-
kiretaža 7 tj nakon poroda
kao što sam već u jednom postu napisala: bila sam na kontr. 6 tj nakon poroda na kojem sam imala eksploraciju posteljice i još lagano krvarim, zbog toga sam prije 2tj zvala gina al mi je rekel ako nemam bolove temperaturu itd da je to sve normalno. e sad kad me pregledal i uzv-om veli da mu je čudan nalaz :? jer nekaj vidi(pital me ko mi je radil eksploraciju a ja pojma nemam jer sam spavala) i da me šalje u bolnicu (na uputnici piše hospitalizacija) da oni to vide i da budu vjerojatno radili kiretažu :shock: i dali to na analizu. u tom trenu ga se nisam sjetila pitati kolko je to kaj on vidi al sam pitala dal je moguće da je i nakon eksploracije nešto ostal al veli da ne, imala bi temp. , bolove i smrdelo bi iz mene da nebi niko mogel disati. pitala sam i dal još mogu pričekati par dana pa možda krvarenje prestane al veli da nebu prestalo, po tome mi se čini da zna kaj bi moglo biti al neće reći. zanima me dal još možda tko ima takva iskustva, ja neznam kak izgleda kiretaža i strah me, i dal se leži u bolnici dugo radi toga jer kaj bu s mojom bebom koju dojim za to vijeme? nebi ju nikako radi toga odbijala od dojke
-
-
eksploracija je bila odma nakon poroda jer su vidli da nije cijela posteljica izašla, znači morali su me uspavat i očistit. sad neznam dal su kaj sfušali tam ili??? nemogu točno pročitat na uputnici pošto svi doktori lijepo pišu ali mislim da piše: puepem residua. nisam sigurna dal sam točno napisala
-
Odakle si?
Ni ja nisam imala temperaturu i nije ništa smrdilo.
Kada ti nakon poroda rade kiretažu maternica je opuštena i mlohava kao ispuhani balon pa je moguće da su neki dio preskočili i nisu dobro zahvatili.
Nema razloga da prestaneš dojiti. Samo napomeni da dojiš kako bi ti mogli davati kompatibilne antibiotike. Kod nas u Osijeku imaš pravo na ginekologiju dijete povesti sa sobom i ja sam tu mogućnost iskoristila. Mali je bio samnom u apartmanu, imao je svoj krevetić i sve oko njega radiš sam, dakle potpuno tvoja odgovornost, jedino što mi je bilo jako teško poslije zahvata previjati ga, presvlačiti i brinuti se o njemu, ali sve se da izdržati.
Kiretaža boli ako se radi pod lokalnom anestezijom kao jača menstruacija ili srednje jaki trudovi odprilike. Može se raditi i pod općom anestezijom, a onda naravno ne boli. Nakon toga krvariš do 10 dana i mogući su lagani bolovi u tom periodu. Sam zahvat ukoliko nema većih komplikacija (kao kod mene) traje oko 5-10 minuta (meni je trajao 45 minuta na živo). Zahvat je neugodan, ali nije ništa prestrašno. U bolnici se ako je sve prošlo ok leži oko 2 dana, dakle jedan dan nakon zahvata odležiš i ideš kući.
Tvoj doktor ti ništa ne može konkretno reći jer on samo vidi da je nešto u maternici. Kakva je konkretna situacija i koliko je teška vidjet će se na žalost tek pri samoj kiretaži.
Od lijekova ćeš vjerovatno dobivati sintocinon i antibiotike poslije zahvata.
-
Dorotea hvala na objašnjenju, iz Varaždina sam
-
Obavezno pitaj jel može beba s tobom u bolnicu.
Sve će biti ok ne sekiraj se. Točno znam kako ti je jer sam sve to prošla, ali bar ćeš se sada riješiti krvi i muke
-
-
DOMA SAM
Evo me doma, nisam ostala u bolnici jer vele da bi probali s ergometrin tabletama ili injekcijama estradiola to istjerat van, ako ne uspije onda ide kiretaža
moj gin odlučio da čekamo još tj dana pa ako samo od sebe ne iziđe onda će odlučit dal će dati injekcije ili tablete. držte fige! pozz
-
ni ja nisam imala temperturu ni ništa što bi upućivalo da je ostala posteljica ali ipak jest i to komad od 2,5cmx2,5cm. Pokušala sam i s ergometrinom, nije uspilo i ipak sam išla na kiretažu ali ovaj put privatno u bolnicu nisam htjela ni u ludilu. Moj ginić mi dao lokalnu obavio i odmah sam išla doma i sve je prošlo super.
-
eto da napišem kaj ima novoga: gin mi dao dabroston da izazove mengu i nadao se da će i to izići s njom. i stvarno u nedjelju u noć je to nešto izletilo iz mene i ja gledam: nije ugrušak, nego komad nečeg mesnatog veličine prsta (dugo oko 5cm i široko oko 2), izvana već sivo! mislim, oni su mene čistili nakon poroda i to nisu vidli! odnijela sam to ginu i on gleda i nemože vjerovati da je to 2 mj u meni i da nisam dobila temp i nedajbože sepsu. poslao me na patologiju s tim da oni vele kaj je to a u uputnici je napisao placenta. za tjedan dana bude nalaz od patologije gotov pa me baš zanima kaj bu s tim. ja se inače dobro osjećam i nadam se da je problemima kraj.
-
eto da napišem kaj ima novoga: gin mi dao dabroston da izazove mengu i nadao se da će i to izići s njom. i stvarno u nedjelju u noć je to nešto izletilo iz mene i ja gledam: nije ugrušak, nego komad nečeg mesnatog veličine prsta (dugo oko 5cm i široko oko 2), izvana već sivo! mislim, oni su mene čistili nakon poroda i to nisu vidli! odnijela sam to ginu i on gleda i nemože vjerovati da je to 2 mj u meni i da nisam dobila temp i nedajbože sepsu. poslao me na patologiju s tim da oni vele kaj je to a u uputnici je napisao placenta. za tjedan dana bude nalaz od patologije gotov pa me baš zanima kaj bu s tim. ja se inače dobro osjećam i nadam se da je problemima kraj.
-
:D Prošlo je....baš mi je drago
Sad se poseti bebici i zaboravi to grozno iskustvo!
-
Imala si sreću da je samo ispalo.
Meni je nakon poroda istao također komad posteljice iako je na porodu pregledana i ustanovljeno je da je cijela.
Simptomi su mi bili slični - krvarenje koje nikako da prestane, čak se pojačavalo. Nisam imala bolove, temperaturu niti bilo kakve druge simptome. 6 tjedana nakon poroda otišla sam na pregled i uzv-om mi je ustanovljen komadić posteljice ili plodovog ovoja, obavila kiretažu, srećom je sve trajalo kratko i pustili su me brzo doma. I srećom živim jako blizu bolnice pa je MM bio na gotovs s malenom.
-
izašlo mi je to čudo van jer je gin dao tablete i hvala mu na tome kaj nije inzistiral na kiretaži. barbi a tebe su isti dan pustili doma?i kolki je komad toga kod tebe bio? to me najviše mučilo ako budem morala ostati na kiretaži. ali eto...valjda bu ok sad
-
Fatmama, drago mi je da je sve prošlo bez problema. I ja sam nakon prvog poroda dugo i obilno krvarila bez temperature i bolova. Nekoliko puta sam zvala ginekologa zbog krvarenja koje ne prestaje, ali on nije smatrao da je to nešto ozbiljno. Napokon, na UZV je vidio "nešto" veličine 2,5 cm. Pokušali smo s Ergotinom (tako nekako se zove) i ništa nije izašlo. Osam tjedana nakon poroda bila sam na kiretaži. To je bio komadić plodnih ovoja.
-
kod mene je nalaz s patologije pokazao da se radi o komadu posteljice, kao što sam rekla bio je dug 5cm a širok 2! sad čekam da se to malo smiri i za 2 tj idem opet na uzv da se vidi dal je sve ok. ne krvarim više pa se nadam da je sve ok, iako mi budu duga ta 2 tj do pregleda jer me strah i više ničemu ne vjerujem
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma