-
smanjuje mi broj podoja
U subotu smo napunili mjesec dana i na vaganju je moja bebica imala 3.9kg a iz bolnice smo izasli sa 3kg. Pedijatar je rekla da nista ne mijenjamo i da je sve ok a ja sam tek sad pocela da panicim. Do petka je beba imala 8-10 podoja u toku dana ali zadnja tri dana mi izbacuje nocni podoj a i prorjedjuje dnevni tako da evo danas imamo samo sedam podoja. Jos da napomenem da zadnja dva dana bas dosta spava po tri sata u toku dana a nocu spoji pet. Na jednoj siki mi ostane po pola sata, pa ako je ne uhvati dubok san poslije podrigivanja joj ponudim i drugu sto uglavnom prihvati. Broj stolica je ok. prije svakog podoja imam punu pelenu.
I jos jedna stvar, beba je prihvatila cuclu koja je dosta smiruje kad ima grceve (znam da se ne preporucuje ali ona je toliko glodala ruke da su joj uvijek bile hladne i perutale su se) i da li to ima neke veze za izbacivanjem podoja.
Nesto me uhvatila neka nesigurnost da ce malo da jede, da ja nesto pogresno ne radim. Do sad sam je hranila na zahtjev.
Kad je normalno da beba izbaci taj nocni podoj?? I koliko sati budnosti su imale vase bebice u drugom mjesecu??
-
Mislim da ne možeš nikako pogriješiti ako pratiš bebin ritam. Ne mogu ti točno reći kako je kod nas bilo u tom periodu, ali znam da se to kod nas stalno mijenjalo. Bilo je dana kad je jeo češće, nekad je jeo rjeđe, nekad mi se znao probuditi u 4 ujutro za prvo noćno hranjenje, a nekad u ponoć. Pravila nema, osim da dojiš na zahtjev, a to radiš.
-
Tvoja beba raste i prilagođava se svojim potrebama.
Dora je prvi mjesec dobila 650 grama i nastavili smo isključivo dojiti (sada ima 13 mjeseci i još uvijek dojimo).
Sa 2 mjeseca je isto počela spavati noć 5-6 sati u komadu i naravno da i izbace obrok.A do 5.mjeseca mi je jela po 40 minuta.
Dakle,nemoj brinuti i prilagodi se svojoj bebici!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma