Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: eritrociti u urinu

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vissnja, prvo razumijem tvoj strah
    a sad posto nemam puno vremena, letim po djete kod logopeda kratko cu.
    MM ima eritrocitouriju (valjda sam dobro napisala, jer meni ti bas te rijeci ne idu ). pa mi se klinci vode kao rizicni. balerina nikad nije bila pozitivna, ali BC je bio.

Dakle njemu u urinu se detektiraju eritrociti za vrijeme neke bolesti. nakon nje je uvijek bez eritrocita. nas pedijatar nas je jednom posalo kao hitni slucaj u klaicevu (ali tamo su reki da nema mjesta panici i da mozemo ostati ako zelimo u bolnici, ali po svemu ostalom on moze ici doma). naravno da smo otisli doma, jer kao sto rekoh to ima MM i stvarno nisam panicar po tom pitanju.
    obavili smo i nefroloski pregled, sve je OK, ali zbog oceve dijagnoze, mora ici jednom godisnje. i nakon svake povisene temperature, svake viroze i upale mora analizirati urin. ali nakon, ne tijekom, da se vidi da li je bolest dovela do neke promjene. sto je ponekad komicno, recimo jako ga je jedan dan bolilo uho, pa kako smo tako zabiljezeni u sustavu i u klaicevoj, salju nas da damo urin
    ono sto su nam takodjer rekli da kod adenoviroze zna se dogoditi takav nalaz (kakav je kod vas), ali da je streptokok onaj kojeg se treba bojati. e sad ako sam nesto krivo rekla to je jer su meni tako nefrolozi krivo rekli, jer kao sto rekoh to je bolest s kojom MM zivi cijeli zivot, a ja od kako sam s njim.

jos jedna sitnica, ako idete na UZ bubrega, morate se napijati prije, dakle prije pocnite piti vodu, jer tako mogu vidjeti sve sto ih zanima. ja kad sam ga vodila nisam znala, pa sam morala cekati dulje, MM mi je zaboravio napomenuti

i ja bi obavezno na vasem mjestu trazila posjet djecijem nefrologu.
    sretno.

edit: sta bi ti sve napisala da sam imala vise vremena, hahaha
    Posljednje uređivanje od spajalica : 14.05.2011. at 08:55

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •