-
Za vrijeme trajanja bolovanja ili porodiljnog fima se gasi
Postoji velika vjerojatnost da se moja firma ugasi i to ili za vrijeme trajanja mog bolovanja (od jučer) ili za vrijeme porodiljnog.
Kako to utječe na porodiljnu naknadu?
-
mislim da ovisi da li se ugasi za vrijeme bolovanja ili porodiljnog. svakako je porodiljni puuuuuno bolja varijanta jer ti se onda racuna kao da si zaposlena (ako si barem 2 mj na porodiljnom bilazaposlena). inace mislim da ti se komplikacije isplacuju prvo prema prosjeku placa, a zatim min naknada jer si nezaposlena...ali to treba provjeriti...
nadam se da ce se javiti netko sa 100% provjerenim podacima, a ako se ne javi, nazovi besplatni telefon HZZO-a i pitaj (0800 7979 - mislim, nisam ziher...)
sretno
-
neznam jel se promijenilo ali imala sam slucaj da se firma nije mogla zatvoriti dok se zena nije vratila sa porodiljnog. rijec je bilo o bankarskoj instituciji.
-
treba provjeriti zakon o radu i zakon o likvidaciji d.d. ili d.o.o.
-
pa ako si zaposlena na neodredjeno onda ti ne mogu dati otkaz dok si na porodiljnom te tako se ne moze ni zatvoriti firma dok se ti ne vratis. za bolovanje nisam ziher...kao sto su vec spomenuli, treba provjeriti zakon i ugovor, pogotovo ako postoji kolektivni u firmi ili neki kolektivni pod koji firma spada...
-
kolektivni ne postoji. Firma je u privatnom vlasništvu...ne znam..danas će nam se valjda obratiti direktor da nam veli kakva nas budućnost čeka :/ a onda ću vidjeti kako dalje..svakako, moram priznati da me ova situacija uzrujava više nego što sam mislila da hoće...
-
nije nam se obratio. Nije se ni pojavio. Ni jučer , ni danas
-
-
-
mislim da to ne bi trebalo utjecati na naknadu jer naknadu plaća država a ne firma
-
Ja ne znam, ali ti samo šaljem jednu veliku
-
hvala svima na podršci
zadnje što mi je rečeno je da sve radnike možda "preuzme" jedna druga tvrtka...ali....bumo vidli :/
-
U tvom slučaju ne znam.Meni je istjecao ugovor a na HZZOu su mi rekli da se onda vodim kod njih do kraja porodinskog.Znači,radna knjižica je kod njh i javljaš se svaki mjesec kao i na burzi.Primanja su ti jednaka kao da si u radnom odnosu.Nosiš neke dokumente pa dobivaš i staž do djetetove 1. godine.Meni su na sreću produžili ugovor.Držim ti fige da sve bude ok.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma