Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Kako razlikujete štucanje od pravih pokreta?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Kako razlikujete štucanje od pravih pokreta?

Postavila sam ovo pitanje na jednom postojećem topicu, ali čini se da se sudarilo s osnovnom temom, pa nisam dobila nijedan odgovor. Daklem,

Kako razlikujete one pokrete koji se mogu brojati od štucanje? Ovo mi je druga trudnoća, a to pitanje ostalo mi je još iz prve. Mislim, ima nekad pokreta koji ponavljaju dva-tri puta skoro jednaki, tj. na istom mjestu na isti načim u kratkom vremenu. Je li to štucanje?

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

I mene to zanima!!! I ja znam izbrojati 3-4 jednaka udarca, ali mi nije jasno da li je to stucanje ili ne!! Ajde curke, pomagajte nam.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Traje duže (mislim na broj ponavljanja).... a ako ste na ctg-u i fest se fino čuje....

MMasha

Početno

I mene zanima. Takodje, nekoliko udaraca zaredom izbrojim

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nisam ni ja baš sigurna, ali čini mi se da su pokreti kod štucanja malo slabiji i ponavljaju se rimično, kod mene obično oko 10ak puta.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih vam rekla da ako niste sigurne je li to stucanje - onda definitivno nije stucanje

prva beba mi je dosta cesto stucala, druga nesto rjedje. ova treca - nijednom (termin za oko mjesec dana).

stucanje se ne moze zamijeniti za drugu vrst unutarmatericnog gibanja

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Recimo, noćas.. uobičajena ranojutarnja nesanica započeta odlaskom na wc..
    Vratim se u krevet, ležim na lijevom boku i osjećam kuckanje u trbuhu. Sve nekako usitno. Kao puls, samo malo sporije, recimo triput u dvije sekunde. I traje li traje, možda i pet minuta (vrijeme je prilično relativno u to doba dana ). Onda se prebacim na desni bok, i opet osjećam isto, samo nekako tiše i udaljenije.
    To zapravo nije onako kao iz pitanja, no je li to TO?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ej, Mmasho, isti nam je termin!

MMasha

Početno

Zaista imamo lep termin .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa
    Kao puls, samo malo sporije, recimo triput u dvije sekunde.
    Ritam je obično sporiji od ovog. Bar je kod mene bio, otprilike 1 u 3 sekunde. A i počelo je negdje u 28-om tjednu. Da, i obično bi trajalo 10-tak minuta

gora

Početno

I ja sam se pitala kako izgleda stucanje..prije 15 tjedana..vjeruj mi da sam odmah skontala. Stucanje je tako lako prepoznatljivo, ne traje samo par minuta, moje malo stuca i po 10ak minuta, bas kao i mi odrasli, u ritmicnim razmacima, gotovo istog intenziteta svakih 10ak sekundi...ne mozes faliti. Fora mi je kad stuca pa se pocne migoljiti, pa osjetis iste vibre na drugom mjestu..bas slatko

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ima skoro jednak razmak između hikova :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kada shvatiš da nije udarac,onda mora biti štucanje!U razmacima je kao i kod odraslog čovjeka,u pravilnim razmacima.

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo ja prvi put večeras osjetila štucanje, u 30-om tjednu! Skoro nisam ni skužila, nego sam osjetila da se miče, stavila dlan od dragoga na trbuh da ga beba osjeti i on nju, i kužimo oboje da je ovo nevjerojatno ritmično. Čim sam rekla rečenicu: "Kako je ovo ritmično!", skužila sam da to mora biti štucanje. Bilo je manje snage od ritanja, baš kao puls, i trajalo skoro 10 minuta. Onda se počela vrpoljiti, i prestala sam osjećati štuckanje. Joj da mi ju je bilo viditi!!!

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

da i moja beba redovito štuca... rekao mi je jedan dok da su to "vježbe disanja"

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ritmično, vrlo ritmično, čak i po pola sata. Nema greške.

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kad beba obično počinje štucati? U kojem tjednu?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ne sjećam se kad je Gab počeo štucati (možda oko 30. tj...) ali ne mreš fulati: ritmički pravilno, malo kao bockavi osjet za razliku od udaraca i guranja koja se ful drugačije osjete. Btw - Gab mi je i nakon rođenja dosta štucao...

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo ovdje štucanje baš spominju u 30.tjednu!

http://www.poliklinika-harni.hr/teme...a/tjedan30.asp

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Moja je beba štucala dva-tri puta dnevno jako dugo, ali prvi put neću zaboravit jer sam se jako prepala, osjećala sam baš to šta su cure rekle kao puls ili otkucaje srca ali puno sporije pa me zbunilo.
    Nisam znala da je to štucanje a nije mi padalo na pamet drugo objašnjenje jer srce kuca do 160 otkucaja u minuti a puls nema šanse da osjetim.
    Kad sam zvala muža da osjeti prvi komenta je bio "Oćeš da idemo doktoru", ali on je za sve tio ić doktoru pa sam znala daje sve u redu.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj M@rtin@ prvotno napisa
    Kad beba obično počinje štucati? U kojem tjednu?
    ja sam osjetila prvo štucanje s 24 tjedna.

i štucanje definitivno ne možeš zamijeniti s udarcem-ovo je baš specifično-pogotovo pred kraj trudnoće.

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hm..ja sam raspoznala stucanje jer mi se dogadjalo "medju nogama" u pravilnim raznmacima od jedno par sekundi i moram priznati,bilo je prilicno neugodno...dapace-iritantno s obzirom na mjesto gdje se dogadjalo.i trajalo je neko vrijeme..
    pokreta obicno bude par komada u isto mjesto na trbuhu,pa se dijete nekako pomakne.bar iz mog iskustva,

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja sam prvi put stucanje osjetila negdje u 24. tj. Nije bilo bas cesto, mozda jednom u 10-tak dana. Ali sad je to vec svaki dan i stvarno prepoznatljivo jer je ritmicno i svaki poskok trbuha je istog intenziteta. Nakon par minuta, imam osjecaj da to bebaca pocne zivcirat, pa se pocne okretat i migoljit. Ali mu to ne pomaze. Obicno stuca dok ja lezim pa ako ne prestane kroz 10 min, ustanem,malo prosecem i onda prestane.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa štucanje je onako ritmično, kao kada i ti štucaš. Pred kraj trudnoće već se vidi kako i trbuh "štuca"! Tj. pomiče se kako beba štuca. A micanje bebe nije ritmično, osjete se nogice, rukice...Uf kaj sam ja to stručno pojasnila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •