BTW, nema veze što jedno dijete već imate, TM treba napravit spermiogram, to je fakat brza i jeftina pretraga (osim ako se ne radi na Vuk Vrhovcu) - jer može mu se spermiogram promijenit protekom godina, kao i prohodnost tvojih jajovoda - postoji i nešto što se zove sekundarni sterilitet, zvuči strašnije nego što je, ali htjela bih ti samo pomoći da ne gubite previše vremena. Koliko ti je godina (to je jako bitno u svemu, godine TM-a nisu nešto pretjerano važne)? Ako ti je cca 30, onda nema razloga za pretjeranu žurbu, ako ti je preko 35, onda ima. Koliko dugo pokušavate napraviti drugo dijete - ako imaš preko 35, a pokušavate više od 6 mjeseci, onda se treba obratit stručnjaku za neplodnost, a ako ti je manje od 35 i pokušavate godinu dana, onda se treba obratiti stručnjaku za neplodnost - to ti je takav nekakav "hodogram". Uz PCOS isto možeš normalno i prirodno ostati trudna, ali ako to već traje ovako neko dulje vrijeme i jako želite drugo dijete i imate živaca za ići po doktorima, onda ti je onako čisto stručni savjet napraviti ovo gore sve nabrojeno. Policistične jajnike nema svaka druga žena, i nema svaka druga baš problema sa ciklusima (ja imam mikrocistične i isto sam se čudila kako ima puno žena kojima su menge uredne skroz). Je li ti tako bilo i prije prve trudnoće ili se ovo stanje tek sad pojavilo? Sad sam te malo izrešetala s pitanjima, pokušavajući shvatit kontekst, nemoj se prepast, moj nastup je takav. Sretno !