Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Kako potaknuti trudove?

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Kako potaknuti trudove?

KAd se napuni 39 tjedana, ima li kakva iskušana a neškodljiva metoda koja može potaknnuti trudove (sex, neki radovi....). Doktorica me sprema na ostanak u bolnici jer sam prvu rodila sa 36+5....
    A meni se baš ne čami u bolnici a dijete ostaviti kod kuće...

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Draga roby,

odgovaram ti da te malo ohrabrim.
    Dr. želi biti sigurna da ti i beba budete u sigurnim (liječničkim) rukama tj. kao mjeru opreza te želi ostaviti u bolnici.
    Moja princeza je rođena 37+4 (dr. nakon poroda (u viziti) je tvrdio da je mogla još odspavati u maminom trbuhu kojih 3 tjedna, da je trebala biti rođena 23. 11., a ja :shock: )
    Mali princ je rođen na sam termin (a već sam počela biti jaaaako nestrpljiva). Moram priznati da sam dosta šetala, ali nije ubrzalo proces I u prvoj trudnoći sam bila vrlo, vrlo aktivna.

Princezica je došla malko ubrzano, možda zbog moje znatiželje
    Naravno, da mi se nije više žurilo u rađaonicu
    Ipak, priznajem imala sam lake i brze porode. Hvala Bogu!!

Samo hrabro naprijed, roby!

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

MA glupo mi ležati a sve u redu....A sad sam već u terminu, pa neka krene kad krene. Ovako će mi još i inducirati porod prije 40-tog tjedna ako se ništa ne bude događalo.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ricinusovo ulje navodno

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj di_zg prvotno napisa
    ricinusovo ulje navodno
    što radim s njim?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meni je pomogao stari dobri sex ,ali tek kad sam prenjela i bila suočena sa opcijom bolničke indukcije.

ja osobno ne bi prije termina , jer mislim da je bebici sasvim dobro unutra i da zna kad joj je vrijeme za van, ali ako počnu inzistirati na indukciji zbog promjene boje pl. vode ili slično, odmah kući na hopa-cupa.....

p.s. naravno da je uvjet da si zatvorena, ako si iti malo otvorena kondom-zbog opasnosti od infekcije plodnih ovoja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A odakle doktorici ideja da sprema u bolnicu zdravu trudnicu sa urednom trudnocom? Trudnoca nije prenesena sve do napunjenog 42. tjedna trudnoce.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za sazrijevanje cerviksa: svjezi anananas (jesti), ulje nocurka (piti ili po kap svakodnevno stavljati na cerviks, ali to treba poceti dva-tri tjedna prije termina, cini mi se), seks (bez zastite ofkors).
    Za trudove: malo zesce setanje, stimulacija bradavica.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    A odakle doktorici ideja da sprema u bolnicu zdravu trudnicu sa urednom trudnocom? Trudnoca nije prenesena sve do napunjenog 42. tjedna trudnoce.
    Znaš da im to danas dođe pod normalo !!!
    Ne znam ni ja čemu.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja sam sve živo probala i ništa ne pali....nemam pojma jesam li otvorena al sam se sexala, i šetala i penjala po stepenicama i čistila i prala, ma sve sve...al ne ide pa ne ide....a danas sam 41 tjedan..

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

sex potice trudove... a dal moze potaknuti prijevremeni porod iako je sve ok i zatvorena sam?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja isprobala sve zivo i nezivo al nista nije pomoglo.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa nije vrag da sam se samo ja čuvala od trudova
    Ja ušla u deveti mjeseci i skroz se primirila, bila me trta da ne izazovem pucanje vodenjaka pa da me ne prištekaju na drip :/

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako smo mi ljudi sami po sebi nestrpljivi i interventni.
    Beba je ta koja treba biti spremna, dati signal da su joj pluća zrela, ali ne...mi bi ipak malo čačkali.
    Onda se čudimo ginekolozima kako vole indukciju ili kako oni to vole reći "dizajnerski porod".

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dakle cure.. lijepo lezite na kauc i odmarajte jer nista ali bas NISTA od tih stvari ne pali...dakle od 37. tjedna nadalje ribala sam pod, prozore, hodala krug i pol oko jaruna dnevno, svaki dan se gibala i hodala, radila cucnjeve i ne znam sto jos ne...kupala se u kadi..i rodila sam na sam termin..i hvala bodu da jesam htjela sam potaknuti trudove jer je beba procjenjena da ce biti oko 4 kg...na kraju je rodjena s 3 300 i drago mi je da smo iz bolnice izasli s konkretnom kilazom, i ovako je bila sitna..beba zna kad je spremna i kad je vrijeme..gibajte se malo radi sebe, setajte i uzivajte..sto je izdrzati jos tjedan, dva naspram svih ovih tjedana dosad

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

lore potpuno si u pravu, i ja sam sve moguce radila pa prenela posteno i rodila u 44+2 uz indukciju

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Kako smo mi ljudi sami po sebi nestrpljivi i interventni.
    Beba je ta koja treba biti spremna, dati signal da su joj pluća zrela, ali ne...mi bi ipak malo čačkali.
    Onda se čudimo ginekolozima kako vole indukciju ili kako oni to vole reći "dizajnerski porod".
    Fidji potpis ko kuća

Moje mišljenje, ako se bebica pred kraj umiri, onda se treba umiriti i mama i pustiti bebicu da sama odluči kada je vrijeme za to.
    Ja znam da je nekim trudnicama teško, jedva hodaju, itd, itd...ali zato to i jest drugo stanje, zato to jest trudnoća!!!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I istina, kad pukne vodenjak onda se pitamo koliko se moglo čekati, jer doktori brzaju zato nedajmo im i u vodoravni položaj do prvih trudova

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam "cackala" jer sam bila nestrpljiva, vec zbog mnogo drugih komplikacija zbog kojih sam jedva nasla kliniku koja je dopustila cekanje do termina, ostali su htjeli inducirat vec 2 tj prije.
    Stoga sam se (uzalud) nadala da ce mozda do tad krenut samo.
    Na kraju rodila 40+3 na jedvite jade.

A da je sve bilo u redu,takve stvari mi ne bi pale na pamet.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •