Hana_Sara prvotno napisa
ali ako govorimo o malom profesionalcu koji je jako uspjesan, on apsolutno ima vise nego ispunjeno vrijeme... dapace, on nema vremena za nista osim te jedne stvari (tako je to bar u praksi).
Pod profesionalcima misliš valjda na djecu koja zarađuju time što rade. Ja ti mogu iz prakse reći kako izgleda kad dijete radi nešto slično, ali nije plaćeno za to.
Moja M. dnevno vježba 1 sat, ali joj je to dovoljno da postigne iznadprosječni uspjeh jer ima skoro apsolutni sluh i pamti odsvirano na prvo čitanje. Osim što je u školi, tri puta tjedno ide na treninge, visi s curama na MSN-u, razmjenjuje mailove s prijateljima koji nisu iz zg, bavi se izradom nakita za sebe i prijateljice, piše roman, crta modne kreacije, dosta čita i uči jezike (dio toga i kao izvanškolsku aktivnost). I još joj ostaje "praznog hoda" da se tipično pubertetski povlači od kauča do fotelje s daljinskim u ruci. S veseljem odlazi u školu i na sve aktivnosti.
u krajnjoj liniji da roditelj zabrani, dijete ima ispod 18 godina i koliko god hoce ne moze se baviti tom aktivnoscu).
Da, roditelj može zabraniti. I ja sam pokušala reducirati aktivnosti. Nikad je nisam vidjela toliko očajnu i uplakanu kao kad sam spomenula da bi nešto trebala izbaciti iz rasporeda. I više mi ne pada na pamet da joj se petljam u njen odabir dok god vidim da je sretna.