Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Trebam li reagirati, ili je normalno?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Trebam li reagirati, ili je normalno?

Ovako, Nikola sada ima 3 mj. i 24 dana. Rođen je sa 3.480 gr, a sada ima 6,800 gr. Jučer smo bili na drugoj kontroli i dobio je samo 600 gr. (u mjesec i pol). Na prvoj kontroli, sa 2 mj. dobio je 1500 gr.
    U zadnje vrijeme ja osjetim da su mi dojke "praznije", ali redovito, po dva tri puta tijekom podoja osjetim otpuštanje mlijeka.
    Zadnjih tjedan i pol prorijedio se broj pokakanih pelena i sveo se na 2-3 na dan, i to tako da su se jučer i danas "punile" jedna za drugom. Izostala mu je jutarnja kakica, i ima samo "kasnopopodnevnu". Možda je to nebitna informacija, ali s obzirom da je kakao kod svakog podoja, sada je to drastična promjena.
    Inače, spava cijelu noć, tako da mi je zadnji podoj oko 23 h, a sljedeći prvi oko 6 h ujutro.
    Isključivo dojimo i na zahtjev.
    Jel ja to proizvodim premalo mlijeka i on ne dobiva dovoljno?
    Drugo mi je dijete i ja sam u dojenju bila vrlo samopouzdana (za razliku od dojenja s prvim djetetom), no sada kao da osjećam kao da baš i nije sve u redu...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Na prvoj kontroli, sa 2 mj. dobio je 1500 gr
    !!!krivo sam napisala!!!!
    - ispravak:
    Sa mjesec dana imao je 5,800 gr, a sa dva mjeseca imao je 6,200 gr.

Pogriješila sam u podacima, oprostite...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sve je normalno.
    Dojene bebe iza navrsenih 3 mjeseca dobijaju nesto manje nego prva 3 mjeseca.
    Kod mame se uspostavi ponuda/potraznja tako da dojke postaju mekane.
    Tako je kod vecine mama i beba.

Ne znam je li se tebi cini da nije sve uredu iz nekog posebnog razloga ili su ti samo brojke poljuljale samopouzdanje?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

...ma, da, smo brojke... i taj smanjeni broj stolica...
    ...ali u ova tri dana stolice su se ponovno izregulirale, jedino što se po noći počeo češće buditi...

Hvala na odgovoru.[/quote]

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja imam bebu od 6 i po mj. i dojim je cijelo vrijeme, donedavno isključivo.

mislim da se ne trebaš brinuti, moja je beba u početku kakala nakon svakog podoja, a onda je sa cca. 3 mj. bilo dana da uopće ne kaka, pa čak i po 3 dana.. to ti je sve normalno (alarmantno je tek nakon 7 dana, moja je prijateljica imala takav slučaj da beba ne kaka po sedam dana i danas je velika djevojčica).

isto tako nakon 3 mjeseca više ne dobiva toliko na kilaži kao u prva dva.

sa dojkama je moje iskustvo isto; ali to je stvar ponude-potražnje i to ti je isto normalno.

isto tako brojke nisu toliko bitne.
    kako je beba ; jel zadovoljna, kakva joj je koža, trbuh, boja stolice itd, itd... to je bitnije od brojki, tako su bar mene učili

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Trebam li reagirati, ili je normalno?

Citiraj Anka prvotno napisa
    Zadnjih tjedan i pol prorijedio se broj pokakanih pelena i sveo se na 2-3 na dan, i to tako da su se jučer i danas "punile" jedna za drugom. Izostala mu je jutarnja kakica, i ima samo "kasnopopodnevnu". Možda je to nebitna informacija, ali s obzirom da je kakao kod svakog podoja, sada je to drastična promjena.
    Onaj broj pozeljnih pokakanih pelena je mjerodavan za prvih 6 tjedana starosti djeteta. Poslije toga te brojke vise ne vrijede, jer klinci obicno prorijede kakanje.

Sve mi se cini ok kod vas

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Broj pokakanih pelena se i kod nas poceo smanjivati oko treceg meseca i sveo se na 1 u dan ili dva. Imali smo i periode sa nedelju dana nekakanja, oko petog meseca.
    I moja beba je u prvom i trecem mesecu dobila najvise na tezini. Prirast nam se smanjio na svega 300gr koliko je dobila u poslednjih 5 nedelja. Rodjena sa 3150 sada ima svega 6650, a napunila je 6 meseci i 10 dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •