Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Digitalni toplomjer

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Digitalni toplomjer

Cure,dal je netko čuo da kad se mjeri temp.pod rukom(pazuhom) na DIGITALNOM toplomjeru mora DODATI 0.5 :?
    Ja,kao vjerojatno i svi vi znam da se u guzi oduzima 0.5 al ovo...
    Meni je to jučer rekla frendica,a njoj je to rekla žena u ljekarni :/
    Dozvoljavam.....al nisam nikad čula niš takvo
    Ima li netko da je čuo isto?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Koliko ja znam ne, evo mi baš mjerimo digitalnim ispod pazuha i ne dodajemo ništa.

RING avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

U uputama mog toplomjera pišu ove varijacije: od 35 - 39 C +/-0.1, a iznad 39C +/-0.2. Neko se tu vjerojatno zabunio

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

U uputama za moj digitalni toplomer ne piše ništa o tome. Ja očitevem ormalno, ništa ne dodajem niti oduzimam. (a kad sam ga kupila MM i ja smo izmerili temperaturu na njemu i proverili na onom običnom, živinom i bila je ista)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mi isto nismo ništa tako čuli
    ništa ne dodajemo

vjerojatno je netko krivo tumačio onu razliku pazuh-guza (npr. 36.5 pod pazuhom je 37 u guzi)

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Baš sam pod dojmom...Mali mi se činio vruć, izmjerili smo (na jedvite jade) digitalnim - 37oC. Pa tako nekoliko puta. Učinilo mi se sumnjivo pa smo testirali. Nakon četiri mjerenja digitalnim i živinim toplomjerom, zaključak je da digitalni pokazuje za cijeli stupanj nižu temperaturu .

Inače mi nema nikakve logike da pokazuju različitu temperaturu na istom mjestu. Vrijednost temperature je fizikalna veličina koja se mjeri termometrom (živinim, digitalnim, alkoholnim...)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pitanje ? Ako netko ima iskustva digitalni toplomjer za uho ili čelo koji je bolje kupiti !!!

Hvala

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Bok!
    Evo mi imamo digitalni za uho od Brauna i dobar nam je , ali ipak provjerim i sa živinim toplomjerom , jer nisam baš ziher u točnost digitalnih.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Znam da bas nisu pouzdani imamo jedan ( ali bi ga poslali kod bake ) kupili bi smo novia ali neznam sto je bolje uho ili celo !!!

http://media-commerce.com.hr/proizvo...id1=10&id2=770

ili Braun ( koji braun imate )

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Pinkflower prvotno napisa
    Znam da bas nisu pouzdani imamo jedan ( ali bi ga poslali kod bake ) kupili bi smo novia ali neznam sto je bolje uho ili celo !!!

http://media-commerce.com.hr/proizvo...id1=10&id2=770

ili Braun ( koji braun imate )
    DIGITALNI UŠNI TOPLOMJER BRAUN IRT 4020 THERMOSCAN
    cca 430,00 kn

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Re: Digitalni toplomjer

Citiraj lat prvotno napisa
    Cure,dal je netko čuo da kad se mjeri temp.pod rukom(pazuhom) na DIGITALNOM toplomjeru mora DODATI 0.5 :?
    Ja,kao vjerojatno i svi vi znam da se u guzi oduzima 0.5 al ovo...
    Meni je to jučer rekla frendica,a njoj je to rekla žena u ljekarni :/
    Dozvoljavam.....al nisam nikad čula niš takvo
    Ima li netko da je čuo isto?
    Uzmes klasicni toplomjer, izmjeris, uzmes digitalni, izmjeris i - provjeris odstupanja. Recimo ja sam se zeznuo sto sam kupio 15-sekundni toplomjer (za osamdesetak kuna, ako se dobro sjecam), kojem je obicno trebalo malo duze od 15 sekundi (bilo je zapravo potrebno i vise mjerenja jer se sa svakim novim mjerenjem ocitana temperatura priblizavala stvarnoj) da izmjeri temperaturu, a i nije davao rezultate koji su se poklapali s klasicnim - u jednom slucaju dao je temp. nesto preko 38 (maks. 38.5), a temperatura bila preko 39 izmjerena klasicnim.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi jedino vjerujemo živinom toplomjeru, ovo dodavanje i oduzimanje na digitalcima nam je uvijek bilo :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo živin toplomjer. sad već ispod pazuha mjerimo (3 g, 2 mj.). za dodavanje ili oduzimanje najbolje nazovi hitnu 94 i odmah ti daju informaciju.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ima li netko preporuku za stvarno kvalitetan digitalni toplomjer? Godinama smo imali izvrstan, Toshibin, brz i precizan, ali mu je moja kći uspjela "skratiti muke". Tražila sam Toshibu, ali nisam nigdje našla, pa sam kupila neki Samsungov koji me sada vuče da ga bacim na pod i skačem po njemu. Svako mjerenje drugi rezultat. Moja ruka je pouzdanija od njega. Za živin nemam živaca uz ovo dvoje živih , pa molim informaciju za kvalitetan digitalni.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nemam preporuku jer sam ih dosad kupila bar 5-6 i svaki je put svaki pokazivao različito.
    Kažu da je od digitalnih jedino onaj ušni precizan.
    Mi se inače držimo živinog (tj. alkoholnog).

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja imam 2 digitalna i jedan zivin. Digitalne koristim samo i jedino za bebu, zivine za starijeg posto moze sjedit na miru 5 minuta. Ali su velike razlike, i po stupanj i pol vise pokaze zivin.

Meni teta u ljekarni rekla da s ulaskom u EU slijedi zabrana zivinih toplomjera zbog navodnog isparavanja zive...

Ovaj za uho mi je katastrofa, ne pokazuje vise od 35,5
    Posljednje uređivanje od koksy : 16.01.2012. at 11:42

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam preporuku jer sam ih dosad kupila bar 5-6 i svaki je put svaki pokazivao različito.
    Kažu da je od digitalnih jedino onaj ušni precizan.
    Mi se inače držimo živinog (tj. alkoholnog).
    tako i kod mene, imam i taj ušni, pa nema šanse da dvaput izmjeri isto ili bar približno - već je star i naslijeđen, pa je možda u tome kvaka

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sa digitalnim mjerim samo u guzi. Nikad mi nije pokazao točno ispod pazuha. Maksimalno se da izmjeriti do 36 stupnjeva, pa čak i kad je visoka temperatura. Tako da ispod pazuha mjerim sa živinim, a u guzi sa digitalnim. Češće ovo drugo jer je teško čekati da živin izmjeri.

Kojim digitalnim modelom se može izmjeriti ispod pazuha da je točna temperatura?
    Vrlo mi je važno ako netko zna, da ga probam nabaviti?

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Medicinsko osoblje u dječjoj bolnici vam prakticira držanje digitalnog toplomjera pod pazuhom isto toliko dugo koliko i živinog - dakle, 5 min. Toliko o njegovoj pouzdanosti...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja imam savršen digitalni toplomjer, kupljen prije 15 godina u njemačkoj u ljekarni bez posebnog biranja i istraživanja.
    baterija je još uvijek ista u njemu
    mjeri identično kao i živin, a treba mu najviše minuta da izmjeri temperaturu.
    marka je Hartmann digital, čak može i u vodu.
    čini mi se da je isti kao na ovoj slici u sredini:
    http://be.hartmann.info/NL/Home/Prod...cle_44850.html

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ali naš digitalni izmjeri temperaturu za 5 sekundi i da znak da je mjerenje gotovo, sa tri pištanja. Neznam kako bih ga onda držala 5 min kad je on za pet sekundi izmjerio.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

moje mišljenje je sljedeće imam digitalni kupljen u ljekarni prije koju godinu mislim oko 80kn i živin star nekih 8 god. od 20kn.
    kod male djece se nemoze ispravno izmjeriti temp. digitalnim toplo. pod rukom zato sto oni imaju "rupice" pod rukom i koliko god da se rukica stisne mislim da ostane lufta,,dok u guzi je ipak nesto drugo.
    ja sam digitalni toplomjer počela koristiti od skoro prvog mj.u guzi,a po rukom negdje oko 4 god -dok se popunila rukica i tkivo ispod nje.
    mjerila sam i digitalnim i živinim i mogu reči da nikad nisam imala problema u nekom večem odstupanju.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja baš nisam 100% sigurna u te digitalne toplomjere, jer nekada znam pokazati nižu temperaturu od one što pokaže živin. tako da najviše vjerujem živinim toplomjerima, a digitalni koristim samo za hitna mjerenja tipa po noći da se ne probude

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi smo isprobali stvarno svašta-digitalne ovakve i onakve, za u uho, pa svašta nešto ali nijedan nije bio točan, uvijek se vratimo živinom. (kakav alkoholni spominjete?)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Moj Braunov za uho je savršen. A za veću djecu super su mi trakice za čelo, pokazuju na pola stupnja, što je meni sasvim dovoljno.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Moj Braunov za uho je savršen. A za veću djecu super su mi trakice za čelo, pokazuju na pola stupnja, što je meni sasvim dovoljno.
    Ne znam da li imam loše trakice, ali naše su koma.
    Imamo i negdje toplomjer za uho, mjeri loše.
    Imamo digitalni koji mjeri za 5 sekundi, taj ne ide iznad 35 stupnjeva.
    Digitalni sporiji su mi ok, ali uvijek mjerim 2X i uzimam veču vrijednost.
    Mislim da mjeri manje od živinog, ali nema veze, to mi je dovoljno za neku okvirnu mjeru.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo isprobali stvarno svašta-digitalne ovakve i onakve, za u uho, pa svašta nešto ali nijedan nije bio točan, uvijek se vratimo živinom. (kakav alkoholni spominjete?)
    Ima toplomjera koji su umjesto živom punjeni alkoholom, ali više o tome možeš pročitati na ovom linkuhttp://www.she.hr/obitelj/visoka-temperatura-i-kako-je-prepoznati-kod-bebe

P.s. Ne znam zašto link ne radi. Pokušati ću ponovno...
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 17.01.2012. at 14:45

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Osobno sam svega par puta u preko 20 god. što imam djecu izmjerila im temperaturu živinim toplomjerom.

Uvijek sam nekako zazirala od njih, a i svi ovi digitalni koje smo koristili su bili prilično pouzdani. Zadnji od nih je neki aeg kupljen prije par godina u superkonzumu i još šljaka. A bio je i prilično jeftin.

Dobro, djeca mi nikad nisu bila sklona konvulzijama ili nečem sličnom pa se nisam opterećivala ukoliko je i bilo kakvih manjih odstupanja.
    Veća odstupanja iskreno nisam nikad primjetila. A i sama sam prilično precizno mogla odrediti kad im temperatura prelazi tih 38.5 kad bih krenula snižavati temperaturu.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li netko preporuku za stvarno kvalitetan digitalni toplomjer? Godinama smo imali izvrstan, Toshibin, brz i precizan, ali mu je moja kći uspjela "skratiti muke". Tražila sam Toshibu, ali nisam nigdje našla.
    Mi isto imamo Toshiba toplomjer već trinaestu godinu, kuc-kuc, još uvijek radi savršeno.
    U par navrata smo kupovali i neke druge, primjerice na putu ili kada bi ovaj zagubili, ali niti jedan nam nije vrijedio ništa, naročito onaj za uho, žali bože novaca.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja trazim kvalitetan digitalni jer jos takav nisam pronasla da mjeri temp. tocno.
    Do sad sam kupila cca 10 digitalnih i 2 za uho ali mi nitijedan nije pouzdan kao zivin.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mi smo kupili alkoholni nakon što je dijete slomilo živin, pa muž usisao živu, pa proguglao koliko je tek taj potez štetan .
    Jako sam ga teško u ZG-ljekarnama našla.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jel jako skup taj alkoholni?

Ja sam razbila nekih 7-8 zivinih u roku od niti godine dana...srecom ni jedan nije pao na pod tj. nije ziva iscurila.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kad su bili skroz mali koristili smo digitalni, neki vulgaris i bio nam je dobar. Već s godinu-godinu i pol prešli smo na živin, ali ja ga ne držim ni blizu 5 min! Okvirnu temperaturu mi pokaže već nakon dvije, a u ostalom vremenu naraste za možda 0.2 stupna. A to mi je u cijeloj priči prilično nebitno, pa štedim na vremenu.

Prvi glas da se živa ne smije usisavati
    Zašto?
    I šta da radim s njom kad se raspe?
    Posljednje uređivanje od trampolina : 17.01.2012. at 22:01

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Neću više ni razmišljati zašto se ne smije usisavati jer je MM napravio cijelu tarapanu oko toga. Kad kreneš guglat pobjeglu živu, učini ti se da ti obitelj neće dočekati popodne .

Alkoholni je koštao oko 40kn prije 2 godine.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 18.01.2012. at 08:00

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kad se živa raspe treba je "pospajati" gurajući je komadićem papira jer ako je tako u komadu pokupiš nije štetna. Problem (navodno) nastaje kad se rasprši u prostor usisavačem - tako ostane godinama u stanu i truje svojim isparavanjima. Ali - zaboravila sam detalje.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Mi isto imamo Toshiba toplomjer već trinaestu godinu, kuc-kuc, još uvijek radi savršeno.
    U par navrata smo kupovali i neke druge, primjerice na putu ili kada bi ovaj zagubili, ali niti jedan nam nije vrijedio ništa, naročito onaj za uho, žali bože novaca.
    I ja sam imala Toshibu otprilike isti broj godina - svi se žale na digitalne toplomjere, ali ovaj je bio savršen, brz i precizan. Sve dok ga moja kći nije zavitlala u zid, u nastupu predpubertetskog bjesnila zbog toga što joj je povišena temperatura pomrsila planove. Pretražila sam više apoteka, ali više nema Toshibinih toplomjera, ne znam zašto.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Kad se živa raspe treba je "pospajati" gurajući je komadićem papira jer ako je tako u komadu pokupiš nije štetna. Problem (navodno) nastaje kad se rasprši u prostor usisavačem - tako ostane godinama u stanu i truje svojim isparavanjima. Ali - zaboravila sam detalje.
    Ali ja mislim da su to toliko male kolicine da se ni ne moze rec da truje sve ukucane. Pogotovo ako se odmah promjeni vrecica na usisivacu.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam kao mala razbijala toplomjere, skupljala živu i igrala se njom. sad vidim da su živine pare krive za sve

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imamo živin toplomjer oduvjek.
    s njim mjerim temperaturu svima, i klincima dok su bili bebe. ispod pazuha.
    ne mogu zamisliti da mjerim temperaturu u guzi.
    imala sam i neke naljepnice za čelo koje mjenjaju boju kod povišene temperature pa su djeca znala imat taj "flaster" po par dana na čelu.
    uglavnom na opip osjetim da su "vrući".

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam kao mala razbijala toplomjere, skupljala živu i igrala se njom. sad vidim da su živine pare krive za sve
    I ja! Jos mi je mama pokazala kak je fora kad se ziva skupi pa kad prstom stisnes rasprsi se

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •