-
tamno smedji iscjedak u trudnoci
Svima lijep pozdrav..
Trudna sam 11+4 i prije dva dana sam imala srednje obilan tamnosmedji iscjedak,doktor mi je propisao utrogestan i strogo mirovanje,a na pregled idem tek u ponedjeljak,zanima me ako ima koja cure od vas slicno iskusto,iscjetka vise nema samo je prisutan tamno zuti iscjedak,s tim da imam klamidiju i e.coli,ali sad sam zavrsila s terapijom za klamidiju i za dva tjedna idem ponoviti bis,ako moze netko nekako pomoci...
hvala
-
Taj iscjedak ne moza značiti ništa opasno, ali opreza nikad dosta. Najbitnije je da ti ne prelazi na krv. Ako te ništa ne boli nemoj se uzrujavati, samo miruj dok sve ne prestane. Možda ti je pukla koja žilica u maternici pa ti se to sada čisti. Razloga ti može biti mali milijon. Da li ti je to jako teklo ili tek toliko da se nešto pojavilo? Koliko ti je trajalo?
-
Meni se je smeđi iscjedak pojavio u 6 tjednu trudnoće, ali nije bio obilan.
Doktori su rekli da je to posljedica puknuća kapilare na grliću buduči da imam ranicu i da će mi se to ponavljati kroz cijelu trudnoću nakon odnosa. Budući da odnose od onda nemam nije bilo ni smeđeg iscjetka
Nadam se da nije ništa ozbiljno, samo miruj i bit će sve ok.
-
ne znam obrisala sam se i bilo je onako srednja fleka...poveca smedja...i tako na dva mjesta na rucniku nakon kupanja.....
hvala vam sto me tjesite
-
i da trajalo je samo to brisanje poslije vise nista
-
To nije ništa opasno. Ne bi ti prestalo da se nešto loše događa. Vjerujem da će sve biti ok.
-
I meni je tako bilo negdje prije dvanestog tjedna, i sve je bilo o.k. jedno dva dana mi se povremeno pojavljivao smeđi iscjedak, mislim da je opasnije kada je krv svjetla, jer to znači da krvariš. Poslije su mi ustanovili hematom ali i on se nakon nekog vremena povukao i sve je prošlo bez problema. Isto sam koristila utrogestane i mirovala. Ne brini.
-
ja sam krvarila negdje u 14 tj. sto nije uobičajeno isto tako smeđi i oskudan iscjedak.Tad mi je doktorica rekla da svako krvarenje do 12 tj nemora biti opasno jer u tom periodu su česta i obilna krvarenja koja nestvaraju komplikacije. Moje krvarenje je stalo samo od sebe nakon 12 dana bila sam 3 dana u bolnici radili briseve koji su dosli uredni. Takvo krvarenje moze izazvati i posteljica kaja bude nisko smjestena koja se s napedovanjem trudnoće dize i krvarenje nestaje. A ti miruj za svaki slučaj i nemoj se nervirat bice to ok.
-
Bez uzrujavanja sve je to normalno, a doktori znaju raditi od toga svašta. Pusa i uživaj u trudnoći.
p.s. ja sam u 22. tjednu imala sam dva puta iscjedak po dva tri dana u 8. i 12.tjednu i ginička je reagirala kao da ću pobaciti... Ne daj se da drugi te izbace iz takta i informiraj se o svemu u trudnoći i pogotovo o porodu.
-
I meni se pre nedelju dana pojavio iscedak,.. malo, par kapi na gacicama, i to je to,.. proslo je i uopste nisam tome pridavala paznju, jer znam da je normalno,. sve dok nije prava krv, opusteno,...
-
zabrinutost
6.2. bila sam na SD na postupku insemenacije i ostala trudna. Beta hCG raste ali od 4. tjedna stalno imam tamno smeđi iscjedak, nekada zna biti i tamno crveni. Betu sam radila već 3 puta i raste, ja se dobro osjećam ali ovo nikako da prestane. Dosta sam zabrinuta pogotovo kad uočim da je iscjedak tamno crven. Koristim utrogestan 3x1. 18.3. idem na UZV i prvi pregled gdje će se napokon nešto vidjeti.
Pomagajte s kojom riječi utjehe.
-
Mislim da nemas razloga da se brines,.. meni je cak ispala i mala mrva usirene krvi,.. a rekla mi dr da je to ok.. dokle god ne krvaris, i nemas bolove, sve je u redu,..
-
Bok cure ja sam nova na forumu. Imam pitanje u vezi smeđeg iscjetka. U 10-tom sam tjednu trudnoce i pijem utogestan zbog iscjetka koji mi se pojavio 2 puta iako sam mirovala i stavljala utrogestan.Zanima me ima li jos sta da se moze napravit da seto ne događa i dali utrogestan pomaže kod iscjetka ili je on iskljucivo za ucvscivanje ploda.
-
Srečica, ja sam isto imala taj iscjedak, pa čak i lagano krvarenje, pila utrogestane i strogo mirovala. Prilikom svakog iscjetka, trčala doktoru koji je rekao da je to nešto što se na početku trudnoće događa. Česta je pojava i u većini slučajeva bezopasna. Objašnjavao je nešto da se maternica u stvari bori protiv promjena, da je to prirodan proces. Ne preostaje ti ništa drugo, nego slušati doktora, strogo mirovati i naoružati se čvrstim živcima.
Meni je zadnji iscjedak bio oko 10.-11. tjedna i nakon toga ga nije više bilo. Miruj i čuvaj se!
Mislim da je utrogestan hormonski pripravak koji pomaže plodu da se učvrsti, ugnijezdi dok još posteljica ne profunkcionira. Pomaže plodu i u principu na taj način sprečava "borbu maternice" i iscjetke. To je neka moja teorija, ali sam laik kao i ti. Pitaj doktora da ti objasni.
Sretno!
-
-
ok
Evo vratila sam se iz gin. sve ok al moram jos lezat. Vidila sam kako beba mice rukicom uf koji osjecaj. Sad sam ok smirena totalno.Hvala Tonka30 :D :D
-
Ajde super!
Mene je isto ljutilo i izluđivalo da doktori ništa ne govore, ali mi je jedna draga doktorica na hitnoj rekla da u puno slučajeva ni oni ne znaju što se događa. Zato preporučuju strogo mirovanje, to može samo pomoći.
Izdrži još malo, vrlo vjerojatno ćeš nakon par tjedana već moći normalno funkcionirati, ali se čuvati (tako je bilo meni). A za tu malenu bebu ništa nije teško izdržati. Joj... koje te još lijepe uzv slikice čekaju
!
Čuvaj se i uživaj.
-
tamnosmeđi iscjedak
evo curke..da vam i ja svoju priču ispričam..
prije 5 mjeseci sam imala kiretažu (missed ab.), nakon toga sam opet od prve zatrudnjela s tim da mi je sada 6t+5d, s 4+5 sam bila na ultrazvuku i nije se ništa vidjelo, već tada i tjedan-dva poslije sam imala tamnosmeđi iscjedak srednje obilan. Prestravila sam se kad sam ga vidjela jer mi je tako bilo i kod prve trudnoće, makar je tada bio oskudniji i svijetliji nego ovaj put. Danas idem opet na ultrazvuk i totalno se bojim što će biti...neke cure s foruma su imale takav iscjedak zbog vanmaternične (samo to ne!!! grozim se toga). Ja se inače osjećam skroz dobro, grudi su mi ultra velike i bolne, neki prištići izlaze (hormoni rade), ništa me ne boli i tak. Vadila sam betu samo jednom u 4t+6d i bila je 1250, ne znam što da mislim, morala sam negdje ovo ispričat, drzite fige da bude sve ok!
-
fenomenalne vijesti...srce kuca..JEEEEEE! :D :D :D
-
agica :D :D :D :D :D :D :D za
i malog bebača
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma