Dakle zanima me kako čistite kahlice, odnosno koja sredstva koristite?
Nekako sam dosta neodlučna što se toga tiče. A jučer je G prvi put tražila i piškila u kahlicu ( 19 mjeseci). Molim pomoć iskusnijih na tom području!
Dakle zanima me kako čistite kahlice, odnosno koja sredstva koristite?
Nekako sam dosta neodlučna što se toga tiče. A jučer je G prvi put tražila i piškila u kahlicu ( 19 mjeseci). Molim pomoć iskusnijih na tom području!
jednom tjedno ju operem domestosom
a nakon svake nužde ju properem malo vodom
Slično. Uglavnom ispirem vodom. Ponekad nečim za dezinfekciju, ali to izbjegavam jer ipak mala guza i piša dolaze u dodir s tim pa da ne bi slučajno nešto ostalo. Radije zapravo istisnem malo tekućeg sapuna.
No većinom voda.
voda uglavnom,
tekući sapun.
nekad domestosom (dok se dobrano pokaka)
uglavnom voda, ponekad ocat+čajevac ili univerzalni frosh
jaaaako rijetko neko sredstvo tipa domestos, iako mislim da je zapravo sasvim dobro dezinficirana i sa octom i čajevcem, to je više na psihološkoj bazi da kad smrdi po kemiji - onda je čisto![]()
uglavnom samo voda i tekući sapun,rijetko kada sa sredstvom s kojim perem sanitarije,a domestos ne upotrebljavam za ništa,ima mi prejaki miris
Ako samo piski - isperem vodom.
Ako kaki - isperem vodom, pa operem sapunom.
u jednu staru bocicu za sampon stavim malo tekuceg sapuna i puno vode i to onda naspricam u kahlicu, dodam vode i izlijem u odvod
dorian samo piski u kahlicu, ali ipak ne bih samo sa vodom to prala. inace nisam neka cistunka, al :/
nadam se da cemo za kakanje direktno prijeci na wc, jer mi se stvarno en bid alo jos i to prati i cistiti. hvala bogu da sam se rijesila rifljanja pelena, sad jos da si metnem kahlicu na glavu![]()
Vodom.
A kad se pokaki (jednom do sada) deterdžentom za sudove, to mi je nekako dovoljna dezinfekcija a nije agresivno kao domestos.
Kad je dete zdravo urin je sterilan, tj. bez bilo kakvih patogenih bakterija.
Kakica je malo problematicnija, ali s obzirom da je i odraslima posle obavljanja velike nuzde dovoljan sapun, dovoljan je i za tutu.
Ja bukvalno nasapunjam ruke, pa nasapunjam tutu iznutra i malo svana, i isperem toplom vodom.
I tako evo vec preko godinu dana.![]()
mirjana, help. Zanima me ovo s octom i čajevcem. To je eterično ulje čajevca ili???
Kad piški saperem vodom, kad kaki operem Cifom.
Nakon svakog piškenja vrelom vodom, nakon kakanja prvo vrelom vodom a onda tečnim VIM-om pa opet vrelom vodom. Jednom sedmično malo intenzivnije ribanje VIM-om.
VIM-om inače ribam i šolju tako da nisam imala potrebe za nekim agresivnijim sredstvom.
Inače, sad smo na adapteru i mogu vam reći da mi je puno lakše - za piškenje se sami svlače i oblače, puštaju vodu...mama je neophodni saradnik samo za kakanje (i čini mi se da im više trebam kao sagovornik nego kao tehnička podrška)
Ispirem s vodom i špricam sa čajevcem svaki put poslije upotrebe
nakon pišanja splavimo vodom. nakon kakanja tekući sapun, oribam četkicom samo za to predviđenom.
curke moje, evo vam jedan odlican recept za domace sredstvo za dezinfekciju..
znaci, uzmete prvo jednu vecu posudu (objasnit cu poslije zasto vecu) i stavite vodu i alkoholni ocat u omjeru 1:1, stavite 2 zlice soda bikarbone. sad to jako izreagira, zapjeni se i bukne (zato veca posuda), a vi pocnete mijesati oko 2 min da se soda u potpunosti rastopi. dodate nekoliko kapi limuna (ili cajevca-ima u dm-u za kupit) i gotovo! Ulijte lijevkom u neku praznu bocicu koja ima rasprsivac i dobili ste prirodno sredstvo za ciscenje i dezinfekciju! Dokazano cisti i dezinficira sve u kucanstvu a opet je prirodno bez stetnih kemijskih sastojaka. Ja vam tim cistim sve, od stola, sudopera, radnih povrsina, umivaonika, kade, wc-a i da..kahlicu!
kad samo piski ispere vodom, ali navecer i poslije svakog kakanja obavezno dezinficiram.
Ako u kahlicu prvo staviš komad wc papira, sve se puno lakše istrese u zahod.meda prvotno napisa
![]()
savjet zlata vrijedanzumbulmama prvotno napisa
![]()
ja sam svaki put isprala vrućom vodom, a jednom tjedno s nekim deterdžentom, nekad samo s njihovim šamponom
sad je maknuta jer je nitko ne koristi (jedva sam čekala da je maknem jer mala stalno čačka po njoj), a još malo pa će opet u upotrebu