Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Bolna menstruacija

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Bolna menstruacija

Sori ako već tema postoji - prosvijetlite me i prebacite u tom sl.di spadam

Moje menstruacije su oduvijek i uvijek bolne.

Dovode me u stanje koje ja zovem"neupotrebljiva".

Naravno, pijem tablete protiv bolova i tako izdržim.

I naravno, znam da to nije rješenje, nego "šlepanje"

Imate li savjet, iskustva? Otvorena sam za homeopatiju, fitoterapiju, bioenergiju i sl. kao i za tzv.klasičnu medicinu.

Samo da nađem rješenje!

Hvala unaprijed

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesi otvorena za platnene uloske? nevjerojatno je koliko se bol smanji istog trena kad prestanes upotrebljavati plastiku :/

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni su rekli da imam jak mišić maternice zbog kojeg to i osjećam kao jake grčeve. da ću zbog toga brzo i lako roditi. (što i jesam) bol će se smanjiti nakon prve trudnoće, a sasvim nestati nakon treće, četvrte. pa valjda im je za vjerovati

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni su rekli da će me manje boljeti nakon što rodim- lagali su

koristim pamučne uloške, one što se koriste nakon poroda i bol mi nije manja, nekad znam imati takve bolove da padam u nesvijest.

A di ima kupiti platnenih uložaka??

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I moje su bolneeeee, sad nakon poroda čini mi se i bolnije, još kad mi se šefica prikopča na sisu dođe mi da vrištim. I ja koristim one pamučne uloške koje sam nosila u rodilište, znači samo vata i mrežica, ali i dalje boliiiiii.
    Trenutno mi najviše pomaže brzo hodanje, i svaka fizička aktivnost, samo se treba naterati...

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni su pomogle joga-vezbe.

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pročitala sam 'Žensko tijelo, ženska mudrost' i knjiga mi je stvarno dala štofa za razmišljanje, štošta sam i promijenila u životu. Jesu li mi zbog toga menstruacije postale redovitije i manje bolne - vjerujem da da.

Prije: šopanje analgeticima svaka 4h 2-3 dana, totalni raspad sistema - u usporedbi s time mi je porod s 4h dripa bio pis of kejk...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pilule, ako dolaze u obzir.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Uff! Najljepse doba u zivotu mi je bila trudnoca velikim dijelom zato sto nije bilo menge. Kad dode moja vjestica ja mogu samo leci, sklupcati se i plakati od bolova. Malo mi pomogne masaza trbuha ali ne dovoljno da mogu normalno zivjet. I jos k tome mi traje 8 dana. Poslje poroda mi je isto bolna, ni manje ni vise.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Dugotrajno i svakodnevno ispijanje čaja od kamilice. Kod mene je došlo do toga da su bolovi potpuno nestali, bilo mi je kao i vama. Kasnije sam pronašla i članak o tome da je ovakav učinak kamilice znanstveno dokazan.
    Kad nađem link stavim.
    [/url]

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni su ljetne menstruacije uvijek bile bezbolne, a zimske su znale biti neugodne. Dugo mi nije bilo jasno kakve veze s tim imaju godišnja doba, ali nakon nešto mozganja ipak sam shvatila: puno više se krećem u toplijem dijelu godine. Bilo je dovoljno eliminirati fizičku neaktivnost u zimskim mjesecima i bol je nestala kao da je nikad nije ni bilo.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

odkada pijem godinama kontacepciju nisu tako bolne a inače u školi sam padala redovno u nesvjest od bolova :/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Isto jako bolne - traju 7 dana. Bol traje prva 4, rješavala tako što bih na prvu kapljicu krvi, znači prije pojave bolova, popila 3x1 ketonal forte (samo, to nije za one sa slabim želucem - jednom sam bila popila i 4 i morala pit peptorane). Ulošci pamučni VIR, iako su mi menge obilne (prvo gore uz kožu VIR, a dolje može i neki od alwaysa), prvenstveno da preveniram candidu jer teško je tako bandažiran bit 7 dana u pelenicama koje ne dišu. Na zadnjoj laparaskopiji nađena lagana endometrioza, nisam još rodila, vjeorjatno ću ići na carski, pa ne znam hoće li to što pomoći (inače su neke od cura s pdf-a potpomognute rekle da ih menge nakon koaguliranja endometrioze manje bole).

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

kako je pocetak teme bio otvoren i za alternativu predlazem ti REIKI tretmane.
    iz osobnog iskustva smanjuje bol. od osnovne skole kad sam izostajala prva dva dana menge, preko sportskog zivota gdje sam trenirala u svim uvjetima i natjecala se po nemogucim temperaturama, do sadasnje druge trudnoce, moram reci da mi je najvise pomoglo:
    1. reiki tretmani same sebe i kasnije ciljano na probleme koji se "skupljaju" u tijelu vezano uz 2 cakru
    2. bavljenje sportom slusajuci sebe (dakle bez treninga drugi dan menge) postujuci osnovna pravila iz knjige "tijelo duh i sport" (toplo preporucam svima i rekreativcima i proficima)

u zimskim danima ne hodam uopce po stanu bez šala oko struka za vrijeme, ne koristim ni tampone iako su mi oduvijek bili strasno prakticni, a i skuzila sam da puno sexa u dane kad ne curim nekako pozitivno utjece na manje grceve

nadam se da je barem nesto od navedenog upotrebljivo

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, zlatne ste ! Puno hvala !

Nisam očekivala ni približno toliko odgovora na moje pitanje tj.problem, tak da stvarno - veliko hvala!

Nisam baš navikla (očito, ha :/ ?) na puno podrške pa mi je ovo od vas pravi blagoslov. Bez pretjerivanja.

Koristim ne-plastične uloške, ekološke (Natracare) - voljna probati i pamučne - dijete mi je u platnenim pelenama, tako da imam neku predodžbu koliko-je-to-posla-više i sl.

Knjigu "Žensko tijelo, ženska mudrost" sam upravo posudila od mame!

I nekako onako iskreno u sebi sa sobom, mislim/osjećam da u tom grmu leži zec...

Saska7, off topic, ja sam ti isto na Kvatriću, a on topic - da, reiki, 2. čakra - to govori i "Žensko tijelo..."

Bila sam prije par mj.kod dr.Harni - smije li ovo po pravilima foruma?reklama? Ona je naša Christianne Northrup (autorica "Ženskog tijela...")!

Puuuno više smo proveli u razgovoru nego na "stolu".Rekla mi je da mi, ukoliko ništa ne promijenim, može reći s dosta sigurnosti kako će mi se to manifestirati kao oboljenje ženskih organa.

Sad, budući da mi se stanje čini nekako gore - menstr.se skratile i jako oskudne, a bol ne prestaje - planiram ponovno k njoj.

O endometriozi ne znam skoro ništa - znam da ima vas koji znate puno - pa ako možete link, da ovdje ne odemo s teme (vidite vi koji strah od moderatora )

Moram ići, a vi ako još tko ima bilo kaj na ovu temu - napišite! I hvala

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Sorry sta upadam evo ja dobila ovaj mjesec opet i boli me

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •