna kaj radi.
nina32 sad mi je lakše.
budem opet izvadila estradiol pa da baš vidim kakva je situacija, imam osjećaj da se ti hormni tako brzo promijene, prošli puta sam imala višak muških, sad je u pitanju štitnjača i estradiol, baš sam iznenađena. čula sam da su dobre lanene sjemenke, sad koliko je točno ili ne ne znam.
Joj, ja sam krivo pročitala iz tvojeg posta da si vadila u sredini ciklusa. Sori! Nije mi bilo jasno u kojim jedinicama se mjeri. Onda znam da je to stvarno dosta niska razina. Ja imam suprotan problem. Možda da malko izmiješamo krv
Mogu ti reći što ja izbjegavam od hrane, a ti bi onda možda trebala jesti: ananas, paradajz, mrkva, soja... Ipak uz tako nisku razinu, mislim da prehrana ne može učiniti čudo.
Inače, moja razina je bila 56 kada su me odbili u MB zbog prevelike razine, oni vole do 40. Odgođen je ciklus pa je uz supresiju i kontracepciju u idućem ciklusu bilo mislim 21, pa sam ušla u stimulaciju, iako pod lijekovima vole da bude do 20.
Posljednje uređivanje od Jelena : 06.03.2012. at 13:35
Pozdrav svima!Dobila sam Bromegon za snižavanje prolaktina.Koliko vidim iz vaših postova,pile ste po jednu tabletu.Ja moram prva tri dana po pola pa tri dana pola ujutro pola navečer pa onda cijelu ujutro i navečer i tako dok ne zatrudnim.Čini mi se dosta dvije tablete dnevno,što mislite?Kako ste ih podnosili?Imam nizak tlak pa me malo strah svih tih nuspojava
Svi ti tako pocinju piti..znaci postepeno se uvode..ja sam isto pocela piti pola,pa sam nakon tijedan dana pila jednu,..pa opet jednu i pol,i onda dvije....
Nakon kratkog vremena,smanjili su mi na jednu tbl.
Ja isto imam niski tlak,i malo sam bila zombasticna... Ali nista strasno....vrlo brzo sam se navikla i dobro ih podnosim...
Koliki ti je bio prl?
ja sam isto na početku pila pola tablete tjedan dana, pa pola ujutro pola naveće, i nakon mjesec dana mi je sa preko 1000 pao ispod minimuma, sad pijem pola prije spavanja, i prolaktin mi je oko 70 ref.vrijednosti 75-500 tak nešt. znaći, moraš ga kroz mjesec dana prekontrolirat jer se meni 2 tablete čine puno, i da, ja sam ga super podnosila, 2-3 dana početku mi je samo problem bilo, kasnije i sad normalno
Hvala vam
Prolaktin mi je 1500,normalno je oko 400.Drugi put su mi vadili u nekim drugim mjernim jedinicama pa mi je bio 50(što je isto visoko).Ne znam koje su tu rer.vrijednosti.Dr. mi je rekla da pijem mjesec dana pa da ga ponovim.A valjda neću imat neke tegobe kad počnem piti dvije dnevno.Jooj poludjet ću više od silnih pretraga i terapija
pokušaj ti nalaz ponovit nakon 3 tjedna, jer ak djeluje, djeluje odmah
meni je sam jednom tabletom dnevno sa 1000 i nešt pao na 17 što je bilo jaaaaaako nisko
još jedno pitanje...Od koliko mg ste pile Bromergon?Dr.mi nije napisala koji,a ne mogu je dobit. Dali su mi onaj od 2,5mg
Oprostite što sam dosadna![]()
nakon samo 19 dana terapije Bromergonom (pola tablete prije spavanja) prolaktin mi je u referentnim vrijednostima
1. nalaz - 60,08 (ref. vrijednosti 2-30)
2. nalaz 515 (ref. vrijednosti 71-566)
nastavljam i dalje sa po pola tablete.... pa za mjesec dana ću opet ponoviti .....
Ajme odlično!!Meni su smanjili terapiju jer sam ga teško podnosila.Sad pijem pola ujutro i pola navečer.Vadim ga za 10-ak dana pa ćemo vidjet.Jel ga baš moram vaditi od 3-5 dc ili je svejedno?
Svejedno koji dan,samo moras paziti..da bude najkasnije jedan sat od budenja..
Mozebit,meni su uvijek govorili..da je je bitno samo ne kasnije,od uru vrimena...nakon ustajanja...i da moze bilo koji dan...
Ali ovo sta je dr.r rekao ima logike...
Bok curke!!
Evo stigao i moj nalaz hormona, pa ako netko nešto više zna bila bi jako sretna kada bi prokomentirao. Inače, moram na stručan komentar i daljnju terapiju čekati do 28.05. kada sam naručena na pregled... (krv sam vadila na 2dc.)
Dakle, ovako piše u nalazu:
Estradiol 92.1 pmol/l (110 -1100) - referentni interval
LH 6.4 lU/L (3-12)
FSH 4.2 lU/L (2-12)
testosteron ukupni 1.4 (0.2-2.6)
testosteron slobodni 7.1 (3.5 - 30)
SHBG 174 (15 - 120)
Inače, dijagnoza mi je PCOS. Pila sam 3 mjeseca Yasmin prije ovog nalaza, jer je doktorica htjela vidjeti dali mi tako može smanjiti vidoki LH, i uspjela je(bio je 10.2 u zadnjem nalazu). No, što radi SHBG?? Na što on utječe? I ovaj sniženi estradiol.....?!
Curkr,treba li me zabrinjavati nizak FSH 3.00, a najniza vrijednost je 3.5 ,vaden 3dc LH je 5,53..
Navodno po UZV imam uranjenu ovulaciju??Sve ostalo ok
Pozdrav, nova sam na forumu i bila bih jako zahvalna kad bi mi netko objasnio sto znaci dosta nizak lh, fsh i estrad?znaci li to da sam neplodna ili se ipak prerano brinem?
Inace,
LH 0.8 (2.4-12.6)
FSH 1.4 (3.5-12.5)
Estradiol 79 (80-790)
Stvarno sam jako zabrinuta pa ako nije problem prokomentirati...trazila sam dosta prije nego sam pitala ali nigdje nisam vidjela bas ovako niske vrijednosti...hvala unaprijed
Belena, pretpostavljam da ćeš nalaze odnijeti svom doktoru koji te uputio na te nalaze, on će ti to najbolje prokomentirati, i pretpostavljam tražiti daljnju obradu da se utvrde razlozi sniženih hormona.
Pozdrav svima!
Ja sam u iščekivanju trenutka da uopće idem vaditi nalaze, pa sam malo u komi.
Inače moj zadnji nalaz prolaktina je bio 13000, a normalno je 500 (tako nekako). Ustanovljen mi je prolaktinom (dobroćudni tumor hipofize). Ginekolog me poslao neurokirirgu, koji ne poslao endokrinologu koji mi je odredio da pijem 6 tableta bromergona dnevno, uff. Nakon mjesec dana prl je pao na 1300, što je super, ali ne dovoljno, pa mi je gosp, endokrinolog odredio 8 magičnih tabletica dnevno (na svu sreću super ih podnosim). Menge nigdje još na vidiku. Problem je što ako mi hipofiza uopće ne funkcionira? Ima li netko iskustva s niskom razinom kortizola, što s njim? ( Jer ako ne dobijem mengu do 6 mj. vjerojatno tumor spriječava izlučivanje kortizola)
jeli ko imao kakvo iskustvo tokom polustimuliranog postupa sa blesavim hormonima,prvo vađenje estradiola je bio oko 173 3dc,drugi 697 8dc,treči 205 10dc,idem sad na menopure u subotu opet gore,pa vidjeti šta dalje,meni sad zanima dali ja mogu išta očekivati od tako niskog estradiola,ovo mi je sad veča patnja nego da se je ciklus odgodio,i da napomenem da imam vodenu cistu koja več 3 ciklusa neče da pukne,dali se je iko susreo sa takvim scenarijem ,zanima me krajni ishod na čemu da se pripremim psihički,
što smo rekli, kad 3. dc pada na vikend, je li bolje hormone vaditi 2. ili 5. dc?!
ja bih išla na 2., drugi dan je bliže trećem nego peti, a i ljepše izgledaju![]()
Evo ja digla svoje nalaze hormona i svi mi se čine uredu osim slobodnog testosterona koji je 18,2 pmol/L a referentni interval je 0,2-14,2. To sam vadila na VV. Išla sam uspoređivati sa nalazima od prošle godine koje sam u Petrovoj vadila a onda je bio 26,6 pmol/L a interval je 3,5-30! Sad me buni zašto su intervali dva laboratorija toliko različiti. Dali je moj nalaz jako povišen ili je to ipak u nekim granicama normale. Sljedeći tjedan tek idem na kontrolu pa nemam koga sada pitati a zanima me.
Bok! Imam jedno pitanjce za pacijentice s VV, vadila sam hormone 8.06. al nisam pitala hoće li mi poslati nalaz kući ili će ostati kod dr.,ili možda (nedaj Bože) moram ići tamo da podignem.. nitko mi ništa nije rekao a ja budala nisam pitala.. Iz Slavonije sam, kad sam vadila u Osijeku poslali su mi kući nalaz. Plz odgovorite!hvala!!