Stranica 32 od 38 PrviPrvi ... 223031323334 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,551 do 1,600 od 1875

Tema: stigao i moj nalaz hormona....

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Zvala sam ginekologicu i ona je rekla da se to ne vadi nakon 21 dana, da nema potrebe i da se ne sekiram jer će žuto tijelo samo proozvodit progesteron ukoliko dođe do začeća (ali pitanje je: hoće li doći do začeća ako ga nemam dovoljno) i da to nije problem, problem je moja trombofilija, nek se samo opustim i seksam. Počet ću piti Duphastone kad zatrudnim. O majko.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj Bananka prvotno napisa Vidi poruku
    Čekajući svoju m koja je danas trebala doći sam nasla svoj nalaz hormona iz 9.mj (3-5dc).
    Ako bi netko mogao protumaciti
    Nisam sigurna da li su svi hormoni uredu i ne znam što je uopće SHBG i FAI.

AMH 32.9 (0-75.7)
    Slobodni testosteron 41.7 (0.2-14.2)
    Inzulin 66.4 (21-174)
    TSH (1.82 (0.55-4.78)
    LH 10.2 (2.12-10.89)
    FSH 8.39 (3.89-8.78)
    Testosteron 2.8 (0.4-2.6)
    Estradiol 104 (99-448)
    Prolaktin 432 (71-566)
    DHEA-S 15.1 (0.5-10.6)
    Androstendion 17.0 (1.7-11.5)
    SHBG 98.7 (18.2-135.5)
    FAI 2.8 (0.65-10.9)
    Napomene i komentari: D3
    Cure da li mislite da li bi prije postupka trebala ponoviti dalaz iz 9.mj.gdje je lh bio visi od fsh i gdje su visoki muski hormoni?
    Da li je netko koristio terapiju za snizenje muskih hormona (dhea-s, slob.testosteron,testosteron i androstendion)?

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

[QUOTE=bubekica;2726965]Za ivf se preporuca da tsh bude 1.5-2.0, na tvom mjestu bih se s ovim nalazima javila endokrinologu [QUOTE]

cure, možete se osvrnuti na moje nalaze štitnjače,
    jel tsh ipak prenizak?

TSH 1.33 ref: mU/L 0.27 - 4.20
    FT4 17.66 ref: pmol/L 12.00 - 22.00

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Cure da li mislite da li bi prije postupka trebala ponoviti dalaz iz 9.mj.gdje je lh bio visi od fsh i gdje su visoki muski hormoni?
    Da li je netko koristio terapiju za snizenje muskih hormona (dhea-s, slob.testosteron,testosteron i androstendion)?
    ne znam odgovor na tvoje drugo pitanje,
    a što se ponavljanja nalaza tiče, ako ti dr. to ne traži, ja mislim da ne trebaš...

hormoni i onako variraju iz ciklusa u ciklus i ne možeš znati kakvi će biti u ciklusu
    kad ideš na IVF...jel imaš kakve nalaze od prije?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

[QUOTE=orange80;2728705][QUOTE=bubekica;2726965]Za ivf se preporuca da tsh bude 1.5-2.0, na tvom mjestu bih se s ovim nalazima javila endokrinologu

cure, možete se osvrnuti na moje nalaze štitnjače,
    jel tsh ipak prenizak?

TSH 1.33 ref: mU/L 0.27 - 4.20
    FT4 17.66 ref: pmol/L 12.00 - 22.00
    Nalaz ti je odlican!

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam odgovor na tvoje drugo pitanje,
    a što se ponavljanja nalaza tiče, ako ti dr. to ne traži, ja mislim da ne trebaš...

hormoni i onako variraju iz ciklusa u ciklus i ne možeš znati kakvi će biti u ciklusu
    kad ideš na IVF...jel imaš kakve nalaze od prije?
    Jos nemamo termin ali pretpostavljam da cemo negdje 3/4mjesec i nalaze imam neke iz 2012.gdje su takoder visi ti hormoni.

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Bananka, potrebu za ponavljanjem nalaza ti odredjuje tvoj dr., stvarno je individualno...tako da slobodno njega pitaš i provjeriš. s obzirom da nisi na nikakvoj terapiji, možda nećeš ni morati...ali bolje da provjeriš

ne znam jeste li chekirali inzulin, jer njegova povećana razina u krvi rezultira i povećanjem slobodnog testosterona...što je često kod pcos-a (ali ne isključivo, evo i meni su bili povišeni). u tom slučaju si puno možeš pomoći već i prehranom s niskim udjelom ugljikohidrata i vježbanjem
    za terapiju ti je korisna ova tema http://forum.roda.hr/threads/11404-Terapija-metforminom, ali to je isto u dogovoru s dr. nadam se da sam pomogla bar malo

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pisala sam u 11/2014 na temi "Nizak AMH, visok FSH..." o mojim poblesavljenim hormonima, odustali smo od postupka upravo zbog toga, a rezultati su tada bili:
    tsh 1,18 (0,27-4,2)
    prl 412,5 (102-496)
    fsh 22,6 (3,5-12,5)
    lh 5,8 (2,4-12,6)
    estradiol 253,70 (46-607)
    testosteron 0,67 (0,29-1,67)
    shbg 60,2 (24,6-122)
    fai 1,11 (0,297-5,62)

a sada su slijedeći:
    tsh 0,94 (0,27-4,2)
    prl 336 (102-496)
    fsh 7,3 (3,5-12,5)
    lh 2,6 (2,4-12,6)
    estradiol 272,80 (46-607)
    DHEA-S 8,72 (1,65-9,15)
    testosteron 0,91 (0,29-1,67)
    shbg 64,6 (24,6-122)
    fai 1,41 (0,297-5,62)
    fT4 16,5 (12-22)

Vadila sam i feritin koji je 9,74 (22-112) pa ćemo malo morati zapeti po tom pitanju
    Ljube, bubekice, sushi...molim komentar hvala

Posljednje uređivanje od Snekica : 29.01.2015. at 14:37

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Sneki,
    nazalost o visokom fsh znam jako malo... Mogu ti samo iskomentirati da ti je stitnjaca odlicna

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

sneki

ja ti znam samo ponoviti ono o čemu smo već na "Nizak AMH, visok FSH...", kako se rezerva smanjuje i prazni, fsh počinje skakati gore-dolje - početkom nekih ciklusa bude viši, a onda opet u granici normale... da bi nakon nekog vremena (individualno je navodno, može trajati i po koju godinu) narastao i ostao u visinama.
    laički, visok je u ciklusima kad je manje antralnih i preantralnih folikula - oni "šalju signal" da ih je malo i kao posljedica luči se više fsh da bi ih se regrutiralo više... zato visok fsh uglavnom ide u paketu s niskim amh (koji se stvara u tim mini-folikulima, a što ih je manje - niži je)

(pa se zbog te priče cilja pogodan ciklus - kad je nešto više antralaca i nešto niži fsh...)

meni su rekli da čim jednom uloviš taj visoki fsh, znaš da si već došao u tu fazu skakanja (većina klinika i gleda nalaz s najvišim fsh kao mjerodavan). u tom smislu nema mogućeg poboljšanja i povrata na staro, ali uz dobar afc i praćenje ciklusa ima šanse za sve (pa pogle koliko je cura uspjelo, već samo tu na forumu ), evo sad ti je ok fsh (makar je i ovakav, par puta viši fsh u odnosu na lh isto pokazatelj niže rezerve, navodno)
    jeste gledali antralce?

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

a jesam ga raspisala i zaboravila još dodati da je ostalo ok (koliko znam)

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Bokić Bananka, ja sam na terapiji za sniženje androstendiona već 10mj- Decortin 10mg. Moj je prvotno bio 13,3(1-12) da bi nakon 3mj Decortina pao na 0,46(0,74-2,81). Smanjila sam na 2,5mg pa je u granicama 4,6(1,05-8,38) Problem je što mi je ciklus sa 35 dana produžen na 65.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj sushi prvotno napisa Vidi poruku
    Bananka, potrebu za ponavljanjem nalaza ti odredjuje tvoj dr., stvarno je individualno...tako da slobodno njega pitaš i provjeriš. s obzirom da nisi na nikakvoj terapiji, možda nećeš ni morati...ali bolje da provjeriš

ne znam jeste li chekirali inzulin, jer njegova povećana razina u krvi rezultira i povećanjem slobodnog testosterona...što je često kod pcos-a (ali ne isključivo, evo i meni su bili povišeni). u tom slučaju si puno možeš pomoći već i prehranom s niskim udjelom ugljikohidrata i vježbanjem
    za terapiju ti je korisna ova tema http://forum.roda.hr/threads/11404-Terapija-metforminom, ali to je isto u dogovoru s dr. nadam se da sam pomogla bar malo
    Meni je cudno da mi nijedan dr.nije ni A rekao o mogucnosti pcosu kod mene, hm. Samo su dr.J. s VV i dr.R.pitali da li m stize na vrijeme i rekla sam da kao sto i je.
    Nisam provjeravala inzulin ali mi je dr.R.u 9.mj.natuknuo ako dodje to T da onda obavezno moram paziti na prehranu...pretpostavljam radi ovih hormona. Ja sam sad u novoj godini odlucila smanjiti secer i krenila s vjezbanjem i cak kilu smrsavila . Budem ga pitala da visim sto misli o tome. Uglavnom hvala!
    U kojoj ste vi fazi?

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Meni je cudno da mi nijedan dr.nije ni A rekao o mogucnosti pcosu kod mene, hm. Samo su dr.J. s VV i dr.R.pitali da li m stize na vrijeme i rekla sam da kao sto i je.
    Nisam provjeravala inzulin ali mi je dr.R.u 9.mj.natuknuo ako dodje to T da onda obavezno moram paziti na prehranu...pretpostavljam radi ovih hormona. Ja sam sad u novoj godini odlucila smanjiti secer i krenila s vjezbanjem i cak kilu smrsavila . Budem ga pitala da visim sto misli o tome. Uglavnom hvala!
    U kojoj ste vi fazi?
    zašto čudno? pa valjda nemaš ostale faktore za dg pcos... tu ti netko drugi može napisati više od mene
    a inzulin, prehrana i vježbanje nemaju nužno veze s tim

mi smo u fazi (lov na preostala jaja) i fazi (...)

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

meni su rekli da čim jednom uloviš taj visoki fsh, znaš da si već došao u tu fazu skakanja (većina klinika i gleda nalaz s najvišim fsh kao mjerodavan). u tom smislu nema mogućeg poboljšanja i povrata na staro, ali uz dobar afc i praćenje ciklusa ima šanse za sve (pa pogle koliko je cura uspjelo, već samo tu na forumu ), evo sad ti je ok fsh (makar je i ovakav, par puta viši fsh u odnosu na lh isto pokazatelj niže rezerve, navodno)
    jeste gledali antralce?
    a taman se poradovala a dobro, šta je tu je, znam da sam pri kraju svog puta. Antralne nismo gledali. Ako uspijem u dogovoru s doktorom, krenuli bi u postupak...

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

zašto čudno? pa valjda nemaš ostale faktore za dg pcos... tu ti netko drugi može napisati više od mene
    a inzulin, prehrana i vježbanje nemaju nužno veze s tim

mi smo u fazi (lov na preostala jaja) i fazi (...)
    Koji su moguci ostali faktori? Ja se u pcos nista ne kuzim ?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Uzv slika definitivno, a onda jos i neki simptomi koji se ticu vanjskog izgleda tipa dlakavost, rijetka kosa, povisena tjelesna masa, problemi s tenom i sl.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Uzv slika definitivno, a onda jos i neki simptomi koji se ticu vanjskog izgleda tipa dlakavost, rijetka kosa, povisena tjelesna masa, problemi s tenom i sl.
    Hvala bubekice, koji dan ciklusa bi trebala na uzv da se vidi da li imam pcos? Kod mene su 1.i zadnji faktor definitivno prisutni.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala bubekice, koji dan ciklusa bi trebala na uzv da se vidi da li imam pcos? Kod mene su 1.i zadnji faktor definitivno prisutni.
    Sto je i za ocekivati obzirom na povisene androgene.
    Negdje sredinom ciklusa, da se vidi ima li vodeceg folikula i kakvo je stanje s jajnicima opcenito.
    Jesi li radila kad ogtt?

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Bananka gle ovo
    ali svejedno mislim da nemaš razloga za ovoliku zabrinutost... kad ti 2 dr. nisu naglasili ništa posebno za sad na tu temu, a imaš normalne cikluse. koliko se sjećam, vama je primarna tema muški faktor...

što se povišenih androgena tiče, evo imala sam ih i ja, a na ogtt visok inzulin nakon 2h. a nemam veze s pcos, baš naprotiv. pojačala sam treninge i regulirala prehranu.
    Posljednje uređivanje od sushi : 31.01.2015. at 20:33

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku
    a taman se poradovala a dobro, šta je tu je, znam da sam pri kraju svog puta. Antralne nismo gledali. Ako uspijem u dogovoru s doktorom, krenuli bi u postupak...
    nisam te htjela bedirati draga ako možeš, pitaj svog dr. što misli o tome da pogledate i antralce...možda i tebi bude lakše jer je i njihov broj svojevrsna predikcija

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Sto je i za ocekivati obzirom na povisene androgene.
    Negdje sredinom ciklusa, da se vidi ima li vodeceg folikula i kakvo je stanje s jajnicima opcenito.
    Jesi li radila kad ogtt?
    Ako je to onaj test gdje se u odredenom vremenu pije i promtatra glukoza, to nisam radila.
    Posljednje uređivanje od Bananka : 31.01.2015. at 20:53

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ako je to onaj test gdje se u odredenom vremenu pije i promtatra glukoza, to nisam radila.
    Napravi, za svaki slucaj. Mozda bi promjen prehrane ili eventualno uvodjenje metformina dalo kakav rezultat, ako nalaz ne bude ok.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Bananka gle ovo
    ali svejedno mislim da nemaš razloga za ovoliku zabrinutost... kad ti 2 dr. nisu naglasili ništa posebno za sad na tu temu, a imaš normalne cikluse. koliko se sjećam, vama je primarna tema muški faktor...
    što se povišenih androgena tiče, evo imala sam ih i ja, a na ogtt visok inzulin nakon 2h. a nemam veze s pcos, baš naprotiv. pojačala sam treninge i regulirala prehranu.
    Hvala sushi, sad sam procitala cijeli clanak i sad sam jos vise misljenja da nebi bilo lose na napravim pregled kod repr.endokrinologa.
    I da, kod nas je muski faktor ali bas zato imam osjecaj da moje 'stanje' nije nitko temeljito pregledao. Budem dr.R.pitala da li bi preporucio da li trebam napraviti pretrage kod reproduktivnog endokrinologa.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Napravi, za svaki slucaj. Mozda bi promjen prehrane ili eventualno uvodjenje metformina dalo kakav rezultat, ako nalaz ne bude ok.
    Citala sam neki dan o metforminom, sushi mi je stavila link prije par dana.
    Da li uputnicu trazim od dr. opce.med. ili soc.gin.?
    Gdje je nabolje ici za ogtt? Dom zdravlja ili na vv?

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

B, i dr.J i dr.R kod kojih si bila, kao i svi ostali subspecijalisti humane reprodukcije (mpo-ovci kako ih mi tu zovemo) su u načelu reproduktivni endokrinolozi

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

B, i dr.J i dr.R kod kojih si bila, kao i svi ostali subspecijalisti humane reprodukcije (mpo-ovci kako ih mi tu zovemo) su u načelu reproduktivni endokrinolozi
    Ajoj, nisam imala pojma da su oni i to . Onda bas ispadnem glupa s mojim pitanjima ...sorry!
    Uglavnom budem jos jednom pitala dr.R., jer mi taj pcos neda mira.

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citala sam neki dan o metforminom, sushi mi je stavila link prije par dana.
    Da li uputnicu trazim od dr. opce.med. ili soc.gin.?
    Gdje je nabolje ici za ogtt? Dom zdravlja ili na vv?

uputnicu sam dobila od soc.gin., ali ju je pisala po preporuci mog mpo dr.
    pisalo je i +inz. nakon 2h i u preporuci i na uputnici (što ne rade svi kad rade ogtt koliko sam ulovila po forumu)
    išla sam na vv, jer sam spojila s vadjenjem hormona

na tvom mjestu bih prvo sve pitala svog mpo dr., bit će manje brige

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Puno hvala cure!

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Može li mi netko malo pojasniti što su to antralci (?) Hvala unaprijed na odgovoru

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

kopiram s http://www.neplodnost.hr/index.php?o...osti&Itemid=61

Normalni jajnik u generativno doba smješten je slobodno u zdjelici, i u njemu vidimo stromu i folikule. U svakoj fazi ciklusa u oba jajnika nađe se nekoliko folikula veličine do 10 mm. To su tzv antralni folikuli koji će u tom ciklusu propasti jer nisu bili izabrani da postanu vodeći folikul.

U kasnoj proliferacijskoj fazi ciklusa razvija se vodeći folikul. On od trenutka kad bude odabran da bude vodeći folikul, što mi možemo vidjeti UZV-om negdje kod veličine od 10 mm, pa do ovulacije raste brzinom od 2-3 mm/dan. Ovulacija se desi kad ovakav folikul dosegne veličinu od 22-28 mm.

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

fordda, evo ok linka za pojašnjenje http://www.advancedfertility.com/antralfollicles.htm

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Može li mi netko reći kako se snižava moj TSH? Koliko to traje i tak to... Namjeravala sam slijedeći ciklus u postupak, tim više što mi je štitnjača uvijek bila u redu.

Moj nalaz:
    TSH 4,972 (0,55-4,78)
    FT4 11,00 (11,5-22,7)
    FT3 4,10 ( 3,5-6,5)

Spolni su mi više manje ok, svi osim prolaktina koji iznosi 41,00 (ref. 4-23)
    I naravno osim AMH, ali to nije ništa novo!

Šta da radim?

Nisam još bila kod dr sa nalazima. Ponovit ću TSH idući tjedan.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ovo ti je svakako nalaz za euthyrox. Treba mu ako se dobro sjecam mj dana da spusti iako kod nekih traje i dulje. Ako ti se zuri, javi se u polikliniku leptir.

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Uglavnom, danas sam napravila test na trudnoću i pozitivan je. Na telefon me gin. malo zabrinula jer ako je oplodnja ipak bila prije 22.1. (21 dan ciklusa u kojem je razina progesterona bila niska) znači da ta trudnoća zbog niske razine progesterona neće biti dobra. A ako je oplodnja ipak bila nakon 22.1. nije li malo prerano da se to vidi na testu) Idem na pregled tek u petak, a do tad ću poludit. Mislite li da je ipak prerano da se test pokaže pozitivnim niti 2 tjedna nakon eventualne oplodnje/impalntacije?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ne brini. Moguce je da je ovulacije bila cca 19.1., tad bi progesteron jos bio nizak, a test na danasnji dan itekako pozitivan.
    Sretno i cestitam!

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Ne brini. Moguce je da je ovulacije bila cca 19.1., tad bi progesteron jos bio nizak, a test na danasnji dan itekako pozitivan.
    Sretno i cestitam!
    Prošli mjesec mi je ovulacija oko 25 dana. Ako je tako bilo i ovog puta, misliš li da bi ondato moglo štimati?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Teodora_Ri prvotno napisa Vidi poruku
    Prošli mjesec mi je ovulacija oko 25 dana. Ako je tako bilo i ovog puta, misliš li da bi ondato moglo štimati?
    Malo naknap. Vjerojatno ti je bila koji dan ranije, tipa na 21-22dc.

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj s_iva prvotno napisa Vidi poruku
    Može li mi netko reći kako se snižava moj TSH? Koliko to traje i tak to... Namjeravala sam slijedeći ciklus u postupak, tim više što mi je štitnjača uvijek bila u redu.

Moj nalaz:
    TSH 4,972 (0,55-4,78)
    FT4 11,00 (11,5-22,7)
    FT3 4,10 ( 3,5-6,5)

Spolni su mi više manje ok, svi osim prolaktina koji iznosi 41,00 (ref. 4-23)
    I naravno osim AMH, ali to nije ništa novo!

Šta da radim?

Nisam još bila kod dr sa nalazima. Ponovit ću TSH idući tjedan.
    Bubekica ti je dobro rekla, cca mjesec dana...nije samo TSH, FT4 ti je prenizak, meni čak dr. na vrijednosti 15 nije zadovoljan, bar kao 18! A FT3 iako ok, super bi bilo bliže 6!
    Nemoj ići u postupak dok ne središ štitnjaču, meni je dr.savjetovao tri ciklusa od početka uzimanja eutrixa zbog kvalitete js

hrki avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Curke molim vaše mišljenje o mojim nalazima 3.-5.dan ciklusa
    prolaktin 325,66 mIU/L (ref. 108,78 - 557,13)
    FSH 3,28 IU/L (ref. 3,03 - 8,08)
    LH 6,40 IU/L (ref. 1,80 - 11,78)
    estradiol 159 poml/L (ref. 77 - 922)
    testosteron 1,00 nmol/L (ref. 0,38 - 1,97)
    TSH 0,44 mIU/L (ref. 0,35 - 4,94)
    ft4 15,31 pmol/L (ref. 9,01 - 19,05)
    ft3 3,64 pmol/L (ref. 2,63 - 5,70)
    Ponovo mi moraju korigirati terapiju za TSH,malo je prenizak jel tako?

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Početni nalaz TSH bez eutrixa mi je bio 3.08, FT4 15.10, FT3 5.58... Samo povišeni antitg 41.5(ref.40). Pila sam.tablete 3 tjedna i dobila nalaz TSH 0.56 i FT4 18.3 mi je rečeno da je nalaz savršen, da niš ne diram (50mgeutrixa)...evo čitam upute od dr. da je sve od 0.1-2.5 dobar nalaz za TSH za prekoncepsiju...i u ranoj trudnoći ( prvo tromesječje)...ispravak gore, sad sam provjerila, bar dva mjeseca od početka pijenja eutrixa u postupak...
    U 5tt mi je TSH bio 0.25, ali zbog FT4 15.3 dr. bi mi čak povisio dozu ...u 7tt na istoj dozi eutrixa mi je TSH odletio na 3.10 i FT4 12.37...sad sam na povišenoj dozi od 75 mg...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ja svakih 6 tjedana idem kontrolirat stitnjacu i svaki put mi mijenjaju terapiju... mal skace, mal se spusti, mal je ok... tako da nemoj se cudit

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Malo naknap. Vjerojatno ti je bila koji dan ranije, tipa na 21-22dc.
    Jutros sam išla kod dr. jer me počelo jako probadati i pojavio se svjetlosmeđi iscjedak pa mi je rekao da još ništa ne vidi, dakle, vjerojatno je ta oplodnja bila pred 12-ak dana. Ono što ga zabrinjava je tanak endometrij - 8 mm.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

QUOTE=bubekica;2730575]Sto je i za ocekivati obzirom na povisene androgene.
    Jesi li radila kad ogtt?[/QUOTE]

uputnicu sam dobila od soc.gin., ali ju je pisala po preporuci mog mpo dr.
    pisalo je i +inz. nakon 2h i u preporuci i na uputnici (što ne rade svi kad rade ogtt koliko sam ulovila po forumu)
    išla sam na vv, jer sam spojila s vadjenjem hormona

na tvom mjestu bih prvo sve pitala svog mpo dr., bit će manje brige
    Evo pitala sam dr.R. i rekao da mogu napraviti OGTT ali uz vrijednost inzulina u oba uzorka (prvi i zadnji). Samo ne kuzim sto je to prvi i izadnji. Bude valjda soc.gin.skuzio koju uputnicu trebam.
    Koliko se dugo se cca.ceka termin na VV?
    Koliko dugo traje pretraga vremenski npr.cijelo jutro? I za koliko bude nalaz?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mislim da se sad za ogtt narucujes preko centralnog narucivanja kb merkur (imaju info na svojim web stranicama).
    Ogtt mjeri glukozu, najcesce nultu, prije davanja glukoze i nakon 120min, a moze se dodati i nakon 60min. Valjda je R mislio da se inzulin onda izmjeri na 0 i na 120min.
    Na druga pitanja ti ne znam odgovoriti...

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Samo ne kuzim sto je to prvi i izadnji. Bude valjda soc.gin.skuzio koju uputnicu trebam.
    Koliko se dugo se cca.ceka termin na VV?
    Koliko dugo traje pretraga vremenski npr.cijelo jutro? I za koliko bude nalaz?
    prvi i zadnji su vadjenja krvi, prvo je tad kad pijes i glukozu, drugo nakon 60min, a zadnje nakon 120min...ako su takve upute. znat će primarni gin, ne brini.

kako je sad s naručivanjem ne znam (prije 2god je bilo telefonom čini mi se), ali znam da nije bilo dužeg čekanja. meni je trajalo cijelo jutro, da...jer osim što sama pretraga traje 2h, čekala sam još 2h od prijave na šalteru. sve to natašte, ali preživi se
    nalazi su bili gotovi za desetak dana, moglo se doći po njih ili šalju poštom, valjda je i dalje tako, saznat ćeš tamo

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Hvala vam

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nalazi sa VV prije 2 tjedna - parametre ne znam, MM mi iščitao dio...
    AMH 12,2
    TSH 1
    antiTPO 13000 ( do sada 250 ali možda po dr. ref. vrij iz matične bolnice)

Nisam bila na nikakvoj terapiji do sada jer mi je uvijek TSH uredan, a antiTPO visok..
    Za vjerovati je da će me na neku terapiju staviti i da fulam postupak u 3 mj.....

zdravka82 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

zelimo bebu, kakvi su ti ft4 i ft3? Moji nalazi od proslog petka su
    TSH 1,1
    FT4. 14.6
    FT3. 5,9
    AntiTpo >1300
    Ja sam jucer bila kod endokrinologa koji mi je rekao da su mi hormoni savrseni, a za antitijela nema lijeka.. Citam na drugoj temi kako su cure spomenule neku terapiju za njih, bas me zanima sta ce tebi reci.. Ja sam vec dva doktora promijenila i ova tvrde isto!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ne razumijem se previse u antitijela, ali za stitnjacu, ako vam se da uloziti par stotica kunica za privatnika, preporucak dr. skaru u poliklinici leptir. Isplati se.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •