-
pomoć oko očitanja nalaza
Pozdrav svima, upravo sam podigla phd nalaz i piše mola hydatidosa completa.
Opis nalaza biopsije: primljenn je obilan materijal koji je histološki krv, tkivo decidue, endometrij u hipersekrecijii nezrelo posteljično tkivo građano pretežno od većih nepravilnih resica, mjestimice s cisternama i trofoblastom koji na većini resica proliferira cijelom cirkumferencijom.
Žarišno se u stromi pojedinh opisanih resica nalaze znakovi kariorekse.
Pitala sam doktora u Vinogradskoj da mi objasni ali nema on vremena i ne zna kak da mi objasni a da ne traje pola sata!!!
Idem svom ginekologu idući tjedan ali ako netko možda zna nešto o ovome bila bih mu zahvalna.
Hvala
-
Na žalost ništa dobro ...
Evo ti tema gde se pisalo o molarnoj trudnoći,možda će ti biti malo jasnije- http://forum.roda.hr/threads/62914-K...%BEa-drugi-put
Sve u svemu takva trudnoća nije mogla da se izgura,kod totalne mole čak ni ne razvija beba nego fibrozno tkivo(izvini ako malo grubo zvučim),dobro je što je gotovo i što znaš da je to konkretno bilo pa dr. može da dalje isprti situaciju.Najgori deo je što se ne preporucuje trudnoća narednih godinu dana,dok ne opadne beta koja bi trebalo da opada strašno polako(iako se meni spustila ispod pet posle mesec dana čini mi se).
Ima i nezgodan deo da ako se kiretažom ne očisti lepo sve da može da se komplikuje,pa se tu spominje i snimanje pluća zbog tog fibroznog tkiva koje može da se širi po organizmu ali meni je sve ispalo ok,bez nekih komplikacija
Rizična populacija je u nekim dalekim zemljama i nedostatka vitamina A,neka mala verovatnoća,neke desetine hiljada tako da ne lupaj glavu što se desilo,jednostavno je il jajna ćelija il spermatozoid bio bzvz, baksuz
Još jedanput izvini ako zvučim pomalo grubo ali se trudim da ti iznesem činjenice koje su mene interesovale kad se to desilo
Ovo je po sećanju od pre godinu dana,možda sam nešto malo pomešala,pročitaj staru temu pa ako te još nešto interesuje tu sam ako mogu da pomognem
-
joj sve sam pročitala i tek me sad uhvatila panika.idem u utorak u petrovu vaditi betu.
bila sam danas na uzv i nalaz je: uterus uredne veličine, endometrij 8,5mm, i vodena cista na ljevom jajniku. u douglasu nema slob.tekućine. rekao mi doktor da je nalaz sa uzv-a ok ali da moram kontrolirati betu.
nadam se da će sve biti ok.
ovo mi je već 2. spontani, doduše prošli put sam prošla bez kiretaže.
-
Znam da ti je sad strašno i pomalo jezivo zbog svih tih mogućih scenarija,ali kad prodje malo vremena,beta opadne ili opada,sve se malo smiri,biće bolje.
Žao mi je što je drugi spontani,ali na vreme je odreagovano i sad samo da prodje...
-
taman sam mislila da sam psihički to "preboljela" (koliko se uopće može) i sad me nalaz totalno dotukao.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma