-
otkazni rok i GO
vratila sam se s porodiljnog u listopadu, u međuvremenu sam s određenog dobila ugovor na neodređeno. po ugovoru imam otkazni rok mjesec dana.
pitanje je slijedece: zakonski, imam li pravo iskoristit godišnji (za 2008 god.) u otkaznom roku (22 dana)? ili otkazni rok odraditi, pa onda još 22 dana godišnjeg?
u svakom slučaju nebi htjela da mi propadne GO, koja su mi zakonska prava i obveze?
hvala na odgovorima.
-
Ne kužim :?
Dobila si ugovor određenog na neodređeno vrijeme. U tom na neodređeno vrijeme je otkazni rok mjesec dana. TI bi koristila otkazni rok?
To možeš jedino ako daješ otkaz.
-
ovo ni ja ne kuzim. Pa ugovor na neodređeno znaci da si primljena za stalno.
Ocito si krivo pokopcala ili si krivo nama prenjela
-
prilmljena sam na neodređeno, neki dan sam dobila ponudu ta bolji posao, ja bi dala otkaz.
nadam se da sam sada pojasnila stvar.
-
-
Ukoliko u tvojoj firmi postoji kolektivni ugovor,tamo ti sve piše i koja su ti prava i koje su ti obaveze u slučaju prekida radnog odnosa,a ukoliko drugačije nije naznačeno nemaš pravo na cijeli godišnji,odnosno imaš pravo na srazmjerni dio godišnjeg,a to je dva dana za svaki odrađeni mjesec u ovoj godini,dakle ako si odradila siječanj i veljaču imaš pravo na 4 dana godišnjeg za ovu godinu.
-
prvo: osim ovih dana za siječanj i veljaču imaš pravo i na neiskorišteni godišnji iz 2007. ako ga nisi iskoristila kad si se vratila s porodiljnog.
drugo: godišnji ti ne može propasti jer ga prenosiš u drugu firmu, stari poslodavac ti izdaje potvrdu koliko dana ti je ostalo i to se zbraja s danima koje dobivaš na novom radnom mjestu!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma