-
Diskus hernia u trudnoći?
Da odmah napomenem: dijagnoza nije još potvrđena, ali postoji velika vjerojatnost da je to u pitanju.
U 19.-tom sam tjednu trudnoće i muče me takvi bolovi kičme da mi se čini da ću poluditi. Noćima uopće na spavam jer se u krevetnu ne mogu ni okrenuti koliko me boli...
Jutros sam jedva ustala i točno osjećam žarišnu točku (zapravo čak dvije-i to jednu d donjem dijelu kičme a drugu u gornjem dijellu, nešto ispod lopatica)
jutros kad sam se uspjela iskobeljati iz kreveta pak nisam mogla uspravno stati jer sam imala osjećaj kao da se pršljen pomakao i da će, ako se ispravim, kičma puknuti na dva dijela...
E sad...smijem li ja na CT dok sam trudna i što ako se potvrdi dijagnoza?? Operacija ne dolazi u obzir, kiropraktičar još manje u trudnoći, lijekovi također nula bodova..Ako me toliko boli sada, što će biti kad trbuh bude "do zuba"??
A porod? Kako ću tiskati kad da oprosite ni na wc-u ne mogu od užasnih bolova?
Sve ovo već traje duže vrijeme, ali svakim je danom sve gore i gore...Danas idem i kod ginića i kod doktorice opće prakse, pa me zanima unaprijed koje su mi opcije ...
-
ajoj, vjerujem da ti je koma......ja patim od velikih bolova u kralježnici ( nisam trudna )......mislim da CT ne dolazi u obzir......možda magnetska, ali je to veliko možda....ne znam...možda ti doktori kažu nešto pametno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
ne znam ništa o tome samo
i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
Loona, ja imam discus herniju, no nisam imala iskustvo trudnoce.
Ovo sto prolazis je akutna faza - mozes sebi olaksati spavanjem na jako tvrdom (stavi nekakvu dasku na krevet), masazama i nekim gelom protiv bolova koji ti odobri ginekolog/ljekar opste prakse.
Ako se budes pazila, ne naprezala kicmu (izbjegavaj sjedenje i voznju), vrlo je moguce da ce jaki bolovi nestati do poroda, sto ti od srca zelim
-
čuj ja sam prije prve trudnoče prolazila pakao sa kičmom...terapije,kiropraktičare...koma...
u trudnoči me jako boljela leđa,bilo je dana kad nisam mogla sjedit ni ležat već sam stalno šetala...
trudnoča je bila uredna...
i bez obzira na bolove,iskrivljenu kralježnicu,sužene diskove...blabla...ja sam imala jako lagan porod...nakon poroda sljedećih 6mj su me jako boljela leđa ali sve je došlo na svoje...
gledaj što ti odgovara.
ako je to ležanje,lezi
ako je šetnja,šetaj...
ja nisam koristila nikakve masti protiv bolova,bilo me strah nisam ni lupocet popila...a bilo je dana kad me MM dizao iz kreveta,jer kako kažeš imala sam osječaj da će pršljen iskočit ako maknem malim prstom...
sretno!
-
Meni je pomoglo mirovanje, masaže, mazanje Voltaren kremom. Trajalo je oko 3 tjedna, baš u tom periodu trudnoće.
Drži se!
Nisam znala da si trudna, pa usput i čestitam!
-
ajpj loona, sad sam pricutala
a ja te gnjavim sa druzenjima :/
ja imam protruziju diska, i znam kako to boli
cut cemo se, mozda te mogu spojiti s nekim tko zna sto radi
drzi se!!
-
Bila kod doktora i veli da nikakvi ct-ovi ni MR-ovi ni niš ne dolazi u obzir. ALi svakako mi je preporučio Polikliniku Ligament. Veli da će mi oni dati adekvatnu terapiju tj neke vrlo lagane vježbice (s obzirom na trudnoću) da malo ojačam muskulaturu leđa kako bih zadržala stanje kakvo je i kako se ne bi dodatno pogoršavalo....
ivonna, mene druženeje baš veseli!
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma