Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 133 od 133

Tema: Kvaliteta JS

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

jeli je tu riječ o matičnpj mliječi ili o nečem drugom mislim na taj pelud

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure moze pitanje??

js se mogu oploditi a da ne budu kvalitetne zar ne??
    kao u mom slucaju ,3 su bile oplođene 8stan. vracene i nista.....non-stop razmisljam o tome sta je bilo....mozda nisu js bile dovoljno kvalitetne?
    dr. je rekao moze bit ....
    dali se nezrele ili prezrele js mogu oploditi ?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Točno je da se js mogu oploditi i ako nisu kvalitetne, a za nezrele i prezrele ne znam, mislim da ih niti ne oplođuju

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jel vi sta pijete , neke vitamine ili nesto za bolju kvalitetu js ?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nažalost, mislim da nikakva hrana ni vitamini ne mogu popraviti kvalitetu js, osobito ako su brojčano pri kraju.

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    cure moze pitanje??

js se mogu oploditi a da ne budu kvalitetne zar ne??
    kao u mom slucaju ,3 su bile oplođene 8stan. vracene i nista.....non-stop razmisljam o tome sta je bilo....mozda nisu js bile dovoljno kvalitetne?
    dr. je rekao moze bit ....
    dali se nezrele ili prezrele js mogu oploditi ?
    ja ti mogu reći da sam imala jednu nezrelu js i da mi je teta biologica rekla da ju takvu nije bilo ni moguće oploditi. a šta je u tvom slučaju bilo...pa moglo je biti tisuće razloga zašto nije uspjelo...e kad bi doktori znali takve detalje i uspješnost mpo bi bila puno veća, upravo u tome i jest problem što se ne zna točno zbog čeka ne uspije

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

eeee ali moj dr. kod kojeg sam sada veli da ima sliku embrija odmah bi mi znao to reci ..dali je embrij bio dobar ili ne...naravno nisam ju dobila na 1. ivf. odkud znam da daju...a u nekim klinikama ipak daju,
    ok kuzim da se nezrele js ili prezrele ne oplode uopce .

uglavnom ja pocela opet koristiti sa mm vitamin E, maticnu mlijec, folacin,
    smokve u maslinovom ulju,zeleni caj kupila ( negdje sam procitala da se
    pije), vitamin C, ciklu,sjemenke bundeve i suncokreta,

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Vitamin E, zink i selen + C vitamin su općenito dobri za stanično tkivo pa vjerujem da ipak malo utiču i na js.
    Ja sam ih pila prije postupka,a i još ih pijem

Usput, vitamin E je odličan i za cirkulaciju (prokrvljenost) što je još jedan veliki plus.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Embrij može dobro izgledati, no nitko ne može reći je li kromosomski ispravan. Isto je i s jajnim stanicama: morfološki mogu biti savršene, ali se ne može vidjeti imaju li kromosomsku pogrešku.
    Što se vitamina tiče, općenito su dobro došli, kao i zdrava prehrana.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bok cure!

Evo i mene k vama jer očito imam problem sa kvalitetom js
    1. ICSI - 19 folikula, 14 zrelih js oplođeno - 1 se oplodila do blastice - beta 0
    Stimulacija: Puragon i Diphereline 10 dana, nakon toga uslijedila hiperstimulacija naravno

2. ICSI - 19 folikula, sve zrele, sve oplođene - 3 se oplodile do blastice - biokemijska (vjerovatno) u 5. tjednu
    Stimulacija: 3 dana 3 Gonala i 1 Decapeptyl, 3 dana 2 G i 1 D, 3 dana 1 G i 1 D, i 1 dan 1 Gonal, štoperica Oviterelle

Inače imam PCOS pa pretpostavljam da mi ovaj DHEA baš i neće doktor odobriti, ali sve sam pročitala što ste napisale i za sve ću ga pitati pa nek mi složi neku kombinaciju od svega toga, ovih dana bi trebala do njega da se dogovorimo za novi postupak

Nakon prvog postupka sam mislila, ajde, desilo se, nije mogao odmah pogoditi stimulaciju, bla bla bla... međutim nakon drugog puta je očit problem...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ne znam gdje bih drugdje pisala pa ću ovdje..ako netko zna bila bih jako zahvalna..

stimulacija počela od 2dc-4 dc 3 gonala
    5-11dc 2 gonala+1 menopur+ovitrelle
    lijevi jajnik punktiran,aspirirana 1 js,i kad sam danas zvala veli biologica da je bila nezrela i da su je stavili na kulturu..
    baš i nisam sigurna da će sazrijeti u lab uvjetima...
    pa kaj kod nas rade IVM...ja mislila da rade samo vani..
    je li netko imao ovakav slučaj i da li je došlo do oplodnje js..ili netko zna nešto više o tome..
    Posljednje uređivanje od kiara79 : 24.03.2011. at 18:21

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kiara79, čini mi se da je medena imala takvu situaciju u zadnjem postupku u Citu, js nisu bile zrele nakon punkcije pa su "ostavljene" na dozrijevanju...transfer nije izostao, ali beta nažalost je.
    i neka od cura u PFC-u na pdf-u Prag (nisam zapamtila nick, jer sad svi imamo "prosvjedničke" avatare) se baš nedavno vratila i napisala takav scenarij
    držim palčeve, želim ti preokret u vašu korist, iz petnih žila!

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

da dignem malo temu jer se puno pise o dhea..
    koristim dhea skoro godinu dana jer je moja vrijednost bila niska, ispod referentnih vrijednosti.
    uzimanjem 3x25mg se vrijednost normalizirala, zadnja vrijednost je bila 350 ako se ne varam, do 390 ili 400 bi bila normalna za moju dob.
    glede postupaka mi dhea nije pomogla.
    mislim, prvi IVF je zavrsio tragicno, no mislim da je i tajming za stopericu/punkciju bio los. dva dana pred punkciju je jedna JS bila 16mm, ostale su bile za trecinu manje. taj dan je doc odlucio da ce se stoperica dati dva dana kasnije..dakle ostali nisu vjerovatno dosegli niti uobicajenu velicinu niti zrelost. radilo se o 4JS koje su barem pod mikoskopom izgledale dobro. pool body su gledali tek sljedeci dan, nakon sto nije doslo do fertilizacije...anyway.
    drugi postpak jer bio ICSI, isto se dva dana ispred odlucivalo od punkciji, mada su tada JS bile velicine izmedju 19-21mm, mada E2 level i nije bio neki..za 4JS 650. ishod je bio negativan.

cinjenica je da su mi hormoni prije uzimanja dhea bili zbrckani, pogotovo je E2 u toku ciklusa je bio nizak. to se sve promijenilo otkad sam pod 'dopingom'. ok, u to doba mi je laparoskopki odstranjena mini endometrioza pa moze biti da su se vrijednosti normalizirale i od toga.
    i sto sad uciniti s uzimanjem DHEA? optimisticki nastaviti i zbog dobrog utjecaja na hormone, ili?
    hvala

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo najnovijeg iz jedne klinike u Americi, na upit Dhea da ili ne (radi se o jednoj o najcjenjenijih klinika za IVF, koliko sam skužila) - nisu imali trudnoća s Dhea-om, tj. nisu primijetili nikakve kliničke razlike sa ili bez Dheae (pili su je isključivo, pretpostavljam, low responderi + problematična dob).

Moje pitanje tebi - jesi na tu dozu dobila akne i udebljala se?

Koji je utjecaj na libido?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.07.2011. at 08:40

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo najnovijeg iz jedne klinike u Americi, na upit Dhea da ili ne (radi se o jednoj o najcjenjenijih klinika za IVF, koliko sam skužila) - nisu imali trudnoća s Dhea-om, tj. nisu primijetili nikakve kliničke razlike sa ili bez Dheae (pili su je isključivo, pretpostavljam, low responderi + problematična dob).

Moje pitanje tebi - jesi na tu dozu dobila akne i udebljala se?

Koji je utjecaj na libido?
    debljanje - jesam se udebljala, mislim da nije do dhea, prije do utrogesta koji me ubi u drugoj polovici ciklusa i otvara apetit. folikularna faza glede apetita nije toliko problematicna, dakle bit ce da je problem u gestagenima. dhea bi cak trebao pozitivno utjecati na mrsavljenje
    akne - nisam dobila..imam tu i tamo 2-3 pikne na ledjima, nista dramaticno..to sam imala i bez dhea
    libido se nije promijenio

postoji puno pro i kontras..bas je nedavno jedan berlinski repromedicinar linkao neku studiju o usupjesnosti..mislim da se oko toga struka svadja. gledajuci moj slucaj, ocito nema ucinka..no opet
    ne znam kakvi bi ovi krzljavci bili bez dhea, samo razmisljam da si ne zeznem hormonsku sliku ako prestanem (ne gubim nadu da se kojim cudom i prirodno ulovi..hehe)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A većina ovdje ima upravo suprotan strah glede hormonske slike... evo, jedna od liječnica iz mojeg kruga ne savjetuje to jer je to ipak testosteron i frka ju je s tim se kljukat... Ja ga imam doma i zasad ga samo gledam.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.07.2011. at 09:15

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A većina ovdje ima upravo suprotan strah glede hormonske slike... evo, jedna od liječnica iz mojeg kruga ne savjetuje to jer je to ipak testosteron i frka ju je s tim se kljukat... Ja ga imam doma i zasad ga samo gledam.
    pa valja cekirati hormonsku sliku. zato je kod PCOS pacijentica dhea kontraindiciran..one obicno imaju visoku razinu dhea i visoku razinu testosterona.
    moj testosteron je npr. u donjoj granici..

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni je strah uzimati DHEA zbog endometrioze negdje sam pročitala da utječe na njeno bujanje pa sam odustala.
    A ovo za utrogestane i prežderavanje i meni se to dešava, svaki put se udebljam jer sam stalno gladna

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je strah uzimati DHEA zbog endometrioze negdje sam pročitala da utječe na njeno bujanje pa sam odustala.
    A ovo za utrogestane i prežderavanje i meni se to dešava, svaki put se udebljam jer sam stalno gladna
    meni je doc unatoc poznatoj (odstranjenoj) mini endometriozi preporucio dhea. i pitala sam ga u vezi endoemtrioze i rekao je da mogu uzimati..

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i meni su dr-i (Mb, Reš, Austrija i soc. ginić) rekli da mogu uzimati estrofem, s mojom endometriozom i miomima, i jesam, i sigurna sam 100% da mi je pogoršalo situaciju. Mislim da je to presloženo i da oni ne mogu znati kako će tko reagirati.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

da li si radila laparoskopiju ili subjektivno imas vise poteskoca? imas i miome?
    boze, koje zlo nece jos na nas zene

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam mikrocistični jajnici i niži mi je DHEA - čekirala ga - a isto imam endometriozu sitnu. MM se "napalio" i nabavio dheu zbog obećanja povećanja libida... LOL - moram mu reć' da to ipak ne djeluje tako. A ja je samo gledam... i vjerojatno ću je spakirat i gledat na moru. Smiješna sam sama sebi, što "prirodniji" pripravak, to je mene njega više strah jer se mislim ko zna, neispitano, netestirano, filozofija.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.07.2011. at 09:56

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

za libido probaj macu...najbolje red macu..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, kud ću ti ja na macu... Ja i maca, dva pojma, dva svijeta. I to sam imala doma i nikad pila - to je ono dvoje zagrjlenih na slici u stilu Bravo, piše "Maca Potent". Tu mi tek fali unutarnje motivacije da to nešto djeluje, a ono ko zna ko to proizvodi i na što još djeluje... Ma, zanemarite moje trućarije .

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma, kud ću ti ja na macu... Ja i maca, dva pojma, dva svijeta. I to sam imala doma i nikad pila - to je ono dvoje zagrjlenih na slici u stilu Bravo, piše "Maca Potent". Tu mi tek fali unutarnje motivacije da to nešto djeluje, a ono ko zna ko to proizvodi i na što još djeluje... Ma, zanemarite moje trućarije .

ali ja vjerujem da MPO nebuloze negativno djeluju na libido..da se mozes postaviti na trepavice ako je u glavi kosmar
    uups...off...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Znaš mene... nisu MPO nebuloze, nego manjak ženskih hormona... uslijed dobi. Ma, whatever... ljeto će samo po sebi taj problem riješit, to je ta sezona... opuštanja .

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Znaš mene... nisu MPO nebuloze, nego manjak ženskih hormona... uslijed dobi. Ma, whatever... ljeto će samo po sebi taj problem riješit, to je ta sezona... opuštanja .
    nebulze = problemi nekad taj seksualitet zakopamo u brdu problema, posla i ostalih blokada..to kako ti mislis sam i ja polazila od toga. hormoni su mi u banani, estrogen na najnizojo razini...itd..da ti kazem da sam imala ciklusa koje sam hormonski pratila i po njima sam 'bomba estrogena' a opet mi seks nije bas padao na pemet..a ciljani odnosi odradjeni zbog svrhe..zvuci trezveno i grubo..MM i ja znamo o tome pricati i hvala bogu da postoje i druge situacije koje su spontane, neopterecene s 'pravljenjem' bebe.
    ajde neka opusteno ljeto donese plodove..

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj spodoba prvotno napisa Vidi poruku
    da li si radila laparoskopiju ili subjektivno imas vise poteskoca? imas i miome?
    boze, koje zlo nece jos na nas zene
    laparotomiju. dvaput. a poteškoće su mjerljivi porast mioma i direktno nakon terapije temperatura preko 38 uz turbojake bolove.

što se tiče libida, meni bi i skraćeno radno vrijeme MM-a i mene učinilo puno dobra

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nas reproduktivac je samo odmahnuo glavom na DHEU. Ono, jedno uho unutra, drugo van.

Mozebitno spadam u low respondere (jos nema dijagnoze), a svakako imam katastrofalan AMH.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Low responder means low AMH, to su skoro pa istoznačnice, zato u i je Americi bar za nizak AMH/visok FSH neki entry barrier za stimulirani IVF, koji oni, ako dobro kužim, klasični stimulirani IVF (ono tipa 30 gonala/menopura ili takvih stvari) jedino i rade, ne ove minimiksove klomifen plus malo gonala/menoupra, ili samo klomifen za IVF, ili prirodnjaci. Taj barrier su stavili jer to znači low responder neće dobit benefit klasičnog stimuliranog IVF-a koji se oslanja na višak stanica i višak embrija da bi se nekako napravio shortcut i postigla trudnoća (naravno, uz to što se zaobilazi dio reproduktivnog puta - jajovodi - i pomaže spermiogramu, ako je to primaran problem).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 22.07.2011. at 10:15

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pitala sam ga spadam li u low respondere zbog niskog AMH-a, i/ili moze li mi prisiti dijagnozu low ovarian reserve, ali nece i ne moze, upravo zbog onoga sto sam navela na drugom topicu - AMH je zgodno znati, ali smatra da je to previse nova i zasad previse nepouzdana pretraga da bi se na temelju nje nesto moglo definirati.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

nizak AMH ne znaci automatski da bi bila low responder. za to bi trebalo probati stimulaciju u okviru jednog IVF/ICSI da bi to znala.
    ja npr. odlicno reagiram i na najmanje količine fsh (puregon) i klomifena bez supresije u stimuliranom ciklusu, a jako lose na ful stimulaciju s fsh (300-475IE menopura) u dugom protokolu.
    i bez AMH se mogu prosuditi tvoje ovarijalne rezerve..uz FSH, odnos FSH/LH i brojanje antralaca pocetkom ciklusa npr. moj broj antralaca je sukladan vrijednosti AMH..nazalost.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zbog putovanja i menge koja je dosla dva dana ranije od ocekivanog sam propustila vadjenje hormona treceg dana ovaj mjesec. Tako da cu i UZV antralnih vidjeti tek pocetkom sljedeceg ciklusa, osim ako se, naravno, ne dogodi cudo i ne ostanem trudna. Reproduktivca do daljnjeg ne zanima LH, nije na popisu onoga sto mi zeli provjeriti.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •