Results 1 to 16 of 16

Thread: Urtikarija kod 7,5 mj bebe

Default Urtikarija kod 7,5 mj bebe

Pozdrav.
    Moja curka od 7,5mj je u petak navecer dobila crveni osip, koji je izgledao kao da je opecana koprivom po glavi, vratu, trupu. odlazimo na pedijatriju u bolnicu i dobiva injekciju od koje se stanje popravilo kod kuce fenstil kapi i djeta bez mlijeka.
    alergija al se nezna na sta, nova namirnica na jelovniku je bila gotova kasica mrkva-krumpir , od mrkve nema problema. u bolnici nitko ne razmislja kako hraniti bebu od 7,5mj bez mlijeka, jucer smo uspjele, vidjet cemo do kad cemo danas izdrzati. zanima me jel imala koja iskustva s tim i kako se dalje ponasati, mene je strah da ti joj bilo sta jesti. svaka nova namirnica biti ce panika sta ako opet izbije.

pa ne misli se bez svih mlijeka
    ako dojiš, doji i dalje - samo nemoj jesti ništa s kravljim mlijekom
    ako ne dojiš, ima ad za alergične na kravlje mlijeko

pogledaj točno sastav te kašice koju je pojela, možda je nešto u njoj krivac (sigurno ima još nešto unutra osim mrkve i krumpira)

Nazalost, nemam vise mlijeka, pa jede adaptirano. bas nam je izrcito receno bez mlijeka i bilo kakvih bjelancevina da sto prije alergen izade van. a dobro izdrtat cemo.
    na kasici pise sam mrkav-krumpir, c vitamin al sigurno ima neka boja
    ili konzervans na koji je tako reagirala.

lunahor's Avatar

da, kod urtikarije je obavezno izbaciti sve bjelancevine jer dok ih prima dotle se i vezu na alergen. ali zobeno , rizino sigurno smije , no ne znam kako bebe s tim stoje. soju ne, isto je protein.
    nazovi pa pitaj jel smijes dati zobeno i rizino- sa stajalista urtikarije smijes sigurno 100 % no ne znam kako s obzirom na dob smijes, to pitaj pedijatricu. i pazi na kapke -ako naoteknu- trk u bolnicu .

stvarno najbolje da nazoveš bolnicu u kojoj ste bili
    ja ne vidim što bi bebica od 7,5 mjeseci onda jela ako nema neku zamjenu za mlijeko
    s čim je sada hraniš?

adaptirana mlijeka za alergije izdaju se na recept pedijatra pa mi bilo dobro da ih priupitaš što u bolnici predlažu kao prikladnu prehranu u vašem slučaju

a nazalost do sutra nemogu do ped, a onda vec mozemo pociti mlijeko. snalazimo se sa kuhanom jabukom, kruskom,bananom, mrkvom, tikvicom i rizinim pahuljicam. al moju miscu to nist ne smeta, evo vesela danas se prvi put sama posjeda iz klececeg, pa je me to malo oraspolozlo i pomoglo da ne mislim na alergiju. imamo jedno rizino mlijeko pa mozda da probam malo?

MGrubi's Avatar

može rižino

e sad o rizinom, suprug je kupio vitariz jer drugog nema, da li ta kolicina soli i suncokretovog ulja moze sta naskoditi ili nece smetati sad par puta ako popije.

lunahor's Avatar

ma ne vjerujem da bi to sto smetalo za par puta. ali ako prosurfas tu po forumu imas negdje recept da sama napravis rizino mlijeko :D

6,841

Quote Originally Posted by mirnic
    Nazalost, nemam vise mlijeka, pa jede adaptirano. bas nam je izrcito receno bez mlijeka i bilo kakvih bjelancevina da sto prije alergen izade van. a dobro izdrtat cemo.
    na kasici pise sam mrkav-krumpir, c vitamin al sigurno ima neka boja
    ili konzervans na koji je tako reagirala.
    Postoje ad mlijeka koja nisu kravlja, za djecu alergičnu na kravje mlijeko. Nije to nikakva novost. ne može tako malo dijete biti bez mlijeka.

Pitanje je koliko rižino mliejko zadovoljava nutritvne potrebe tako malog djeteta.

Znam za ad za djecu alergicnu na krvalje mlijeko. al mi se nadamo da u nasem slucaju uzrok urtikarije nije bilo mlijeko koje pije vec neko mjeseci vec neka nova namirnica. ovo bez mlijeka je svega par dana dok alergen izade iz organizma.
    a stvarno nema ni jedna mama cija je bebica imala ovakav problem?

znam da s alergija na mlijeko moze javiti kasnije, al sve se nadam pa nije valjda nakon 4 mj. (kršitelj koda)a postala alergicna na njega.

mirnic, vitariz je daleko lošija opcija od ad za alergičare, ako zbog ničeg drugog onda zbog soli
    jesi zvala bolnicu i što su rekli?
    ako nisi, svakako se javi sutra ujutro pedijatrici, makar u suprotnu smjenu
    beba ne smije biti tako naglo izložena isključivo krutoj hrani po cijele dane i noći
    što pije i koliko piški?

prolazi li osip?

što se tiče alergije, ona se može javiti bilo kada

javit cemo se sutra doc, pije caj od kamilice, nema problema sa stolicom i mokrenjem, a osip se povukao nekoliko sati nakon injekcije.

pit ce pregomin, dok se ne naprave alergotestovi, necemo uvodit nist novo od dohrane, samo ono sto je do sad probala, samo svjeze i kuhano, nema gotovih kasica. pa ce se vidjeti sta dalje nakon testova, iako znamo da nisu pouzdani. al pregomin moramo kupovati, nemoze na recept dok se ne potvrdi intoleranicja na kravlje mlijeko.

Moj je junior bio svojedobno, također u dobi od 7-8 mjeseci alergičan na kravlje mljeko. Pio je kozje i sojino mlijeko što je bitno skuplje, ali i zdravije...