Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Nezaposlena majka-plaćanje kreveta u bolnici...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Nezaposlena majka-plaćanje kreveta u bolnici...

Moja nezaposlena prijateljica je s Pelješca sa sinom od 8 mjeseci kojeg ne doji završila u bolnici. Maleni ima bronhitis pa ga inhaliraju par puta dnevno. Njoj su rekli naplatiti "krevet" (čitaj stara spužvasta fotelja na razvlačenje) 167kn po danu (s tim da ga po danu ne smije pružiti nego samo po noći).
    Je li to zakonski pravilno? Ona je kao nezaposlena oslobođena od plaćanja participacije, a od ovakvih bolničkih troškova?
    MOLIM VAS odgovorite mi jer joj je stvarno hitno!!!!

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja mislim da nema veze jel zaposlena ili nije, nego o dobi djeteta. ako je dijete do 6 mjeseci i doji majka ima besplatan boravak, ako je starije onda placa

a mislim i da to nema veze s participacijom, jer se ovdje placa komfor (tako to nase zdravstvo gleda - dojenje djetetu nakon 6 mjeseca nije nuzna hrana )

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam nedavno sa 10mjesečnom bebom završila na Rebru. Ostala sam s njom zato jer ju nebi ostavila samu nikada, a i još dojim. Imala sam stolicu za spavanje, al ja sam se popela kod nje u krevetić. Nisam imala pravo na hranu.
    Mislim da to ovisi i od bolnice do bolnice.

Frendica je ležala s malim u Zaićevoj i plaćala je 300kn dnevno, imao je već 8 mjeseci i dojio je.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zakonski nema pravo noćiti uz dijete koje je starije od 6 mjeseci bez obzira da li ga doji ili ne doji.
    Niti mame nedojilice nemaju pravo besplatnog noćenja uz bebe mlađe od 6 mjeseci, bez obzira na razlog(e) nedojenja i udaljenost prebivališta. :/
    Ali ima pravo na besplatan cjelodnevni boravak uz dijete i obrok.
    Ono što ona plaća nije participacija već puna cijena usluge koju dobija.
    Moram priznati, jeftino.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Moram priznati, jeftino.
    usluge?!?!?! jeftino?!?!?
    nezaposlenima nista nije jeftino, a o usluzi ... to nije nikakva usluga, nitko ju ne sluzi samo ju maltretiraju jer pomaze svojem djetetu najvise sto moze i jos mora trpiti razne komentare i sva moguca ogranicenja i platiti za to samo da bi bila kraj djeteta koje ju treba
    znam da ovo zvuci jako ljuto jer iz osobnog iskustva znam da su jaaaako rijetke situacije da se podrska majke ili roditelja djetetu u bolnicama tretira kao pomoc djetetu kako bi brze ozdravilo )pa ako hocete time i oslobodilo krevet i trosilo manje novaca i vremena velecijenjenih doktora i sestara) a puno cesce kao komoditet i razmazenosti roditelja koji bi eto malo bili tu i smetali gore navedenima. iznimkama doktora i sestara svaka cast na podrsci, ali su stvarno pravo cudo

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa
    Citiraj bibai prvotno napisa
    Moram priznati, jeftino.
    usluge?!?!?! jeftino?!?!?
    nezaposlenima nista nije jeftino, a o usluzi ... to nije nikakva usluga, nitko ju ne sluzi samo ju maltretiraju jer pomaze svojem djetetu najvise sto moze i jos mora trpiti razne komentare i sva moguca ogranicenja i platiti za to samo da bi bila kraj djeteta koje ju treba
    znam da ovo zvuci jako ljuto jer iz osobnog iskustva znam da su jaaaako rijetke situacije da se podrska majke ili roditelja djetetu u bolnicama tretira kao pomoc djetetu kako bi brze ozdravilo )pa ako hocete time i oslobodilo krevet i trosilo manje novaca i vremena velecijenjenih doktora i sestara) a puno cesce kao komoditet i razmazenosti roditelja koji bi eto malo bili tu i smetali gore navedenima. iznimkama doktora i sestara svaka cast na podrsci, ali su stvarno pravo cudo
    Saska mogu te potpisati.
    Ovo "jeftino" je bilo u usporedbi sa "privilegijom" noćenja uz dijete u nekim bolnicama gdje cijene dosežu i do 800-900 kn/dan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •