kako se mjeri tlak pomoću slušalica?
je li relevantna vrijednost ono kad čuješ prvi/zadnji tihi otkucaj srca, ili pak onaj koji je glasan i jasan?
kako se mjeri tlak pomoću slušalica?
je li relevantna vrijednost ono kad čuješ prvi/zadnji tihi otkucaj srca, ili pak onaj koji je glasan i jasan?
prvi zvuk i zadnjibar ja tako
i onaj koji jedva jedvice čuješ?
daapricot prvotno napisa
o kojim se vrijednostima radi i koliko stara osoba?
pretpostavljam da jako nisko čuješ "donji" tlak
i tajipak ga "nesto" uzrokuje
Ali ne kad sebi mjeriš jer ti tada svašta odzvanja u ušima.
Ima li tko profi da ima iskustva sa digi tlakomjerom...skužila sam da svaki drugačije kaže :? ...kažu on je bolji jer "bolje čuje" što ja ne bi rekla ali takvog svi imaju i kužim da pokazuju više....znači dilema...ručni ili digitalni??..i koji ručni..
MM bi ti rekao - batali digitalne, jedini pravi je ovaj staromodni, sa slušalicama - nama je taj digitalni uvijek pokazivao dobre tlakove (tj. njemu niži nego što mu je realno bio - on je visokotlakaš).zelimo_bebu prvotno napisa
Ovak koliko ja znam najprecizniji su živini tlakomjeri, moja kuma je doktorica i oni uopće ne koriste digitalne jel vele da nevrijede pišljivog boba!
super...ma predložila obitelji da se klone tih digitalaca jer panika krene kad oni pokažu ludilo, na kraju na hitnoj nije to to....jooooj...
ja sam cijelu trudnoću mjerila na onaj sa slušalicama... ispalo je jako dobro (nije živin, jer to je "doktorski").
digitalni nisam probala, ali pretpostavljam da se uz svakodnevno mjerenje mogu uočiti odstupanja koja su bitna za zdravlje.