Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Vole li školu?

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Vole li školu?

Moj drugaš sve češće izjavljuje kako ne voli školu. Isprva sam mislila kako je to sve lagano gluma jer je zaokupljen karateom, ali vidim da mu je jako važno da mi to sve češće kaze.

Pokušavam s njim doći do razloga. Kaže da mu je teško, a znam da zaista s lakoćom ispunjava sve obaveze i nema nikakvih problema. Čini mi se da mu je zapravo malo dosadno i prelagano.

Kaže mi još da mu jako smeta što ne smije pričati (a to mora da je stvarno tesko).

Danas smo malo više o tome razgovarali i vidim da mu to stvarno nije neka fora ko sto sam mislila nego da zaista ne voli ici u skolu. Kaze da jedva ceka peti razred jer je uvjeren da ce onda biti zanimljivije kad dobije prirodu, kemiju, fiziku (pa mu je, naravno, bilo razocaranje sto ovo dvoje dolazi tek u sedmom). Meni je zao sto je tako, skola moze biti zabavna. Meni je bila, iako sam imala učiteljicu koja nas je svakodnevno masirala s Kozarom i Neretvom i Šume, šume, najljepsa vam hvala...

Vole li vasa djeca skolu? Zasto vole? Zasto ne vole?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj sin ide u prvi razred i za sada još voli ići u školu. Voli učiteljicu ima nove prijatelje i interesantno mu je, ali ima dana kada je umoran pa pita kada će vikend.
    Ja ću biti iskrena pa priznajem da ja nisam baš previše voljela školu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i moj je šimun drugaš, po mentalnom sklopu je kritički nastrojen i principijelno antiprotivan svemu. ne voli školu kao odgojno obrazovnu instituciju i, na žalost, razumijem ga. njegova učiteljica ima, u najmanju ruku, čudne odgojne metode, a gradivo mu je prejednostavno pa mu je u školi dosadno. prošle godine se razgovaralo o preskakanju razreda, no na putu prema ostvarenju tog nauma sprječila nas je druga emotivna komponenta u cijeloj priči. ne želi se odvojiti od prijatelja iz razreda. svoje razredno društvo obožava, a dobro se slaže i s dosta starijim dečkima iz škole.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja drugasica voli skolu.

niti jednom nije se dogodilo da se obraduje vikendu (na ustrb skole) ili da se zalosti ponedjeljku...

sad, kad se bas trudim, ne mogu se sjetiti da je ijednom iz skole dosla razocarana, ubedirana, zalosna...

blagomise

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I moj prvašić još jako voli školu :D U školi mu se sviđa i učiteljica i društvo. Ne veseli se praznicima. Zadaće piše s voljom. Samo čekam kada će se probuditi iz tog sna, i izjaviti da ne voli školu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ma kakvi. Nit ne voli, ali nit baš nešto ne mrzi.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

M. pokazuje da voli školu - voli ići tamo, izuzetno je zainteresiran za učenje, savjestan, voli učiteljice, stječe prijateljstva, igra nogomet... hrpu toga ga jako veseli u školi. Ali, kad ga pitaš voli li školu daje uobičajeni dječji odgovor: ne. Tak' sam i ja. Uvijek odlična učenica, a kad bi me netko pitao volim li školu, slijedilo je glasno ne.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

M isto deklarativno ne voli školu, ali kad mu predložim da ostane doma (iz opravdanog razloga), nema šanse da pristane. Mislim da su mu prijatelji zadnje vrijeme postali jako važni.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    niti jednom nije se dogodilo da se obraduje vikendu (na ustrb skole) ili da se zalosti ponedjeljku...
    kod nas upravo suprotno - niti jednom se nije dogodilo da se raduje ponedjeljku (i školi).
    odlikašica je ali svejedno, škola joj je tlaka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    Citiraj litala prvotno napisa
    kod nas upravo suprotno - niti jednom se nije dogodilo da se raduje ponedjeljku (i školi).
    odlikašica je ali svejedno, škola joj je tlaka.
    i kod nas
    mrzi školu
    odlikašica

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj kad treba učiti ipak uči i nauči ono što mora, ali rjetko (skoro nikad) s veseljem, radoznalošću i voljom. Više onak uz puno kuknjave na početku, pa mirenjem sa sudbinom i na kraju srećom što je naučio i može se ići igrati.

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

P je treći razred i ne voli školu ni učenje, a T je prvi i obožava školu, učenje čitanj. Strašno su različiti

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, baš pitam Emu ( ona je treći razred) o tome i kaže mi da ne voli školu, ne baš, neda joj se učiti i pisati testove ( a sve same petice) ali voli ići u školu zbog prijatelja i učiteljice koju obožava.
    Ma svašta, ali razumijem ju. To su te godine, u prvom je bila luda za školom, u drugom se skroz adaptirala i sad joj je tak- tak jer su joj druge stvari trenutno važnije ( prijatelji, aktivnosti)
    Jako sam ponosna na nju, njen uspjeh i njenu iskrenost.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •