Dakle, ne ono sto ste skuhali posebno za njih (ili odvojili od svog prije nego ste dovrsili sa zacinima i sl.)...
Dakle, ne ono sto ste skuhali posebno za njih (ili odvojili od svog prije nego ste dovrsili sa zacinima i sl.)...
ovisno hoćeš li se ti prilagoditi njegovoj prehrani, ili ćete njega prilagoditi vašoj.
i ovisno o tome kako se inače hranite; ako stavljaš puno soli, vegete i slično... onda ni 5 godina nije donja granica.
ako su vam jela "bolnička" (kao što ivarica kaže za naša), onda redom, kako koja namirnica koju si skuhala dolazi na red.
ako ti je ručak rižoto s tikvicama s malo maslinovog ulja, može i sa 8 mjeseci.
a ako su svinjska rebarca sa zapečenim ljutim grahom...eee, druga priča!
Novi je poceo da jede s nama kad je imao oko 14 meseci.
Mi smo se skroz prilagodili njemu, tako da nismo imali problema.
Znaci, isto kao Apricot.
Jos nije. Osim kad su klepe ili supa.
da se ja prilagodim njemu crkla bih od tuge bez mesa
sa nekih 8-9 mjeseci starosti
zara s neke 2 godine
i margiti još uvijek kuham posebno
ne sjecam se, negdje nakon godinu dana. al ni sad ne koristim sol kod kuhanja, a vegetu nikad nisam, al koristim zacine, maslinovo, sezamovo ulje...zafrig ne radim nikad, nisam ni prije.
zahvaljucui dorianu kuham redvito i definitivno se zdravije hranimo, jer pazim na kombiniranje namirnica
Do nekih 15 mjeseci sam joj posebno kuhala ili odvajala,ali onda je sve vise pocela sve to odbijat i trazit sto i mi jedemo,pa smo s 15 mjeseci postepeno presli na zajednicku prehranu.
mislim da ćemo i mi početi sa oko godinu dana
Za Patrika se ne sjećam, Frida je i prije prvog rođendana počela jesti većinu stvari što i mi. Ali mi kuhamo bolnički
, nezačinjeno i nemasno.
Da ne bude zabune, mi se prilagođavamo njoj, i ne bude baš svaki dan "kašikom" za nas velike, al' za nju ima![]()
Kuham sve nemasno i neslano, bez zaprške. Kad je skuhano odvojim njen dio, pa nama začinim. Tako jede od navedenih 8-9 mjeseci starosti isto što i mi, samo neslano i bez "travki". Kad mi papamo "nešto s nogu" za nju se kuha posebno i danas.
Marin već dosta toga jede s nama. Prvo je počeo odbijat ono kaj je bilo posebno za njega skuhano, pa smo se mi prilagodili![]()
Naša curka još uvijek jede svoje, tu i tamo nam se dogodi da jedemo isto. Trudim joj se prilagoditi, ali ona voli jednostavne kombinacije i naše prihvaća slabo.
Nesto malo pre pune godine,ali to su uglavnom supe i corbice(sa vrlo malo soli ili bez),rizota,neka jela sa piletinom,varivo od sociva....ako zeli damo joj da proba i "zabranjeno voce",ali samo po mrvicuTo je sto se tice rucka.....za dorucak ja jedem njene ostatke
![]()
Nešto prije 2. godine, ali još uvijek nama naknadno solim i dodajem začine. I kuham mu posebno kad imamo neki junk tipa pohano, pomfrit, svinjetinu...
moj neće još dugo početi jesti s nama. totalno je nezainteresiran kako za našu tako i za svoju hranu. nijedan obrok ne traje kraće od pola sata.
Negdje između 2 i pol i 3 godine.Postepeno je počeo prihvaćati sva jela s tim da i dalje ne kuham začinjeno,slano,ljuto...
Isto tako ne dajem mu svinju i junk jer mu ne treba,voli povrće,tjesteninu,piletinu,puretinu,ribu.....
Posto mi redovno jedemo junk, Mishici i dalje kuvam posebno. Cilj nam je da se mi njoj prilagodimo ali slabo nam ide.
M. ima 3 godine i 4 mjeseca, ali nažalost isto nam je ovako. I dalje mu kuham posebno, totalno je nezainteresiran za našu hranuM.a.r.t.a prvotno napisa
![]()
s nekih 20mj, ali samo ako je naše bilo lešo
od rođendana jede uglavnom isto što i mi ( a i to je većinom lešo, ili pečeno u pećnici bez masnoće - piletina, riba, povrće...)
kad malo bolje razmislim, prilagodili smo svoju prehranu njemu, i svi zadovoljni
Kad ste počeli davati bijelo meso pečeno na maslinovom ulju?
A kad dinstana jela ( s lukom ili bez)?
jos nisam. jedan ima 6 godina, drugi 10 8)Kad ste počeli davati bijelo meso pečeno na maslinovom ulju?
A kad dinstana jela ( s lukom ili bez)?