Stranica 23 od 28 PrviPrvi ... 132122232425 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 1355

Tema: akcijske prijevare velikih centara....

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja vjerujem da se ta omaška dogodi slučajno. Meni je zlo i od klikanja onog barkoda za moju kupovinu, a kamoli tako cijeli dan da ti zvoni.
    Njihovo jest da rade, ali ne očekujem da nikad ne pogriješe. Ne volim se vraćati i ispravljati krive Drine, ali mi se čini da smo svi ljudi

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Samo novac i usmena isprika. A kaj da radim?! Ja sam sretna da su mi novce vratili...

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Samo novac i usmena isprika. A kaj da radim?! Ja sam sretna da su mi novce vratili...

Prejadno od njih. Pa nisu te prevarili za 4kn...u pitanju je bila gadna pogreška i ogromna lova,očito si imala jako veliki račun kad nisi odmah skužila tako preveliku cifru. Dakle, ostaviš im pozamašnu svotu za špeceraj,zeznu te i onda nisu u stanju ni poklon paket neki složiti. Ma sramota!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Naravno da si sretna, i ja bih bila.

Ne bi bilo loše da su ti npr. lovu na račun uplatitli, da ne moraš tam opet ići i gubiti vlastito vrijeme zbog njihove greške.

I ne kužim kak ti je blokirala 16 puta, ajde da je dvaput ali 16?!

Svašta!

Pa čovjek stvarno mora sve kontrolirati...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma znam, ali bilo bi normalno od njih da su ti dali i neki poklon paket!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A bilo bi... Kaj sad da radim... Bilo bi lijepo 1 kg banana da su dali, ionak će im propasti. Uplatili su mi lovu na račun od Amexa odmah, ispričali se... A nemam razloga zapravo i bit nezadovoljna jer sam ipak i sve uspjela riješiti, sam bog da sam čuvala ambalažu od tog nesretnog plastelina i da sam sačuvala račun. Jučer sam u dućanu bila ko sokol iznad blagajnice i nisam bježala više sa stvarima s blagajne, i baš me briga kaj radim drugima gužvu...

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni je nakon puno ovakvih problema ušlo u naviku nakog plaćanja pokupiti stvari u kolica ili vrećice, stati sa strane i u miru pregledati račun (dok sam još kod blagajne) - svugdje. I dosta puta naletim na grešku, ok, većinom je to par kuna, ali svejedno.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvijetak prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je nakon puno ovakvih problema ušlo u naviku nakog plaćanja pokupiti stvari u kolica ili vrećice, stati sa strane i u miru pregledati račun (dok sam još kod blagajne) - svugdje. I dosta puta naletim na grešku, ok, većinom je to par kuna, ali svejedno.
    Ovako i ja radim i odmah reklamiram i moram napomenuti da nikad nije bila greška u moju korist, ali na štetu- da i što onda misliti?
    Zaključak se sam nameče

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj cvijetak prvotno napisa Vidi poruku
    ja isto ovako-do ulaska u auto sve provjerim. dogodilo se da sam na taj način uočila 2 greške, odmah se vratila i dobila povrat. jednom sam uzela masažer za noge-akcija, stoji plakat od 1,5 m pokraj njega, dođem na blagajnu sa spizom i bebom i naravno propustim 100 kn razlike. vratila sam se od doma, trgovkinja govori da je jučer prošla akcija, ja sam inzistirala da mi da po akcijskoj cijeni ili da pozove šefa-naravno da sam dobila po akcijskoj cijeni. ponekad čovjek zaista treba biti okrutan da zaštiti svoja prava. i još me nešto brine : jednom se to isto (samo sa nekom bušilicom) dogodilo MM, akcija je prošla a još je stajala istaknuta akcijska cijena- njemu je trgovkinja bez pogovora stornirala račun i naplatila po akcijskoj cijeni.ne znam da li se radi o politici firme ili muškom autoritetu pa s njima ne ulaze u rasprave, ali me svakako razljutilo što je on bez problema ostvario svoje pravo ,a ja sam morala ko neka kokoš raspravljati ispred cijelog dućana

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Neki dan u Kauflandu kupujem meso i još me mesar nagovara da kupim (znamo se) jer je na popustu jedno je sniženo za cca 6 kn po kg a drugo 8, i naravno MM uzima meso, ja ne provjeravam, dođemo na blagajnu i cifra mi se čini čudna, a ono na mesu puna cijena, sreća da smo još bili na blagajni, pita me žena hoćete meso ili ne ja kažem hoću, ali po onoj cijeni koja je izvješena i koju mi je mesar rekao, i naravno da je on stavio šifre sa starom cijenom da poludiš na kupljenu količinu razlika je bila cca 60-ak kuna.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moram priznati da sam i ja uvela naviku kontrole računa odmah, dok sam još kod blagajne... Kog zmija ugrize i guštera se boji...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moram priznati da sam i ja uvela naviku kontrole računa odmah, dok sam još kod blagajne... Kog zmija ugrize i guštera se boji...
    i ja stanem kod blagajne i odmah pogledam račun i žalim se ako treba

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ajde da malo spomenem i drugu stranu price,da ne ispadne da smo samo mi potrosaci oni koji su prevareni,jucer u Getro-u slusam kako su blagajnice ulovile covjeka sa 2kg grozdja a izvagao i naljepio naljepnicu sa niti 1 kg....i tako za svo povrce koje je kupio nego je s ovim grozdjem malo pretjerao u gramazi pa su ga skuzile....

pretpostavljam da u brzini ni one cesto ne vide kada se lancu ide u stetu....a ne samo kada je obrnuta situacija...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    ajde da malo spomenem i drugu stranu price,da ne ispadne da smo samo mi potrosaci oni koji su prevareni,jucer u Getro-u slusam kako su blagajnice ulovile covjeka sa 2kg grozdja a izvagao i naljepio naljepnicu sa niti 1 kg....i tako za svo povrce koje je kupio nego je s ovim grozdjem malo pretjerao u gramazi pa su ga skuzile....

pretpostavljam da u brzini ni one cesto ne vide kada se lancu ide u stetu....a ne samo kada je obrnuta situacija...
    Na svoje oci u Kauflandu vidjela slovenske turiste kako vazu 2 paprike, poslije ubacuju jos jednu i bez ponovnog vaganja idu dalje... No skuzili su ih na kasi.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nije prevara,ali možebitna podvala: čuvajte se novčanica od 50kn iz 1993! To su one bez debele srebrne niti na kraju. Ne vrijede više,a uredno će vam ih dati u trgovini,naravno ne i primiti..

Očito je ovih dana dosta ljudi izvuklo ušteđevinu iz čarape koju čuva godinama pa s njima i nevrijedeće novčanice.
    (Čitala sam na jednom portalu da je dosta ljudi ovo ljeto imalo neugodnosti s tim pedeseticama).

Zamijeniti ih možete isključivo i samo u HNB-u u Zagrebu...no comment.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni je jedna prijateljica rekla kako se njeni klinci u kauflandu uvijek najedu malih čokoladica i papirić samo bace na one njihove hrpe kartona što znaju biti po dućanu, također da voće i povrće nakon vaganja isto znaju ubaciti još komad-dva u vrećicu. moji za pojesti moraju pričekati da platim, jedino sam im vodu znala otvoriti kad su jako žedni.

u billi sam neki dan kupila artikl na kojem je bila cijena 3.99, a na računu 5,49, izađem, vidim, vratim se i reklamiram. bila je taman šefica i dala mi je 5,50 kn plus još taj artikl gratis jer sam se trebala vraćati, a bila je njihova greška. vrijeme neko nisam izgubila, otišla sam tek iza ugla

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zato su u Konzumu vjerojatno i počeli vagati na blagajni, kladim se da su imali hrpu takvih lupeža.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku
    Zato su u Konzumu vjerojatno i počeli vagati na blagajni, kladim se da su imali hrpu takvih lupeža.
    samo da znaš... ja vagala JEDNU nektarinu u konzumu, na dvije vage, tri puta...

od tri vaganja - sva tri su bila različita. a razlika je bila nekih 16 lipa. naravno da sam uzela najmanju cifru.
    prijavila sam na blagajni. pa sam danas opet vagnula na obje vage. razlika 2 lipe. valjda su poštelali .

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ili se najedu u dućanu. Čak sam u Lidlu našla lakšu bonbonjeru - imali su nelke fine čokoladice u tubi. I ostala jedna,. uzmem, a ona skroz lagana. jednostavno se dala otvoriti i zatvoriti pa se netko najeo. a da ne pričam o uništenim kinder jajima, pa čokoladnim dedamrazovima bez glave.
    Meni dok su djeca bila manja, ako bi bila gladna, dala bih im jesti i sačuvala ambalažu s bar kodom kako bih platila na blagajni

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jučer sam se baš naljutila u Kauflandu, uzimam artikl na kojem špiše sniženo 67% sa 7,66 na 3,46 i dođem na blagajnu tamo mi otkuca 5,39. Prošećem nazad do friždera vidim da sam u pravu, odem na infopult (da ne stvaram gužvu na blagajni, i kažem u čemu je stvar. Na infopultu dvije prodavačice i kaže jedna drugoj, ma daj joj tih 2 kn, nema veze. Ma nije meni stalo do te dvije kune, već je stvar principa, kuna po kuna pa se skupi na računu. Na kraju sam ja ispala frikuša koja pazi na svaku kunu, a ne njihova krivica koji veliko istaknu jednu cijenu a na blagajni je druga.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer sam se baš naljutila u Kauflandu, uzimam artikl na kojem špiše sniženo 67% sa 7,66 na 3,46 i dođem na blagajnu tamo mi otkuca 5,39. Prošećem nazad do friždera vidim da sam u pravu, odem na infopult (da ne stvaram gužvu na blagajni, i kažem u čemu je stvar. Na infopultu dvije prodavačice i kaže jedna drugoj, ma daj joj tih 2 kn, nema veze. Ma nije meni stalo do te dvije kune, već je stvar principa, kuna po kuna pa se skupi na računu. Na kraju sam ja ispala frikuša koja pazi na svaku kunu, a ne njihova krivica koji veliko istaknu jednu cijenu a na blagajni je druga.
    ovo mene izbaci iz cipela
    "daj ludoj babi da je se riješimo"
    to se meni par puta dogodilo, ono izvlači iz svog džepa par kuna ili mi prek blagajne doslovce baci jednu kunu
    njihova greška, a ti se osjećaš kao lopov
    ok, tko radi, griješi, dogodi se, nije kriva ona na blagajni što joj tako otkucava, ali treba postojati neki fond za takve situacije
    a ne da te varaju i onda još ponižavaju takvim pristupom

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ovo mene izbaci iz cipela
    "daj ludoj babi da je se riješimo"
    to se meni par puta dogodilo, ono izvlači iz svog džepa par kuna ili mi prek blagajne doslovce baci jednu kunu
    njihova greška, a ti se osjećaš kao lopov
    ok, tko radi, griješi, dogodi se, nije kriva ona na blagajni što joj tako otkucava, ali treba postojati neki fond za takve situacije
    a ne da te varaju i onda još ponižavaju takvim pristupom
    Upravo tak
    Posljednje uređivanje od Roko_mama : 02.10.2013. at 13:06

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I ja sam vracala u Kauflandu sok.
    Uzela sirup, isto pise stedite 18% nova cijena 12,99. A na polici ispod potpuno isti sok, ali je ispod njega normalna cijena. Uzela ja sok, na blagajni normalno izbacije vecu cijenu. Odem reklamirati, neki decko ode do police, vrati se i kaze da pise veca cijena. Ja kazem E, ne pise, odem sa njim do police, prstom piknem na rupu gdje je stajao sok i na cijenu ispod nje. Aaaaa, a ja to nisam vidio, kaze on. Ma nemoj...
    Vratili mi na info pultu 3 kn razlike.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ovo mi je bas cudno. Jer ako mi je Kaufland po icemu OK onda je to po tome sto za povrat novca apsolutno nikada nisam imala nikakvih problema, ni prigovora, niti ijedne suvisne rijeci ili geste... A nije da sam jednom vracala neki artikal koji mi iz bilo kojeg razloga nije odgovarao ili imala prigovor na cijenu.

Uvjerena sam da je njihova politika takva da bez rijeci i pitanja vracaju novac u svakom slucaju.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

apsolutno se slažem.

I još kolutaju očima - kao da rade za mne znam koje novce u dućanu i ne vode vlastito kućanstvo i obiteljske financije.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U Biogradu u DM dva puta poskenirala mi žena vlažne maramice. Tek kad sam se vratila i pitala nazad 10 kn, vratila mi ih je, naravno nije ni mogla prije, ali ni riječi isprike. Onako - nisam ja kriva, nego skener.

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

slicno nam se dogoilo u billi. bila je na akciji smokva po komadu i na blagani se pojavila stara cijena ( mm skuzio). otisla je provjeriti i kad se vratila natrag je samo rekla da ce nam vratiti tih par kuna. i vratila, iz ladice ?!? oukej...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja znam da njih ganjaju šefovi i uprava, naročito u nekim lancima, i znam da im je koma i rade svakako i prekovremeno i za kikiriki... ali me kao i većinu živcira beskrajno kad me uvjeravaju u nešto što ne stoji.....

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidim da je ova tema zamrla .

prije nekoliko dana - uđem u mercator, i na policama uz cijene uredno stoji "AKCIJA". pogledam cijene artikala koje inače kupujem, i ostanem zbunjena - jer su cijene REGULARNE.

pitam osobu koja stavlja te kartončiće - u čemu je caka. i ona meni "objasni" kako stavljaju takve kartončiće kad mercator dobije pogodnosti od određenog dobavljača.
    ja i dalje zbunjena, i pitam - kakva je pogodnost MENI KAO KUPCU, osim načina da budem prevarena takvom informacijom? kaže ona - nikakva. to je dogovor dvije firme.

dakle, pazite na sve artikle označene kao "AKCIJA". bar smo upoznati da popust postoji, ali da se tada na nama kupcima - očito više zarađuje.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jašta, logično.
    To valjda samo u hrvatskim dućanima ima da ti još nabiju na nos kako, eto, trenutno još više zarađuju na tebi.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

nije neki veliki centar, ali čisto da obratite pažnju

tu gdje sam imamo samo Studenac i cijene su pristojne (prije smo imali neki dućan koji je nemilice derao). Ali već 2 puta u niti 10 dana mi se dogodilo da mi 2 puta tuku isti artikl. nije bila neka gužva i možda je žena stvarno bila umorna, ali malo mi je čudno u tako kratkom roku. to mi se u dućanu ispod kuće nikad nije dogodilo.
    Uredno mi vrate novce bez pitanja, ali kao da im je to dano u zadatak. Kao ljeto, gužva, ukupni veliki iznosi, tko će se vraćat po 8 kuna (ja!)

Dopuštam da griješim, ali obratite pažnju na račune

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To rade i u Studencu gdje mi kupujemo na GO

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

očito ljetujete na istom mjestu,ili to rade u svakom studencu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne ljetujemo u istom mjestu

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Ne ljetujemo u istom mjestu
    ali dogodine

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nadam se

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne rade to samo u Studencu nego svugdje. Ja posebno pažljivo pregledavam račune ljeti. I baš me briga koliki je red pri tome. Ako netko ima kakvih prigovora, onda malo glasnije objasnim zašto to radim...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I meni se to dogodilo, ne znam jelallucajno ili ne. Uglavnom, kupujem dva sladoleda i dobijem racun 10 kuna veci. Tesko za skuziti :D

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I meni se isto dogodilo na ljetovanju, ali sam skuzila kasnije.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A meni se uredno događa da mi pokušavaju zaokružit račun, odnosno ne izvratit lipe.
    I to po 20 lipa na više.
    A kad reagiram gledaju me ko luđakinju.
    U Lidlu u Puli imaju različite cijene na policama.
    Na blagajni, naravno ispadne veća cijena.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Zbog tog zaokruzivanja i cijena s 49 lipa i 98 lipa, ja iskljucivo placam karticom u ducanu. A na karticu jos moraju platiti proviziju banci pa je dvostruki gubitak za njih.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj bella77 prvotno napisa Vidi poruku
    Zbog tog zaokruzivanja i cijena s 49 lipa i 98 lipa, ja iskljucivo placam karticom u ducanu. A na karticu jos moraju platiti proviziju banci pa je dvostruki gubitak za njih.
    X

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    X
    X-am i ja.
    Pogotovo tamo gdje ono bas bezobrazno zadrzavaju ostatak (na OMV-u (u HR, nikada vani!) su znali zadrzavati i po 2-5 Kn... Ono, do slijedece desetice. :/

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pametno.
    Neki dan Slovenci na blagajni ispred mene hoće potrošit sve kune koje su im ostale. Nekih sedamdesetak. I Slovenka istrese iz novčanika kovanice, a blagajnica joj gura nazad lipe i govori joj kako ne vrijede. Slovenka na to u čudu pita kako? A blagajnica njoj ni da trepne, gurne lipe nazad i odgovori: " lijepo, ne vrijede"
    Sad se Slovenka okrene mužu i komentira da lipe više ne vrijede, a dobili su ih u nekom prije dućanu pa kako je to moguće.
    E onda sam se ja javila i objasnila da vrijede, a prodavačicu upoznala s tim da krši zakon i da i ona i vlasnik dućana mogu platiti visoku kaznu ako ih Slovenci prijave.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    A blagajnica njoj ni da trepne, gurne lipe nazad i odgovori: " lijepo, ne vrijede"
    Sad se Slovenka okrene mužu i komentira da lipe više ne vrijede, a dobili su ih u nekom prije dućanu pa kako je to moguće.
    E onda sam se ja javila i objasnila da vrijede, a prodavačicu upoznala s tim da krši zakon i da i ona i vlasnik dućana mogu platiti visoku kaznu ako ih Slovenci prijave.
    To se meni dogodilo prosle godine u Lidlu, mislim da sam cak napisala ovdje.
    Ja dala tocno (slucajno imala bas tih par lipa kod sebe), a oni ne primaju lipe.
    Svejedno sam ih ostavila na kasi. Platila sam TOCNO, u LEGALNOJ moneti, a ti radi s tim sto hoces.

No naj... situacija mi je kad netko od ostalih kupaca, u takvim slucajevima, krene braniti ducan/prodavatelje.
    Mislim, uvijek sam dovoljno pristojna u takvim situacijama, nit vicem nit psujem, a ti si kupac kao i ja, nisi Lidlov/Kauflandov/whatever advokat.
    Ako tu osobu nije briga sto ce te oderati - njen problem. Ali neka mi se ne prtlja u razgovor kad rjesavam problem!
    Posljednje uređivanje od Elly : 12.08.2014. at 18:52

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Jos mi je najbolje kad je racun npr. 9,76 a blagajnica kaze 10 kuna (kao vec mi unaprijed govori da mi nema namjeru vracati sitno). A ja njoj karticu...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mene je ljetos u Umagu razljutilo što u restoranu ne prolazi plaćanje karticom.
    U dva različita restorana sam na kraju morala keširati jer je kartica bila "odbijena".
    I u oba slučaja je u dućanu ili prije ili poslije normalno prošla.
    Kakva su vaša iskustva.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Mene je ljetos u Umagu razljutilo što u restoranu ne prolazi plaćanje karticom.
    U dva različita restorana sam na kraju morala keširati jer je kartica bila "odbijena".
    I u oba slučaja je u dućanu ili prije ili poslije normalno prošla.
    Kakva su vaša iskustva.

mene je šokiralo to što u Poreču mnogi restorani uopće NEMAJU pos terminal i ne primaju kartice!!!

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    mene je šokiralo to što u Poreču mnogi restorani uopće NEMAJU pos terminal i ne primaju kartice!!!

mene ne šokira, jer to nam je turizam jelte...
    ako platiš karticom, mora ti skinuti točan iznos računa, ako plaćaš kešom, očekuje se napojnica...
    jadno, ali eto tako je...

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    mene ne šokira, jer to nam je turizam jelte...
    ako platiš karticom, mora ti skinuti točan iznos računa, ako plaćaš kešom, očekuje se napojnica...
    jadno, ali eto tako je...
    Pa i nije samo to...za placanje karticom ugostitelj placa proviziju banci.
    A ti ako zelis ostaviti napojnicu, ostavit ces x kuna i ovako. Ako ne zelis, neces i bok. Bar ja tako

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •