Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: otkazni rok i GO

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno otkazni rok i GO

vratila sam se s porodiljnog u listopadu, u međuvremenu sam s određenog dobila ugovor na neodređeno. po ugovoru imam otkazni rok mjesec dana.
    pitanje je slijedece: zakonski, imam li pravo iskoristit godišnji (za 2008 god.) u otkaznom roku (22 dana)? ili otkazni rok odraditi, pa onda još 22 dana godišnjeg?
    u svakom slučaju nebi htjela da mi propadne GO, koja su mi zakonska prava i obveze?
    hvala na odgovorima.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne kužim :?
    Dobila si ugovor određenog na neodređeno vrijeme. U tom na neodređeno vrijeme je otkazni rok mjesec dana. TI bi koristila otkazni rok?

To možeš jedino ako daješ otkaz.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ovo ni ja ne kuzim. Pa ugovor na neodređeno znaci da si primljena za stalno.
    Ocito si krivo pokopcala ili si krivo nama prenjela

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

prilmljena sam na neodređeno, neki dan sam dobila ponudu ta bolji posao, ja bi dala otkaz.
    nadam se da sam sada pojasnila stvar.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ta = za

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ukoliko u tvojoj firmi postoji kolektivni ugovor,tamo ti sve piše i koja su ti prava i koje su ti obaveze u slučaju prekida radnog odnosa,a ukoliko drugačije nije naznačeno nemaš pravo na cijeli godišnji,odnosno imaš pravo na srazmjerni dio godišnjeg,a to je dva dana za svaki odrađeni mjesec u ovoj godini,dakle ako si odradila siječanj i veljaču imaš pravo na 4 dana godišnjeg za ovu godinu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

prvo: osim ovih dana za siječanj i veljaču imaš pravo i na neiskorišteni godišnji iz 2007. ako ga nisi iskoristila kad si se vratila s porodiljnog.

drugo: godišnji ti ne može propasti jer ga prenosiš u drugu firmu, stari poslodavac ti izdaje potvrdu koliko dana ti je ostalo i to se zbraja s danima koje dobivaš na novom radnom mjestu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •