Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Osjeća li moja beba kako se mučim? - problem s kilama

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Osjeća li moja beba kako se mučim? - problem s kilama

Znam da već postoji topic o kilama, ali ovo je ipak malo "dublji" problem.

Netko će možda reći da nije problem, ali ja ga tako doživljavam.
    U prvoj trudnoći dobila sam sveukupno 16 kila. Nije previše, ali ni malo. Da zadnjih mjesec dana nisam bila na strogoj restrikcijskoj dijeti, dobila bih i više. Naime, čim sam krenula na preglede u bolnicu, utvrđen mi je visok tlak 8do tada je bio nizak :? ), a doktorica je na mojih +16 odkomentirala da sam dobila kila i za dvije trudnoće :shock: i da mi više od +8 nije moglo trebati, te da mi tlak zato raste i da pothitno moram na dijetu inače me mora s takvim talkom (145/90) zadržati u bolnici.
    Ne moram ni reći koliko sam se uspaničarila i naravno odmah krenula na dijetu koja se sastojala od kuhanog povrća i mesa, voća i puno vode, a ne moram ni reći koliko mi je to teško palo.
    Čitavu trudnoću po nekim tablicama računala sam da je mojih +16 sasvim recimo u redu (preporučljivo je 12-15?!?!), iako znam da sam neki put tamo kad su prestale mučnine znala itekako pretjerati pod sloganom - kad ću jesti, ako ne sad ili nečime što sam negdje pročitala da beba ne može živjeti od mojih naslaga, nego onoga što unosim tijekom trudnoće. I tako sam ja stvarno misleći da mi beba ne bi gladovala - jela.......i više nego što mi je trebalo.
    Da niti ne spominjem da sam rodila dečkića od 2.600g, doma došla samo sa 4,5 kg manje, a ostalo je stvarno ostalo na meni. Jest da sam se toga relativno brzo riješila i došla na svoju kilažu, koja, moram priznati ni prije trudnoće nije baš bila zanemariva.

Dobro, to je bilo kameno doba.......a sad stvarnost. Trudna sam 12 tjedana i koliko god sam mislila da ovaj put neću dozvoliti da me kile opsjednu, i prva tri mjeseca neću dobiti ni jednu ( ), eto mene s najmanje 3 dobivene, a ne jedem ni upola onoliko koliko bih mogla i kakvi me napadaji gladi napadaju. Na početku sam puno razgovarala sa svojim gin o prehrani i od njega čula da beba nikako ne može patiti ukoliko sam ja povremeno i gladna, ali na početku je to recimo bilo i moguće, ali kad su krenule mučnine, glad je značila propast.

I sad - ok - znam - kile nisu dobre ni za što, ni za bebu, ni za mene, ni za tlak, ni za križa koja me bole od prvog dana, ali je li dobro to što osjećam stalnu i konstantnu frustraciju time što bih pojela samog vraga, a ne smijem? I ne samo to, nego i unatoč tome što stvarno pazim (svaki dan jedem voće i povrće što mi uopće nije navika, objedam se juhama da ne bih nečim konkretnijim, grickalice uopće ne koristim, ne pijem zašećerene sokove i sve u svemu hranim se relativno zdravo) i mučim se, kile ipak idu gore kao i u prvoj i već razmišljam o jelovnicima za zadnji mjesec kada ću ponovno na dijetu

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jesi li probala Montignacov način prehrane? Mislim da bi mogao pomoći. Prvi tjedan bude malo teže, ali poslije je lako i osjećaš se dobro, zdravo i - sito.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nisam, jer kao trudnoća ne bi trebala biti doba za dijetu, već isključivo za zdravu prehranu.
    Jest da ne znam ništa o tom načinu prehrane, pa sad govorim na pamet, ali zvuči ko dijeta.
    Istina, da sam na kraju prošle trudnoće bila na dijeti, ali isključivo iz zdravstvenih razloga.

Inače nisam pobornik dijeta - u životu nisam bila niti na jednoj (osim kad nisam trudna ).
    U principu se nastojim hraniti zdravo, ali znam i posrnuti.
    Zapravo, MM i ja nemamo nikakvih drugih poroka osim da smo strašni gurmani (samo se to njemu nigdje ne vidi ), što naravno uopće ne podrazumijeva da jedemo fast food i sl. , ali povremeno si znamo priuštiti čevape (koje u ovoj trudnći nisam ni jedanput okusila!).

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

preporucam prehranu po zoni, ima ekipe na forumu, imas knjige, s tim da trudnocu tretiras kao da si prosjecno gradjena zena s vecim dodatkom omege3 nego sto se inace preporuca
    zona nije dijetna prehrana nego uravnotezena, isprobano.
    da mi nije bilo toliko muka zadnja 3mj i ja bi se jos uvijek hranila po tom principu. sad se polako opet navikavam jer tako jedem skoro stalno 8) a uzimam sve i nisam gladna :D

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stijena, odi na stranice Poliklinike Harni i pronađi dijetu koja se tamo preporuča za trudnice sa povišenim šećerom - jedi pet malih obroka, izbjegavaj sve pohano, prženo itd. Ja sam isto na početku trudnoće puno dobila, pa sam se čitav ostatak trudnoće hranila po tom principu i dobivala malo. (nadebljala sam se NAKON što sam rodila, ali to je druga priča )

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    Jest da ne znam ništa o tom načinu prehrane, pa sad govorim na pamet, ali zvuči ko dijeta.
    Što zvuči kao dijeta? :? Nije dijeta, nego način prehrane.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Hvala na sugestijama - svaki je prijedlog dobro došao, ali cilj ovog topica nije mi bio pronalaženje novog načina prehrane jer još od prošle trudnoće nema što nisam prosurfala i iskopala, pa čak i probala.
    Moja dilema je više usmjerena upravo na to - je li ispravno to što radim - u doba kada bih trebala biti sretna, mirna i zadovoljna - ja sam gladna živčana i sasvim sigurno, nemirna. A da ne govorim da osim ove bebe, zbog toga pati i čitava moja obitelj, uključujući i starije dijete.
    Nije mi bio cilj pronalaziti nove načine prehrane (jer dijeta zapravo to i jest - način prehrane) jer upravo o tome i pričam - ako prije trudnoće nisam navikla za večeru pojesti jogurt i bananu je li mom organizmu sad to normalno?
    Još uvijek ipak nemam nikakvih zdravstvenih problema - ni šećer, ni tlak (za sad) i nisam prisiljena, a novi načini prehrane, za koje nemam vremena za spravljanje jer još uvijek radim, nisu mi rješenje.
    Isto imam osjećaj da sam valjda jedina na svijetu s ovakvim problemom (dao bog da mi je jedini tijekom cijele trudnoće, al opet) - dok druge trudnice jedu i uživaju u trudnoći (i nerijetko dobiju i više od 20 kg i nikom ništa), ja moram paziti na svaki gram nečega, a koliko znam trudnoća je doba kada ničime nije dobro oskudijevati u prehrani , nego je baš poželjno jesti sve, raznoliko, samo su očito količine vrlo upitne. Ono koliko mi je prije bilo i više nego dovoljno, zbog ove konstantne rupe u želucu, sada ni ne osjetim

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I još jedna stvar koja mi se čini dosta bitna.
    U netrudničke dane težinu sam regulirala i kretanjem jer jedini način održavanja i skidanja kilaže je potrošiti ostatak da se negomilava. Jednostavno bih otišla s djetetom u park i istrčala se, doma vježbala pilates i yogu, nekada sam čak i redovito išla na svakojake vrste aerobica, a to naravno sad ne mogu i koliko god u zadnje vrijeme i nisam nešto baš bila aktivna, moram reći da mi fali.
    Jer koja mi je sad alternativa. Prvo, preumorna sam da umjesto da poslije jela legnem, npr. peglam ili nešto slično. Onih par lakših vježbica koje napravim radi križa, ne smatram nekim trošenjem kalorija............postoji li neki pogodan način da se u trudnoći ubrza metabolizam?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

sex mozda? 8)
    osim zonom, redovnim keksanjem skinula sam i odrzala najljepsu liniju ikad u zivotu

sad ozbiljno, ok, ako brines beba vjerojatno osjeti
    nekak nisam shvatila toliko brigu oko samog briganja vec pitanje kako se hraniti, mozda zato sto i mene samo to najvise muci.

saljem jer osim standardnih kliseja "probaj ne brinuti toliko i uzivati koliko mozes s obzirom na okolnosti" ne znam sto bi ti covjek pametno rekao. meni obicno ti kliseji uopce ne pomazu (kao ono, ima gladnih u africi pa nek ne brinem sto mi ovaj mjesec nisu isplatili placu...)

drzi se

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa
    sex mozda? 8)
    osim zonom, redovnim keksanjem skinula sam i odrzala najljepsu liniju ikad u zivotu
    pa s obzirom da sam gladna, uopće mi nije do toga, a i kad je, ne bih baš rekla da tim tempom mogu izgubit neku kaloriju

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Čuj, Stijena, ja mislim da sam se nadebljala nakon što sam rodila baš zato što sam se cijelu trudnoću jako kontrolirala - isto sam bila u depresiji jer svi mogu jesti samo ja ne, i 'kad ću jesti ako sad neću'. No, trudnoća mi je bila komplicirana i pretjerani dobitak kila je bio zadnja stvar koja mi je trebala. A bome je i tebi tako, ako ti je tlak u prvoj trudnoći bio visok.
    Nikako ne trebaš gladovati, niti biti na dijeti ili slijediti neki posebni režim prehrane, jednostavno jedi pet malih obroka, izbjegavaj sve što je kalorično, ako si daš oduška nek to bude jednom mjesečno. Ja sam npr. svaki dan pojela jedno malo Životinjsko carstvo jer mi se jela čokolada, a nakon pregleda kod doktorice bi otišli u Mc Donalds na ciabettu (prije toga godinama nisam jela meso i ovo mi je bio baš super posebni gušt).
    Nije to nikakva redukcijska dijeta niti smiješ biti na takvoj, to je samo kontrola unosa kalorija.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam pazila da ne jedem hranu od koje sam se osjećala umornom (i ubrzo ponovno gladnom), a što se tiče tjelesne aktivnosti, jako sam puno pješačila, i po ravnom i po stepenicama.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni prvo nije jasno zasto su napravili dramu oko 16 dobivenih kila. Ja sam toliko dobila u prvoj trudnoci, poslije je sve otislo (istina, ja sam startala sa 48)
    Visok tlak? OK, ali kilaza nije morala biti jedini uzrok.
    Mislim da nije dobro da si gladna, ne zbog bebe, nego zbog svojih zivaca. Ono sto jedes zvuci sasvim OK. Jedi pet-sest puta, jedi sve, ali pazi na kolicine...Bar bih ja tako.
    Mozes li setati, setnja je idealna za metabolizam...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam i prošli put i ovaj startala sa "malo" više od 48, BMI recimo cca 26 što opet nije :shock: , ali nije ni :D
    Famu oko 16 kila napravili su zato jer drugog mogućeg uzroka nije bilo, a opet povišeni tlak sam imala samo kad bih jednput tjedno došla u bolnicu na pregled i naravno čekala bar 2 sata . Tlak sam i dalje kontrolirala kod svog gin i doma i bio je relativno normalan, ne tako nizak ko do tada, ali u granicama normale. Aaaaaaaaaaaali kad ti netko u "povijest bolesti" napiše redukcijska dijeta i još ti kaže da ti je 8 bilo čisto dosta.........hm, zamisliš se.
    Ovaj put i na hladno pušem jer se jednostavno ne želim opet dovesti u takvu situaciju jer mi je ono tada, psihički, i to zadnjih mjesec dana, bilo preteško.
    Nastojim jesti češće po malo, ali opet s obzirom da još radim (a da sam doma sigurno bih jela češće, ali ne znači i manje ) je to recimo dosta teško izvesti. Tako da pojedem ja 5-6 obroka dnevno, ali radi se o 2 vrlo obilna obroka i još 3-4 voćna - ono jogurt/jabuka/kruška/banana. Jučer sam npr. samo zato jer me je dijete dovelo do stanja šoka time da sam već 3x zaspala, a on me uredno budio jer nije htio/mogao/želio zaspati iako sam već mislila da je gotov, u pola noći išla jesti pecivo s abc sirom koje bih da sam zaspala kad sam trebala, preskočila.
    S obzirom da moj gin zna u kakvoj sam situaciji i još k tome nije neugodan po tom pitanju, pak već tjedan dana razmišljam kako ću mu se pojaviti sljedeći tjedan na pregledu i reći da sam unatoč svojim odlukama i našim razgovorima za 13 tjedana natukla bar 3 kile, a ne jedem ni izbliza onoliko koliko bih mogla i zapravo se čak i mučim - sve dalje može biti samo sve gore........al vidjet ćemo.

Eto opet mene s litanijom, al još uvijek se osjećam ko pale sam na svijetu.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa sve si sama rekla za taj pritisak, a i za tu dr. koja bi onda i mene proglasila debelom trudnom kravom....cuj dosta i 8 kila???

Ja nocu ustajem bar 4 puta. Iz raznoraznih razloga. Sinoc sam u 1 mazala pekmez od sljive na komad hljeba, a u tri jela suhe kajsije... :/

I ja radim (i radicu do pred porod)....

I jedem vise nego inace. Pazim koliko mogu.

Hajd probaj sve isto raditi kao i do sad, cak i pojesti koji slatkis, ali ne misliti o tome....

I vagaj se ujutro, nakon wc-a i gola...

Nisi natukla 3 kile!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Ja nocu ustajem bar 4 puta. Iz raznoraznih razloga. Sinoc sam u 1 mazala pekmez od sljive na komad hljeba, a u tri jela suhe kajsije... :/
    ajd, lakše mi je da je bar netko gori od mene pa makar i s početnih 48 kila

Hajd probaj sve isto raditi kao i do sad, cak i pojesti koji slatkis, ali ne misliti o tome....
    da bar mogu, ali ova rupa u želucu je sve veća, iako sam mislila da kad prođu mučnine, bit će bolje, ali ispada da tek sad mogu jesti :shock:

I vagaj se ujutro, nakon wc-a i gola...

Nisi natukla 3 kile!
    Tako i radim i da, i ja mantram - nisam dobila tri kile, nisam dobila tri kile, nisam dobila tri kile..............al ne pomaže nešto - ne sluša me :/

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ako se nastavis nervirati narast ce ti pritisak pa ce te optuziti da ti je to od te mizerne 3 kile....(na sta ce doktorica reci "Oh pa to je previse, dosta bi vam bilo 1332 grama")
    Ja samo znam da ne bih podnijela glad.

Mislim drukcije bih ti pricala da si imala 25 kila viska i preeklampsije.....ovako, samo mislim da si imala bezveznu doktoricu...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ma potpuno si u pravu, ali nažalost imam nešto, zapravo nekoga tko mi sigurno jače digne tlak (tam negdje oko ponoći ) od gladovanja!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moraš naći neki ritam hranjenja koji ti paše, ne pretjerivati s količinama, priuštiti si koju šetnju (posebno predvečer) i super!
    Shvaćam da pušeš na hladno, ali ako ti i narastu kilice od mrkvice, ribice, voća itd, nije isto kao da su se povećale od hamburgera i čipsa, zar ne?

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Razumljiva mi je tvoja briga, ali mi se +16 kg zaista ne čini nešto strašno, a i doktorica koja ti je rekla da je to strašno... ne znam... jesi li poslije ikada s kim razgovarala da dobiješ drugo mišljenje (neki drugi liječnik)?

Puno sam čitala na forumu kako žene pričaju da su im se trudnoće i porodi strahovito razlikovali... pa možda i kod tebe bude tako! Vjerojatno će i biti.

Meni se ne sviđa ideja da se mučiš osjećajem gladi. Ja sam npr. cijelo vrijeme trudnoće jela uvijek kada sam imala osjećaj gladi. I ostavljala sam se tanjura kad bi se pojavio osjećaj sitosti (mislim da je to zapravo ključan dio). Zanimljivo je i to da sam i ja u prvih 2 mjeseca dosta dobila a kasnije je krenula kila po mjesecu. I da, priznajem, mogla sam i htjela jesti više, ali ama baš nikada nisam puštala da me muči osjećaj gladi. Sada sa 32 tjedna imam +11 kg i ja sam zadovoljna. (inače sam visoka 178)...

I znaš uzrujavanje unaprijed, ŠBBKBB... ja isto krenem sa uzrujavanjem... joj, pa nije se beba još okrenula, a kaj ak se ne okrene... a .... a onda se sjetim da mogu napraviti više štete sa tim uzrujavanjem, a osim toga, tko kaže da se neće okrenuti... ili... tko kaže da ćeš baš i u ovoj trudnoći imati visoki tlak?....

Jedi kad si gladna... probaj maknuti slatkiše i prženo.... sjećam se kako mi je MM sjeckao jabuke stalno jer sam u prvom trimestru svako malo imala ogroman osjećaj gladi... koji nisam uvijek htjela rješavati nečim konkretnim. Kockice jabukica i kruškica su bile super rješenje!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo mene da te utješim. Ja sam trudna 25 tjedana i već sam u +16 kg. Ja sam luda više od kila, hrane, gladi, jedenja, nejedenja. Nikada, ali baš nikada u životu nisam imala problema s kilama (prije trudnoće sam imala oko 47kg), a sad si uskračujem slatkiše, sokove, hranu jer i ovako od 8 tjedna dobivam kilu tjedno. U biti u trudnoći pazim šta jedem što mi je priije bilo smiješno. Sad si npr. ne dopustim jedenje u ponoć što mi je prije bilo normalno. Ne znam dal sam te utješila, ali samo da znaš da nisi Pale sam na svijetu i da, moj gin je skoro pao sa stolca kad je vidio kilažu, a i svi drugi. I ja sam sad zbog toga svaki put u strahu i imam povišen tlak, a inaće mi je ful nizak. Mislim da bi sve bilo ok da ne postoje glupe vage i vaganja.

p.s. ja sam sad u trudnoći i kupila vagu što mi prije nije bilo ni u primisli

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Stijena, meni se tri kile u prva tri mjeseca ne čini pretjerano... Ja sam isto dobila u prva tri mjeseca tri, a sad do sedmog još dvije....tako da ne mora značit da će ti se priča ponovit. Iako.... ja nemam takvu želju za hranom :/ Jedem svašta, ali uvijek po malo...
    A i 16kg u trudnoći uopće nije puno. Moja sestra je dobila 16kg. Vratila se iz bolnice sa 5 viška i to je gubila užasnom brzinom, pa se morala šopat zbog dojenja...

Sretno u svakom slučaju...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga stijena,potpuno te razumijem.U prvoj trudnoći sam dobila 35 kg,moja krivica jer sam stalno jela i jela.Na svu sreću trudnoća je bila uredna porod sve super,i curka je bila teška 4320g.Ja sam dosta visoka,onda znaj da sam izgledala ogromno.
    Danas sam trudna 26 tjedana,u plusu 12 kg,11 kg,otišla mi je kila zadnjih dva tjedna,bila na uzv i beba procjenjena na dva i pol tjedna više.Nemoram ti ni reći kako me je dr.ošinuo riječima.Osjećala sam se kao majka koja ne brine za rast svoga djeteta,pardon razvoj djeteta.Čitam da dobiveni kg u trudnoći nemaju veliki utjecaj na veličinu kod bebe pri porodu,neznam nisam dr.,tlak mi je prošli tjedan bio visok i ostavili su me u bolnici na promatranju,no otada je ful nizak.Znam da će se odsada sve negativne pojave u trudnoći,prema dr.odnositi na moj dobitak kg u trudnoći.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bila na uzv i beba procjenjena na dva i pol tjedna više.Nemoram ti ni reći kako me je dr.ošinuo riječima
    Procjene su precesto pogresne da bi se puno oko njih uzrujavala.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Danas tlak 105/65 , a kaže mi gin da je to standardni scenarij da je cijelu trudnoću tlak nizak, a zadnji mjesec poludi - kod prvorotkinja!

i odmah sam se išla počastiti sladoledom! 8)
    uostalom ionako ću zadnjih mjesec dana biti na dijeti

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja sogorica je u obje trudnoce dobila po 25 kila i godinu dana nakon poroda opet je bila tanka kao stapic. Frendica rodila prije 2 tjedna, inace nije bas tvigi tip i od 18 kg koje je natukla (a nitko joj nije nista to komentirao) izgubila je vec 16.

Ostala sam u blazenom stanju sa nekih desetak kg viska koje skidam cijeli zivot, malo odu ali se uvijek vrate. Dosta mi i inace oticu noge i sklona sam celulitu na bedrima a i kad se udebljam uglavnom ode u noge. Doktor mi je rekao da probam ne udebljati se vise od 10 kg, maksimalno 12. Donedavno sam stvarno gadno povracala ali sam pala samo 2 kilograma. Sad sam to vratila natrag i dobila jos kilu. Istina je da se bojim da se previse ne udebljam pa da poslije ostanem debeljuca koja u nista ne stane. Istina je da mozda malo i previse sada jedem, a kako mi je preporuceno mirovanje nemam bas gdje to potrositi ali mislim da je ipak najbitnije pokusati biti umjeren u svemu, ako danas pretjeras sutra pripaziti. Kod mene je tlak i inace nizak i za sada me nisu upozorili da sam pretjerala.

Nekim zenama se dosta vode zadrzava, nekima se stvarno salo lijepi. Ako si dobila 16 kg i kasnije ih izgubila ja se ne bih brinula. Jedino mozda zbog tlaka izbjegavati preslano ili premasno i ne se gusiti u kolacima i slicnom (mada mislim da od sladoleda ili slatkog ako ne pretjerujes neces dobiti previse na tezini).

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam u prvoj T dobila preko 30 kila. jela sam cokoladu kao da su mi zadnji dani :/ probudim se po noci i strusim pola bombonjere.

cuj, mozda zadrzavas vodu, a i obujam krvi ti se povecao. sasvim dovoljno za 3 kile, jel? ako si ih uopce dobila.

a za kretanje-imas jogu za trudnice u gundulicevoj, pon i sri od 16 15, pa ako ti je zgodno.. jos su na 5. katu, ides pjeske pa se taman malo zagrijes

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

stijena meni se čini da ti samo želiš da ti netko kaže kao je uredu da jedeš što hoćeš jer si trudna i ako sad ne smiješ kad smiješ?

E pa ja ti to neću reći,jer nažalost/nasreću dijete je najvažnije i smatram da trebaš činiti štio je najbolje za dijete.A između toga dal je dijete nesretno jer ti hoćeš jesti čokoladu ,a ne smiješ ili je dijete životno ugroženo jer si ti jela čokoladu i bila sretna, a sad ti tlak divlja ti razmišli što je bitnije/potrebnije/pametnije.

Da ne bi sad mislila da ti neka mršavica soli pamet-ja sam ostala trudna sa 80kg rodila sa 96kg i sad imam 67kg-dakle skinula sam 30kg poslije poroda-disciplinom i ničim drugim.Koliko straha sam se naužila zadnjih mjeseci da li će mi dijete biti dobro,imala sa dijabetes na kraju,oticala katastrofa,na kraju rodila prerano....bila na dijeti zadnjih mjesec i pol,pikali me ,ležala u bolnici....jel mi to trebalo? A mome djetetu??A sve zbog kila!!

Uglavnom ja sam sebi obećala da si to više dozvolila ne budem-i ne budem.

Trudnoća je "samo" 9 mj u tvome životu kada je neko malo biće doslovno ovisno o tebi i tada se trebaš kontrolirati-nije da si gladna,nije da ti je svaki dan zadnji dan u životu i da više ikad ne budeš jela-a to što si prosufrala sve-pa primjeni nešto što ti najbolje odgovara ,a kad rodiš imaj kila koliko te volja,onoliko koliko te čini sretnom.A do tada malo stani na loptu i veseli se svakom novom danu jer time pružaš svojoj bebi zdrav početak.

A pohana šnicla i pomfrit će pričekati neke druge dane i to stvarno nije nešto što te treba deprimirati.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj sandra23 prvotno napisa
    A pohana šnicla i pomfrit će pričekati neke druge dane i to stvarno nije nešto što te treba deprimirati.
    Pa mislim da sam negdje već napisala da pohane šnicle, a pogotovo pomfrit ne jedem ni kad nisam trudna ?!?!? i upravo zbog toga mi nije jasno zašto kile jednostavno divljaju, a ja NE jedem čokoladu..........to mi je nekako veći problem, nego to što je eventualno 9 mjeseci neću jesti.

I sada sam stvarno na dijeti. Jedem sir i vrhnje (jako malo masno), voće bar triput dnevno jer više ne znam što bih, za ručak kuhano povrće s kuhanim povrćem, a za večeru litru mineralne vode jer obična mi sjedne ko kamen na želudac.

I izdražat ću, jer moram!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •