Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: displazija kukova

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno displazija kukova

Molim vas za pomoć, ako znate... mojoj nećakinji je dijagnosticirana s 5 tjedana obostrana displazija kukova.
    I sada moj brat traži remenčiće koji su navodno udobniji a nema ih u Zg, umjesto kožnih koji navodno mogu raskrvariti malene tabančiće.
    Čak se dvoume, budući dijagnoza nije strašna, treba li beba uopće nositi remenčiće...?
    Imate kakav savjet?

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Imaš ovdje više; http://forum.roda.hr/threads/29060-r...e-2.-dio/page5
    Probaj nekoj od cura poslati pp di su one nabavile one mekane remenčiće.....

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

koja je dijagnoza?

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Obostrana displazija kukova IIA

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo za IIa dobili abdukcijske privatno.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

krumpiric, mislis na te mekane remencice?
    Mene zanima gdje se one mogu kupiti budući mi brat kaze da nisu našli u zg. Možda kod nekog privatnika?

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jesi pročitala onaj link iz mog prijašnjeg posta?!

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jesam, jesam... thx... i poslala sam pp!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Shiny prvotno napisa Vidi poruku
    Molim vas za pomoć, ako znate... mojoj nećakinji je dijagnosticirana s 5 tjedana obostrana displazija kukova.
    I sada moj brat traži remenčiće koji su navodno udobniji a nema ih u Zg, umjesto kožnih koji navodno mogu raskrvariti malene tabančiće.
    Čak se dvoume, budući dijagnoza nije strašna, treba li beba uopće nositi remenčiće...?
    Imate kakav savjet?
    Apsolutno treba nositi remenčiće ako su joj prepisani kao terapija. Nemojte niti razmišljati o tome da ih ne nosi.
    Čak i ako vam se dijagnoza ne čini strašna, posljedice mogu biti nepopravljive i dijete može imati teškoće s kojima će morati živjeti cijeli život.

Nisam nikad čula da su kožni remenčići raskrvarili noge, i to mi zvuči kao zastrašivanje. Ako ima podljeva, onda ih liječnik nije dobro namjestio.

Pokušajte zvati telefonom privatne ljekarne i ortopede za te moderne i mekane remenčiće. Ali samo još to da smo mi nosili kožne i sve je bilo u najboljem redu (niti podljeva niti nažuljanih nogica).

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nece obicni raskrvariti nista, a pogotovo sada kad je zima. remencici se stave preko bodija i stramplica i nece stvoriti zuljeve. oni su malo nezgodniji preko ljeta kada se vise znoje pa se od trenja i znoja koza moze malo iziritirati.
    inace, ne treba imati strah od remencica, treba imati strah od nenosenja istih ako su djetetu potrebni. nitko ih ne prepisuje kao terapiju tako iz vica...
    mi smo nosili remencice i to one najobicnije vulgaris i nista nije bilo strasno. niti je on plakao ili da mu je bilo neudobno. malo treba da se navikne na njih, ali i to brzo prodje. vazno je da roditelj ne panicare oko toga.
    srecom pa je rano uoceno, tako na to treba gledati.
    i brzo to prodje

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moji su isto oboje imali displaziju, curica je nosila Hilgereinerov aparatić (http://www.orthomedica.it/index.php?...cts&lnk=&ln=hr) a dečkić je nosio Pavlikove remenčiće. Oboje su nosili po 6tjedana....
    Nesjećam se točno koja je bila dijagnoza, al nije bila prestrašna....
    Nisam ni pomišljla da ne nose... Istina da nije djetetu udobrno u tome, al ono se brzo navikne...
    Jedino mijenjanje pelene ne traje dvijeminute već ponekad i pet puta dulje, al brzo prođe tih 6tj...

S time da mi ni jedno ni drugo nismo smijeli skidati, pa ih nismo kupali za vrijeme nošenja, samo sam ih mokrom tetrom brisala.....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 13.10.2010. at 16:26

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ljudi si stvarno dopuštaju previše. Zašto dalje pitanja da li nositi remenčiće ili ne? Ako je ortoped rekao da treba, onda nema rasprave.Sve ostalo je iznimno glupo.
    Isto tako je totalna neistina dase od vulgaris remenčića raskrvaruju noge. Frida ih je nosila 3 mjeseca i ne vidi se apsolutno ništa. Malčice se znalo zacrveniti, ali ništa strašno. Ako se dobro održava i njeguje, nikakav problem. Ja sam od prijateljice dobila remenčiće koju su udobniji, noviji, bla,bla i na kraju smo ipak ostali kod ovih koje svi dobivaju jer su dokazano učinkoviti. Strašno mi je kada čujem priče tipa:"nama je doktor rekao da treba nositi remenčiće i mi nismo i danas je sve ok". A što da nije bilo? Grozno. Nažalost, takvih je slučajeva i previše...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zato što za jednu dijagnozu jedan ortoped prepiše remenčiće, a drugi ne.
    Zato što za isto dijete jedan ortoped na uzv kaže da je jedna dijagnoza, a drugi da je sve u redu.
    Lako se odlučiti kad je sigurno prisutna patologija i kad se svi ortopedi slože.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Znam, samo izgleda da roditelji poslušaju ipak onog liječnika koji kaže da remenčići nisu potrebni. Ja nisam i zato sam i tražila drugo mišljenje. Išli bi u Klaićevu odmah da se ne čeka po 2,3 mjeseca, ali su nas zbog patologije primili odmah.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •