Peterlin, vec jesam u obradi na Rebru, ali kod Zagar.
Lidali, drago mi je zbog trudnoca, pratila sam te svojedobno

Sto je to burn out efekt u ovom slucaju?
MartinaP, i ja sam imala prije osam godina sumnju na lupus i psorijaticni artritis (leptirasto crvenilo, visemjesecna temperatura, neopisiv osjecaj pecenja u tabanima te vrhovima prstiju na ruci zbog cega nocima nisam spavala, na kraju su nokti na rukama postali srebrnozuti, oroznjali i otpali). Setali su me od infektologa, preko dermatologa do imunologa. Osim ukupnog povisenog IgM-a i ACA sve ostalo je bilo ok,l. Zakljucak je bio vjerojatno lupus like sindrom (lupus izazvan lijekovima, tj. reakcijom tetraciklina iz antibiotika i suncanja) ili sindrom kronicnog umora (prelazak na drugi posao i istodobno spontani pobacaj). Odonda nisam o tome razmisljala mada je i u ponavljanim pretragama (zbog habitualnih spontanih pobacaja) IgM stalno bio povisen (i sad je). Zglobovi nikad nisu bili nateceni, niti u zadnjem tromjesecju trudnoce koje je bilo u ljetnim mjesecima i te je godine bila uzasna vrucina).
Ovo je pocelo kao sumnja na "majcinu bolest", odnosno De Querveina (nisam sad provjeravala kako se pise) i preporuka samo led i posteda (sto je bilo neizvedivo s bebom koja po cijeli dan place). Imam na svakom zglobu po dvije kvrge na mjestu gdje nosim rucni sat (zato ga sad ne mogu nositi) pa sam bila uvjerena da je to to i proci ce kad smanjim nosenje djeteta. Drugi zglobovi su ok, osim sto sam u medjuvremenu natukla koljena padom pa ih osjetim povremeno).
Uglavnom, kako sam propustila termin kod reumatologa jer sam bila s djetetom u bolnici (sljedeci je tek u svibnju), a citam da je jako vazno reagirati unutar dvije godine, imate li preporuku za kakvog privatnog reumatologa?