Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: promjena intenziteta pokreta bebe

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno promjena intenziteta pokreta bebe

sad sam 37+1 sedmica.
    u zadnj vrijeme često se desi da dodje do promjene u udarcima bebe. npr. zna se desiti da beba nekoliko dana kad je budna luuuuuuuuduuuuuje i skače, svaki put u tčnim vremenskim terminima-4 puta dnevno.
    međutim, isto tako po dva-tri dana, kao npr.sada osjetim kako se okrene , malo promjeni položaj, tu i tamo udari-naravno opet u istim vremenskimperiodima.
    kad se to počelo dešavati trčala sam u bolnicu na ctg koji bi bio ok.
    molim vas vaša iskustva

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

normalno je da se u kasnoj trudnoći beba počinje kretati drugačije, osjećaš je možda rijeđe ali intenzivnije, ne više kao lupkanje nego kao migoljenje i protezanje, jer je veća i ima manje mjesta. Meni je ginekologica u kasnijoj trudnoći dala neki papir s uputama kako da brojim udarce bebice. Ne sjećam se više koliko je tu trebalo pokreta da bih zaključila da nema panike... ali u svakom slučaju ako je osjetiš više puta na dan mislim da se ne moraš brinuti.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

čitala sam i ja negdje da beba više ne može da udara jako, već se samo migolji, ali mene je više strah toga što to traje kraće nego kad je sve ok

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kako to kraće traju? mislim da nije bitno koliko dugo pokreti traju nego koliko se često javljaju. Ako se brineš, možeš nazvati ginekologa i opisati koliko se često beba javlja.

Da se probam ja sjetiti što je pisalo na mom papiriću.
    Koliko se sjećam, trebalo je 2-3 puta na dan leći na lijevi bok, i čekati da osjetim pokret. I onda brojati pokrete. Treba ih biti bar 5-6 u tom jednom ležanju. Ako nakon 1h ne nabrojiš 5 pokreta, lezi još sat vremena i opet broji. Ako ni tada ne bude pokreta, obavezno se javiti doktoru.

Ja sam rekla doktorici odmah na idućem pregledu da ću izludjeti od ležanja sat vremena na jednom boku (kad bi mi netko bar sad rekao da ležim sat vremena, ma visjela bih naglavačke 1h ako treba ), pa mi je rekla da ne moram ležati tako dugo, niti obavezno na lijevom boku. Bitno je da više puta na dan nabrojim više od 5 pokreta (pa sam od tada ležala dok ne bih nabrojala 6-7 pokreta). Mogu to raditi i sjedeći. Za opskrbu djeteta kisikom je dobro da bar ponekad ležim na lijevom boku, ali to nije bitno za brojanje pokreta. A često se bi se počela micati nakon što bih se prebacila na drugi bok.

Za kraj, ima različitih beba, neke su mirnije a neke više lupaju... bitno da se ti ne živciraš previše.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

lamy meni se baš jučer dogodilo da sam se zabrinula jer je bebač mirovao skoro cijelu večer. Obično se zna makar zamigoljiti kada se gladim po trbuhu a jučer par sati ništa. A onda je prošlo 11 navečer što sam već primijetila da je njegovo vrijeme i sve je nadoknadio. Da je još malo ljenčario i ja bi bila na putu za bolnicu.[/b]

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mislim da nema razloga za strah. meni se nedavno dogodilo da se nije javio cijeli dan. panično sam trčala u bolnicu kad tamo sve u redu. sestra koja je radila ctg mi je rekla da je to normalno i da i on ima svoj ritam.

nego ja sam 35 tjedana, isto tako 2-3 dana luduje pa onda 2-3 dana uspavani pokreti. danas bila na kontroli sve super

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •