ja pojima nemam što je to i kako se radi, navodno je bez masnoća, ali zbog zdravstvenih problema bi mi trebao "recept" pa ako netko zna molim neka mi javi. Ne mogu više živit na čaju od šipka i dvopeku :/
ja pojima nemam što je to i kako se radi, navodno je bez masnoća, ali zbog zdravstvenih problema bi mi trebao "recept" pa ako netko zna molim neka mi javi. Ne mogu više živit na čaju od šipka i dvopeku :/
Na masnoći popeci brašno dok ne porumeni pa polako dolijevaj hladnu vodu, kako se ne bi stvorile grudice od zaprške.
Ako ti hoćeš bez masnoće, samo brašno i voda.
Možda su ti čaj i dvopek ipak bolji :/
Ne znam što te muči, ali ako je proljev u pitanju, doktori danas ne preporučuju takve dijete već normalnu prehranu u manjim količinama.
Ja radim sve ko i Apricot, samo ponekad, pogotovo kod probavnih smetnji popržim kruh izrezan na kockice na malo ulja ili neke druge masnoće, te prelijem juhom. Isto tako u juhu znam umutiti razmućeno jaje. U "prežganu juhu" možeš zakuhati i rižu.
ako se stvarno radi o prolivu, kupi u apoteci medicinski ugalj - zaustavlja trenutno, a aspolutno je neskodljiv, to je zapravo samo karbon koji se u potpunosti izlucuje iz organizma.
dok to ne nabavis, probaj i sa cajem od kore nara, ili toz od kafe (ono sto se slegne).
wewa, ti znaš da sam ja trudna.... meni to malo sumnjivo zvuči...
u biti, povratim sve što stavim u usta, a to su čaj i dvopek, no sad se konačno malo smirilo, a jučerašnji jedini obrok koji nisam povratilla bila glukoza intrvenozno, no ni to mi nije baš najbolja spiza![]()
ja sam gladnaaaaa i žednaaaaa
probat ću s rižom za ručak
nema nista sumnjivo, vjeruj!
to je kao fizioloska otopina, APSOLUTNO neskodljivo, a definitvno bolja varijanta nego da izgubis povracanjem i prolivom sve sto valja u organizmu. pitaj apotekara!
trin, hajde, molim te, pogledaj naš tekst o proljevu na Portalu.
a najobičnija seljačka čokolada za kuhanje?
banane?
riža sluzava?
Preporučuju oni tu dijetu i dalje. Danijel je nedavno imao proljev pa su mu i pedijatrica i doktorica na zaraznom preporučili dijetu sa prežganom juhom, čaj, kekse i rižu.apricot prvotno napisa
A meni prežgana juha nije prava, ako nema crvene mljevene paprike i razmučeno jaje.
Kako je dehidracija organizma najveća opasnost kod proljeva i upravo o stupnju dehidracije ovisi i težina bolesti, djetetu treba ponuditi tekućinu koja se lako apsorbira. Svakako se treba savjetovati s liječnikom koji će, najvjerojatnije, prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a, pristupiti oboljelima s akutnim proljevom na sljedeći način:
a) sprječavati razvoj dehidracije pravodobnim davanjem otopine s elektrolitima za nadoknadu gubitka tekućine kod proljeva (tzv. ORS),
b) rano započeti s prehranom koju je dijete primalo i prije početka akutnog proljeva,
c) izbjegavati uporabu lijekova protiv proljeva.
Znači, suvremeni pristup rješavanja dehidracije temelji se na davanju otopine s elektrolitima. U našim ljekarnama može se kupiti prašak Nelit N za odrasle, te Nelit 60 i Rehidromix za djecu, koji se otapaju u određenoj propisanoj količini prokuhane i nakon toga ohlađene vode. Takav pripravak sadržava sve ono što se proljevom gubi i što je nužno nadoknaditi za normalno funkcioniranje organizma, a nakon 6-8 sati nastaviti uobičajenu prehranu. Treba napomenuti da je današnji stav o prehrani kod proljeva znatno promijenjen u odnosu na prethodne, kada se dijete podvrgavalo strogim dijetetskim mjerama. Danas se izbjegavaju takvi dijetalni postupci koji dovode do gladovanja i negativnih posljedica na sluznicu crijeva i opće stanje organizma. najbolji je izbor nastavak prehrane na uobičajeni način ...