Konzum: WC sanitar je naglo pojeftinio sa 14.99 na 12.99Do jučer-prekjučer koštao je 11 i nešto sitno...
Konzum: WC sanitar je naglo pojeftinio sa 14.99 na 12.99Do jučer-prekjučer koštao je 11 i nešto sitno...
čokolada prvotno napisa
![]()
Bože, kako li samo rade budale od nas...
Eto! I tko će to sve pratiti?!?!Hajde neke stvari koje se konstantno kupuju pa se skuži varka, ali što s onim što čovjek poželi kupiti samo zbog takvog popusta?!
![]()
Ma Konzum je koma! Kupujmo pošteno!!! (a ne Hrvatsko)
Neki dan ja u plodinama, i kad na onim policama di je obicno stoji istaknuta snizena roba, keksi paris 9, 49, crvena etiketa - na akciji. Bas par dana prije sam ih kupovala u konzumu i bili su preko 14 kn, tako da mi je ovo stvarno bilo povoljno, pa rekoh da ih uzmem. Dodjem na kasu, platim, i onako slucajno pogledam racun,iako nemam bas tu naviku, posto se mojoj mami cesto puta znalo desit da je nesto zeznu, kad ja ono na racunu keksi 13,99 :shock: ! Obratim se blagajnici koja mi je to naplatila, a ona ce da je ta cijena u kompjuteru i da se obratim na info pult. Odem tamo, i zalim se a ona ce da nije sigurno 9,49. Ja joj govorim da je, jer da inace ih ne bi uzela da nisam vidjela da su po toj cijeni, i ljepo je odvedem do police di stoje keksi. Dodjemo tamo i stvarno ljepo crveno pise AKCIJA i cijena od 9,49 kn! A ona ce mrtva hladna " Ma to je bila akcija, ali je prosla, samo nisu promijenili cijenu" ! Imali su vremena promijeniti cijenu u kompjuteru ali ne i maknuti sa police! Na kraju je rekla da ce mi bez problema vratiti novac ako ne zelim uzet proizvod. I naravno da sam im vratila te kekse, i ok - dobila sam novac nazad, samo sto sam na kraju morala opet cekati tamo dok mi to storniraju pa na novo blokiraju, cijelu proceduru, i na kraju izgubim jos nekih 10-15 min radi njihove nemarnosti! Za poludit!!!
I nije to jedini put da se tamo tako nesto desi. Jednom je mama kupovala jogurte koji su kao bili na akciji, isto je bila istaknuta cijena ispod njih, kad je dosla na kasu druga prica, i kad je odvela prodavacicu do frizidera da joj pokaze da je ne pravi budalom, na kraju je ispalo da je ta snizena cijena bila samo za one jogurte ciji je rok bio pri isteku, samo sto to nije nigdje bilo istaknuto!
trebali su ti vratiti samo razliku i dati ti kekse a ne vratiti cijeli iznosMellyca prvotno napisa
![]()
meni se jednom to dogodilo u intersparu. vino sniženo za 10kn. na blagajni nije bila snižena cijena. poslali me na info pult. gospođa ljubazno provjerila i rekla da mora da sam ja krivo vidjela jer vino nije više na akciji. ja sam je zamolila da odemo zajedno proveriti da joj pokažem gdje sam uzela vino. na kraju je ispalo da vino nije na akciji, ali da su zaboravili maknuti 2 kutije s natpisom akcija koje su stajale na prolazu (znači, ne gdje su stajale ostale boce). rekla je da se ispričava ali da izgleda da je netko zaboravio maknuti te dvije kutije. i da će mi ta osoba, koja nije maknula kutije, vratiti razliku iz svog džepa :shock:
meni je bilo žao čovjeka koji mi je na kraju, uz ispriku, vratio novce iz svoga džepa, ali šta da mu ja radim...sigurno neću plaćati iz svoga džepa tuđe pogreške :/
a i, nadam se, drugi put će više paziti da mu se to ne dogodi
koma...vas dvije imate isto iskustvo kao i ja s konzumom... i dok čitam sve ovo nije mi jasno jel nas to sve više varaju po dućanima ili mi sve više informiramo jedni druge. ali kako god bilo, baš je to sve jadno...
meni je kaufland super jer na info pultu vrate razliku u cijeni. provjereno...
vele- kontum je trajno snizio cijene -
i ok.pun ducan onih naljepnica-trajno snizena cijena.
i grozde bilo 6.99 <a paprika mislim 3.99.
danas grozde oko 8 kn a paprika 6 ( neznam sto posto cijenu ali je visa)
e sada - sto znaci trajno snizenje ako se cijena za 5 dana povisi?
nekuzim.
Nedavno je i u mercatoru kava jacobs gold u vrećici imala nešto slično kao trajno niska cijena, nekih 15 kuna, sad je 19![]()
toliko o trajanju...
http://www.supermarketi.info/index.p...azili&izvId=44
toliko o pojeftinjenjima u konzumu...![]()
A koliko ljudi uopćene primjeti tu razliku?Zara1 prvotno napisa
pa nije bitno koliko ih primjeti
bitno je da mi u drugim trgovinam (obično) nisu htjeli vratiti novac, a tamo uvijek jesu i to bez natezanja
ma ok,ja samo velim da je to taktika prevare,kolio zarade s tom logikom, "joj sad se ne idem svadit za 2 kn,ili ne da mi se čekati sad na informacijama ili ne primječivanjem."
Kupila u trafici mini kremu za sunčanje, platila 40 kn, kad sam došla doma vidim na njoj piše, gratis uz losion, nije na prodaju :shock: :?
jesi se vratila i reklamirala? ako nisi, trebala bi.isvetica prvotno napisa
i još napomenuti prodavačici, ako bude radila problema, da ćeš se napismeno žaliti šefu 8)
Znam te ljude, prodaju knjige koje nekome ostanu na plaži, dupli špil karata iz sve po 9 kn prodaju svaki zasebno za 30... Ali na ovaj bezobrazluk sam ostala :shock: Privatni poduzetnici
danas sam primjetila u marks&spenceru da su poskidali sve originalne engleske cijene, pa me samo zanima jel to smiju tak?
pred neki dan gledam cipelice u cicibanu i vidim iste koje sam maloj kupila proslu godinu u 10 mj, u 1. mj su bile na snizenju i sad opet po punoj cijeni![]()
to ja često vidim po raznim dućanima i također me ljuti...
Zar misliš da šef nije upućen u to ?puntica prvotno napisa
Bas tako i ne se zaliti sefu nego proizvodjacu doticne kreme tj. onome koji je stavio natpis "gratis uz to i to"CAPPY prvotno napisa
![]()
ja sam jucer vec u 7h (otvara se u 8h) bila ispred super konzuma na crnomercu da uhvatim malenoj kupiti dijecju kuhinja u akciji od 99,99kn (bila je 249,99kn) sva sreca uspijela sam ali da sam dosla par min kasnije nebih ju nasla bila sam prva na polici i bilo ih je samo 3komada :shock: :shock: :shock: ...uzas...
a i taj konzum mene uzasno ljuti kao snizili su 1000proizvoda kao domace je najbolje ali on je i dalje skup...
evo par primjera...
DUKATINO-KONZUM-4.49
-PLODINE-3,39 (ponekad i ispod 3kn)
HRENOVKE CEKIN -KONZUM-oko 5,50
-PLODINE-4,50
ONI MALI VOCNI JOGURTICI OD 6KOMADA-KONZUM-14,50
-PLODINE-12-50
evo i di je tu domace isti prozvodi pa kad sve zbrojis punoooo skuplji...
tako da rijetko kada bas u konzum odem na njihove "akcije"
Ne radi se o trgovačkom lancu, ali moram negdje napisati jer sam.
Kupila sam u Benettonu u King Crossu košulju za 221kn na odjelu kakti nove kolekcije ( meni inače nebitno, ali u ovom slučaju je bitno ).
Kad sam došla doma, skužim da je po etiketi uz košulju naljepljena bijela naljepnica , a ispod nje je nešto šarano s kemijskom da se ne vidi što je ispod pisalo. Nije mi vrag dao mira i ja to oprezno skinem, kad ispod crvenom kemijskom cijena 130,00kn!!!!
Baš sam bila ljuta ( još sam ).
OK - platila sam koliko je pisalo 221,00kn- nisu me zeznuli na blagajni ili tako nešto. Ali mogli su neprodanu robu sa sniženja poslati u outlet jer bi tome outleti trebali služiti.
Našli su tele koje plaća punu cijenu, pa dok ide-ide...
Ako ništa drugo, jednog su kupca izgubili.
Evo jedan primjer ne znam jel aljkavosti ili pokušaj prevare, koji je ipak dobro završio.
U katalogu Merkur je bio electrolux usisavač po mrak cijeni uz njihovu karticu, gotovo pola od uobičajene.
Došla sam oko podneva prvi dan akcije, kažu nema usisavača, ali ne da su prodali nego nisu ni dobili :shock:
Pitam pa jel vidite datum u kataloigu, da ali znate, pa ni ne znamo hoće li stići...
Tražila sam voditelja kojem sam objasnila da sam došla s drugog kraja grada i da ako ne dobijem usisavač čitaće o tome u novinama![]()
S obzirom da oni nisu znali što bi sad, ja sam odrešito rekla:"Sad ću ja lijepo platiti usisavač, a vi ćete meni kad dođe besplatno dostaviti na kućnu adresu"
Iskreno mislila sam da će me smuljati, kad ono sve bi po dogovoru :D
Dakle, žalite se!!!
prije 2 dana,u jednom butiku u Vlaškoj, slatka bluzica u izlogu,
piše cijena 150 kn - 50%
ja uđem unutra,tražim veličinu i boju koju želim,hoću probati al skužim na ovoj visi etiketa s cijenom 119 kn.
pravim se "pametna" i pitam prodavačicu
"bluza je ova cijena ,minus 50% popusta"
ona: "ne,ne to je već snižena cijena"
ja: "pa kako onda toliko košta"!
ona:pa to vam je sad na sniženju
:? :?![]()
naravno da sam se zahvalila i izašla van![]()
Deichman. Pregledavam dječje čarapice i ugledam jedne prekrasne, vunene, šarene, majušne - (htjela ih kupiti za poklon frendu se rodila kćerkica). Na onoj papirnatoj "ambalaži" a kojim je "omotan dio čarapica, u gornjem lijevom kutu (znači na samoj toj ambalaži, nije na nikakvoj naljepnici(!), piše 15 HRK.
Na blagajni žena meni naplati 29 kuna. Zbunjeno je pitam kako to i pokažem joj gdje piše 15 HRK, a ona meni pokaže naljepnicu malo niže na kojoj piše 29 HRK. (???)
Očito jejoš proizvođač na samom pakiranju stavio cijenu 15 kuna, a oni to nisu prekrili, nego su samo malo niže zalijepili "svoju" cijenu - 29 kuna. Vratila sam čarapice i nisam ih kupila, ali pitala sam se - smiju li oni to?
Nama se desila takva stvar u DM-u.s3ja prvotno napisa
Djecje naocale, obicne plasticne, na ambalazi otisnuta cijena u vise valuta a izmedju ostalog i 9,99 HRK.
Dodjemo na blagajnu, a kasa izbaci 12,99 kn.
Pitam ja prodavacicu da zasto ta cijena kada na proizvodu pise 9,99.
Ona je pogledala proizvod i uredno naplatila 9,99.
Jedino je zamolila ako smije zadrzati racun radi pravdanja kase![]()
U Konzumu na Pećinama (Rijeka) ispred blagajni onaj "sendvič" na kojem piše "Akcija - K+ maslac 6,99 kn". U frižideru ima Vindija, Dukat, Meggle, svašta, ali ne i K+. Pitam djelatnicu u blizini imaju li taj maslac, a ona mi odgovori kako ga ne dobijaju već mjesecima.
U Zari dolčevite snižene s 99kn na 59kn.
Na blagajni naplaćuju 99kn. Iako i na etiketi piše 59kn.
Nisam imala vremena svađati se i tražiti da mi prodaju po naznačenoj cijeni, pa su mi samo vratili novce.
gdje se to može prijaviti? jel dovoljno nazvati državni inspektorat?
odlično!!pikulica prvotno napisa
no, voditelji takvih centara često i ne znaju (ponekad svojom, ponekad tuđom) krivnjom da je na nekom proizvodu akcija.
Liscin dućan u prizemlju šoping centra Prečko,30.12.09.razgledavam bluze koje su na sniženju i nađem jednu,meni jako lijepu,boja bjelokosti sa zlatnim sjajem i nije da mi treba,ali na njoj je cijena 58kn i odlučim ju uzeti i bez probe.Veli mi prodavačica da je zadnja i da sniženu robu ne mijenjaju,mislim si ok,ak mi ne bu dobra,poklonit ću ju šogorici.Na to se prodvačaica razletila po dućanu i na sve moguće načine mi pokušavala još nešto prodati,nudila mi je doslovno sve i svašta i to prilično agresivno.Ja sam samo ponavljala;ne,ne bi,ne hvala i dajte mi naplatite bluzu,jer neću uzeti ništa više.I na blagajni veli ona 199kn :shock: mooolim???Ja na to da je cijena gore 58kn i uzmem etiketu da joj to pokažem,a na etiketi cijene više nema,oguljena je i to prilično nespretno jer su ostali komadići papira i ljepila.Dakle prodvačica je skinula tu naljepnicu sa cijenom i sad ona mene krene uvjeravat da je to nemoguće,ko zna kaj sam ja vidjela,u kompjutoru je cijena 199kn.Na moje pitanje kako je onda snižena 70%?Ona odgovara da su liscine bluze inače po 700kn i minus 70% bi bilo 199kn okej cijena?!?
Ko je tu lud pitam se ja?Liscinih bluza,majica,pa čak i jednu haljinu,kao i svakakvog veša imam zaista dosta i nikad ništa nisam platila 700kn,niti je išta toliko koštalo prije sniženja.Također nisam blesava i znam jako dobro koju sam cijenu vidjela i znam da je prodavačica tu cijenu skinula poskrivečki.E sad,jedino nisam sigurna zašto je to napravila?Da li je cijena zbilja bila pogrešna,pa je to ona skužila i na ovakav glup način pokušala spasiti stvar ili me jednostavno htjela prevariti za 140kn jer je procijenila da je bluza prejeftina i da bi ju ja mogla platiti više ili se možda njoj bluza svidjela baš taj tren ,pa ju je htjela zadržati za sebe?
Eto,ne znam ni sam kaj da mislim.Ostavila sam bluzu,jer mi se žurilo na bus i nisam imala vremena za istjerivanje pravice,ali ću svakako poslati mail s opisom događaja u upravu Lisce,jer sam kroz protekle godine jako puno novaca ostavila u Lisci,pa i u tom dućanu i ne želim i ne dozvolim da se radi mulca iz mene.
tanči, ja takve artikle ne ispuštam iz ruku do plaćanja na blagajni. da ne bi bilo "nismo znali".
Gledam u M&S nekakve bodiće (2 kom na istoj vješalici), postoje od istog materijala i 2 majice i 2 hlačice isto na posebnim vješalicama.
Obzirom da na bodićima nije bilo deklaracije ni cijene ni veličine, gledam iznutra na etiketi i vidim da piše 7 parts set. A oni to uredno prodaju po 2 artikla zajedno...No, mislim da ne treba ništa dodati, jer već smo navikli da ovaj naš M&S vara naše kupce...
trebala si ih pitati kako to da je razdvojeno a piše da se prodaje zajedno, pa da vidiš kaj će zmuljati... pa kaj oni misle da ni engleski ne znamo :/
Ma joj, ne da mi se uopće natezati s njima. Tamo više ne kupujem i točka. Ima puno boljih dućana na kojima su originalne etikete s cijenama naznačenim u eurima koji odgovaraju cijeni u kunama i za takve dućane znam da me nitko ne varabubička prvotno napisa
![]()
M&S me više neće vidjeti čak ni za bodiće koji su mi i tako već davno isto digli živac jer "outstanding value" prodaju kao redovnu cijenu koja je i onako u startu 3X veća od one u UK.
baš me ovaj tvoj posto potaknuo da opet odem na UK stranice M&S... isusek, ne mrem prežaliti što ne dostavljaju ovdje... koje su to smiješne cijene... čak je i puna cijena full niža u odnosu na naše s popustom...![]()
Tako je i u PraguNia_Zg prvotno napisa
, zapravo, u svakom M&S-u izvan Velike Britanije.
Jedino u Češkoj (još uvijek) nisu toliko bezobrazni da razdvajaju setove.
U Zari se meni slično dogodilo prije godinu dana, i žalila sam se ali ništakajsa prvotno napisa
(
kupiš, platiš, poslikaš, prijaviš - i vrate ti preplaćeni iznos...kajsa prvotno napisa
drugi put si fino isprintaj taj članak zakona (i NE, neću ti ga ja tražiti), i članak o sankcijama za firmu, odgovornu osobu, i prodavača. pa im to ostavi na proučavanje.
Ma daj, možeš se j...... kada se žališ. Ja sam neki dan htjela kupiti artikl po cijeni koja je bila istaknuta na polici, razlika od stvarne cijene na blagajni, ne u lipama nego u kunama. I šta sam čula od žene zadužene za tu policu." Evo Vi to možete kupiti po toj cijeni, ali moram ići u garderobu da Vam vratim razliku iz moga novčanika, a znate mi imamo male plaće i tako bla, bla, bla."
Jednom sam u takvoj situaciji uzela novce, ali ovaj puta nisam, iako je to bila čista emocionalna ucjena.![]()
![]()
Naravno artikl nisam kupila.
Konzum (prije par tjedana)
cijena paradajza na kartici ispod povrca kaze 12,99/kg
uzmem i izvazem, ukucam sifru i izadje papiric sa cijenom 14,99/kg
pitam jednu od trgovkinja, da promijeni na vagi (vazi :/ ), jer je cijena kriva
Ona: ops, kriva je cijena na kartoncicu, i promijeni na 14,99 8)
ostavila sam taj paradajz...
što s etiče emocionalne ucjene - zapela sam u magmi jednom za hlače - piše na etiketi sniženje i snižena cijena, a na blagajni izbacuje 100 kn više; blagajnica zove radnicu na tom odjelu, a ona meni da neka uzmem hlače kad već neću platiti višu cijenu, a ona će nadoplatiti iz svog novčanika do cijene na kasi![]()
blagajnica je nazvala upravu i riješila stvar
cijena na siru u mercatoru niža, na vagi viša. nisam ostavila sir. tražila sam ga po cijeni koja je istaknuta. JER NA TO IMAM PRAVO!!!emily prvotno napisa
a u konzumu JA prvo mrknem cijenu s police, i nema šansi da ju meni ispred nosa mijenja. može uzet digitron i izračunat mi razliku. i vratiti.
meni uopće nije jasno kako ovaj naš M&S može ovako funkcionirati i smije li to?
Pa zar nije to neko zaštićeno ime i kupci bi bar donekle trebali imati iste uvjete kupovine.
Ja sam prije jedno dva mjeseca kupila nekoliko stvari, imena artikala na računu gledala tek poslije. Cijene su odgovarale, ali hlače su prodane pod bluzu, dječje čarape pod gaćice, majica pod haljinu. Nisu me prevarili za cifre, ali što je to s tim računom i specifikacijom bilo ...tko to zna.
A za one iskidane cijene u drugim zemljama...pitala sam prodavačicu, jel vlasnici stvarno misle da su naši kupci glupi.
Jadna samo je rekla neka ju niš ne pitam, ali onako pokunjena.
Ovo za rasparivanje sedam komada u nekoliko po dva/tri-jel se to smije, stvarno?
Kao voditelj inventura mogu reći zašto se ovo dešava u našim dućanima:Ja sam prije jedno dva mjeseca kupila nekoliko stvari, imena artikala na računu gledala tek poslije. Cijene su odgovarale, ali hlače su prodane pod bluzu, dječje čarape pod gaćice, majica pod haljinu. Nisu me prevarili za cifre, ali što je to s tim računom i specifikacijom bilo ...tko to zna
npr.Orsay ima oznaku Hlače,suknjić,majica na blagajni-i pod tim ide sve i svašta.
Neki put na inventuri neki artikl nema ean kod pa mi mu dodijelimo recimo majici ean kod hlača(jer imaju istu cijenu) tako da tebi na blagajni izbaci da si kupio hlače....
Taša, ali kako da ja onda recimo nešto reklamiram, npr. majicu, a pisalo mi je da sam kupila haljinu?
U Foxu cijene također ne odgovaraju onim koje su na etiketi
za sve valute , preko njih je uvijek naljepnica sa 20-30 kn većom cijenom