-
-
Encijan, biljne drogerije, bio&bio...
-
da. u staklenim teglicama, dosta tamnije od meda, neprozirno.
-
Samo pazite ako je za male bebe, baš sam gledala rižine sladove u Bio&Bio i svi sadrže i ječam, nisu imali jednu marku od koje sam ja inače kupovala slad (a zaboravila sam kako se zove :/ ) pa možda taj nema ječma u sebi.
Postoji inače i kukuruzni slad, taj mi je još nekako najfiniji.
-
-
a mogu ja pitati
jel to stavljate umjesto šećera
jel to ide za kolače
za sta upotrebljavate slad
koji je najbolji
i kakav je okus, jel kao med'
hvala cure
-
Kod nas u Splitu ga imate samo u dućanima zdrave hrane:
Bio&Bio u Primi 3
Kalumela (Ban Mladenova 15, kraj hotela Bellevue)
Zdravi bili (Radunica)
Mirta (u Sinjskoj)
Bio shop (kraj cjećarne Fontana)
-
možeš ga koristit svugdje umjesto šečera
razlikuje se po tome što je on polisaharid (složeni šećer), što znači da ne ide direktno u krv. Postoji ječmeni, rižin i kukuruzni slad-najblaži je rižin
-
hvala MajoMajice
a jel on tekuci ono kao med?
ne znam zasto to mislim
-
Moze biti tekuci (poput meda) ili u prahu
-
Slad je tekući kao tekući med, ječmeni je nekad gušći, okus nije baš kao med nego više po karamelu. Prije korištenja je slad dobro staviti u vruću vodu (teglicu) jer se tako lakše lijeva. Koristi se za zaslađivanje, ali ne znam baš da u svakom receptu možete umjesto šećera staviti slad jer to ipak mijenja gustoću smjese.
-
Posting Permissions
- You may not post new threads
- You may not post replies
- You may not post attachments
- You may not edit your posts
-
Forum Rules