Stranica 24 od 38 PrviPrvi ... 14222324252634 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 1875

Tema: stigao i moj nalaz hormona....

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

meni su također, iako imam problema sa štitnjačom, ft4 vadili tek kada sam ostala trudna... do tada mi je uvijek bilo dovoljno t4, t3, tsh i anti-tpo...

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je moj MPO-vac baš prije trudnoće rekao da obavezno FT4 izvadim i pratim ako je ispod 15 da ne budu kvalitetne jajne stanice i tako je i bilo u mom slučaju!
    i meni je tako rečeno. da je najbolje ako je urasponu od 17 do 19 prije stimulacije

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

potpisujem MM i tetudoktor.

Konfuzija, meni se dogodilo da je TSH pao ispod 2, a fT4 ispod 10 - znači nije nužno da urednost jednog podrazumijeva urednost drugog.

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Endokrinolog mi je napisao da izvadim i fT4 baš zbog toga što mi je TSH na gornjoj granici pa nije znao da li da mi da tablete ili ne. A na nalazu iz 2011. fT4 mi je bio 15,8, tako da ću ga ipak otići provjeriti.

U svemu tome mene je najviše naljutilo što je na uputnici bilo lijepo sve napisano što treba napraviti po preporuci specijaliste, a ovi u laboratoriju su se napravili pametni i napravili samo ono što je po njima bilo potrebno. I onda mi se sestra još usudila reći da sam ja kriva jer sam trebala posebno naglasiti da te nalaze nosim endokrinologu.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj dino84 prvotno napisa Vidi poruku
    I onda mi se sestra još usudila reći da sam ja kriva jer sam trebala posebno naglasiti da te nalaze nosim endokrinologu.
    a kaj je mislila, da vadis nalaz da ga mozes uokvirit i objesit na zid? ufff... sva sreca da nije skupo privatno.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    Konfuzija, meni se dogodilo da je TSH pao ispod 2, a fT4 ispod 10 - znači nije nužno da urednost jednog podrazumijeva urednost drugog.
    I kako si to riješila? Jesu ti pojačali terapiju ili nešto drugo?

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja nikada nisam ni primala terapiju - TSH mi je bio oko 3,5 na što na VV-u nisu reagirali, a, s obzirom na to da mi sestra ima hipotireozu koja se aktivirala u trudnoći, sama sam izvadila fT4 i antitijela. sve je bilo ok i krenuli smo u postupak i kad sam zatrudnila, ponovila sam pretrage. TSH mi je pao ispod 2 (što je u trudnoći poželjno), ali mi je i fT4 roknuo ispod granice što je u principu bilo poprilično čudno. kontaktirala sam dr. R koji je rekao da bi to čak bilo za najmanju dozu Euthyroxa, ali, pošto je bilo ljeto kada se potreba organizma za tim hormonom smanjuje, rekao mi je da za sada ništa ne uzimam nego da dalje pratim stanje. kasnije se sve normaliziralo. uglavnom, dr. R kaže da zimi fT4 ne smije biti toliko nizak i da to zahtijeva terapiju. a inače, ako je TSH graničan, fT4 mora biti iznad 15. u protivnom kvaliteta js može biti slabija, kao i sama produkcija (ako se ne varam, upravo tako je bilo kod Male Mimi).

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

je tako je frka imala sam puno folikula a manje više svi bili prazni, u 2 slučaja mi se embrij prestao dijeliti pa nismo ni imali transfer ( i to je bio stimulirani ciklus) od kad sam na terapiji sve se sredilo sad su mi svi folikuli u stimulaciji puni i embriji su puno bolji

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo da vam se pridružim ja već godinama uzimam euthyrox i uvijek mi je TSH oko 3,9-na to je mpo dr. govorio da je ok.Sad nakon 2.spontanog sam potražila drugo mišljenje i dobila odgovor da je TSH previsok,da mora bit ispod 2.Prije mj. dana sam dobila malo veću dozu tableta i evo ovaj tj. dobila nalaz i TSH je pao na 2,2.
    To je sad dobro?Isto je dr. tražila f4 ali taj nalaz nisam dobila!
    Nisam znala da TSH može tako utjecat na kvalitetu j.s
    Posljednje uređivanje od kiki30 : 12.01.2013. at 17:47

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Upravo iskopala nalaz od prije 6 mj., jedini kada sam vadila fT4: FT4 10,5; TSH 3,0. U sljedećem ciklusu sam bila u postupku i od 6 folikula je bilo 5 dobrih j.s. i 2 8-stanična embrija 3. dan... ali možda je moglo biti i bolje, ne znam.. Dok složim sve komadiće puzle, bit ću prestara za bilo što.
    Curke, Mimi, Frka, TD..

Kiki, probaj još malo spustiti, oko je 1 je idealno.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ja otprilike jednom u mjesec i po dana radim hormone TSH i fT4, i onda stanje javim svom mpo doktoru i dogovaramo za daljnju terapiju. jedino što sve obavljam privatno, jer mi posao ne dozvoljava da me previše vremena nema na poslu. izvadim krv prije odlaska na posao i za nekih sat vremena nalaz mi dodje na mail koji samo proslijedim doktoru.

Što se tiče vrijednosti TSH, naši mpo doktori preporučuju da se ide u postupak kad je TSH manji od 2,5 dok su američki standardi do 1.

Kyra Ars avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Cure drage, a što ako je ft4 manji od 15 i pod tabletama? Povećava se terapija?

Moj MPO liječnik se na TSH od 2,7 nije obazirao, kao u referentnim je vrijednostima. Nakon tri neuspješna IVF-a otišla sam kod endokrinologa i on se ipak odlučio na spuštanje do između 1 i 2, kaže to je poželjno pred trudnoću i u trudnoći. Za svaku mi kontrolu da ponovno vaditi ft3 i ft4, ali nikad nije komentirao ft4, koji je svaki put u referentnom intervalu, ali ispod 15. Prošli put je rekao da su vrijednosti idealne (14.40pmol/L).
    Nakon što sam krenula s terapijom, ostala sam trudna nakon dva mjeseca (ne znam je li to pomoglo), ali se plod prestao razvijati što naravno može značiti da jajna stanica nije bila kvalitetna.
    Tko bi više bio pametan?

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Kyra, imaš pp

Kyra Ars avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj tetadoktor prvotno napisa Vidi poruku
    Kyra, imaš pp
    Hvala ti

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Meni je mpo doktor na pitanje da li terapijom snižavati TSH koji je uvijek oko 3 rekao isto kao i frki da nema potrebe sve dok je fT4 iznad 15, a antitijela manja od maksimalne dozvoljene vrijednosti.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj ljube prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je mpo doktor na pitanje da li terapijom snižavati TSH koji je uvijek oko 3 rekao isto kao i frki da nema potrebe sve dok je fT4 iznad 15, a antitijela manja od maksimalne dozvoljene vrijednosti.
    A ovaj moj se uhvatio TSH k'o pijan plota, drugo ga ne zanima, antitijela sam isto samo jednom vadila... MPO-ovac ni pogledao nalaze nije, što reći... Poći privatniku, eto što.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj kiki30 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da vam se pridružim ja već godinama uzimam euthyrox i uvijek mi je TSH oko 3,9-na to je mpo dr. govorio da je ok.Sad nakon 2.spontanog sam potražila drugo mišljenje i dobila odgovor da je TSH previsok,da mora bit ispod 2.Prije mj. dana sam dobila malo veću dozu tableta i evo ovaj tj. dobila nalaz i TSH je pao na 2,2.
    To je sad dobro?Isto je dr. tražila f4 ali taj nalaz nisam dobila!
    Nisam znala da TSH može tako utjecat na kvalitetu j.s
    kiki, nekome tko je već na terapiji TSH MORA biti ispod ili oko 2 prije postupka. bolesna štitnjača pod hormonima i u trudnoći zna dodatno podivljati i zato je bitno da je TSH niži prije. jesi li u trudnoćama radila TSH? štitnjača može dovesti i do spontanog. obavezno provjeri fT4 i antitijela i u sljedećoj trudnoći kontroliraj TSH da bi se terapija korigirala ukoliko za to bude potrbe. i nađi dobrog endokrinologa koji ima sluha za MPO i problematiku štitne u trudnoći. nekome takav TSH neće stvarati probleme, a nekome će ometati začeće, utjecati na js i svaštanešto...

sretno!

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Moj fT4 je 11,2 12-22
    Dode mi da ovima u bolnici naljepim taj nalaz na nos.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

dino odi kod nekog endokrinologa, ovi naši liječnici (iz bolnice) ti na to baš ne obraćaju pozornost

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

moj 17 hidoksiprogesteron je povišen , parametar mu je do 2,4 moj je 2, 7 rekao je dr R. da skupim sve papire i da se vidimo!

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Snupi, koliki su ti androstendion i testosteron, da li si vadila kortizol? Trebalo bi i njih gledati u korelaciji sa 17-hidroksiprogesteronom (17-OHP), iako ni ova tvoja vrijednost za 17-OHP nije alarmantna, pretpostavljam da su ti to nalazi sa Vuka, kod njih je referentni interval za folikularnu fazu od 0,3-2,42 nmol/L, dok je na Rebru interval malo širi (od 0,3-3 nmol/L za folikularnu fazu). Ajde javi kada obaviš kod dr. R, baš me zanima .

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

evo me androstendion jos nije stigao(10.03 bude gotov nalaz) . Rađeno je na VV . Testosteron je 1,9 kortizol 369(119-669), rekao je dr R čim dobijem androstendion da se naručim za dalje k njemu da mi veli kaj i kako dalje jer ne smije biti tak visoki, inace vađeno je 4 dan ciklusa!

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

drage cure, evo da se i ja javim s nalazima hormona:
    ft4 11,1 pmol/l (10,0 - 25,0)
    t4 125,9 nmol/l (70,0 - 165,0)
    ft3 6,3 pmol/l (3,6 - 7,8)
    TSH 1,64 mIJ/L (0,4 - 4,2)
    hTgAt <20,0 (<60,0)
    TPO-At <10 (<20)
    LH 9,4 IJ/L
    FSH 7,8 IJ/L
    Estradiol 98,6 pmol/L
    PRL 11,0
    AMH 29,4 pmol/L
    na terapiji sam bromergonom(1X1) budući mi je prolaktin povišen a TSH uvijek bio iznad 3 dok nisam počela piti bromergon.
    bila sam kod endokrinologice na rebru koja mi je rekla da se ne živciram i da je moj tsh sad idealan te ne trebam uzimati euthyrox dok god je takav. i sad tu pročitam za ovaj ft4 da bi trebao biti oko 15.
    moj problem je što u stimulaciji dobijem nekvalitetne stanice i jedva doguram do transfera i sad si mislim da je to možda zbog toga.
    možda ja brijem.. ne znam..
    sutra ću MPO dr pokazati taj nalaz i pitati ga za mišljenje. budući je moj tsh sada super ali ovaj ft4 na donjoj granici, dali je možda u tome problem s mojim nekvalitetnim js.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Može, a ne mora biti. Uglavnom, euthyrox na takav TSH ti nitko neće dati.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pa ne znam baš da nitko neće... meni je dr u trudnoći rekao da bih trebala uzimati euthyrox iako mi je tsh pao na 1,5 baš zbog toga što je ft4 pao na oko 10. ali je isto tako rekao da ponovim pretragu u jesen jer je tijekom toplijeg dijela godine potreba za hormonima smanjena pa niže vrijednosti nisu toliki problem. no sad je zima i trebao bi biti iznad 15... i još ako je tsh prije bio oko 3 u kombinaciji s ovakvim ft4... ja bih pitala dr R za savjet... sumnjam da će u Vg imati imalo sluha za takav ft4...

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

sad vidim da ti je tsh bio 3,9 - to, u kombinaciji s ft4 manjim od 15 je gotovo sigurno za terapiju. a i variranje tsh ukazuje na problem sa štitnom. svakako nađi endokrinologa koji ima sluha za MPO ili MPO-vca sa sluhom za imunologiju.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

tsh je sad ok jer pijem bromergon, čim ga prestanem piti, povisi se i prolaktin i tsh (proljetos mjesec dana nakon prestanka uzimanja bromergona je bio 4,47)
    mislim da ću ići kod dr R po njegovo mišljenje

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

trebam pomoć moja znanica ide u Petrovu na mpo, naravila je sve nalaze i jučer su joj trebali dati lijekove i sedinom treceg krrenuti sa pikanjem. Dok je došla po ljekove stanje tsh bio joj je 3,5 i rekli su da mora ici endokrincu i da dobije terapiju i da poslije toga tek moze u postupak, Nalaz za stitnacu je rađen prije mjesec i pol. Danas je ponovo isla privatno izvaditi hormone i stanje tsh je 2,04. Kaj bi napravile u njenom slućaju?

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

otišla bih endokrincu jer i variranje tsh može upućivati na problem. i obavezno bih izvadila ft4 (koji bi trebao biti iznad 15) i antitijela. i raspitala se koji endokrinac ima sluha za MPO.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

tonka ja sam imala problem ko i ti niski ft4 isto mi je tako nekako bio i više puta nisam ni došla do transfera jer se j.s. ne bi oplodila ili bi se prestala razvijati, također imala sam i puno praznih folikula kad sam krenula sa terapijom svaki puta sam dogurala do transfera i brojčano stanje j.s. se povećalo, i evo nakon 2 godine terapije konačno sam i trudna. Također sam uzimala istovremeno i bromergon jer mi je i prolaktin bio malo povišen
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 28.02.2013. at 15:32

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

tonka ja sam imala problem ko i ti niski ft4 isto mi je tako nekako bio i više puta nisam ni došla do transfera jer se j.s. ne bi oplodila ili bi se prestala razvijati, također imala sam i puno praznih folikula kad sam krenula sa terapijom svaki puta sam dogurala do transfera i brojčano stanje j.s. se povećalo, i evo nakon 2 godine terapije konačno sam i trudna. Također sam uzimala istovremeno i bromergon jer mi je i prolaktin bio malo povišen
    a koju dozu su ti dali euthyroxa?
    znači, tebi se tsh nije zbog bromergona snizio na poželjnih 1-2, ili je? meni logika stvari kaže da će mi tsh postati prenizak ako još uvedem euthyrox, ali možda griješim..
    i kojem liječniku ideš ako nije tajna.
    hvala puno
    i uživaj u trudnoći

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam istovremeno pila i jedno i drugo te 2 godine, Prvo sam bila na dozi 50 mg i nije mi se ft4 povećao iznad 15 i onda na 75 mg i to mi je bilo taman TSH mi je bio oko 1 čak malo ispod i nije mi padao niže nego što treba, a ne znam zašto bi ti bromergon snižavao TSH?
    Išla sam kod dr. R u Vili na konzultacije i on mi je sugerirao što i kako, sad sam kod endokrinologa se prebacila u bolnicu da njega stalno ne gnjavim

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam istovremeno pila i jedno i drugo te 2 godine, Prvo sam bila na dozi 50 mg i nije mi se ft4 povećao iznad 15 i onda na 75 mg i to mi je bilo taman TSH mi je bio oko 1 čak malo ispod i nije mi padao niže nego što treba, a ne znam zašto bi ti bromergon snižavao TSH?
    Išla sam kod dr. R u Vili na konzultacije i on mi je sugerirao što i kako, sad sam kod endokrinologa se prebacila u bolnicu da njega stalno ne gnjavim
    Bromergon mi je snizio prl a posljedično se snizio i tsh.
    dr dmitrović je objasnila kako se oba luče iz istog dijela mozga i kad snizimo prolaktin, tsh će doći u idealne vrijednosti za ostvarivanje trudnoće.
    tako je i bilo..

ali za ovaj ft4 me nitko nije tražio kontrolu, to sam išla samoinicijativno.
    budem i ja išla kod dr R po mišljenje, ne zeza mi se više sa stimulacijama uzalud

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku
    trebam pomoć moja znanica ide u Petrovu na mpo, naravila je sve nalaze i jučer su joj trebali dati lijekove i sedinom treceg krrenuti sa pikanjem. Dok je došla po ljekove stanje tsh bio joj je 3,5 i rekli su da mora ici endokrincu i da dobije terapiju i da poslije toga tek moze u postupak, Nalaz za stitnacu je rađen prije mjesec i pol. Danas je ponovo isla privatno izvaditi hormone i stanje tsh je 2,04. Kaj bi napravile u njenom slućaju?
    za početak, nisi napisala da li je u međuvremenu pila euthyrox. ovakvo stanje TSH je zadovoljavajuće za mpo (prihvaća se da početni TSH bude do 2,50), ali je isto tako bitno da se pretrage uvijek rade u istom laboratoriju zbog reagensa i što boljeg usporednog rezultata. uz TSH obavezno raditi i vrijednost fT4

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

da li radite nalaze hormona kad ste u postupku? ili ih radite ciklus prije postupka?

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Ozana prvotno napisa Vidi poruku
    da li radite nalaze hormona kad ste u postupku? ili ih radite ciklus prije postupka?
    koji hormoni su u pitanju?

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Kako objašnjavate ovo

http://www.zdravljeizivot.com/forum/...p?f=70&t=11456

?

Nove spoznaje or vot?

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

dobro i kaj da si mislimo , sad sam ful zbunjena, ne znam kaj da velim moja štitnjača je za sad šljakla. Ali mi ostali hormoni skaču, malo jedan, drugi , treci!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    Kako objašnjavate ovo

http://www.zdravljeizivot.com/forum/...p?f=70&t=11456

?

Nove spoznaje or vot?
    sto te buni?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    sto te buni?
    vjerujem TSH veći od 2, zar ne, to te zbunjuje Konfuzija??

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

zbunjuje je ft4 od 11 koji je kak ti uredan. može biti da su u pitanju nove spoznaje jer mi je isti dr 2010.g. rekao da mi ft4 od oko 10 nije ok za trudnoću, ali u hladnijem dijelu godine. ljeti je to ok jer su potrebe za hormonom manje...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pa jeste vidjeli da je taj post od 2008 godine znači radi se prije o starim spoznajama ja sam bila kod njega 2010 ja mislim isto mi je rekao i frki

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

i ja sam bila na bromergonu i sad mi je normalan tsh mi je uvijek bio 1,4-1,6 maksimalno sa 2 da li je to ok?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jel ft4 slobodni ?? i kako se on dize tj. popravlja ( zapelo mi za oko ovo da pisete da ne valja kad je ispod 15 )
    jel se to popravi sa euthyroxom

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ma da, taj fT4 me muči.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    jel ft4 slobodni ?? i kako se on dize tj. popravlja ( zapelo mi za oko ovo da pisete da ne valja kad je ispod 15 )
    jel se to popravi sa euthyroxom
    da crvenkapice

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

evo, meni isti dr. ovaj tjedan potvrdio da je moj ft4 OK (13) dok je TSH normalan..

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

TSH zapravo i nije hormon štitnjače, već hipofize. Zato mi zanimljivo ovo što piše Tonka kako joj se TSH i prolaktin (koji je također hormon hipofize) zajedno dižu i spuštaju... Da se ne radi o poremećaju hipofize? Tonka, jesi bila kod endokrinologa?
    Snupi, razina TSH u serumu može varirati i unutar jednoga dana.
    (Piše tude: http://www.vasdoktor.com/medicina-od...ofize-hipofiza)

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj tetadoktor prvotno napisa Vidi poruku
    koji hormoni su u pitanju?
    Svi polni hormoni.. prolaktin, progesteron, estrogen, testosteron.. i hormoni stitne. PItam jer sam ih davno vadila, a niko mi nije trazio da ih vadim pred postupak ili u toku njega...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    evo, meni isti dr. ovaj tjedan potvrdio da je moj ft4 OK (13) dok je TSH normalan..
    A koliki ti je TSH?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •