Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Nuspojave antibiotika

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Nuspojave antibiotika

Zorka mi ima sarlah i kao moramo odraditi terapiju antibiotikom. Medjutim, ona se od sinoc valjda deset puta ispovracala. Od jutros ima nekakav ruzni proljev kojeg niti ne registrira da izlazi nego skuzi tek kad su gacice vec pune.
    Sinoc smo zvali bolnicu i doktor je rekao da i dalje trebamo pokusavati davati antibiotik, unatoc povracanju i proljevu.
    Ona pije dosta vode, ali hranu ne zeli ni vidjeti.
    Do kada se moze ili mora tolerirati ovakve nuspojave? Strah me da ce morati na infuziju ili biti hospitalizirana jer doktor kaze da je jako vazno privesti terapiju kraju, a ona izbaci taj sirup iz sebe doslovno pet minuta nakon sto ga proguta.
    Bas sam u komi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Koji je dan bolesti i što dobiva?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pocelo je u petak ujutro, u nedjelju smo skuzili da je rijec o sarlahu (pojavio se osip i crvenilo koze skupa s ostalim simptomima) Sirup pije od jucer ujutro, rijec je o Ospen sirupu. Prepisem sastav ako treba.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislim da nema smisla uzimati lijek koji povrati nakon pet minuta.
    U principu ništa ne ostaje u organizmu .
    Ja bih probala drugu vrstu antibiotika ili homeopatiju (belladonna je pripravak br.1 kod šarlaha,ali bolje je kontaktirati homeopata).Inače ,mi smo streptokoka tretirali homeopatijom uspješno,bilo je već pisano o tome.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne trebaš, znam.
    Povraćanje i proljev može biti komplikacija i same bolesti, no vjerojatnije da je od antibiotika. Zamoli dr. da mu promijeni antibiotik (možda povraća zbog okusa ili neke komponente koja mu ne paše.) Pokušaj mu ga dati uz obrok. To je čak i poželjno. Uz neki drugi antibiotik bi proljev mogao biti i izraženiji. Alternativa je da prima nekoliko dana inj penicilina ili jednu koja malo dulje štiti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Ja bih probala drugu vrstu antibiotika ili homeopatiju (belladonna je pripravak br.1 kod šarlaha,ali bolje je kontaktirati homeopata).Inače ,mi smo streptokoka tretirali homeopatijom uspješno,bilo je već pisano o tome.
    Sirius, mi streptokok nismo tretirali ničim pa je prošao nakon 8 dana bolesti. Bez komplikacija, srećom. To je samoizlječiva bolest.
    Antibitici je skraćuju na 1-2 dana, umanjuju simptome već za 6 h i smanjuju šansu za komplikacije. Pa tko voli.
    Kod mog L. se nije radilo o eksperimentu već kombinaciji simptoma koji su upućivali na nešto drugo. Zato se morao boriti dulje i izboriti mukotrpnije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Problem mi je to sto ona uopce ne zeli ni cuti za hranu.
    Sad je situacija malo mirnija. Vec nekih sat vremena nije bilo proljeva.
    Bibai, to sa sirupom nas muci zato sto je muzu ovaj doktor sinoc rekao da ne mora znaciti da ce na drugi sirup bolje reagirati. Kao moze biti upravo to sto ti kazes, da proljev bude jos jaci, a i povracanje vjerovatno ne bi prestalo. (ovo nije prvi put da ona ovako reagira na antibiotik)
    Kad bi sirup mijenjali, nastavljamo li onda terapiju na vec zapocetu?

Znam za belladonu, ali smo se muz i ja nakon razgovora i razmatranja opcija ipak odlucili za antibiotik.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj loše podnosi klavocin - znao je dobiti proljev. Na svu sreću pio ga je samo 3 puta u životu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Apsolutno se slažem sa tobom da je streptokok samoizlječiv(ako je organizam dovoljno jak i roditelj dovoljno strpljiv).
    Homeopatija( kao i antiibiotik )ubrzava tijek bolesti i sprečava mogučnost nuspojava.
    Jedini problem kod antibiotika(osim mogućih nuspojava) je i problem koji nastaje nakon terapije.A to je mogućnost recidiva(sad govorim i o upali grla uzrokovanom streptokokom betahemolitičkim).
    Opće je poznato da antibiotik osim uzročnika bolesti uništava i fiziološku floru na tonzilama koja je zapravo prva linija obrane i osnovni mehanizam obrane na tonzilama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bibai, kakve sanse za komplikacije ima dijete koje boluje od sarlaha i ne uzima antibiotik?
    Mene ovo sve skupa nervira jer su se jos prije pocetka terapije svi zesci simptomi povukli. Znaci, grlobolja je nestala, temperatura isto tako i sve sto ide uz nju. Doktorica u bolnici je rekla da se antibiotik daje uglavnom radi osipa, a ovaj doktor da se radi o izbjegavanju tih komplikacija koje se mogu javiti dva-tri tjedna nakon povlacenja simptoma.
    Kolike su uopce sanse za razvoj tih komplikacija? Nasla sam nekakve podatke o tome, ali ne znam koliko su relevantni s obzirom na to da je terapija antibiotikom prakticki standardizirana kod sarlaha.
    S druge strane, ova doktorica je muzu rekla da dosta djece preboli sarlah, a da ni se ni ne sazna da su ga imali.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U slučaju promjene samo nastavljate terapiju.
    To je antibiotik uskog spektra i stvarno ne bi trebao previše poremetiti ravnotežu u organizmu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko dugo dijete treba ostaviti doma nakon bolesti? Plasi me upravo ovo sto Sirius spominje. Ne bih htjela da dodje u vrtic i vec isti dan pokupi nekakvu bolest radi slabog imuniteta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozes li malo objasniti to o uskom spektru i neremecenju ravnoteze u organizmu?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislim da ovo o remečenju ravnoteže u organizmu najviše (ako ne i jedino) ovisi o stanju organizma dijeteta.

Moj sin je bio jako osjetljiv pa je nakon popijenog (penicilinskog 10 dana terapije )antibiotika dobio recidiv nakon nepuna dav dana.Onda je dobio antibiotk širokog spektra,nakon 6 dana(čekajući kontrolni bris) završio je u bakterijemiji i na injekcijama(10 dana).Mjesec dana poštede od vrtića i kad je ponovo krenuo (sa svim sterilnim brisevima) u roku 10 dana ponovo je imao upalu grla(i izoiranog uzročnika)...

Inače ,djeca naših prijatelja nakon popijene jedne kure penicilina nisu imali recidiva.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Komplikacije mogu biti lokalne (od širenja gnojne infekcije oko i iza tonzila, duboko u ždrijelo, u limfne čvorove, sinuse, uši preko upale pluća, sepse, itd do pojave ovih kasnijih tipa reumatske vrućice (nakon 1-5) tjedana koja se danas javlja praktički vrlo, vrlo rijetko, a ranije se javljala sa učestalošću od oko 3% u neliječenih. Druga češća (kasnija) komplikacije je glomerulonefritis (1-3 tjedna nakon) kuju davanje antibiotika ionako neće prevenirati. Postoje još neke autoimune poveznice, no one su rjeđe.
    Recidiv je nakon uskospektralnih peroralnih penicilina češći zbog toga što ga inaktiviraju enzimi nekih bakterija koje u ustima/ždrijelu normalno žive. Pa u nižoj koncentraciji atb ne uništi sve streptokoke te se oni opet namnože i izazovu simptome. To obično bude dan - dva nakon prekida terapije.

Smatra se da dijete nije zarazno 24 sata nakon injekcije penicilina i 48 sati nakon peroralne terapije i da smije u kolektiv. Ako mu je opće stanje dobro, naravno. Ako se ne liječi trebalo bi brisom provjeriti koliko je dugo kliconoša i prema tome mogući prijenosnik.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala. Sto se tice vracanja u vrtic, pitala sam vise radi djeteta nego radi kolektiva. Na websiteu jednog beckog lijecnika stoji preporuka da se dijete ne vodi u vrtic ili skolu nekih tjedan dana nakon zadnje povisene temperature, kao dok se malo situacija s imunitetom ne sredi.
    Po opcem stanju ne mogu bas uvijek procijeniti kakav je imunitet. Jer djeca ko djeca, cim nema temperature, oni krecu u akciju.
    Jel bi bilo pretjerano drzati je dalje od vrtica neka dva tjedna?
    Muzeva rodica kaze da u njihovom vrticu nisu dozvoljavali da se djeca dovode barem dva tjedna nakon pojave simptoma. :?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U Hrvatskoj djeca (najčešće) ne smiju u vrtić dok su pod terapijom antibioticima.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Općenito vrijedi - što dulji oporavak, to bolje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U Hrvatskoj djeca (najčešće) ne smiju u vrtić dok su pod terapijom antibioticima.
    Da znam, totalna glupost.
    A šmrkava, i opasna za ostale- smiju.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Takav je život...
    Samo najjači opstaju(i kliconoše).

Ali ko što rekoh ,mene to više ne brine ( bilježimo 2,5 godine u kolektivu bez antibiotika i ventolina).

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Da znam, totalna glupost.
    A šmrkava, i opasna za ostale- smiju.
    Pogatovo ona koja kašlju i bacaju svoje viruse svuda naokolo dok njihove mame kažu da su potpuno zdrava :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zorana ja sam kao dijete dobila Ospen i radi istog zavrsila u bolnici. Ospen je u istoj grupi kao i Penicilin i cijeli zivot sam alergicna na bilo sto iz te grupe.

Sarlah se mora lijeciti antibiotikom. Prije sarlaha ti je sigurno imala problema s grlom tj strep koji nije lijecen i onda dodje sarlah. Annabel je za Bozic krenula s grlom i fibrom. Mislili smo da nije nista ono virus. Na kraju je zaradila sarlah i bila bolesna 14 punih dana sa fibrom koju nismo mogli skinuti(40). Ona isto ima alergije na sve u familiji s Penicilinom tako da je dobila Sumamed i vec prvi dan bila bolje od njega. Pila ga je pet dana. Prije nego je uspostavljena dijagnoza je bila zavrsila u bolnici na infuziji jer je bila u ocajnom stanju.
    Bukvalno je provela u krevetu jedno 6 dana. Uopce nije mogla ustati. Lice joj je sve bilo nateklo a oci krvave, ma uzas. Izgubila je jedno 5 kg u tin 14 dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa i ja sam pomislila da je rijec o upali grla. Prvo je u petak ujutro povracala nesto malo. Popodne dobila temperaturu, vec sutradan se zalila da ne moze gutati, krajnici su izgledali ko dvije tresnje. I onda se u subotu navecer koza po stomaku malo zacrvenila i postala nekako suha, kasnije to otislo i na ledja. ja sam mislila da je mozda od temperature. I tek u nedjelju ujutro, kad smo vidjeli jezik i muz malo bolje pogledao osip, povezali dva i dva. :/
    Mene sad zbunjuje to sto je ona prije par mjeseci imala nesto slicno. Isto tako crvenilo koze, i onda sam ja bila uvjerena da je od temperature. Jel moguce da je i tada bio sarlah u pitanju? Doduse, tada joj jezik nije bio ovakve boje, ali doktorica je muzu rekla da nekad djeca mogu imati i samo npr. bolno grlo i temperaturu, a da svejedno bude sarlah u pitanju.
    Zato me i muci ovo pitanje o komplikacijama ako se ne pije antibiotik.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Lara je probolila šarlah u siječnju, vrlo slabi oblik.
    nakon pretraga (crp povišen/graničan, urin čist, krvna slika granična) smo se posavjetovali i sa homeopaticom i odlučili da ne uzima antibiotik. ponavljam, bio je vrlo slab oblik i da nije imala malinast jezik moguće da bi šarlah prošao nezapažen. nakon 3 tjedna svi nalazi super, čak i krvna slika (željezo) i naravno čist urin za koji uvijek strahujemo zbog refluxa i davno uništene Esch.colli.
    uzimala je Argentum (ne sjećam se potencije), veću dozu VIP probiotika i Thimo.
    sretno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Betahemolitički streptokok je uzročnih šarlaha i upala grla.Isti uzročnik.Samo neki sojevi uz upalu grla uzrokuju( i )osip.
    Eventualne komplikacije jednake su kod upale grla i šarlaha ,ako je riječ o istom uzročniku tj.betahemolitičkom streptokoku.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

e da, što se komplikacija tiče: mene je mučila opasnost da bakterija prijeđe na kosti, ali nije dokazano niti s antibiotikom da 100% nema recidiva!

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zorana, i uz antibiotike mozes davati homeopatiju. Mozda ce djelovanje (homeopatije) biti malo slabije, ali moze, ako je dobro izabran, pomoci da lakse sve skupa prebrodite.
    I uzmi u obzir sve simptome, i sarlah i povracanje, proljev, i naravno opce stanje i raspolozenje djeteta...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •